Gönderen Konu: KGS Hesap Bakiyeleri?  (Okunma sayısı 4329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
KGS Hesap Bakiyeleri?
« : Aralık 17, 2012, 17:41:23 »
  Selam,
bahsedildiği kadarı ile 9 milyon civarında KGS sahibi vatandaş varmış KGS kullanımı ise bir kaç gün sonra tamamen kalkacak. Peki KGS hesaplarında kalan bakiyeleri durumu ne olacak?

Benim duyduğum kadarı ile; köprü ve otoyol gişeleri yanlarındaki ofislerde Kgs hesaplarında kalan bakiyeler Hgs'ye aktarılabilecek. Ancak bunu daha önce yapmış birisi var mı bilmiyorum.
 Konu hakkında bilgisi ve tecrübeleri olanlar varsa ve bunu paylaşırlarsa eminim ki bir çok insana faydalı olur.

Not: Konunun asıl açıklamasını aslında yetkili kurumlar çoktan ve aleni bir şekilde yapmış olması lazımdı!. ;)

Toyota Club Türkiye

KGS Hesap Bakiyeleri?
« : Aralık 17, 2012, 17:41:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: KGS Hesap Bakiyeleri?
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2012, 17:43:14 »
Ayrıca benim KGS'm Shell2in KGS kartı. Peki bu Shell KGS kartını da yeni HGS'ye aktarabiliyor muyuz? Bunları cevaplarsanız sevinirim.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2012, 18:31:01 »
HGS etiketini yeni aldım. 2 adet KGS kartım 1 adetde OGS var ve bir KGS kartımda 80 Tl yakın bakiye var. HGS etiketi 5 Tl ve en az 30 Tl yüklemek gerekiyormuş toplamda 35 Tl görevli memura KGS bakiyem ne olacak diye sorduğumda biz aktaramıyor ve göremiyoruz otoyol ve köprülerde Ptt görevlisi ve Karayolları görevlisi birlikte bakiyeyi görüp HGS etiketine aktarılacak yanıtını aldım. Fakat otoyol ve köprü kullanmadığımdan henüz aktaramadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2012, 18:48:07 »
  Selam,
bahsedildiği kadarı ile 9 milyon civarında KGS sahibi vatandaş varmış KGS kullanımı ise bir kaç gün sonra tamamen kalkacak. Peki KGS hesaplarında kalan bakiyeleri durumu ne olacak?

Benim duyduğum kadarı ile; köprü ve otoyol gişeleri yanlarındaki ofislerde Kgs hesaplarında kalan bakiyeler Hgs'ye aktarılabilecek. Ancak bunu daha önce yapmış birisi var mı bilmiyorum.
 Konu hakkında bilgisi ve tecrübeleri olanlar varsa ve bunu paylaşırlarsa eminim ki bir çok insana faydalı olur.

Not: Konunun asıl açıklamasını aslında yetkili kurumlar çoktan ve aleni bir şekilde yapmış olması lazımdı!. ;)
çok güzel bir konu öncelikle tebrikler...!
benım de 2 tane kartımda bakiyelerim var ben her zaman köprüden geçen biri de değilim 1 hafta önce HGS aldım oradaki (PTT) memura sordum bilmiyorum dedi sonra SHELL e gittim onlarda bizimle alakalı değil dedi sonra HALKBANK a gittim oradaki memurda henüz öyle bir bilgimiz yok dedi son olarak KARAYOLLARI  nı aradım 4441117 oradaki görevlinin dediği ise çok saçma bir şeydi kullanın süre bitimine kadar dedi :) bende 40 yılda bir köprüden geçtiğimi söyledim öyle bir saçma iş olamayacığını da belirttim , oda o konu hakkında herhangi bir düzenleme yapılmadığını ama ilerleyen zaman da tekrar aramamı bilgi almamı söyledi ayrıca o kartlada alırken para verdik sonuçta onlar ne olacak onu da bilmiyorum ...!
Şimdi soruyorum size böyle saçma bir iş dünyanın başka bir yerinde varmıdır ????
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2012, 13:37:37 »
banada  köprü ve otoyoldaki gişelerden aktarımı yapacagımı söylediler.Bende gaziantep k.maras en yakın bura otoyolunda karayollarına gittim.Hgs nin seri numarasını aldı.kgs nin içindeki bakıyeyı not aldı.Sen git birkaç aya kaadr yüklenir dediler.Hgs yi nere monte edecez.Dikiz aynasının tam altında araç kamerası var.Hgs yi versoda dikiz aynasının yagmur sensörünün bitittigi sağında solunda boşluklar var  oraya monte etsek nasıl olur.yada en üste siyah olan yerem i.nereye nereye.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2012, 13:51:36 »
Ben dikiz aynasının tam altına siyah yerin bitiş çizgisine camın tam ortasına yapıştırdım. Sağa veya sol tarafa yapıştırmayın diye belirtiyordu dikiz aynasının 5 cm aşağısına yapıştırılması gerekiyor ve bir kez yapıştırdığınızda sökmeyin etiket bozuluyor ve devre dışı kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2012, 13:53:52 »
Ogs devam değil mi?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2012, 16:01:28 »
Ogs devam değil mi?

ogs şimdilik devam ediyor fakat duyduğuma göre ilerleyen zamanlarda onu da hgs'ye dönüştüreceklermiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2012, 15:36:18 »
arkadaşlar kgs yi iptal nasıl ederiz (hgs almadan) çok önceden yaptırdığımız kgs vardı yedekte kalsın diye ama sürekli ogs kullandık
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2012, 15:53:51 »
ben aldım hgs kgs deki bakiyeyi yükletemedim halkbanasını ,shell i , karayollarını da aradım daha onunla ilgili bir düzenleme yok diyorlar (geçen hafta )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 23, 2012, 16:01:15 »
HGS etiketini yeni aldım. 2 adet KGS kartım 1 adetde OGS var ve bir KGS kartımda 80 Tl yakın bakiye var. HGS etiketi 5 Tl ve en az 30 Tl yüklemek gerekiyormuş toplamda 35 Tl görevli memura KGS bakiyem ne olacak diye sorduğumda biz aktaramıyor ve göremiyoruz otoyol ve köprülerde Ptt görevlisi ve Karayolları görevlisi birlikte bakiyeyi görüp HGS etiketine aktarılacak yanıtını aldım. Fakat otoyol ve köprü kullanmadığımdan henüz aktaramadım.
benim düşüncem bu iş ile asıl muhatap ve sorumlusu  karayollarıdır ama onları aradım bu konu ile herhangi bir düzenleme şu an çıkmadı diyor ptt deki adam sallamış bence bana da aynısını dedi ptt ye gittiğimde ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 23, 2012, 18:52:48 »
Deniz Bey gibi bende önce Shell'i sonra Halkbankı ve en sonda Karayollarını aradım. banada "Yılbaşından sonra tekrar arayın" düzenleme daha yapılmadı dendi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 23, 2012, 18:57:57 »
ben son olarak yarım saat önce 4441117 karayollarını aradım son durum karayollarının kartlarının istanbulda çamlıca ve düzce gişelerinin oradan ,shell halkbankası olan kartlardakilerin de halkbankasından aktarım yapıldığını ve son süre ne zaman diye sorduğumda ise şu an belli bir süresi olmadığının bilgisini aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2013, 03:48:25 »
ben son olarak yarım saat önce 4441117 karayollarını aradım son durum karayollarının kartlarının istanbulda çamlıca ve düzce gişelerinin oradan ,shell halkbankası olan kartlardakilerin de halkbankasından aktarım yapıldığını ve son süre ne zaman diye sorduğumda ise şu an belli bir süresi olmadığının bilgisini aldım

On gün kadar önce aynı numarayı aradım ve bu soruyu aynı şekilde sordum ve aynı cevabı aldım. Otoyol kenarındaki gişelerden KGS kartlarındaki kalan kredileri HGS ye aktarabilirsiniz ve herhangi bir süre kısıtlaması yok dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2013, 04:02:35 »

30 TL mecburiyeti kalkmış Zafer abi...

http://www.trthaber.com/haber/gundem/hgsde-30-tl-sarti-kalkti-54820.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2013, 04:29:44 »
HGS de 30 tl bulundurma mecburiyeti yoktur veya kalkmıştır ama ilk alışta 30 tl yüklemek zorundayız; daha bu gün aldım
üstelik te her oto yol gişesinde yok bu olay, ben bu gün bana yakın diye Narlıdere gişesine gittim, maalesef gidiş yönünde bi halt yok, dönüş yönünde var
ama ne hikmettir bilinmez, gişeden önceki dönüşü kapatmışlar, mecburen otoyola girip sefrihisar'a kadar gittim, sefer hisar çıkışında da işlem yapmıyorlarmış
mecburen yine otoyola girip geri geldim, ve nihayet Narlıdere çıkış gişelerindeki karayolları ve ptt lanetlerine ulaştım, önce ptt gişesinden 35 tl yi (kredi kartı geçmiyor) bastırıp pulları alıyorsunuz; bu arada ruhsat, nüfus cüzdanı ibraz ediyor ve ahret sualleri içeren bir forum dolduruyorsunuz, gişedeki memurlar tipik devlet memuru, hayatından bezmiş kişiler, sonra yan taraftaki kara yolları ofisine geçip elinizdeki kgs vs leri hgs nize aktarıyorsunuz
meşakkat, düzensizlik, eksik bilgilendirme.... ne kadar olumsuzluk varsa hepsi bir arada yan yana sunuluyor hizmetinize
bütün yollarda tek bir tane KGS bırakmışlar , diğer bütün gişeler HGS;  hem insanı zorluyorlar hgs almaya, hem bin türlü zorluk çıakarıyorlar almak isteyenlere
dua etsinler şu KGS lerimde kalan az bişey krediye; onlar yanmasın diye gidip aldım hgs yi, yoksa plakayı çamurlayıp kaçak geçecektim
zaten ükkemizde ne doğru dürüst yapılıyorki......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2013, 12:50:20 »
SHELL kartlarında da kredileri SHELL istasyonlarından aktarılıyormuş (devamlı gittiğim shell deki arkadaşım dedi fakat onlar yükleme yapmıyorlardı önceden de yükleme yapanlara git aktar dedi ) fakat ; ben gittim aktarım için orada da vatandaşı sallama politikası ,15 inden sonra sistemler aktif olacak yalanı ile karşılaştım hemen çıktım SHELL i aradım müsteri hizmetlerini durumu izah ettim oradaki yetkili böyle bir durumun olmadığını ve bunu diyen istasyonun hangi istasyon olduğunu sordu numaramı aldı 15 dakika sonra aradı ve gerekli görüşmelerin yapıldığını ve ihtar verildiğini söyledi aktarımın yapılabileceğini de belirtip ayrıca özür diledi ..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2013, 23:15:24 »
Deniz Bey, Shell-Halkbank KGS kartı olanlar direk shell'den aktarma yapabiliyorlar mı demek istiyorsunuz?

Kaç yer ile konuştum (yaklaşık 1 ay önce) herkes topu birbirine attı. Karayollarına, PTT'ye mail attım. aktarım yapabilirsiniz dendi ama Shell kartı ile olup olmadığını özellikle sormama rağmen buna cevap verilmemişti. Bu işin bu kadar kolay olabildiğini sizden öğrenirsem çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2013, 23:20:47 »
kgs lerin sonu geldi diye ; geçen gün boğazdan geçerken kgs si yok diye geçemeyen şahısa nasılsa hgs alcam diye fazla olan bir kgs mi verdim sevabına yanlışlıkla içinde 50 lira olan kgs mi vermişim :) kgs hesapları hgs ye aktarılıyormuş 50 tl gitti yani  aylak bir zamanda hgs alıcam pratik bir yenilik olmuş...ayrıca shell karttan da aktarılıyor hgs ye arkadaşım aktardı
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2013, 23:52:08 »
Deniz Bey, Shell-Halkbank KGS kartı olanlar direk shell'den aktarma yapabiliyorlar mı demek istiyorsunuz?

Kaç yer ile konuştum (yaklaşık 1 ay önce) herkes topu birbirine attı. Karayollarına, PTT'ye mail attım. aktarım yapabilirsiniz dendi ama Shell kartı ile olup olmadığını özellikle sormama rağmen buna cevap verilmemişti. Bu işin bu kadar kolay olabildiğini sizden öğrenirsem çok sevinirim.
aktarma yok paraları iade sadece içindeki paralar kart aldığımız paralar cebelleze ;shell kart olan yere gidin ama eğer kıvırırlarsa direk shell müşteri hizmetlerini arayın paranızı alın bunlara paralarımızı bırakmayalım kaç para olursa olsun ...!