Gönderen Konu: Forumun imtihanı  (Okunma sayısı 1859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Forumun imtihanı
« : Şubat 01, 2013, 17:02:34 »
Bir konumuz vardı , yağ yakma konusunda olup biteni anlatan  ve ne yazık ki 5 sınıf insan görülen ülke insanlarımızın bilgilendiği bir konuydu.
Bugün bir soru sormak için baktım ama yayından kalkmış. Toyota öyle istemiş diye!!!  Neredeyse 3 gün oluyor.

Arkadaşlar onca açık seçik delilden sonra bunlar haklı olsaydı, aracı bedelini ödeyip iade almazlardı. Söylenecek çok şey çıktı ama 1-2 gün daha bekleyip görelim. Doğrusu,  tüm mesajlar içinde sadece  , " bu firma yaramaz kötüdür " anlamındaki ifadelerin ayıklanıp konu aynen tüm sayfalarıyla beraber yayınlanmalı. İsterse bundan sonra yasal işlem başlatsınlar, gerçekten istiyorlarsa..

Forum yönetimi için ciddi bir sınav olacak.. Konunun eski sayfalarındaki kötüleme ifadeleri çıktıktan sonra yayınlanması ve devam etmesi gerekli.

Toyota Club Türkiye

Forumun imtihanı
« : Şubat 01, 2013, 17:02:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
Ynt: Forumun imtihanı
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2013, 17:10:22 »
Toyota öyle istemiş diye!!!

Olduğuna emin misiniz? bence moderatör arkadaşlara danışmanızda fayda var, şayet yazdığınız doğru ise burası saygı ve görgü kuralları çerçevesinde herkese açık paylaşım görüş alış-verişi yapılan sosyal bir ortam, Toyota dahil kimsenin müdahele edememesi gerekiyor, hee markanın yasal haklarını kanıtsız yada gereksiz çiğneyen bir durum söz konusu ise o mesajın silinmesi ve üyenin cezalandırılması yine moderatör arkadaşların görevi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2013, 17:36:11 »
Forum yönetimi mecbur kaldığı için o konuyu kaldırdı diye biliyorum .

Diğer yandan bu firma yaramaz kötüdür anlamındaki ifadeler yerinde ifadeler olup konu tekrar yayınlanacaksa kesinlikle o ifadeler kaldırılmamalı .

Çünkü karşımızda müşterisini mağdur etmeyi bırakın salak yerine koyan her gittiğimizde yağ lambası yanmadı ise sorun yok diyen bir firma var ben o yağ lambasını arabadan çıkarıp bana yağ lambası yandı mı diyenlere monte ederdim ama artık uğraşmayacağım . 2 sene daha aracı kullanıp ondan sonrada takasta kullanıp toyota ile ilişkimi keseceğim .

Yağ lambasını sorunun olup olmadığı konusunda gösterge kabul eden . Kendi gözlerine inanmayan servislerin hepsini de kınıyorum . Bu yağ lambası yüzünden ben çileden çıktım . Adamlara bak yağ çubuğunda yağ alt noktada araçta 6000 km de diyorum bana yağ lambası yakmamış ki diye cevap veriyorlar ben salağım ya yağ lambasının yanıp yanmadığını çözemiyorum aklı sıra bana akıl veriyorlar . Aklıma geldikçe sinir oluyorum . Birdaha da ne toyota alırım nede başka birine aldırtırım .......................................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2013, 17:44:47 »
haddini bildirelim bu densizlere :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2013, 17:50:54 »
imza toplayalım , yürüyelim .. tepki verelim.. olay türkiyeden çıksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2013, 17:54:27 »
yolumuz açık kılıcımız keskin ola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2013, 17:57:11 »
Sanırım bir açıklama olucaktır,ama pek yakışık almamış..Neden kaldırıldıgını pek bilmiyorum ama burası paylaşım,yardım ve dostluk için kurulmuş bir forum sitesi ise,firmaya bağlı kararlar almamalı..Sonuçta toyota firmasına karşı bir suç veya yargıya taşınabilecek konu ve yorum yoktu..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2013, 17:57:42 »
Toyota yetkili servisindeki pek değerli servis görevlileri bana yağ eksiltip uyarı vermesini;

"Aracın bakım zamanının gösteren bir uyarı" diye anlattılar. Her ne kadar bu doğru olmayan ifadeyi kabul edemesem de ,bu insanları bir noktada anlıyorum, ekmek parası sonuçta.
Asıl suç onlara yukarıdan bu şekilde müşteriyi afedersiniz "apt.l yerine koyan" ifadeleri dikte edenlerdedir.

Evet diğer araçlar bakım zamanını KM ile veya YIL ile sayarken, TOYOTA göstergeyi Yağ çubuğuna bağlamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2013, 18:00:41 »
Toyota yetkili servisindeki pek değerli servis görevlileri bana yağ eksiltip uyarı vermesini;

"Aracın bakım zamanının gösteren bir uyarı" diye anlattılar. Her ne kadar bu doğru olmayan ifadeyi kabul edemesem de ,bu insanları bir noktada anlıyorum, ekmek parası sonuçta.
Asıl suç onlara yukarıdan bu şekilde müşteriyi afedersiniz "aptAl yerine koyan" ifadeleri dikte edenlerdedir.

