Gönderen Konu: Artık Yeni Avensisliyim  (Okunma sayısı 3110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Artık Yeni Avensisliyim
« : Şubat 08, 2013, 10:05:39 »
Değerli arkadaşlar öncelikle açtığım tavsiye konusuna cevap yazan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Allah kısmet etti 6 şubatta civic aracımı sattım. 7 şubatta da 2011 beyaz elegant extra aracımı aldım. Araç 2 yıl içinde neredeyse hiç kullanılmamış ve garajda durmuş. 5500 km'de.  Araçta ilaveten krom mikelaj, cam filmi ,ön arka mesafe göstergeli park sensörü, orjinal zenon far mevcut.  İnanırmısınız aracı aldık heyecandan sürmek istemedim ve yarı yolu arkadaş sürdü :D

Birkaç sorum olacak naçizane

Hız sabitleyici nasıl aktif oluyor. Bir türlü yapamadık. On-of düğmesine basınca ekranda yeşil yanıyor. Artı eksi yapınca veya hız sabitleyici kolunu çekince birsey olmuyor. Bir püf noktası olmalı.

Birde saat ayarını nasıl yapacağız.

Sormak zorunda kalıyorum çünkü kitapçığını bulamadı ilk sahibi ve bayide olmadğını söyledi.

Ek olarak şunuda söyleyeyeceğim, kesinlikle imkanı olan insan D sınıfı araca binmeli. Muazzam fark var. Yol tutuş, verdiği güven, kabin sesi. Kısacası harika. Araba 1,5 ton. Ama gitmiyor diyenler ya turbodan yada dizel araçtan buna binmişlerdir. Araç gidiyor arkadaşlarlar hemde iyi gidiyor. Birde ruhsat değişmeten LPG  olayını ciddi ciddi düşünüyorum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Artık Yeni Avensisliyim
« : Şubat 08, 2013, 10:05:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Artık Yeni Avensisliyim
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2013, 11:14:26 »
öncelikle aracınız hayırlı olsun, beyaz avensis oldukça şık bir tercih olmuş...
hız sabitleyini için, on-off tuşuna basıp, aktif  hale getirdikten sonra, aşağıya doğru bir kez bastırmanız durumunda devreye girer, ondan sonra, sukarıya doğru itmeyi gaz vermek, aşağıya doğru basmayı da gas kesmek amaçlı kullanabilirsiniz...
kendinize doğru çektiğinizde ise devreden çıkar...
tekrar on-off tuşuna basmadan, hala aktifken, bir kez yukarı iteklerseniz de, en son sabitlenmiş hıza aracı getirmeye çalışır...
tabi tüm bunları belli bir hızın üstündeyken yapıyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2013, 11:18:28 »
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın, yılda 10 bin den asagı yapmam ve uzun süre bu aracı kullanırım diyorsanız LPG olabilir,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2013, 11:27:36 »

öncelikle aracınız hayırlı olsun, beyaz avensis oldukça şık bir tercih olmuş...
hız sabitleyini için, on-off tuşuna basıp, aktif  hale getirdikten sonra, aşağıya doğru bir kez bastırmanız durumunda devreye girer, ondan sonra, sukarıya doğru itmeyi gaz vermek, aşağıya doğru basmayı da gas kesmek amaçlı kullanabilirsiniz...
kendinize doğru çektiğinizde ise devreden çıkar...
tekrar on-off tuşuna basmadan, hala aktifken, bir kez yukarı iteklerseniz de, en son sabitlenmiş hıza aracı getirmeye çalışır...
tabi tüm bunları belli bir hızın üstündeyken yapıyor...
Yasin bey araciniz hayirli olsun. Kazasiz belasiniz binmeniz dilegiyle.
Hiz sabitleyici Oguzhan bey guzel anlatmis. Saat olayina gelince arac park halindeyken dikersiyonda mode tusuna basili tutun sonra saati ayarlayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2013, 11:32:10 »
Mustafa Bey, Kadir Bey teşekkür ederim. Büyük ihtimal ruhsat değişim öncesi LPG taktıracağım.

Oğuzhan Bey, on of tuşundan sonra aşağıya doğru bir kez bastırmak gerekiyor demeşsiniz. Aşağıdan kastınız kolu eksi yönünde yönlendirmek mi yoksa çekmenin tersi şeklindemi ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2013, 11:37:16 »
Mustafa Bey, Kadir Bey teşekkür ederim. Büyük ihtimal ruhsat değişim öncesi LPG taktıracağım.

Oğuzhan Bey, on of tuşundan sonra aşağıya doğru bir kez bastırmak gerekiyor demeşsiniz. Aşağıdan kastınız kolu eksi yönünde yönlendirmek mi yoksa çekmenin tersi şeklindemi ?
eksi yönde...
zaten set yazar orada, o tarafa doğru...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2013, 11:43:19 »

"SET" yazan tarafa dogru silecek yada sinyal kolu gibi asagiya cekiyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2013, 11:50:36 »
Teşekkür ederim arkadaşlar, sağolun. En yakın fırsatta deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2013, 22:25:53 »
Birkaç ipucu verebilirim..

Hız sabitleyici açıkken kolu aşağı çekmeniz için 40 km ve üstü olmanız gerekmektedir. Aksi takdir de devreye girmez. Şehir içi kullanımı tavsiye edilmez. Otomatikde devir düşünce araç vites düşürüyor ve ileri ok gibi fırlıyor..

mesela 80 le giderken çekerseniz 80 de kalırsınız. Hızınızı yukarı tek itişle 1,7 km arttırırsınız, yukarı çekik tutarsanız istediğiniz hıza gelinceye kadar artmaya devam eder. Gaz pedalına basmaya benzer.

aynı şekilde hızınız 80 mesela. Aşağı tek çekiş hızınızı düşürüz.

Cansel miydi yazılışını bilmiyorum :) sellektör yapar gibi .. Belli bir hızda sabit giderken önünüzdeki araç mesela yavaşladı .. Sellektör gibi çektiğiniz anda pause modu da diyebiliriz ona geçer. Önünüz boşaldı mesela kolu yukarı itince araba sabitlediğiniz hıza ulaşıncaya kadar hızlanmaya devam eder.

Aracınız manuel se yokuş yukarı çıkarken km hızınız istediğiniz hızdan 15 km aşağı düşerse direk CC iptal olur yeniden kurmanız gerek.

Eğer araç otomatikse sıkıntıya gerek yok.. hızınız düştüğü anda araç di düşük vitese geçer istediğiniz hızda seyrine devam eder.

Aklıma gelenler bunlar..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2013, 23:00:58 »
   Hayırlı olsun kac liraya aldınız aracı sakıncası yoksa yazarmısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2013, 00:14:40 »
Birkaç ipucu verebilirim..

Hız sabitleyici açıkken kolu aşağı çekmeniz için 40 km ve üstü olmanız gerekmektedir. Aksi takdir de devreye girmez. Şehir içi kullanımı tavsiye edilmez. Otomatikde devir düşünce araç vites düşürüyor ve ileri ok gibi fırlıyor..

mesela 80 le giderken çekerseniz 80 de kalırsınız. Hızınızı yukarı tek itişle 1,7 km arttırırsınız, yukarı çekik tutarsanız istediğiniz hıza gelinceye kadar artmaya devam eder. Gaz pedalına basmaya benzer.

aynı şekilde hızınız 80 mesela. Aşağı tek çekiş hızınızı düşürüz.

Cansel miydi yazılışını bilmiyorum :) sellektör yapar gibi .. Belli bir hızda sabit giderken önünüzdeki araç mesela yavaşladı .. Sellektör gibi çektiğiniz anda pause modu da diyebiliriz ona geçer. Önünüz boşaldı mesela kolu yukarı itince araba sabitlediğiniz hıza ulaşıncaya kadar hızlanmaya devam eder.

Aracınız manuel se yokuş yukarı çıkarken km hızınız istediğiniz hızdan 15 km aşağı düşerse direk CC iptal olur yeniden kurmanız gerek.

Eğer araç otomatikse sıkıntıya gerek yok.. hızınız düştüğü anda araç di düşük vitese geçer istediğiniz hızda seyrine devam eder.

