0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selambende 1999 model toyota avensis var geçen hafta karlastiklerini taktirdım, ebatlar 195-65-15 ancak lastikçi ebatların uygun olmadığını bu lastiklerin aracı yoracağını çekişi düşüreceğini ve aracın fazla yakacağını bu araca uygun ebatın 195-60-15 olduğunu söyledi araştırdım ama hiç bir yanıt bulamadım yardım lütfen teşekkür ederim
Peki bu aracin cekisinde yakitinda ve perforformasinda etki edermi
2011 verso 1.6 premium aracım ve lastik ebatları 205/60/R16 bunun yerine 205/55/16 yada 195 e düşürsem ne gibi olumsuzluk yaşarım ya da yaşarmıyım?
Yol tutuşu azalır.Km sayacınızda sapmalar olur.Ayrıca lastik olarak fiyat farkıda çok yok arada 4 lastikte 100 lira anca oynar ortalama bir lastikte.Amacınızı tam olarak bilemiyorum ama önermem ben şahsen.Bence çok ideal bir ölçüye sahip aracınızın lastikleri,değiştirmenize gerek yok.Yanağı azaltsanız konfor belki biraz artar(tabi araç yere yaklaşıcak ve verso gibi bir araçta bence çokta iyi bir şey değil),tabanı azaltırsanız fren mesafeniz artar,yol tutuşu azalır hatta aracınız patinaja daha sık düşmeye başlar gücü aktaramayacağı için.Kısacası gereksiz bir şey