0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ekzantrik dişlisi kırılmış malesef.Büyük ihtimal zincirin ayarı yapılamamış takıldığında.Araç zincir ayarını kendisi de yapar mı normalde?
Zincir ayarını kendisi yapamaz mantıken.Çünkü sente atlamış şekilde takıldığında dişlilere zarar verir.Sürekli bir yerden gerilme diğer taraftanda bollaşma olacak ve bunun her döngüde tekrarlandığını düşünürsek dişli ya kırılacak yada aşınacaktır.
Yani usta zinciri çok gerdiği için olmuştur ozaman?
çok germekte kırar gevşek bırakmakta.Ama genelde çok gerilmekten oluyor.Tabi öncesinde bir sorun vardıysa denk gelmişte olabikir.
Sanmıyorum öncesinde sorun olacağını!Çünkü subapları değişirken usta söküp taktı.takarken ayarlayamamış demekki.Acaba pistonlara zarar vermiş olabilir mi?Zincir yada triger kopmalarında pistonların ya da subapların zarar görebileceğini duymuştum???
Elbette olabilir iyi bir incelemek lazım sonra onlar için açtırmak zorunda kalmayın birde.Piston ve subaplara zararı olabiliyor çünkü bu durumların.Bence iyi bir yerde baktırın ustanızın hatası nelere neden oldu.Yaşadığınız yerde servis yok biliyorum ama en azından oradaki ford servisinde çalışan ustalardan birisiyle falan ileşime geçip bir kontrol ettirseniz bence faydası olur diye düşünüyorum.
Haklısınız!
hocam triger koptuğu anda zaten piston segman subap bir birine girdiği için motor kitleniyor ve sonra araç stop ediyor. yani bence triger kopmuşsa motorun işi bitmiştir. birçok kişinin başına gelmiş benzer olaylar. araç seyir halindeyken pat diye bir ses gelir ve araç stop eder. umarım böyle olmamıştır.
onun için triger bakımı hayati önem taşıyor. ben kesinlikle bu bakımı sanayide amatör ustalara yaptırmam. yetkili serviste yapılması gerekir. yüz ikiyüz fazla gitsin bişi olmaz. yetkili servis garantili yapıyor enazından. sonradan bu tür talihsiz olaylar olursa yetkili servis üstleniyor. birinin başına gelmişti. trigeri yetkili serviste yapmıştı. işçilik hatasından dolayı motor kitlenmişti. yetkili servis kuzu kuzu adamın arabasının motoru yeniden ücretsiz yaptı. ama sanayide nerden muhatap bulacaksın ki...
bu tip araç arızalarında doğuda olmak büyük şanssızlık...2003 te muşta o zamanki aracımız polo clasiğin benzin şamandırasıydı galiba kardeşimin aracı taşın üzerine oturttması sebebi ile kırılması sonucu 1 hafta istanbuldan parça beklemiştik..istanbul-ankara-izmir gibi şehirlerde bilen usta ve parça tedariki her zaman daha kolay oluyor...geçmiş olsun, bizlerde özel servislere gidiyoruz ama bu gibi durumları yaşayan arkadaşları görünce en azından ağır bakımlarında yetkili servisi ziyaret etme gerekliliği doğuyor...
Arkadaşlar benim zincir kopmadı. egzantrik dişlisi kırılmış.ancak zincir yerinden çıkmamış bile.yine dişli üzerinde duruyordu.bu durumda da pistonlar subaplar zarar görür mü?