Aklıma gelenler bunlar..
Manuel vites araçta yokuş çıkarken hız düşmeye başlayınca vites küçülttüğümüzde devreden çıkıyor mu? ya da şöyle diyim, aracı 5.vites 90a sabitledik, sonra debriyaja basıp vitesi 4e ya da 3e çektik. Devreden çıkıyor mu? ya da tam tersi, vites büyüttüğümüzde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2013, 00:39:35 »
faruk bey manuel araçta debriyaja bastıgınız anda devreden çıkıyor.hızınız ne olursa olsun debriya bastıgınızda devreden çıkar.yenıden programlamak gerekir.Yokus çıkarken yüksek vitestesin diyelli,m.Araç çekmemeye başladıgında devir düştügü zaman bellirli süre devre dılşı kalıyor.ama mesela düz yolda frene dokundunuz yavaşladınız.Geri hız sabitleme kolunu  yukarı doğru ittiginizde en son hız ne ise ona çıkıyor.
Kısacası crusi kontr.kullanmak için yandaki düğmeden açın.Ekranda cruise yazısı çıkacaktır.Gaza dokunarak belirli bir hıza ulaşın tabi uzun yol da 6 vites ve hızınızı belirledikten sonra kolu aşagı yöne doğruçekin.hızınız sabitlendi suan.Hızı artırmak için yukarı tıklayın.düşürmek için asağı tıklayın.Cruiseden cıkmak ıcın kolu öne doğrı selektör yaparmıs gibi bir defa çekin.sonra on off düğmesinden kapatın.kullanımı çok kolay.elzem birşeymi uzun yolda harika birsey.mesela yazın 1200 km yapıyorum hiç durmadan.işte tam bu sırada otobanda harika oluyor.yoksa ayak bileklerin agrıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2013, 00:56:37 »
faruk bey manuel araçta debriyaja bastıgınız anda devreden çıkıyor.hızınız ne olursa olsun debriya bastıgınızda devreden çıkar.yenıden programlamak gerekir.Yokus çıkarken yüksek vitestesin diyelli,m.Araç çekmemeye başladıgında devir düştügü zaman bellirli süre devre dılşı kalıyor.ama mesela düz yolda frene dokundunuz yavaşladınız.Geri hız sabitleme kolunu  yukarı doğru ittiginizde en son hız ne ise ona çıkıyor.
Kısacası crusi kontr.kullanmak için yandaki düğmeden açın.Ekranda cruise yazısı çıkacaktır.Gaza dokunarak belirli bir hıza ulaşın tabi uzun yol da 6 vites ve hızınızı belirledikten sonra kolu aşagı yöne doğruçekin.hızınız sabitlendi suan.Hızı artırmak için yukarı tıklayın.düşürmek için asağı tıklayın.Cruiseden cıkmak ıcın kolu öne doğrı selektör yaparmıs gibi bir defa çekin.sonra on off düğmesinden kapatın.kullanımı çok kolay.elzem birşeymi uzun yolda harika birsey.mesela yazın 1200 km yapıyorum hiç durmadan.işte tam bu sırada otobanda harika oluyor.yoksa ayak bileklerin agrıyor.
Evet bence de her araçta olması gereken bir özellik. Bendeki biraz daha geliştirilmişi sanırım bu özelliğin. Benim aracımda cruise control ile giderken vites değiştirsem de devreden çıkmıyor. İstediğim gibi oynayabiliyorum vitesle cruise devredeyken (hiç gaza basmadan). Tekrardan kurmak zorunda kalınmıyor yani. Vitesi boşa alırsam ya da frene basarsam devreden çıkıyor. Tabi en son gittiğim hızı hafızaya alarak. Mesela daha sonra şehir içinde 2.vites 30 km hız ile gidiyorum, yolun boşaldığını görüyorum, zaten hafızada olan cruise controlü devreye aldığımda hiç gaza basmadan sadece vitesi yükselterek 3,4 ardından 5, en son hafızadaki hıza ulaşabiliyorum. 25-30 km hızdan istersem kadranın sonuna kadar hiç gaza basmadan hızlanabiliyorum yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2013, 01:45:18 »
Hayırlı olsun hemşerim allah kaza bela vermesin :)avensis kraldır benim gözümde 4 tane passat verseler alıp satarım onların yerine farklı renklerde 4 tane avensis alırım:)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2013, 12:51:49 »
Aracınız hayırlı olsun D segment aracın tadını alarak keyif beklenti çıtanızı arttırmış oldunuz

LPG durumundan bahsetmek isterim bende 2010 modeli vardı 35-40 kuruş arası ş.içi benzin tüketimi olurdu

LPG içinde %40 tasarruf derler genelde aracında 40 kuruş yaktığını varsaysak bu her 1000 kmde 160Tl kar demektir yılda da eğer 10 000 km yaparsanız

1600 tl kar demektir

Bana bu araç için kaliteli bir LPG tavsiye edilmişti o da 2400 istersen valve yağlamalı 3000 tl civarında idi ve bende bu tür bir lpg taktırma niyetindeydim

benim yaptığım basit hesapla lpg taktırdığımda araca en az 2 yıl binmeliydim ki lpg yi amorti ederek kara geçeyim

önümüzdeki yıllar için başka planım olduğu için lpg den vazgeçtim sonra da aracımı sattım

sizinde araca uzun yıllar binme niyeti ve çok km yapma durumunuz varsa lpg taktırmalısınız aksi durumda araca yazık olur

kazasız belasız sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2013, 15:05:29 »
Hayırlı olsun. Bir ara resim çekin bizde görelim :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2013, 15:08:48 »
Yasin Bey öncelikle aracınız tekrar hayırlı olsun. Daha önceleride söylediğim gibi inanın hiç pişman olmayacağınız bir araç aldınız. :alkis:
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 10, 2013, 00:21:33 »
Hayırlı olsun Yasin bey güzel tercih yapmışsınız.. :alkis: :alkis:
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 10, 2013, 16:21:21 »
kazasız belasız kullanın...hayırlı olsun...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 10, 2013, 16:35:35 »