0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim anlamadığım da bu işte ya arabanın 2012 modelide 38 39000 tlden satılıyordu yenisi bir ton güvenlik standart oldu ve 40000den satılıyor yani çok değişen olmadı bence fiyatta
Eskisi de bence çok satılmıyordu.1.3 motor compact araba için 40.000 tl bence yüksek fiyat. Bir üst versiyon hemen 46.000 e çıkıyor zaten. Sonra Allah ne verdiyse 60.000 e kadar çıkıyor.Ne bu fiyatlar yaa....
piyasa ortalamaları bu civarda o yüzden bence çok değil diyorum yani şöyle düşünün kia ceed hyundai i30 hepsi ortalama 45 50 civarında golf en bosu nerdeyde 45den baslıyor ama her şekilde alınıyor toyotada şu anda her turlü alındığı için fiyatta değişim yapmıyor
yeni Auris alınır mı ? Kesinlikle alınmaz ! neden peki D-4D lerdeki yağ yakma sorununa bir açıklama yapmadıkları sürece ben olsam toyotanın dizel aracını almam ! Yeni aurislerde birkaç bilirkişinin yaptığı incelemede hatalı turboşarj kullanıldığı görülmüş, alında görün benim için sıkıntı yok, ben bagajda 3 kilogram yağ ile gezerim diyen varsa ahanda meydan burda buyursun alsın !
1.33 alınır bence.. şuan adına leke sürülmemiş tek motor o çünkü... 1.4 d4d ve 1.6 valvematic bayaa bir gözden düştü..
Ben bakımdan bakıma yağ değişimi dışında hiç yağ eklemek zorunda kalmadım. Bu demek değildir sorunsuz ama ben uçurduğum uçağa da yağ ekliyorum ( ben derken tum uçaklar için geçerli). Eksilen yağın sınırlar içinde kalıyorsa ( birim zaman içinde, araçta bu bakımlar arası geçen süre) bir soruna işaret etmediğini söylemeliyim. Yağ her zaman MAX da olmak zorunda değil tıpkı temiz kalmasının şart olmadığı gibi. Bence bir çok kullanıcı "Over Kill" yapıyor tabii bariz bir mekanik sorun var ise o ayrı ama zaten onu servis görüp düzeltip size fatura edecektir Saygılar.
Sayın Cengiz Bey,Bende aracımda yağ yakma sorunu olduğunu öğrenmeden önce sizin gibi düşünüyordum, poziriftim hep ancak yağ yakma sorunu ile yüzyüze kalınca artık sizin gibi düşünmüyorum.Bana sorarsanız siz araçla ilgili sorun yaşamadığınız için böyle düşünüyorsunuz.Aracınızın motor aksamında köklü bir problem çıksa aynı şeyleri düşünmeyeceğinize garanti ederim.Ben bu aracı almak için 50.000 TL ye yakın bir para harcadım ve bu parayı hiç ama hiç kolay kazanmadım, tamı tamına 10 yıllık bir birikimden bahsediyorum burada ve araç aldığımda sorun çıkartmayacak bir araç seçtiğimi düşünüyordum ancak yanıldığımı gördüm.her araçta sorun çıkabilir tamam ama hiç bir marka çıkan soruna bu kadar kayıtsız kalmaz, toyota şuan bu probleme kayıtsız kalmaktadır.benim bir tanıdığımın TSI WW jetta sı var ve tam 3 kez motor değiştirildi ücretsiz ve aracı en son değiştirilen motor sonrasında müşterisi aracı kullanmak istemiyor diye aracı geri alıp yerine hiçbir meblağ talep etmeden yeni kasasını verdiler aracın.Toyotadan bunu beklemiyorum ancak en azından çıkıp bir açıklama ve akabinde toplatma işlemi yapması gerekir.toyota için 50.000 TL bir dakikada kazandığı para olabilir ama benim için 10 yıllık birikim ve ben hergeçen gün çıldırıyorum...Diyeceğim şu;Siz araçla ilgili sorun yaşasaydınız şayet, servisten aldığınız o hizmetin aslında ne kadar da kalitesiz olduğunu görecektiniz ve toyotanın ne kadar ilgisiz kaldığını da... SaygılarAylin YILMAZ
Kusura Bakmayın isminize dikkatli bakmamışım benim hatam yanlışlık için özür dilerim.Şunu belirtmeyi unutmuşum bilginiz olması açısından payşmanın faydalı olacağını düşünüyorum.Yağ yakan araçlar 2000 km de 1 yada 1.5 litre yağ eksiltmektedir ve buda limitlerin oldukça dışındadır.ondan ziyade toyotanın bu konuyla ilgili yayınladığı TSB de zaten bu hata açıkça toyota tarafında da kabul edilmiş ve tam iyileştime sağlanmayan bir yol seçilmiş.Aslında araç sadece yağ yakmıyor aynı zamanda yakıt tüketimide çok fazla !Ben aracımda hiç 4.5 ortalama yakıt görmedim(sakin kullanılmasına rağmen ) benim aracımda bugün itibarıyla yakıt tüketimi şehir içi 8.7 dir. bunuda bu vesile ile belirtmiş olayım.şehir dışında ise 7.5 ten aşağı düşüremedim ki 3000 devirde vites değiştiriyorum ve dip gaz ile kullanmıyorum aracı.Bu arada nerede görev yapıyorsunuz benim bir abimde pilot belki tanışıyorsunuzdur ? SaygılarAylin
Yeni aurise gelince henüz test sürüşü yapmadım ama yakından inceledim ve malzeme kalitesi eskisine göre çok daha iyi olduğunu söyliyebilirim. Sürüş içinde tarafsız uzman görüşlerini internette okuyabilirsiniz.