0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Otomatik benzinli aracı alıp benzinle kullanacaksanız benzinli A/T yi tavsiye ederim ama lpg takma niyetiniz varsa hiç bulaşmayın . Ben yerinizde olsam mmt alırdım mmt tam otomatik gibi değildir belki ama yine tatmin edecektir . A/T alıp lpg taktırıp lpg siyle uğraşacağınıza dizel mmt alın mmt ile uğraşın . MMT ile uğraşacağınızı da sanmıyorum . Bende alırken mmt düşünyordum ama şikayetçi çok olduğu için vazgeçmiştim manuel dizel aldım . Şimdi pişmanım kullanmasını bilene mmt mükemmel olmasa da güzel bir şanzıman .
Emrah Bey,bende yaklaşık 1500 km de taktırmayı düşünüyorum (yaklaşık 6 sonra).Taktıracağım zaman düşüncelerinizi,tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.Selamlar...
Tup ile yakindan uzaktan alakam yok.tupten nefret ederim. Buyuzden dizel kullaniyoruz. (gozumun onunde tuplu araba alev aldi. Sonrasi malum araba 5dk icinde inflak etti.o gun vu gundur tuple aramizda siradaglar var.)
Aynen bendeki durumda aynı .Tüple hiç alakam olmaz olamaz . Ama maalesef benzinli araç kullanıcılarının başka seçeneği kalmıyor ama sıfır araç alacak için ekonomi istiyorsa ya hibrit yada dizel seçenek tüpten daha mantıklı . Sonuçta herşey para değil kim ne derse dersin tüplü arabaların güvenliği diğer araçlara nazaran daha düşük ve ben güvenli diye 50000 tl verdiğim arabanın güvenliğini lpg taktırarak düşürmem .Herkesin fikrinede saygı duyarım ama benim fikrim yukarıdaki gibi . Herkese aracıyla kazasız belasız sürüşler dilerim .
Aynı fikirdeyiz Mahmut Bey. Bir önceki tüplü aracımı satmaktaki bir sebepte buydu. Bundan sonra dizel araçla yola devam diyorum. En son bir ay önce petrole uğramıştım, depomda hala çeyrek depo mazot var. Hamdolsun daha ne diyebilirim ki.
Abi aklın yolu bir . Lpg kullananları da anlıyorum mmt ye kuşku ile yaklaşanları da anlıyorum çünkü gerçekten çok sorun yaşayan oldu ama illa otomatik ve ekonomik araç alınacaksa başka markalarda sorunsuz dizel otomatik araçlar var .
Baska markalarin da dizel otomatik araclarina bakarsaniz kia ceed sw 1.6 d otomatik benim dikkatimi ceken araclarin basinda geliyor. Secenekler daha da cogaltabilirsin. İllaki toyota dersen yaris dizel secenekleriniz arasinda bulunsun tabi uzun yol ve bagaj sikinti olmazsa.