Evet diğer araçlar bakım zamanını KM ile veya YIL ile sayarken, TOYOTA göstergeyi Yağ çubuğuna bağlamış.
düzelttim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2013, 18:01:08 »
Sözü edilen konu buysa linki burada yağ yakma diye arattırın epey bir konu başlığı çıkıyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40949.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2013, 18:04:12 »
Sanırım bir açıklama olucaktır,ama pek yakışık almamış..Neden kaldırıldıgını pek bilmiyorum ama burası paylaşım,yardım ve dostluk için kurulmuş bir forum sitesi ise,firmaya bağlı kararlar almamalı..Sonuçta toyota firmasına karşı bir suç veya yargıya taşınabilecek konu ve yorum yok..

Cemil abi Özer abi toyota ile olan mucadelesini kazanınca ve burada herkese yardımcı olması amacıyla belgeleri paylaşınca toyota rahatsız oldu . Çünkü toyota bir çok müşterisine bu sorunun normal olduğunu söylüyor . Fakat bu sorun çok ciddi bir sorun ve toyota bu sorunu çözebilmiş değil dolayısıyla herkesin arabasını geri iade alamayacağı için forum yönetimine şikayette bulunmuştu . Forum yönetimide benim bildiğim mecbur kaldığı için o konuyu kaldırdı . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2013, 18:04:33 »
Sözü edilen konu buysa linki burada yağ yakma diye arattırın epey bir konu başlığı çıkıyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40949.0
bunlar önemli değil
asıl konu mahkeme kararı :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2013, 18:06:23 »
Cemil abi Özer abi toyota ile olan mucadelesini kazanınca ve burada herkese yardımcı olması amacıyla belgeleri paylaşınca toyota rahatsız oldu . Çünkü toyota bir çok müşterisine bu sorunun normal olduğunu söylüyor . Fakat bu sorun çok ciddi bir sorun ve toyota bu sorunu çözebilmiş değil dolayısıyla herkesin arabasını geri iade alamayacağı için forum yönetimine şikayette bulunmuştu . Forum yönetimide benim bildiğim mecbur kaldığı için o konuyu kaldırdı . :(

toyota bu şekilde paçayı sıyıramaz, dava açacak en az 15 kişi tanıdığım var(Özellikle bu arkadaşın davayı kazanması sonucu)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2013, 18:13:45 »
 Bu konuda üreticiler de, tüketiciler de ve tüm forum takipçilerimizde içini rahat tutabilir. Konu zaten yönetim olarak detaylı incelememizde. Herkesin faydasına olacak sonucu çok yakında görebileceğinizden eminim. Sadece yönetimin başka meşguliyetlerinin de olduğunu ve bu titizlik isteyen işlere mümkün olduğunca zaman ayırdığını gözden kaçırmamanızı temenni ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2013, 18:22:37 »
toyota bu şekilde paçayı sıyıramaz, dava açacak en az 15 kişi tanıdığım var(Özellikle bu arkadaşın davayı kazanması sonucu)

Abi ben biliyordum fakat bunu toyotanın bilmesi lazım . Müşterilerini aptal yerine koyuyorlar fakat asıl aptallığı kendileri yapıyor . Bu sorun toyotaya baya pahalıya patlıcak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2013, 18:25:58 »
Abi ben biliyordum fakat bunu toyotanın bilmesi lazım . Müşterilerini aptal yerine koyuyorlar fakat asıl aptallığı kendileri yapıyor . Bu sorun toyotaya baya pahalıya patlıcak .
Araçları geri çağırmaya kadar gider bi sorun..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 01, 2013, 18:36:23 »
Bu konuda hem yönetim, hem de konuyu açan şahıs duyurularda bulundu:

Bu konu Kozmik Oda isimli bölüme taşınmıştır.

Nedeni Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. 'nin bizimle irtibata geçerek konuyu "Marka Karalama" olarak değerlendirdiklerini ve bu şekilde hukuksal süreç başlatmayı düşündüklerini belirtmeleridir.

Bu talepleri yönetim içinde değerlendirilecek olup, alınacak karara göre hareket edilecektir.

Şahsi görüşüm konunun tüketici hakları ile ilgili hukuksal süreçleri detaylı olarak anlattığı için birçok farklı şekilde üyelere yardımcı olduğudur. Bu yüzden de düzenlenerek tekrar yayına alınması yönetim tarafından tartışılan seçeneklerden biridir.

Forumdaşların dikkatine!
Bu konuda yaptığım paylaşımların ilgili firmayı rahatsız etmesi neticesinde forum yönetimine yönelik girişimleri olduğunu öğrendim.
Benim yüzümden forumun geleceğinin tehlikeye girmesine razı olamam. (Kişisel olarak hakkımı savunurum ama forumu savunmam teknik olarak mümkün değil.)
Bu nedenle paylaştığım bilgi ve belgelere ihtiyacı olan ve olabilecek kişilerin sayfaları bilgisayarlarına kaydetmeleri (Ctrl-S) gerekmektedir.
KONU 31 OCAK 2013 GÜNÜ TARAFIMDAN VE YÖNETİMCE SİLİNECEKTİR.

kendisi ile özel mesajla iletişim kurabilirsiniz.

Konunun tekrar yayınlanması için çalışmalarımız sürüyor zaten.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler