0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lukoil'in benzinide bereketli maşallahı var.
Müjdeler olsun benzine yine zam geliyor 11 veya 12 krş 5 TL barajını geçtik. Kurlarda aldı başını gidiyor. Aşağıya biraz zor iner artık.
Geliyoru yok Aytaç Bey.Babam akşam almış zam geldiğini söledi 12krş. hadi onu geçtikte 2-3 ayda lpg ye 37kuruş geldi tam..dolar inmedikçe hiçbiri inmez. Bizim ülkemizde de hiç inmez sanırım inse bile başka bişeye geri yansır
Bu ülkede yaşayan vatandaş bu ..... ların gözünde değil ikinci bilmemkaçıncı sınıf insan ki arabaya binmek gibi ihtiyaç olan çoğu şeyler vatandaşın geliriyle bu kadar orantısız olarak pahalı.
Bence toplumda hata yok. Uzun zamandır süregelen hükümetler de dahil altyapı planlamasını yapamayan, gelecekte nelere ihtiyacımız olduğunu kestiremeyen ve kestirdiğini koyun olanlara dikte edip sürekli ayakkabı kukusuyla kendi çıkarını düşünenler bu hale getirdi.Almanyada da 80.000.000 insan yasiyor ancak ne İNSANLARIN ÖZLÜK HAKLARI, ne benzin, ne otomobil fiyatlarındaki vergiler ne de trafikte hiç bu kadar olumsuzluklar yaşanmıyor.
Olayın siyasi boyut kısmı tartışmaya oldukça açık ve mantıklı düşünen herkez bencede sölediğinize katılıcaktır. Maalesefki okadar harcamalara rağmen(tabi bize sölenen kadarı dogruysa) altyapımız asla düzelmedi ve yetmedi.bu her konuda böle oldu.Bir tek trafik degil.Ama almanya örneğinizi özürdileyerek küçük bir eleştiride buluncam hiç gittinizmi bilmiyorum bunu sölemem gerekiyo öncelikle.Almanyada da çok araba var.Gerçekten çok hemde.Ama bizim kadar kaza olmaz orda(hız limiti olmıyan otobanlar dışında).şehir içinde mesai saatlerinde bizim kadar araba göremezsiniz(en azından benim gittigim yerlerde).Kurallara uymıyan çok ender insan görürsünüz(şehir içi yolları çogunlukla bizden dardır 50km hız limitine uyulur).Ama dünyanın en iyi altyapısına sahip ülkelerden biridir sebebide bu büyük ihtimalle.toplu taşımacılıgı oldukça iyi ve insanlar genelde onu kullanır hafta içleri.tabi şunu belirtiyorum bu bizzat kendi gözlemim benim.Ben direk bizde hata demedim.kıyısından köşesinde de olsa bizde de hata var demek istedim sadece.Kuşkusuzki en büyük sebebi Tl nin degersiz bir para olması ve bizden saklanan boyutu açık ara en büyük sebebidir bencede.
Ya ben anlamıyorum herkes sızlanıyor. Litre ücreti 10 TL olsa millet yine alacak... Herkes sızlanıyor. Yine de sıfır araba alma yarışı devam ediyooooooooor... En gariban araç bizim efsaneler oldu beaaaaaa
Kendi adıma ne yapıyorum ?Mümkün olduğu kadar minibüs otobüse biniyorum.Ama binilecek gibi değil gerçekten. Rezalet tek kelimeyle.Eskiden haftada bir depo benzin alırdım şimdi ayda bir depo alıyorum.Arabamın camında da bir ara "Bu arabada dünyanın en pahalı benzini kullanılıyor" yazısını taşıdım.Ama sonra kaldırdım.Ne yapmalı ?Ne yapmalı ? Soru bu .Biz otomobil kullananlar her gün soyuluyoruz.Ama malesef cevap bulamıyoruz buna.Bana göre 2 neden var.1) Ortalama cehalet seviyesi çok yüksek.2) Malesef toplum kendisini doğrudan ilgilendiren bu tür olaylar konusunda çok ilgisiz.