0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk defa Toyota kullanıyorum.Fren sesi yüzünden bir ara arabayı satmaya karar verdim.Forumda okudugum yorumlardan bende NİBK balata taktırdım.15000 km'de üzerindeki orjinal balataları çıkartım.NİBK kutusundan çıkan yüksek ısıya dayanıklı gresi ve teflon fileyi kullandım.Mükemmel netice aldım.9000 km geçtim,ne fren sesi nede kaliper sesi var.Hava ve kabin filitrelerimide Asakashi yaptım onların kalitesindende memnunum.20000 bakım için gitiğim Bakırcılar Toyota servinede konuyu anlatım.Balatalara filitrelere dokunmayın dedim.Normal karşıladılar.Fren sesi şikayetlerinden bıkmışlar.
Merhaba Ufuk Bey,Polen filtresi biraz önce elime ulaştı.Teşekkür ederim.Daha sonra ön fren balatalarını da değiştireceğim.Onları sizden alacağım.Size bir şey danışmak istiyorum.Benim aracın kornası çalışmıyor.bir sene önce de böyleydi.Kar oto serviste direksiyon kutusuunda bir parca değiştirdiler sonra düzelmişti,yine tekrarladı.Servise gitmek istemiyorum.Ne yapabilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim :=)
Merhaba @SERDAR YILMAZ (34196) bey,Güle güle kullanın, ne zaman dilerseniz yardımcı olmak isterim,Korna çalışmamasının (direksiyon simidindeki spiral değil ise) direksiyon kutunuz ile ilgili olduğunu sanmıyorum, korna soketi, tesisatı, sigortası ve son olarak direksiyon air bag spirali kontrol edilmeli, konusunda uzman bir servise kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
ben kullanıyorum nıbk marka balataları ufuk beyden almıstım ve cok memnunum tavsiye ederim.toz olmaması extrası,biz alışmısız balata tozuna tozsuzu hiç aklıma gelmemişti daha önce.edıt;yanlıs alıntıo yapmısım bir üst mesaj olacaktı )
Toz yok değil var tabi ancak tozun rengi çok açık bir gri tonu ve içerisindeki maddeler sebebi ile janta yapışmıyor.Detailing hastaları için bulunmaz nimet benim en çok hoşuma giden tarafı ise ne kadar ısınırsa ısınsın fren performansını kaybetmiyor, 2600kg ağırlığındaki Land Cruiser'ı üst üste frenlemede ilk frenlemede olduğu kadar iyi durduruyor.
bence en önemlisi performanstan sonra bu detay teşekkürler TEM SERVİS....
Ben bosch balata için valet pro billberry aldım her yıkamada balata tozu için kullanıyorum malesef
Sedat sana şöyle söyleyeyim en son ne zamandı, seninle araç yıkamıştık, hatırladın mı? O gün bu gündür araç yıkamıyorum
Şimdi videosunu inceledim, çok iyi bir temizleyiciymiş gerçekten ama uzun vadede bakmak lazım olaya, aks körüklerine, fren kaliper lastiklerine zararı var mı? yok mu? vs.Bu balata tozu sadece jant ve görüntü düşmanı değil, janta yapışan toz için temizleyici kullanabiliyorsunuz. Peki kaliper içine giden ve orada ısı/nem ile birleşerek zift haline gelen tozlar ne olacak?
seçkin hocam valet pro ya para veren kadar nibk alaydın ya işin esprisi nibk tavsiye ederim balata tozlarından kurtulursun... Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2016, 14:32:59 hatırladım hatırlamazmıyım
Konuyu bölmeyeyim ama yılların detaycıları her yıkamada jant temizleyici kullanmayın diyorlar
Şu fren sesi olayından bende memnun degilim Ufuk beyi bi vakit buldugum zaman gidicem bu mor renkli balata nın civciv boyanmış gibi bi hali var sanki
Aklıma yeni geldi benim arabanın arkasındada jant temizleyicim vardı. İki üç sene dursa bozulmaz değilmi ??
motor temizliğinde kullanırsın cavit abi