Gönderen Konu: Debriyaj arkasındaki düğme  (Okunma sayısı 2001 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Fatih
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Debriyaj arkasındaki düğme
« : Ocak 09, 2013, 19:29:09 »
Herkese merhaba ben fatih çelik adana da oturuyorum.yaris 2006 1.0 sol arabam var debriyajın arkasındaki düğme ne işe yarıyor debriyaj tam üstüne basmıyor ancak kontak açıkken elimle düğmeye bastığımda km/ h göstergesi kapanıp açılıyor bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekkürler.
1.0 sol

Toyota Club Türkiye

Debriyaj arkasındaki düğme
« : Ocak 09, 2013, 19:29:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj arkasındaki düğme
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2013, 01:45:31 »
Herkese merhaba ben fatih çelik adana da oturuyorum.yaris 2006 1.0 sol arabam var debriyajın arkasındaki düğme ne işe yarıyor debriyaj tam üstüne basmıyor ancak kontak açıkken elimle düğmeye bastığımda km/ h göstergesi kapanıp açılıyor bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekkürler.
sanırım aracınızın debriyaja basmadan çalışmamasını sağlayan buton.Ona temas etmeyince çalışmıyor aracınız.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2013, 10:41:27 »
öncelikle hoş geldiniz fatih bey,tanışma bölümüne de bir başlık atarsanız forumun sizi tanıması daha kolay olacaktır

debriyaja basmadan aracınız çalışmaz,hatta aracı yeni aldıysanız ilerleyen günlerde şöyle bir soruyla karşılaşabilirsiniz "arabamı bir türlü çalıştıramıyorum veya kontak basmıyor" paspas kayıp debriyaj pedalının altına giriyor ve o bahsettiğiniz butona basmanızı engelliyor paspası geri çekerseniz sorun kalmaz (hatta bende tik oldu her binişimde paspası kontrol ederim)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Fatih
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2013, 12:34:32 »
arkadaki düğme yana kaymış ve debriyaj üstüne gelmiyor ama araba çalıştırmada sorun yok .kontak açıkken o düğmeye elimle bastım nooluyor diye km/h göstergesi kararıyor sonra düğmeden elimi çekince normale dönüyor acaba benden önceki araç sahibi bir sorun yaşayıpta bu sistemi iptalmi etmiş acaba çünkü debriyaj demiri üstüne denk gelmiyor. Ne olabalirki acaba.?
1.0 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2013, 12:55:55 »
konuyla ne kadar alakası var bilmiyorum ama, aracımı almadan önce 2. el auris bakınıyordum Ankara'da. Bir tane dizel elegant vardı Etimesgut'ta, hatta ilanı uzun süre devam etti, açık mavi bir araç. Araç diğerlerine göre tam tersi, debriyaja basınca kontak almıyordu. Çalıştırmak için debriyaja basmamak gerekiyordu ki -debriyaj basma alışkanlığı olduğu için- çalıştırmakta biraz zorlanmıştım. Araç önden kazalıydı galiba, toplarken parça mı arttırdılar acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2013, 12:57:44 »
Fath bey bikaç fotoğrafını çekip eklermisiniz bizde görelim neymiş diye.  şimdi böyle tahmini atıp tutarak zor olur yardım etmemiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2013, 13:02:26 »
Aracınızda alarm var mı acaba, eğer varsa o bölgede  alarmı devre dışı bırakacak sistemin tuşu var, anahtar kaybolursa diye bir önlem amaçlı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey