Gönderen Konu: FOCUS 1.6 Benzinli VS Corolla  (Okunma sayısı 1567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
FOCUS 1.6 Benzinli VS Corolla
« : Ocak 17, 2013, 01:59:50 »
Arkadaşlar herkese iyi geceler ..
Aranıza yeni katıldım siteniz çok güzel.
Şuanda 2006 ford focus 1.6 ghia benzi + tüplü otomatik  vites aracım var . yakıt durumu çok yüksek .
85 tl gaz ile 240-250 km yol yapıyorum şehir içi . tüp 2.800 civarı.
Aracı babamla beraber kullanıyoruz ve hızla agrasif bir kullanımla hiç işimiz olmaz gayet sakin arabayı yormayan bi kullanımımız var .
sizlere bir kaç sorum olacak cevaplarınız çok önemlidir ..
1- sizce 1.33 corollayla focus arasında yakıt farkı nasıl olur ?
2- Corolla tüpü seven bir araç diye okudum doğrumudur ?
3- Focusun yakıtından bıktım yukardada belirttim gittiğim km yi sizce nasıl olur corolla 1.33 ?

Toyota Club Türkiye

FOCUS 1.6 Benzinli VS Corolla
« : Ocak 17, 2013, 01:59:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: FOCUS 1.6 Benzinli VS Corolla
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2013, 02:25:09 »
Arkadaşlar herkese iyi geceler ..
Aranıza yeni katıldım siteniz çok güzel.
Şuanda 2006 ford focus 1.6 ghia benzi + tüplü otomatik  vites aracım var . yakıt durumu çok yüksek .
85 tl gaz ile 240-250 km yol yapıyorum şehir içi . tüp 2.800 civarı.
Aracı babamla beraber kullanıyoruz ve hızla agrasif bir kullanımla hiç işimiz olmaz gayet sakin arabayı yormayan bir kullanımımız var .
sizlere bir kaç sorum olacak cevaplarınız çok önemlidir ..
1- sizce 1.33 corollayla focus arasında yakıt farkı nasıl olur ?
2- Corolla tüpü seven bir araç diye okudum doğrumudur ?
3- Focusun yakıtından bıktım yukardada belirttim gittiğim km yi sizce nasıl olur corolla 1.33 ?

Aracınızın LPG sistemi ile ilgili bir sorun olabilir mi? Verdiğiniz bilgiye göre 30 litre yakıt ile 240-250 km yol yapıyorsunuz. Benim şehir için tüketimim 25-26 litre ile 250 km civarında gerçekleşiyor. Aracınızın otomatik olması nedeni ile fazla yakıt tüketmesi kaçınılmaz bir durum. Benzin ile 100 km de 10 litre tüketen bir aracın lpg'de 12 lt tüketmesi gayet normal. Yine otomatik vites düşünüyorsanız yakıt değerleriniz çok fazla değişmeyecektir. LPG ayarlarınızı kontrol ettirmenizde fayda olabilir. 1.33 Corolla iyi bir seçim ama 1.6'dan sonra sizi mutsuz edebilir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2013, 02:50:17 »
LPG sistemini kaçkere kontrol ettirdik 100bin bakımı yapıldı ama düşmedi
araç otomatik ve 4 vites bu yüzden çok yakıyor sanırsam
benim için yakıt önemli işte hız tutkunu değilim
sizlerden yardım almak istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2013, 02:54:29 »
Bu konuda kullanıcıların yorumları daha sağlıklı olacaktır elbet, 1.6 Honda Civic otomatik vites aracın yakıt değerleri yukarıdaki gibi 1,33 Corolla kullanan arkadaşlar mutlaka bilgi vereceklerdir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2013, 02:56:38 »
Bu arada aynı konuyu farklı yerlere açmanıza gerek yok. Konu kirliliği oluşuyor, forum kurallarına uygun değil aynı zamanda. Ben diğer konuları kapattım bu konuyu güncel tutarak sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2013, 02:58:27 »
Ya civicle focusun hiç bir alakası yok şanzıman farkıyla zaten civic forddan daha az yakıyor neyse bekliyim bari ben :D