Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #620 : Ocak 24, 2014, 23:02:27 »
lukoil'in benzinide bereketli maşallahı var.

haklısınız.normalde shellden şaşmamaya çalışırdım benzinde ama geçen ay mecburiyetten lukoile girdim lamba yanıyo diye ve oldukça bereketli gerçekten.sanırım artık hep ordayım zaten bu zamlardan sonra.lpg ye de gene gelmiş zaten.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #620 : Ocak 24, 2014, 23:02:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #621 : Ocak 25, 2014, 00:36:29 »
Müjdeler olsun benzine yine zam geliyor 11 veya 12 krş  5 TL barajını geçtik. Kurlarda aldı başını gidiyor. Aşağıya biraz zor iner artık.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #622 : Ocak 25, 2014, 00:40:27 »
Müjdeler olsun benzine yine zam geliyor 11 veya 12 krş  5 TL barajını geçtik. Kurlarda aldı başını gidiyor. Aşağıya biraz zor iner artık.

Geliyoru yok Aytaç Bey.Babam akşam almış zam geldiğini söledi 12krş. hadi onu geçtikte 2-3 ayda lpg ye 37kuruş geldi tam..dolar inmedikçe hiçbiri inmez. Bizim ülkemizde de hiç inmez sanırım :lol: inse bile başka bişeye geri yansır :lol:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #623 : Ocak 25, 2014, 00:52:41 »
Önemli değil ben hep 20 liralık alıyorum zaten :D :D
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #624 : Ocak 25, 2014, 00:54:19 »

Geliyoru yok Aytaç Bey.Babam akşam almış zam geldiğini söledi 12krş. hadi onu geçtikte 2-3 ayda lpg ye 37kuruş geldi tam..dolar inmedikçe hiçbiri inmez. Bizim ülkemizde de hiç inmez sanırım :lol: inse bile başka bişeye geri yansır :lol:

Asıl inmeye başladı mı korkmak lazım . Bunda tam tersi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #625 : Ocak 25, 2014, 01:15:54 »
Soylenecek soz yok artik  sonumuz hayrola.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #626 : Ocak 25, 2014, 02:45:51 »
Bu ülkede yaşayan vatandaş bu ..... ların gözünde değil ikinci bilmemkaçıncı sınıf insan ki  arabaya binmek gibi ihtiyaç olan çoğu şeyler  vatandaşın geliriyle bu kadar orantısız olarak pahalı.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #627 : Ocak 25, 2014, 03:26:31 »
Bu ülkede yaşayan vatandaş bu ..... ların gözünde değil ikinci bilmemkaçıncı sınıf insan ki  arabaya binmek gibi ihtiyaç olan çoğu şeyler  vatandaşın geliriyle bu kadar orantısız olarak pahalı.

Ben bizde de hata olduğunu düşünüyorum.Araba ülkemizde bir lüx mal olmakdan çıkmıştı bu zamlardan önce.Tabi şahsi fikrim bu benim.Ayrıca araba bir ihtiyaç olduğu kadar bir rahatlık ve zevk aracı..Ama biz bunun dozunu ayarlayamıyoruz toplum olarak.Şehirlerdeki trafiğin durumu da bunun bir göstergesi bence...Ne ihtiyaçlarımızı dogru belirleyebiliyor ne de rahatımızı biraz sınırlandırabiliyoruz ki bu da devletin gözünden kaçmıyor tabi.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 25, 2014, 03:28:22
Hatta nasıl orantısız olduğunu kabuledebilir ki bu zamların.araç sayısı azalmıyor hiçbir zaman.Biraz toplum olarak bizde de hata var bence.bu zamlara sebep olduk ucundan kıyısından belki ama sebep olduk bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #628 : Ocak 25, 2014, 04:25:26 »
Bence toplumda hata yok. Uzun zamandır süregelen hükümetler de dahil altyapı planlamasını yapamayan, gelecekte nelere ihtiyacımız olduğunu kestiremeyen ve kestirdiğini koyun olanlara dikte edip sürekli ayakkabı kukusuyla kendi çıkarını düşünenler bu hale getirdi.
Almanyada da 80.000.000 insan yasiyor ancak ne İNSANLARIN ÖZLÜK HAKLARI, ne benzin, ne otomobil fiyatlarındaki vergiler ne de trafikte hiç bu kadar olumsuzluklar yaşanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #629 : Ocak 25, 2014, 05:30:55 »
Bence toplumda hata yok. Uzun zamandır süregelen hükümetler de dahil altyapı planlamasını yapamayan, gelecekte nelere ihtiyacımız olduğunu kestiremeyen ve kestirdiğini koyun olanlara dikte edip sürekli ayakkabı kukusuyla kendi çıkarını düşünenler bu hale getirdi.
Almanyada da 80.000.000 insan yasiyor ancak ne İNSANLARIN ÖZLÜK HAKLARI, ne benzin, ne otomobil fiyatlarındaki vergiler ne de trafikte hiç bu kadar olumsuzluklar yaşanmıyor.

Olayın siyasi boyut kısmı tartışmaya oldukça açık ve mantıklı düşünen herkez bencede sölediğinize katılıcaktır. Maalesefki okadar harcamalara rağmen(tabi bize sölenen kadarı dogruysa) altyapımız asla düzelmedi ve yetmedi.bu her konuda böle oldu.Bir tek trafik degil.Ama almanya örneğinizi özürdileyerek küçük bir eleştiride buluncam hiç gittinizmi bilmiyorum bunu sölemem gerekiyo öncelikle.Almanyada da çok araba var.Gerçekten çok hemde.Ama bizim kadar kaza olmaz orda(hız limiti olmıyan otobanlar dışında).şehir içinde mesai saatlerinde bizim kadar araba göremezsiniz(en azından benim gittigim yerlerde).Kurallara uymıyan çok ender insan görürsünüz(şehir içi yolları çogunlukla bizden dardır 50km hız limitine uyulur).Ama dünyanın en iyi altyapısına sahip ülkelerden biridir sebebide bu büyük ihtimalle.toplu taşımacılıgı oldukça iyi ve insanlar genelde onu kullanır hafta içleri.tabi şunu belirtiyorum bu bizzat kendi gözlemim benim.Ben direk bizde hata demedim.kıyısından köşesinde de olsa bizde de hata var demek istedim sadece.Kuşkusuzki en büyük sebebi Tl nin degersiz bir para olması ve bizden saklanan boyutu açık ara en büyük sebebidir bencede.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #630 : Ocak 25, 2014, 06:06:06 »
Olayın siyasi boyut kısmı tartışmaya oldukça açık ve mantıklı düşünen herkez bencede sölediğinize katılıcaktır. Maalesefki okadar harcamalara rağmen(tabi bize sölenen kadarı dogruysa) altyapımız asla düzelmedi ve yetmedi.bu her konuda böle oldu.Bir tek trafik degil.Ama almanya örneğinizi özürdileyerek küçük bir eleştiride buluncam hiç gittinizmi bilmiyorum bunu sölemem gerekiyo öncelikle.Almanyada da çok araba var.Gerçekten çok hemde.Ama bizim kadar kaza olmaz orda(hız limiti olmıyan otobanlar dışında).şehir içinde mesai saatlerinde bizim kadar araba göremezsiniz(en azından benim gittigim yerlerde).Kurallara uymıyan çok ender insan görürsünüz(şehir içi yolları çogunlukla bizden dardır 50km hız limitine uyulur).Ama dünyanın en iyi altyapısına sahip ülkelerden biridir sebebide bu büyük ihtimalle.toplu taşımacılıgı oldukça iyi ve insanlar genelde onu kullanır hafta içleri.tabi şunu belirtiyorum bu bizzat kendi gözlemim benim.Ben direk bizde hata demedim.kıyısından köşesinde de olsa bizde de hata var demek istedim sadece.Kuşkusuzki en büyük sebebi Tl nin degersiz bir para olması ve bizden saklanan boyutu açık ara en büyük sebebidir bencede.

İşin özünde her zamanki gibi para yatıyor. Biz ne zaman tüketen ekonomiyi bırakıp, üreten ekonomi olma yolunda adım atarsak, uzun vadede refah seviyemiz ile birlikte yaşam standartlarımız da gelişir. Eğitimsiz, geri kalmış bir toplumun Almanya ile kıyaslanması acımasızca kanaatimce. Dünyanın en büyük 3. ekonomisinden bahsediyoruz burada. Bu adamlar orman zarar görmesin diye kilometrelerce yolu viyadük ile devam ettirebilecek bilince ulaşmış, hız sınırlarına uyması, toplu taşımayı hor görmemesi belli bir standartın getirisi. Eğer örnek alacaksan 80'lerde bizden çok daha kötü durumda olan Güney Kore'ye bakalım, şu anki durumlarını anlatmaya ihtiyaç duymuyorum, sadece Samsung ve Hyundai ile bizim GSYH'mızı elde ediyorlar. 2000'lerde bizimle birlikte krize giren Brezilya'ya bakalım. Refah henüz halka yansıyamamış olsa da gelecek 20 yılın yıldızları arasında görülüyor. Bizim memlekete dönüp bakınca daha ekonomik dengelerimizi kurmakta zorluk çekiyoruz, bırakın alt yapısını, yatırımını. Merkez Bankası son 1 ayda rezervlerinin %5'ini müdahale için kullanıyor, dövizin hali ortada. Cari açık konusuna değinmiyorum bile. Sonuç, yine benzine zam. Vatandaş hayatını idame ettirme derdinden, kendini geliştirmeye harcayacak gücü bulamıyor. Karın tokluğuna çalışmaktan kafasını kaldırıp insanlığa faydası dokunacak en ufak bir şeyle ilgilenemiyor. Böylesi bir halktan, Almanya'daki orta sınıf bilincini beklemek olmaz. Biraz alakasız oldu ama eyyorladım öylesine. İçimden geldi. Velhasılıkelam para. Olay para da bitiyor.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #631 : Ocak 25, 2014, 08:57:13 »
Zam gelmeden dün akşam 100 liralık aldım ne yapayım ne kurtarırsak kar hesabı :d
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #632 : Ocak 25, 2014, 15:52:19 »
Zaten Almanyaya gittiğim için bu örneği verdim.  Söylediklerinizin de sebeplerini sıralayayım.
1. Fazla kaza olmaz demişsiniz. Evet doğru ülkemizde bilinçsiz kullanıcı çok ve bunlara yaptırım olmadığı sürece daha da artacağa benziyor.(Denetim eksikliği,düzensiz trafik ile yollar)
2. Adamlar toplu taşımacılığı kullanıyor demişsiniz. Evet bu da doğru ancak adamların toplu taşıma sistemine bir bakın derim,bizdeki gibi dolmuş,halk otobüsü gibi şeyler olmadığı gibi müşteriler üstüste gitmek zorunda kalmıyorlar.
3. Ben en kalabalık olan Köln,Düsseldorf gibi şehirlere gittim ancak orada da araç kullananlar çok fakat trafik sıkışıklığı yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #633 : Ocak 27, 2014, 19:22:21 »

Toplumda hata olmaz mı ?
Soyuluyoruz sabahtan akşama kadar. Neden ?
Çünkü itiraz eden yok.
Çünkü toplum bu hırsızlığa ve soyguna karşı hassas değil.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #634 : Ocak 27, 2014, 20:18:57 »
Ya ben anlamıyorum herkes sızlanıyor. Litre ücreti 10 TL olsa millet yine alacak... Herkes sızlanıyor. Yine de sıfır araba alma yarışı devam ediyooooooooor... En gariban araç bizim efsaneler oldu beaaaaaa :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #635 : Ocak 27, 2014, 20:26:08 »
Ya ben anlamıyorum herkes sızlanıyor. Litre ücreti 10 TL olsa millet yine alacak... Herkes sızlanıyor. Yine de sıfır araba alma yarışı devam ediyooooooooor... En gariban araç bizim efsaneler oldu beaaaaaa :D

Aynen abi bende anlamıyorum artık anlamaya da çalışmıyorum . 10 yıl öncede millet şikayetçiydi şimdide şikayetçi 10 yıl sonrada şikayetçi olacak bu sürede de değişen tek şey yakıt fiyatları olacak . Başka ülkede en ufak zamda millet ayaklanır bizim burada millet kendini klavye ile tatmin eder buna bende dahilim . Biri çıkar boykot edelim benzin almayalım der biri çıkar başka bir şey söyler . Gelir dağılımındaki farklılık düşmedikçe bu iş çözülmez NOKTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #636 : Ocak 27, 2014, 21:07:23 »
Zamli zamli ....
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #637 : Ocak 27, 2014, 21:26:31 »
Kendi adıma ne yapıyorum ?
Mümkün olduğu kadar minibüs otobüse biniyorum.
Ama binilecek gibi değil gerçekten. Rezalet tek kelimeyle.
Eskiden haftada bir depo benzin alırdım şimdi ayda bir depo alıyorum.
Arabamın camında da bir ara "Bu arabada dünyanın en pahalı benzini kullanılıyor" yazısını taşıdım.
Ama sonra kaldırdım.
Ne yapmalı ?
Ne yapmalı ? Soru bu .
Biz otomobil kullananlar her gün soyuluyoruz.
Ama malesef cevap bulamıyoruz buna.
Bana göre 2 neden var.
1) Ortalama cehalet seviyesi çok yüksek.
2) Malesef toplum kendisini doğrudan ilgilendiren bu tür olaylar konusunda çok ilgisiz.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #638 : Ocak 27, 2014, 22:46:12 »
Arabamın camında da bir ara "Bu arabada dünyanın en pahalı benzini kullanılıyor" yazısını taşıdım.
Ama sonra kaldırdım.
Ne yapmalı ?
Ne yapmalı ? Soru bu .
Bana göre 2 neden var.
2) Malesef toplum kendisini doğrudan ilgilendiren bu tür olaylar konusunda çok ilgisiz.

Selim bey bu sorun ne yaparsak yapak çözülmez . Ah keşke sorun sadece akaryakıt fiyatlarında olsa . Bir çok üründe durum böyle . Bu ülkeyi yönetenler araç sahiplerine galiba yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar . Aracı daha almadan zaten aracın 2 katı vergiyi alıyorlar . Aracı alıyorsun çıkıyorsun bayiden 2-3 km sonra yakıt alırken aldığımız yakıtın 2-3 katı tutarında vergiyi alıyorlar . Bunlar daha bismillah bunun daha sonra muayenesi , yıllık pulu diye uzar gider . Birde bunları bize hizmet için aldıklarını söylüyorlar ya deliriyorum arkadaş o kadar vergi alıyorsun adam gibi yol yap bari her yer patates tarlası .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #639 : Ocak 27, 2014, 22:47:12 »
Ama sonra kaldırdım.
Ne yapmalı ?
Ne yapmalı ? Soru bu .
Bana göre 2 neden var.

Geçmişte yaşananların etkisi çok büyük bu apolitik nesilde, belki tek suçlusu bile olabilir. Yaşınızı bilmiyorum ama çok büyük ihtimalle 60-70-80 dönemini görmüş ebeveynler tarafından büyütülmüşsünüzdür. Toplumun büyük bir kesimi de böyle. Dönemin baskıcı yönetimlerini gören, çekilen acıları gören, bilen, yaşayan aileler çocuklarını aman bir şey olmasın, aman başına bir iş gelmesin mantığıyla büyüttüğü için, şu an o büyüyen çocuklar, ekonomiyi sırtlayan kesim her şeye kör, sağır, dilsiz. Ama bu yaz patlama noktasına geldi, hepimiz biliyoruz gezi olaylarını. İlk günden son güne kadar oradaydım ve bu yaşıma gelmeme rağmen babam izin vermedi katılmama. Ufak ufak da olsa toplum tabanında kıpırdamalar var ve umuyorum ki önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde böylesi biat kültürüne sahip milletten eser kalmayacak. Haklarını, hakkını sonuna kadar savunacak bir nesil seçecek yönetenleri.