Gönderen Konu: İlk 5000km'de sürüş tarzı nasıl olmalı?  (Okunma sayısı 1758 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
İlk 5000km'de sürüş tarzı nasıl olmalı?
« : Aralık 12, 2012, 23:53:45 »
Arkadaşlar, Yaris'imizi heyecanla bekliyoruz... 17 Aralık'a ertelendi teslim tarihimiz. (1.33 Cool Multidrive S)
Benim size danışmak istediğim Yaris'in ilk sıfır aracım olacak olması sebebiyle danışmak istiyorum.
İlk 5000 km'yi otomatik bir araçta motoru açmak amacıyla gaz pedalına yüklenerek mi yoksa tam tersine az gazla mı kullanmak doğru olur?...
Ayrıca sıfır bir araçla ilgili genel tavsiyeleriniz varsa bilmek isterim.

Şimdiden teşekkürlerimle...

Toyota Club Türkiye

İlk 5000km'de sürüş tarzı nasıl olmalı?
« : Aralık 12, 2012, 23:53:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk 5000km'de sürüş tarzı nasıl olmalı?
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2012, 00:20:27 »
Arkadaşlar, Yaris'imizi heyecanla bekliyoruz... 17 Aralık'a ertelendi teslim tarihimiz. (1.33 Cool Multidrive S)
Benim size danışmak istediğim Yaris'in ilk sıfır aracım olacak olması sebebiyle danışmak istiyorum.
İlk 5000 km'yi otomatik bir araçta motoru açmak amacıyla gaz pedalına yüklenerek mi yoksa tam tersine az gazla mı kullanmak doğru olur?...
Ayrıca sıfır bir araçla ilgili genel tavsiyeleriniz varsa bilmek isterim.

Şimdiden teşekkürlerimle...

2001 yılından bu yana 2000 km boyunca sakin ani hızlanmalardan kaçınılmalı ve ayrıca ani frenlemeden de 120 kmyi geçmemek gerekiyormuş kitapçıkta öyle yazıyor karar sizin :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2012, 00:25:46 »
Ozan be hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın. :)

Forumda arama yaparakta daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aracınız rodajlı geleceği için normal sürüşünüzle kullana bilirsiniz.
Fakat ben böyle diyorum ama şahsen bende aracımı aldığımda 3.000km kadar deviri 2500d/d geçmeden kullandım, ani frenaj vs. gibi aracı zorlayacak durumlar yapmadım adettendir diye. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2012, 00:39:41 »
Kullanım kitapçığındaki uyarıları dikkate alırsanız yararınıza olacaktır. 1000 km kontrolüne gideceksiniz yağ eksilmişse yağ ilave edecekler ve aracınızı gözden geçirip size teslim edecekler. Kimilerine göre bu süreçte aracınızın yağını tamamen değiştirmek doğru, kimine görede yanlış. Şuraya gelmek istiyorum ben ilk periyodik bakımıma kadar aracımın yağını değiştirmedim ve ilk bakımımdan sonra aracımın daha iyi performans gösterdiğini fark ettim. Yani ilk periyodik bakımınıza kadar aracınız rodaj süresini tamamlamış ve eski tabiri ile motoru açılmış olacak. Tavsiyem ilk 2-3 bin km yüksek hızlara çıkmayın, ani fren yapmayın, aracınızı zorlayacak kullanımlardan kaçının ve birde şiddetle tavsiye ediyorum aracınıza uzun süre binecekseniz lütfen çiziklere, taş atıklarına karşı koruyucu film yaptırın yaklaşık size maaliyeti 1,500-2000 civarını bulacaktır ama ileride benim gibi pişman olmayacaksınız (ben komple film çektirmediğime çok pişmanım sadece kaput ve ön tampon, ön sağ-sol çamurluklar ve dikiz aynalarına çektirmiştim). Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Hoşçakalın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2012, 00:49:16 »
Ozan bey öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

İlk 1000 km 3500 deviri geçmemeye ve 100 km hızın üstüne çıkmamaya özen gösterin geçerseniz de bir şey olacağını sanmıyorum çünkü zaten rodajlı geliyor ama ilk 1000 km dikkat etmekte fayda var .

