0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Direksiyon ve arkasındaki göstergeler en başarılı bulduğum noktalar. Yeni versiyonuyla ülkemizde 1.6 Dizel 130 bg 320torkla giriş yapacağını biliyorum fuarda yetkiliyle konuşmuştum.
dizel versiyonunun beygir gücü 120. fuarda inceledim. dışardan bakıldığında iç hacminin küçük olabileceği yönünde izlenime kapılabiliyorsunuz fakat içine oturduğunuzda gayet rahat ve geniş bir araç. tasarımı iddialı ve enteresan olsa da sonradan alışılır diye tahmin ediyorum. dizel motorun emisyon ve tüketim değerleri çok başarılı. honda satışlarını ciddi şekilde arttıracaktır.
dizel versiyon 116 bg 300 nm torka sahip olacak
İnsanı heyecanlandırıyor bu motorlar. Ama ben düşünmeden edemiyorum; bu motorlar daha çok yeni teknolojiler, küçük hareketlerle büyük enerji çıkarıyorlar, acaba ömürlerine menfi etkisi var mıdır bunun. Yani polo 1.4 tdi olup da 130-150000 civarında "motor yaptırmayan" çok azdır. Bu 3 silindirli dizel araç çok ekonomik ve 200 küsür tork, ama ömürsüz. Şimdi reno, vw biliyor da Toyota bilmiyor mu küçük motordan büyük enerji almasını; acaba öyle motorlar optimum dengesini yitirmiş mi oluyor. sonuçta heres sıfır araç alıp birkaç sene binip satmıyor; sayısız insan ikinci el alıyor.
şirket ve filoda kullanılan araçları çıkarınca sadece benzinliyle bile herkesi geride bırakıp iyi satış yakalayan civic dizel ve yeni makyajla Türkiye'de show yapar...