0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracım ae101,antenin siyah plastik parcası eriymiş anten içeri düştü nasıl çıkartabilirim?
Bir foto eklemeniz mümkün mü?Bu şekilde tam olarak anlayamadım durumu ben mesela.Anteni sökmek istiyorsanız üzgünüm ama tavan döşemesini çıkarmanız gerekiyor.Yada ince uzun bir cımbızla anteni düştüğü yerden çıkarmaya çalışacaksınız ancak vidası falanda çıkmıştır muhtemelen.Dolayısıyla tavan döşemesi sökülmeli.
cevap için teşekkürler.anten kırık değil büyük ihtimalle kapalı şekilde içinde duruyor. mesele tutup çekmek için gerekli siyah topuz yok sırf bunun için anten değiştirmek gereksiz. bir şekilde ordan cıkarmalıyımanteni dışardan söktüm ama o haliyle bir mudahale yapılmıyor ,geri taktım bende
Ben bir an tavanda sandım benim araç gibi.Aynı kasa aracımızda olmuş olmasına rağmen Şimdi dışarıdan müdahale edemezsiniz ancak iç kısımdan bu kol tutacağı ve direk kısımlarının olduğu noktaları ve antenin tam denk geldiği kısmı işaretleyip birkaç resim daha eklerseniz ben size tam olarak bir yol gösterebilirim.
teşekkür ederimiç kısımları söksem bile anten değiştirmek için sökülür ki iç direkteki plastik kaplama vidasız (geçmeli) ve hiç oynamıyor bu sebeple sökmedim. anten yedek parça olarak düşünüldüğünde tek kısımdan olusuyor yani fotodaki parça parçalara ayrılmıyor vidalı falan değil sökünce elinizde kalıyor hiç bişey yapamıyorsunuz. içerdeki direk parçasını söksemde farklı bir çözüm olmaz çünkü sorunun oldugu parca ulasılamaz biryerde
Anten o plastik kısımın içerisine sabittir(bazı modellerde kapanabiliyordu) yani her türlü o kısım sökülüp değiştirilmek durumunda.Yada belki içeriden kaynak veya sabitleme yapılabilir.Ama büyük ihtimalle anten çamurluğun üstüne kadar düşmüştür.Eğer o anteni çıkarmazsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.ayrıca o delik kısımdan yarın öbür gün yağmurda falan su gircek içeriye paslanma çürüme gibi sıkıntılarda çıkaracaktır.Kapı direklerinin çamurluğun davlumbazı ile bağlantısı var mı bilmiyorum ama eğer varsa davlumbazı çıkarıp bir şansınızı deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.
anten çamurluga kadar düşmemiş kapalı şekilde olması gereken yerde sadece açamıyorum anteni, ama delikten içeriye su girdiğinden eminim acaba problem yaratırmı o su nereye kadar gitmiştir
Çamurluğun üzerindedir muhtelemelen.Dediğim gibi davlumbazın içerisinden ulamşa imkanı var mı bilmiyorum ona bir bakın.Zaten suyun takliyesi içinde açılması lazım davlumbazın.Baktınız oradan ulaşılmıyor teybe balı anten kablosunu çıkarıp geçtiği noktalara bakarak bir yerden çıkarmaya çalışacaksınız artık.
davlumbaz dediğiniz nedir ? anten kablosundan su sızdıysa sürücü tarafındaki kablo sigorta kısımlarına sızmıs olabilir diye düşünüyorum?
Davlumbaz hani tekerin ön ve üst kısmı varya o kısım.Yani çamurluğun içindeki parça.onu çıkartıcaksınız ve oradan direğin iç kısmına bakacaksınız geçiş var mı diye.Varsa zaten sorun çözülür.Yoksada dediğim gibi kblodan yola çıkıp takip edecek ve en son kaldığı nıktadan bir şekilde çıkarmaya çalışacaksınız.Ama biriken su için çamurluğun iç kusmından bir müdahale şart.Bir kaporta ustasından yardım alırsanız onlar bilirler tam olarak nasıl söküleceğini ve suyun tahliyesini.
çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim