Gönderen Konu: Corolla D-4D Dizel MultiMode alayım mı?  (Okunma sayısı 4902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla D-4D Dizel MultiMode alayım mı?
« : Haziran 13, 2006, 17:01:05 »
Arkadaşlar,

İstediğim hem dizel hem de otomatik araba almak. Ford Fusion TDCI ASM hem fiyat hem de özellik olarak çok uygun gelmişti. Fakat ASM şanzıman ile ilgili sorunlar olduğuna dair bir sürü şey okudum.
Bu sorunlar tüm Opel easytronic, Ford ASM/CVT ve triptronic şanzıman dizel arabalarda var diyorlar.

Corolla D-4D Dizel MultiMode nasıl?

Corolla biraz pahalı: Terra modelinde 5 milyar, Sol ise de 8 milyar fark ediyor.

Buna değer mi?

Aldığım aracı en az 5 yıl kullanacağım, sorun çıkartsın istemiyorum. Fusion ın ASM şansımanı ile ilgili çok olumsuz şey var internette, bayi bile sorun çıkartıyor diyor.

Bilgi verirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 13, 2006, 17:01:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2006, 17:16:33 »
Bende de Opelin easytronic'i var gerçi benimki Corsa 1.2 ama olsun yinede biraz fikir sahibiyim.Yeni modellerde iyileştirselerde easytronic hala çok iyi bir sistem değil.

Corolla Fusion'a göre daha üst sınıftır yani pahalı olması doğal.Bence Terrada olsa tercihinizi Corolladan yana kullanın,daha konforlu,daha güvenli,daha büyük ve daha hızlı bir araç almış olursunuz.5 sene içerisinde de başınıza önemli bir iş açmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2006, 17:59:55 »
Dizel - Multimode almak için Corolla şart değil..
Fusion ile aynı fiyata Yaris alabilirsiniz..
Tavsiye ederim..
YARİS D-4D M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2006, 18:26:41 »
Kesinlikle aradaki fark size kat kat geri dönecektir.  Toyota yı her daim tercih etmeniz daha iyi olur...

Corolla kasa yenileyecek ama onuda göz önünde bulundurun.

Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2006, 18:46:25 »
Verso ilk çıktığında 1.8 mmt sol verso almıştık. Harika bir arabaydı ama sanzıman haricinde. Ne yaptıysak şanzımanın aptallaşmalarını engelleyemedik. Bunda istanbul trafiğinin dengesizliğininde etkisi büyük.  Avrupada sorun yaşanmıyor ama istanbulda aynı şeyi söyleyemem verso olayından sonra.
Ayrıca kardeşimde corsa 1.2 easytronic corsa var, o nispeten daha iyi (tahminim motorun torkunun çok az olması burada şanzımanı zorlamaması açısından avantaja dönüştüğü için daha problemsiz )

Kısacası kesinlikle doya doya test sürüşü yapıp emin olmadan almayın derim.
MR2                  sw20        3sge                         192.000 km
LEVIN GT APEX   ae101       4age 20v (silvertop)     152.000 km
LEVIN                ae86        4a....                                  0 km
CAMRY              mcv20      1mzfe                        376.000 km
CRESSIDA          gx81        1gfe                           280.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2006, 21:12:11 »
corolla d-4d m/m i tavsiye ederim, torku yüksek oldugu için şanzıman bizim sıkışık trafigimizde bi arkadaşın yazdıgı 1.8 verso m/m gibi aptallık çıkarmıyor,  ayrıca vites değişim hızı (debriyaja basıp çekme hızı) türkiye için özel programlandı.  ve sıkışık trafikte mutlaka tiptronik kısmı kullanolmalı aracın, sebeplerini ve merak duyduklarınızı sizler sordukça açıklamaya gayret ederim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2006, 17:01:43 »
Teşekkürler sayenizde triptronic dizel araçlar konusunda bilgileniyorum.

Yakıt tüketimi olarakta MMT dizel kendi sınıfındakilere göre daha ekonomik.

Kasanın değişmesi mi söz konusu, bu tahmini ne zamana gerçekleşir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2006, 17:11:18 »
Alıntı yapılan: Hilal.Yuce
Teşekkürler sayenizde triptronic dizel araçlar konusunda bilgileniyorum.

Yakıt tüketimi olarakta MMT dizel kendi sınıfındakilere göre daha ekonomik.
Kasanın değişmesi mi söz konusu, bu tahmini ne zamana gerçekleşir?
[/quote]

Bu  eylülde çıkacak deniyor..
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2006, 11:46:00 »
yeni kasa corolla'nın h/b ya da s/d  geliş tarihi hakkında duydugunuz her şey yalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaann

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2006, 12:33:09 »
sağlamlık göreceli bir kavram.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #10 : Aralık 23, 2006, 23:27:10 »
Hem corolla d4d mtm, hem yaris d4d mtm kullanıyorum. Aptalca hamleler yapmadığınız sürece viteslerin olumsuz hiçbir yanını görmedim.

Aptalcadan kastım, çok acele vites değişimleri, örn. seri şekilde öne veya arkaya gitmeye çalışmak, araç durmadan vites değiştirmek gibi. Ne de olsa bu araç düz vites değil. Oyunu kuralına göre oynamanız lazım.

Hızlı hamlelerde aracın örn.ileri vitesten geri vitese geçmesi ort.2 saniye alıyor.

