Gönderen Konu: 2012 Toyota Corolla Elagant A/T mi Elagant Dizel M/M şanzıman mı?  (Okunma sayısı 5060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba 2012  Toyota Corolla Elagant A/T benzinli alıp 1 - 1,5 yıl bindikten sonra LPG taktırmayı düşünüyorum.Ama bazı arkadaşlarım bunun yerine Elagant Dizel M/M şanzıman almamı önerdiler.Ancak Elagant Dizel M/M şanzıman hakkında pek iç açıcı yazılar okumadım.Benim için önemli olan otomatik olması ve ekonomik kısmınıda LPG ile çözmekti.Bu konuda forumdaki arkadaşların yardımını bekliyorum. Benzinli A/T mi Dizel M/M mi?Şimdiden çok teşekkürler...Tercihedebilmem için 3 günüm var,araç bayiye gelmeden. Selamlar herkese...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Toyota Corolla Elagant A/T mi Elagant Dizel M/M şanzıman mı?
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2012, 18:30:43 »
Otomatik benzinli aracı alıp benzinle kullanacaksanız benzinli A/T yi tavsiye ederim ama lpg takma niyetiniz varsa hiç bulaşmayın . Ben yerinizde olsam mmt alırdım mmt tam otomatik gibi değildir belki ama yine tatmin edecektir . A/T alıp lpg taktırıp lpg siyle uğraşacağınıza dizel mmt alın mmt ile uğraşın .

MMT ile uğraşacağınızı da sanmıyorum . Bende alırken mmt düşünyordum ama şikayetçi çok olduğu için vazgeçmiştim manuel dizel aldım . Şimdi pişmanım kullanmasını bilene mmt mükemmel olmasa da güzel bir şanzıman .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Re: 2012 Toyota Corolla Elagant A/T mi Elagant Dizel M/M şanzıman mı?
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2012, 18:35:24 »
İki ucu b..... Degnek gibi olmus. (affiniza siginarak soyluyorum). Dizelin ekonomisini fakat mmt nin sıkıntıları..... Tam otomatigin konforu rahati fakat benzinin fiyat sikintisi. 1.5sene sonra tup taktiracam demisiniz de bu bir bucuk sene icinde benzin masrafi belinizi bukebilir. Tabi yaptiginiz km de bagli. Biraz bekleme ihtimalin varsa belki yeni kasada 1.6 d cvt olur bellimi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Otomatik benzinli aracı alıp benzinle kullanacaksanız benzinli A/T yi tavsiye ederim ama lpg takma niyetiniz varsa hiç bulaşmayın . Ben yerinizde olsam mmt alırdım mmt tam otomatik gibi değildir belki ama yine tatmin edecektir . A/T alıp lpg taktırıp lpg siyle uğraşacağınıza dizel mmt alın mmt ile uğraşın .

MMT ile uğraşacağınızı da sanmıyorum . Bende alırken mmt düşünyordum ama şikayetçi çok olduğu için vazgeçmiştim manuel dizel aldım . Şimdi pişmanım kullanmasını bilene mmt mükemmel olmasa da güzel bir şanzıman .
Bende arkadasimin dizel mmt yarisini kullanirken cok zevk aliyorum. Cok dikkat edilmesi gereken bir sanzuman mmt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2012, 00:04:34 »
Evet gerçekten iki ucu b... değnek gibi oldu. Bende çok kararsız kaldım, ama ilk arabam olacağı için alıp üzülmek istemiyorum. Pişman olacağım noktalar olacaktır ama bu değiştiremeyeceğim şeyler olursa canım sıkılacak gibi.Şimdilik Benzinli elegantta karar kıldım gibi.Dayanabildiğim kadar dayanıp sonra iyi bir usta bulup LPG ye geçmek. yılda tahmini en fazla 15.000 - 17.000 km yaparım diye düşünüyorum.Bunun büyük bölümüde şehir içinde olacak. Yorum yazan arkadaşlara da ayrıca teşekkürler.Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2012, 00:06:01 »
Evet Mahmut bey,ben de okuduğum duyduğum konuşmaların çoğunda M/M tenin sıkıntısı anlatılıyordu.Açıkcası bu durum beni korkuttu ve caydırdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2012, 00:14:32 »
Ali bey hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2012, 02:42:04 »
Valla hiç acıma bende 2011  A/T Comfort Extra aldım, hemen lpg taktırdım.Sakın mmt alma Ali Bey.Bu mmt şanzıman ne deve, ne de kuş. Çok problem yaşayan var bu şanzumandan.

Şu bağlantıyı tıkla ne demek istediğimi anlarsın

http://www.hakkimiziariyoruz.biz/videolar.asp

Tam otomatik corolla'na taktır prins lpg kiti , bak keyfine...Ben taktırdım çok memnunum..

