Gönderen Konu: aracım sesli hata mesajı veriyor yardım lütfen....  (Okunma sayısı 5352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: aracım sesli hata mesajı veriyor yardım lütfen....
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 17:08:25 »
Onu Enjektör yetiştiremediği için yapıyor. o sesi aldığında o devirde gazı yetiştiremeyince benzinle destek veriyor. Bu kitlede alakalı eskiden atiker ve BRC de enjeksiyonlu modellerde accent 1.5 ve vectra 2.0 da alıyordum. Şimdi corollada Landirenzo kullanıyorum kitin enjektörü kaliteli olduğu için aracın max deviri 7500 e kadar desteksiz lpg pompalamayı yetiştirebiliyor. kesiciye girdiğinde bile hata vermiyor. Diğer arkadaşın dediği gibi tuşa 1 kere bas sesi keser gazda devam eder.
2005 Corolla Terra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 17:08:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1.6 sol sedan otm 2004
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Şubat 13, 2013, 22:38:08 »
Merhabalar benim aracım 2004 corolla sol sedan otomatik ve brc marka lpg var .Şuana kadar sadece iki defa duyduğum bir ses var nerden geldiğini anlayamadım. ses dittt dittt diye iki kere ötüyor ve kayboluyor. O sırada teypte açık sanıyorum teypten geliyor ama değil tüp ışığına bakıyorum değişme yok , nerden olabilir, ekranda herhangi bir arıza ışığıda yanmıyor ne olabilir teşekkürler
Sen kukla olduktan sonra ipinin kimin elinde olduğunun önemi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 14, 2013, 11:51:14 »
Merhabalar benim aracım 2004 corolla sol sedan otomatik ve brc marka lpg var .Şuana kadar sadece iki defa duyduğum bir ses var nerden geldiğini anlayamadım. ses dittt dittt diye iki kere ötüyor ve kayboluyor. O sırada teypte açık sanıyorum teypten geliyor ama değil tüp ışığına bakıyorum değişme yok , nerden olabilir, ekranda herhangi bir arıza ışığıda yanmıyor ne olabilir teşekkürler
ozan bey o duyduğunuz ses benzinden gaza geçiş sesi olsasın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 14, 2013, 12:08:25 »
Merhaba arkadaşlar. Benim 2005 model lpg li toyota corolla 1.6 sol aracım var. aracımı 1.viteste sıkıştırıp tam 2 ye çekip patinaj koyacağım anda dıtt dıtt dıttt diye sesli hata mesajı vermeye başlıyor. aracımı stop edip tekrar çalştrdğmda ise bu hatayı kesiyor. aracımda önceden benzinliyken böyle birşey olmuyordu tüp taktırdıktan 2 ay sonra bunu yapmaya basladı tüpü brc nin orjinal servisinde taktırdım. sorun nerde neden böyle bir hata veriyor aracım anlamış değilim lütfen bir bilgisi olan varsa bu konuda bana yardımcı olsun arkadaslar şimdiden teşekkürler..

emniyet kemer sesi gibi

VSC ikaz sesi olabilir. patinaja dusurmeye calistiginiz icin arac sizi uyariyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 14, 2013, 12:12:45 »
kardeş, bak ben böyle geyik şeyler yazan biri değilimdir, hatta burnumu sokmam lafımı bilirim boşa konuşmak istemem. ama şu yazdıklarını okuduktan sonra aklıma bişey geldi yazmak istedim. çözüm odaklı değildir..

araba dıtlayarak size bişey anlatmak istemiş olabilir mi ? hani sevmediğimiz bişey olduğunda bizim yaptığımız gibi :)

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 14, 2013, 13:53:12 »
o sesin tek çaresi patinaj çekme ne diye durup dururken arabana zarar veriyorsun ki anlamış değilim
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 14, 2013, 15:00:04 »
(Ozan YILMAZ arkadaşın sorunu ile ilgili) Radyoda açık iken bir ihtimal  trafik modu gibi birşey vardı arada bir öyle  öterdi bir ihtimal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 14, 2013, 20:37:52 »
(Ozan YILMAZ arkadaşın sorunu ile ilgili) Radyoda açık iken bir ihtimal  trafik modu gibi birşey vardı arada bir öyle  öterdi bir ihtimal...
mehmet bey sorun lpg ile ilgili.Tankta lpg az kaldıgı zaman ani gaza yüklenmelerde lpg enjektörleri gaz az oldugu için benzine geçiyor bu sırada uyarı veriyor.ses o ses..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 15, 2013, 00:03:39 »
Videonun  16. saniyesinde görülen D4D yazısının sonundaki D kırmızı renkte bu rengin anlamının beygir ve torkunu yüksek olduğu anlamına geldiğine göre  bu motorların hacimleride eğer 1400 cc ise yazılım ile artırlmış demektir o zaman sonradan yaptıracağımız veya alacağımız racing türü chiplein motora bir zararı olmasa gerek ben almayı düşünüyorumda bu konuda tereddütlerin var fikir olan varsa yazarsa senirim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1.6 sol sedan otm 2004
« Yanıtla #29 : Şubat 18, 2013, 14:17:49 »
bencede çok önemli bişey olduğunu düşünmüyorum.Trafik modu denilen şeyde olabilir.Peki trafik modu nedir nasıl kapanır
Sen kukla olduktan sonra ipinin kimin elinde olduğunun önemi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 18, 2013, 23:48:05 »
Ali kardeşim aynı sorunu bende yaşadım tüp taktırdıkdan bir ay sonra gaza fazla yüklenince araç benzine geçti halbuki araçta gaz vardı daha yarım depo gazcıya gittim bende atiker taktırmıştım neyse sonra servise gittim atikerin ve gaz basınç ayarı yaptılar ogün bu gün araçta gaz ile ilgili bir sorun yaşamadım tavsiyem servise gidip ayar yaptır...
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 28, 2013, 15:00:11 »
Tamam serkan kardeşim saoalsın. Şimdi yapmamaya başladı bende bilmiyorum artık eskisi akdar sıkıştrmıyormda iyice bi denemedim yani ama 1 ay sonra servize götürcem arabayı a dan z ye ne varsa artık yaptırcam kafam rahat etsin boşver.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 01, 2013, 10:14:32 »
tüpe geçmiyordur bende uzun yola çıkmıştım tüpe geçiyordu bir süre sonra böyle sürekli sesli hata veriyordu brc marka aynı benimde.gittim brcye tüpün şamandırası ile oynadılar biraz düzeldi umarım sizinde böyle bir sıkıntıdır.
2004 corolla sol