Gönderen Konu: fren balatası  (Okunma sayısı 6886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
fren balatası
« : Temmuz 01, 2008, 11:29:52 »
merhaba arkadaşalar..aracım 2001 vvt-i 1.4 corolla aracı alalı 2 ay oldu ..en son fren balatası ne zaman degişmiş bilmiyorum..öncelikle balataların eskidigini nasıl anlarım.bir digeri normal olarak balata ne kadar sürede degiştirilmesi gerekir..ayrıca 1.4 corollaya hangi tür balata takılıyor..( 1.3 mü 1.6 )herkese iyi günler..
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

fren balatası
« : Temmuz 01, 2008, 11:29:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Ynt: fren balatası
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2008, 17:02:53 »
  Selam.
 Hangi tür balata takıldığını yedek parçacılar daha iyi bilir sanırım. Fren balatasının değişmesi süreye bağlı değildir. Kullanım ile alakalıdır ve gözle kontrolle bitip bitmediğini anlayabilirsin. Tam bitmeden değiştirirsen fren diskini korumuş olursun. Ayrıca fren disklerinide kontrol etmekte fayda var. Yüzeyi düz ve pürüssüz olması lazım. Yüzeyde pas var ise önemli değildir.
 Eğer balata değişmesi gerekiyorsa kesinlikle nispeten pahalı olan ancak kaliteli olanı seçmeni öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2008, 16:27:34 »
arkadaşlar 2006 d4d corollamın fren balataları 30000 de değişmesi gerektiğini söylediler cidden balataların ömrü bu kadar az mı yoksa ben mi çok frenaj yapıyorum.
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2008, 18:01:24 »
  Söylediklerinizin her ikiside doğru olabilir. Yeni nesil balatalarda aspest kullanılmıyor sağlık nedenlerinden ötürü (aspest yutma yoluyla vüzuda alındığında hiç bir tehlikesi yok ancak soluma yoluyla ciğerlere gittiğinde çok tehlikeli bir kanserojen) artık kullanılmıyor ve bu da eski nesil balatalara göre daha kısa ömür anlamına geliyor. Tabi kullanım şekli de fren balata ömründe etkilidir. Az şiddette uzun süre frenaj uygulanacağına bir miktar daha yüksek şiddetle kısa süreli frenaj daha az aşınmaya neden olur. Asıl amaç balataları çok ısıtmamaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2008, 18:35:28 »
Benim araç 49 binde serviste ön fren balatalarının değişmesi gerektiğini söylediler. Bir müddet daha binmeyi düşündüğüm için kabul etmedim. Ama yakın bir zamanda değiştireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2009, 15:41:20 »
belki konuyu hortlatmış olacağım ama, yeni konu açmaktan iyidir en azından.

dün serviste check up yaptırdıktan sonra, arka fren balatalarımın ömrünün azaldığını söyledi usta. 3-5 bin daha yapar gibi bir ifade kullandı.

serviste ne takıyorsunuz marka olarak diye sordum. denso ya da bosch dedi. ben de trw orjinali değil mi diye sorunca, trw yansanayi dedi. ben de üstelemedim.

daha önceki konularda bizim kasanın balatalarını toyota için trw üretiyor diye geçmişti yanlış hatırlamıyorsam.
şimdi hangisi doğrudur? denso mu, bosch mu, trw mi?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2009, 15:51:16 »
Murat abi yurt dışındaki sitelere vs bakınca birde aşağıda vereceğim linke bir bakarsan ufak bir fikir sahibi olabilirsin.Motor kaputunu açınca sağ arkadaki fren hidroliği yağ haznesinin arkasında bir yer var.Siyah bir blok.Vaktim olunca fotoğrafını da ekler gösteririm.Onun üzerinde de TRW yazıyor.Yani bence fren sisteminin parçalarını Toyota TRW markasından kullanmış.Hatta benimde arkalar bitmek üzere ve TRW marka aldım.yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum.Çıkan balatalarında üzerlerine bakarım.Önleri değiştirirken çıkan balatları ayırın demiştim ama ayırmayıp atmıştılar.Diğer bakımlar hakkında da bilgi var.
Link: http://corolla-corolla.blogspot.com/2008_11_01_archive.html
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2009, 17:33:30 »
2000 corolla terra usat bana dediği onun göstergesi oluyormuş yani fren yağının o minmuma geldiği zaman değişicekmiş doğrumudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2009, 17:43:24 »
Doğru el frenini çekince yanan ünlem işareti yanar bi müddet sonra söner benim başıma geldiği için biliyorum gidipte hidrolik koydurma sönsün diye  :D balatanı değiştir
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2009, 17:57:08 »
Doğru el frenini çekince yanan ünlem işareti yanar bi müddet sonra söner benim başıma geldiği için biliyorum gidipte hidrolik koydurma sönsün diye  :D balatanı değiştir

+1......

Ali Abi'nin başına gelen bir ay önce kadar başımıza geldi El freni ikaz lambası bir müddet yanıp sönüyor çeşitli aralıklarla, fren balataları değiştikten sonra problem düzeldi. (93 corolla için)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2009, 23:18:21 »
Balatlar bitmeye yakın oldukça fren hidroligide azalıyor.Bundan dolayıda ışık yanıyor..Serviste çok pahalı anlamıyorum cidden önler için 120 arkalar için 110 100tlye yakında işçilik alıyolar...Dısarda en fazla 150 ye halledersiniz.Nedir nerden kaynaklanıyor bukadar fark anlamak mümkün değil.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2009, 00:08:37 »
Herhalde en kaliteli seramik balatalari takiyorlar Tuncay, fiyat dedigin gibiyse baska aciklamasi yok. :D

Bosch'u bosvermek lazim. TRW nedir ne degildir bilmiyorum. Toyota'ya Japon balata yakisir. O da Akebono ProAct.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2009, 00:30:41 »
Abi valla ne takıyolar görmedim.Ama şunu iyi biliyorum serviste çok kaliteli takıyolar..Hİç hissetmiyosun bile :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Altın kaplama olabilirmi abi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2009, 02:56:38 »
 :alkis: :rofl:
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 21, 2009, 14:41:59 »
öyle bir lamba yanmadı ama ses geliyor frenden kesik kesik her basmada ben servise değilde burda motor ustası var ona değiştirticem tabi sizin dediğiniz o ışık yanıp söndüğünde ne kadar doğru olur motor ustasına değişitrtmek yada servisemi gitmeli orayıda önceden arıyormuşuz sanırım arıza neyse bilidrmek için en yakın aydın izmir benim için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2011, 13:52:37 »
merhaba arkadaşlar; konu bayağı eskimiş ama ben bir soru sorayım arkadaşlar aracım 2001 corolla 1.4  el freni lambası ara ara yanıp sönüyor acaba sorun nedendir arkadaşlar.