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47576.0

bu bağlatıyı bir incele istersen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Re: 2012 Toyota Corolla Elagant A/T mi Elagant Dizel M/M şanzıman mı?
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2012, 03:14:26 »
Bazi plazalar 0 arac alirken isterseniz tup taktirip teslim ediyorlar. Hem garanti sikintisi cikmiyor. Bosuna benzinli gezip kendinizi uzmeyin. (tup taktirmakta kararliysaniz tabi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2012, 12:21:54 »
Teşekkürler Mahmut Bey,Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2012, 12:23:25 »
Tekin Bey haklısınız bende bu sorunları çok okudum ve dediğiniz gibi yapmaya karar verdim.Örnekler için teşekkürler.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2012, 12:24:56 »
Emrah Bey,bende yaklaşık 1500 km de taktırmayı düşünüyorum (yaklaşık 6 sonra).Taktıracağım zaman düşüncelerinizi,tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2012, 12:48:09 »
Ali bey LPG konusunda forumda kullanıcıları bilgilendiren 2 ustamız var biri Mehmet usta BRC ile ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz . Diğer ustamız Sönmez usta ondan da prins ile ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2012, 14:35:38 »
ali bey bende şu aralar otomatk mmt araclara bakmaya başladım bir kaç arkadaşla görüştüm lpg den memnunlar acele etmeyin derim özençler bu konuda gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir usta tavsiye derim ....
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Emrah Bey,bende yaklaşık 1500 km de taktırmayı düşünüyorum (yaklaşık 6 sonra).Taktıracağım zaman düşüncelerinizi,tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.Selamlar...
Tup ile yakindan uzaktan alakam yok.tupten nefret ederim. Buyuzden dizel kullaniyoruz. (gozumun onunde tuplu araba alev aldi. Sonrasi malum araba 5dk icinde inflak etti.o gun vu gundur tuple aramizda siradaglar var.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2012, 16:40:28 »
Tup ile yakindan uzaktan alakam yok.tupten nefret ederim. Buyuzden dizel kullaniyoruz. (gozumun onunde tuplu araba alev aldi. Sonrasi malum araba 5dk icinde inflak etti.o gun vu gundur tuple aramizda siradaglar var.)

Aynen bendeki durumda aynı .

Tüple hiç alakam olmaz olamaz . Ama maalesef benzinli araç kullanıcılarının başka seçeneği kalmıyor ama sıfır araç alacak için ekonomi istiyorsa ya hibrit yada dizel seçenek tüpten daha mantıklı . Sonuçta herşey para değil kim ne derse dersin tüplü arabaların güvenliği diğer araçlara nazaran daha düşük ve ben güvenli diye 50000 tl verdiğim arabanın güvenliğini lpg taktırarak düşürmem .

Herkesin fikrinede saygı duyarım ama benim fikrim yukarıdaki gibi . Herkese aracıyla kazasız belasız sürüşler dilerim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2012, 17:04:29 »
Aynen bendeki durumda aynı .

Tüple hiç alakam olmaz olamaz . Ama maalesef benzinli araç kullanıcılarının başka seçeneği kalmıyor ama sıfır araç alacak için ekonomi istiyorsa ya hibrit yada dizel seçenek tüpten daha mantıklı . Sonuçta herşey para değil kim ne derse dersin tüplü arabaların güvenliği diğer araçlara nazaran daha düşük ve ben güvenli diye 50000 tl verdiğim arabanın güvenliğini lpg taktırarak düşürmem .

Herkesin fikrinede saygı duyarım ama benim fikrim yukarıdaki gibi . Herkese aracıyla kazasız belasız sürüşler dilerim .
Aynı fikirdeyiz Mahmut Bey. Bir önceki tüplü aracımı satmaktaki bir sebepte buydu. Bundan sonra dizel araçla yola devam diyorum. En son bir ay önce petrole uğramıştım, depomda hala çeyrek depo mazot var. Hamdolsun daha ne diyebilirim ki.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2012, 17:57:09 »
Aynı fikirdeyiz Mahmut Bey. Bir önceki tüplü aracımı satmaktaki bir sebepte buydu. Bundan sonra dizel araçla yola devam diyorum. En son bir ay önce petrole uğramıştım, depomda hala çeyrek depo mazot var. Hamdolsun daha ne diyebilirim ki.

Abi aklın yolu bir . Lpg kullananları da anlıyorum mmt ye kuşku ile yaklaşanları da anlıyorum çünkü gerçekten çok sorun yaşayan oldu ama illa otomatik ve ekonomik araç alınacaksa başka markalarda sorunsuz dizel otomatik araçlar var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Abi aklın yolu bir . Lpg kullananları da anlıyorum mmt ye kuşku ile yaklaşanları da anlıyorum çünkü gerçekten çok sorun yaşayan oldu ama illa otomatik ve ekonomik araç alınacaksa başka markalarda sorunsuz dizel otomatik araçlar var .
Baska markalarin da dizel otomatik araclarina bakarsaniz kia ceed sw 1.6 d otomatik benim dikkatimi ceken araclarin basinda geliyor. Secenekler daha da cogaltabilirsin. İllaki toyota dersen yaris dizel secenekleriniz arasinda bulunsun tabi uzun yol ve bagaj sikinti olmazsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2012, 20:58:47 »

Baska markalarin da dizel otomatik araclarina bakarsaniz kia ceed sw 1.6 d otomatik benim dikkatimi ceken araclarin basinda geliyor. Secenekler daha da cogaltabilirsin. İllaki toyota dersen yaris dizel secenekleriniz arasinda bulunsun tabi uzun yol ve bagaj sikinti olmazsa.
yarisin dizelide mmt
2011 d4d Corolla