Ayrıca bu sırada gaza basmamanız gerekiyor. Dik yokuşlarda manuel'e geçmeniz, süprizlerle karşılaştığınızda vitese müdahale şansı veriyor.Bunlara uyduğunuz sürece mtm vites son derece pratik.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2006, 00:41:50 »
düz vitesli dizel ford fusion kullandım. 14 bin km. olan bir araçdı. yaklaşık 120 km lik bir yolculuk yaptım. arabada 5 kişiydik klimada sürekli tek kademe açıktı. bagaj yok sayılır. 3 tane sırt çantası vardı. arabanın hertürlü yolda kullandım. ıslak hariç. önde ben ve arkadaşım çok rahattık fakat arka taraf da oturan arkadaşlar biraz sıkıştılar. özellikle diz mesafesi bakımından. kullandığım dizeller arasında tek binek araba fusion olduğu için karşılaştırma yapamam.(kullandığım diğer dizeller; ford traktör,as 250 kamyonet,mitsubishi L200 tek kabin pikap) ama motoru bence fena değildi. beklentilerimi karşıladı sayılır. düz yollarda pek vites değiştirmek gerekmiyor ama karadeniz gibi bir yerde rampa filan çıkarken vitesi fazla değiştirmek gerekiyor. süspansiyon biraz sert geldi ae101 e nazaran.fazla sarsıldık arabada.sarsılmayı azaltmak içinde yavaş gittim buseferde yokuş çıkarken 2 den 1 e almak gerekdi. biraz cansıkıcı bir şey. düz yolda 40 la giderken 3 den 2 ye alıp bir anda gaza yüklendim araba 2 bin den sonra kendini ileri doğru fırllattı sanki.5 kişi ve kılima açık olmasına rağmen beni şaşırttı. araba yüksek oluşu nedeni ile virajlarda dikkat etmek lazım insan korkuyo.(bana öyle gelmiş olabilir ae101 den sonra fusion jip gibi geldi )bagaja gelirsek biraz ufak 3 sırt çantası ile bagajın yarısı gitti sayılır.
nacizane fikirlerimi açıkladım benim kullandığım düz vitesdi tekrar belirteyim. oto araba hiç kullanmadım bir kere bindim oda şehir içiydi 5 dakka sürdü. opel corsaydı. 1 den 2 ye geçmek bilmiyo araba.. beğenmedim hiç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2006, 12:45:43 »
Alıntı yapılan: Furkan Özsöz
yeni kasa corolla'nın h/b ya da s/d  geliş tarihi hakkında duydugunuz her şey yalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaann
[/quote]

ne yalanı yaa adamlar bas bas bağırıyorlar nerdeyse baharda yenilencek işte mart gibi yeni sedan, yeni h/b gelicek hangisini önce görürüz beraber mi çıkarlar belli değil ama artık auris de yeni sedan da her yerde bilinir oldu çıkıcaklar piyasaya yakında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 24, 2006, 14:18:36 »
dizet mmt sedan kullanıyorum, acayip memnunum. bir ayda 4000km yol yaptım, hakikaten büyük keyif.
ayrıca 5 sene kullanacaksanız  220$ a sanırım 5 sene  sınırsız km garanti paketi satılıyor (ben fuar zamanı ucretsiz aldım)

mmt nefis. sıkışık trafikte M moduna almak faydalı olabilir, boylece araç sürekli 2ye atıp 1e atıp yorulmaz.

uzun yolda da çok başarılı, yokuş aşağı kendi kendine motor freni yapıyor gazdan çekince falan, ben kendimi iyi kullanırım sanıyordum, mmt nerdeyse benden iyi .

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2006, 12:11:50 »
Kesinlikle tavsiye ederim. Deneme sürüşünde MMT vermiştiler. Valla canım sıkılmıştı sürerken. Gaza bas git, firene bas dur. Aldım düz vites. Sonra dedimki ulan ne rahattı o.
Ama 5 yıl kullanacan diyosun o arkadaşın dediği gibi bi fark vermene gerek yok zaten 5 yıl garanti kapsamında olması lazım bildiğim kadarı ile. Araç çok mükemmel ve çok sessiz. Kullanıcısı olarak tavsiye ederim.
Git bir gününü ayır ve test et düşündüğün araçları ve servislerinide gez. Toyota hariç diğer servislerin full olduğunu göreceksin. Yani sorunsuzluğunun ıspatı olarak. Rahatlığını sessizliğini ve konforunu da sürüşlerde hissedeceksin zaten. Bunu hissetmek içinde yanındaki vatandaşın çenesini kapamasını ve camlarında tam kapalı olmasına dikkat et.
Alırsan şimdiden hayırlı olsun. Yakıtsa Ekonomik.
Yine bu sayfada bahar hanımın açtığı konuda yakıt konularını okuyabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 30, 2006, 12:45:41 »
ALINTI
gerek yok zaten 5 yıl garanti kapsamında olması lazım bildiğim kadarı ile.[/quote] toyota binek araçlar 3 sene garantili.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2006, 00:51:13 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
toyota binek araçlar 3 sene garantili. [/quote]

Ek ücret ödeyerek garantiyi 5 yıla çıkartabiliyorsunuz ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 31, 2006, 01:21:40 »
işte onu diyorum ben de.  yukarıyı okursanız.

bmw alsanız anca 2 sene garanti veriyor. 3 sene sınırsız km bile cok basarılı bir hizmet.

hakkaten bu kadar memnun olacagımı hic sanmıyordum mini cooper dan toyota ya gecerken. keske once yapsaymısım
Saygılar, Yaman.