0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba kuşadasından aranıza katıldım.Aracım 2003 sol corolla sedan manuel vites , 2 gün önce aracıma 80.000 km bakımı yaptırdım aşağıda detaylarını veriyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.- 2 lt mobilube shc 75w90 şanzıman yağı değişimi için ( çok az kaldı 1.9 lt civarı aldı )- yaklaşık 1 lt castrol brake fluid dot 3 fren ve debriyaj hidroliği için ( biraz arttı )- bp antifreeze yaklaşık 2 lt koyduk , su koymadık , soğutma sıvısı olarak normalde 6.5 lt sulu karışım olacaktı ama acele işim çıktı tamamen soğutma sıvısını değiştiremedik ( acaba sıkıntı olurmu ? )- 4 buji değişti denso marka toplam işçilik dahil 188 liraya mal oldu bana .maliyet normalmidir?tabii 80.000 bakımında çok detay var başka ama ben bunlara bakmadım ve yaptırmadım.
bilgi için teşekkür ederim6.5 literinin yaklaşık 2.5 lt sini eksiltip , eksilen kısmı 2.5 lt antifreeze koymuş olduğumuza göre , şuanki karışımda 4.5 lt su var yani % 69,23 antifreeze içeren sulu karışım .bu noktada sanırım % 50 nin çok üstünde bir oran .Ertan bey bunun negatif etkileri ne olabilir?teşekkürler ...
Ertan bey,soğutma sistemindeki suyu tamamen nasıl boşaltabilirim , sanayide devirdaimi sökmemiz gerekli dediler,yani tahliye musluğundan tamamı boşalmadı...
Ertan bey çok teşekkür ederim
Antifreeze aşındırıcı,korozyona sebebiyet verici bir maddedir.
ufuk bey ,ben cumartesi günü debriyaj ve fren hidroliğini değiştirdim dot 3 yağ kullandım. bakım kitabında dot 3 dediği için . aracım 2003 1.6 sedan sol .siz dot 4 demişsiniz , bakım kitabının basıldığı yılda acaba dot 4 kullanımdamıydı , yani bilseydim dot 4 alırdım
Ertan burada bir yanlış anlaşılma olmasın, antifriz korozyona sebebiyet vermez, korozyonlaşan kısmı temizleme amaçlı aşındırdığı için, uzun süre sadece soğutma suyu ile çalışan araçlarda oluşan korozyonu temizlediğinde tehlike arz eder.Korozyon ve daha yüksek aşındırma sebebi fren hidroliğidir, hazır hidrolik demişken bizim araçlarımızda DOT3 değil DOT4 fren hidroliği kullanılması gerekli, fren merkezleri ve kaliperlerimizin uzun ömürlüğü açısından ince ama önemli bir noktadır.