Gönderen Konu: lastik ebatlar  (Okunma sayısı 4598 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
lastik ebatlar
« : Ocak 14, 2013, 00:52:35 »
selam
bende 1999 model toyota avensis var geçen hafta karlastiklerini taktirdım, ebatlar 195-65-15 ancak lastikçi ebatların uygun olmadığını bu lastiklerin aracı yoracağını çekişi düşüreceğini ve aracın fazla yakacağını bu araca uygun ebatın 195-60-15 olduğunu söyledi araştırdım ama hiç bir yanıt bulamadım yardım lütfen teşekkür ederim
selim kalkay

Toyota Club Türkiye

lastik ebatlar
« : Ocak 14, 2013, 00:52:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik ebatlar
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2013, 01:19:39 »
selam
bende 1999 model toyota avensis var geçen hafta karlastiklerini taktirdım, ebatlar 195-65-15 ancak lastikçi ebatların uygun olmadığını bu lastiklerin aracı yoracağını çekişi düşüreceğini ve aracın fazla yakacağını bu araca uygun ebatın 195-60-15 olduğunu söyledi araştırdım ama hiç bir yanıt bulamadım yardım lütfen teşekkür ederim
65 yanak bildiğim kadarıyla Caddy,doblo tarzı araçlarda oluyor.Benim 2005 corollamdada 195-60-15 var.Muhtemelen 60 yanaktır sizinde.65 yanaklar daha ucuz olduğundan 65 takılmıştır daha önce.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2013, 01:24:04 »
Peki bu aracin cekisinde yakitinda ve perforformasinda etki edermi
selim kalkay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2013, 01:54:41 »
2011 verso 1.6 premium aracım ve lastik ebatları 205/60/R16    bunun yerine 205/55/16   yada 195 e düşürsem ne gibi olumsuzluk yaşarım ya da yaşarmıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2013, 02:49:00 »
Peki bu aracin cekisinde yakitinda ve perforformasinda etki edermi
Elbette 60 yanak daha az yoracağından yakıtı biraz olsun düşürür.Ayrıca km saatiniz daha doğru gösterecektir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2013, 02:52:59 »
2011 verso 1.6 premium aracım ve lastik ebatları 205/60/R16    bunun yerine 205/55/16   yada 195 e düşürsem ne gibi olumsuzluk yaşarım ya da yaşarmıyım?
Yol tutuşu azalır.Km sayacınızda sapmalar olur.Ayrıca lastik olarak fiyat farkıda çok yok arada 4 lastikte 100 lira anca oynar ortalama bir lastikte.Amacınızı tam olarak bilemiyorum ama önermem ben şahsen.Bence çok ideal bir ölçüye sahip aracınızın lastikleri,değiştirmenize gerek yok.Yanağı azaltsanız konfor belki biraz artar(tabi araç yere yaklaşıcak ve verso gibi bir araçta bence çokta iyi bir şey değil),tabanı azaltırsanız fren mesafeniz artar,yol tutuşu azalır hatta aracınız patinaja daha sık düşmeye başlar gücü aktaramayacağı için.Kısacası gereksiz bir şey  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2013, 03:05:02 »
Yol tutuşu azalır.Km sayacınızda sapmalar olur.Ayrıca lastik olarak fiyat farkıda çok yok arada 4 lastikte 100 lira anca oynar ortalama bir lastikte.Amacınızı tam olarak bilemiyorum ama önermem ben şahsen.Bence çok ideal bir ölçüye sahip aracınızın lastikleri,değiştirmenize gerek yok.Yanağı azaltsanız konfor belki biraz artar(tabi araç yere yaklaşıcak ve verso gibi bir araçta bence çokta iyi bir şey değil),tabanı azaltırsanız fren mesafeniz artar,yol tutuşu azalır hatta aracınız patinaja daha sık düşmeye başlar gücü aktaramayacağı için.Kısacası gereksiz bir şey  :)
teşekkür ederim :)
bu kadar mantıklı açıklamaya ben de oynamayayım diyorum ölçülerle madem.en iyisi böyle kalsın.illaki değiştirme niyetinde değilim de merak ettim açıkçası...