Gönderen Konu: toyota Auris 2012 1.4 D-4D Comfort Extra M/M YAKIT ORTALAMASI  (Okunma sayısı 1068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Ahmet YILMAZ
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
merhaba dün Aldığım ve daha 65 km yaptığım Auris marka aracımdaki ortalama yakıt göstergesi 9.9 lara yükseldikten sonra 7.5 lere düşmüştür. aracım triptonik vites olup fazla sürat yapılmamıştır. bir ara 170 km   :-[ de gördüm ibreyi :) acaba bu oran normalmi yoksa ileryen tarihlerde aşağıya doğru bir ivme olabilecek midir? bilgisi veya tecrübesi olan biri bilgi paylaşırsa memnun olurum. herkese teşekkürlerimi iletirim.
Bitmez Bu Güzelim Memlekette Yollar ,
Gezelim Görelim Eğlenelim Toyotamız ile
Çatlasın Toyotası Olmayanlar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota Auris 2012 1.4 D-4D Comfort Extra M/M YAKIT ORTALAMASI
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2012, 15:00:23 »
merhaba dün Aldığım ve daha 65 km yaptığım Auris marka aracımdaki ortalama yakıt göstergesi 9.9 lara yükseldikten sonra 7.5 lere düşmüştür. aracım triptonik vites olup fazla sürat yapılmamıştır. bir ara 170 km   :-[ de gördüm ibreyi :) acaba bu oran normalmi yoksa ileryen tarihlerde aşağıya doğru bir ivme olabilecek midir? bilgisi veya tecrübesi olan biri bilgi paylaşırsa memnun olurum. herkese teşekkürlerimi iletirim.

Öncelikle hayırlı olsun.ALLAH kaza bela vermesin.İlk süreçler için normal bir seviye 7.5 vs fakat ortalama tüketim değerleri sizi kısa mesafede yanıltabilir buna aldanmayın pek.Araçla 6.5 lt / 100 km gördüm normal kullanımda,eğer performanslı kullanımı tercih ederseniz 8Lt ve üzeri değerleri yakalayabilirsiniz :)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2012, 16:31:53 »

Bugüne kadar;
-şehir içi yoğun trafik (10km/h ortalama) ve dur kalklarla 6,5-7 lt arası,
-ortalama trafik (30km/h ortalama) ve birkaç dur kalk ile 5,8-6 lt arası,
-ve son olarak şehir dışı 70-80km/h ortalama ile (70-80 ortalama genelde 100-120 ile gitmek anlamına geliyor) 4,5-5 lt arasında bir tüketim tecrübe ettim. Bilgilerinize  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Ahmet YILMAZ
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2012, 17:46:32 »
değerli Auris kullanıcıları bilgileriniz içimi rahatlattı. umuyorum ki benim araçta kısa zaman için de bahsettiğiniz rakamlara iner çok teşekkür ederim yardımlarınız için.. sağlıcakla kalın..
Bitmez Bu Güzelim Memlekette Yollar ,
Gezelim Görelim Eğlenelim Toyotamız ile
Çatlasın Toyotası Olmayanlar.