İlk 200 km ani frenden kaçının ama gerekirse acil durumlarda basabilirsiniz . :) Bunu fren balataları her değiştiğinde uygulayın ilk 200 km balatalar diske alışana kadar ani fren yapmak iyi değilmiş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2012, 01:11:41 »
Kullanım kitapçığındaki uyarıları dikkate alırsanız yararınıza olacaktır. 1000 km kontrolüne gideceksiniz yağ eksilmişse yağ ilave edecekler ve aracınızı gözden geçirip size teslim edecekler. Kimilerine göre bu süreçte aracınızın yağını tamamen değiştirmek doğru, kimine görede yanlış. Şuraya gelmek istiyorum ben ilk periyodik bakımıma kadar aracımın yağını değiştirmedim ve ilk bakımımdan sonra aracımın daha iyi performans gösterdiğini fark ettim. Yani ilk periyodik bakımınıza kadar aracınız rodaj süresini tamamlamış ve eski tabiri ile motoru açılmış olacak. Tavsiyem ilk 2-3 bin km yüksek hızlara çıkmayın, ani fren yapmayın, aracınızı zorlayacak kullanımlardan kaçının ve birde şiddetle tavsiye ediyorum aracınıza uzun süre binecekseniz lütfen çiziklere, taş atıklarına karşı koruyucu film yaptırın yaklaşık size maaliyeti 1,500-2000 civarını bulacaktır ama ileride benim gibi pişman olmayacaksınız (ben komple film çektirmediğime çok pişmanım sadece kaput ve ön tampon, ön sağ-sol çamurluklar ve dikiz aynalarına çektirmiştim). Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Hoşçakalın.

Gökhan bey, benzer düşüncelerdeyim aracı koruma konusunda.
Ziebart'tan Diamond Gloss yaptırıyorum. İzmir Mithatpaşa Caddesinde park problemi oldukça fazla. Paralel ara sokaklara da park ederseniz enteresan tepkilerle karşılaşabiliyorsunuz.
Aracın üzerine yağlı ve hatta yapıştırıcı ayarında sıvılar döken akıl sağlıklarından şüphe ettiklerimiz mevcut... :)

Dediğinizi kaplama dışarıda ne kadar bilmiyorum ama Ziebart fiyatı
beni aştı açıkçası aracın kredisi ile birlikte. :)
Yıpranmasını daha az göstereceğini düşünerek de beyaz rengi tercih ettim tavsiyelere uyarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2012, 01:29:59 »
Arkadaslar cok guzel aciklamislar zaten.
Hayirli olsun araciniz. Allah kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2012, 13:58:29 »
Gökhan bey, benzer düşüncelerdeyim aracı koruma konusunda.
Ziebart'tan Diamond Gloss yaptırıyorum. İzmir Mithatpaşa Caddesinde park problemi oldukça fazla. Paralel ara sokaklara da park ederseniz enteresan tepkilerle karşılaşabiliyorsunuz.
Aracın üzerine yağlı ve hatta yapıştırıcı ayarında sıvılar döken akıl sağlıklarından şüphe ettiklerimiz mevcut... :)

Dediğinizi kaplama dışarıda ne kadar bilmiyorum ama Ziebart fiyatı
beni aştı açıkçası aracın kredisi ile birlikte. :)
Yıpranmasını daha az göstereceğini düşünerek de beyaz rengi tercih ettim tavsiyelere uyarak.
Renk konusunda en iyi ve doğru kararı vermişsiniz. Koruyucu filmi lütfen size garanti verebilecek ve tek bir bayisi değilde Türkiye'nin her yerinde bayisi olan Ziebart, Sonax vb. yerlerde yaptırın çünkü ileride karşılaşacağınız sorunların hesabını sorabileceğiniz yerler olsun. Bu gibi yerlerde de kullanılan filmin kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Sonax'ın sıfır araçlarda belli bir oranda indirimi var araştırmanızı tavsiye ederim.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2012, 18:22:28 »
Tek kelime ile ''sakin''..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''