Gönderen Konu: bagaj açma halatı  (Okunma sayısı 11580 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
bagaj açma halatı
« : Kasım 30, 2012, 21:09:06 »
arkadaşlar bagaj kapağını açma halatısanırım kopmuş... yada ayarla alakalı bir şey midir sizlere sorayım dedim.. güncel kasa corolla larda anahtar yere dik bırakılıp çıkarılırsa  içerden açılmıyormuş.. 2005 modeller içinde buna benzer bir durum var mı yoksa halatı mı koptu ??

halat koptu ise servise mi gitmem gerekir yoksa tamiri mümkün mü ?? (malum servis yenisini takar gönderir)
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

bagaj açma halatı
« : Kasım 30, 2012, 21:09:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: bagaj açma halatı
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2012, 21:14:44 »
arkadaşlar bagaj kapağını açma halatısanırım kopmuş... yada ayarla alakalı bir şey midir sizlere sorayım dedim.. güncel kasa corolla larda anahtar yere dik bırakılıp çıkarılırsa  içerden açılmıyormuş.. 2005 modeller içinde buna benzer bir durum var mı yoksa halatı mı koptu ??

halat koptu ise servise mi gitmem gerekir yoksa tamiri mümkün mü ?? (malum servis yenisini takar gönderir)
Belirttiğiniz gibi anahtarı yanlış hatırlamıyorsam yere paralel(yada dik) konuma getirip çıkarınca koltuklar içeriden ne yatar nede içeriden açılır.Yani bu durum normaldir.Bu arada uzun süre kilit kısmını kullanmazsanız paslanabiliyor.Yani dönmezse pas sökücü aklınızda olsun
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2012, 21:23:27 »
Belirttiğiniz gibi anahtarı yanlış hatırlamıyorsam yere paralel(yada dik) konuma getirip çıkarınca koltuklar içeriden ne yatar nede içeriden açılır.Yani bu durum normaldir.Bu arada uzun süre kilit kısmını kullanmazsanız paslanabiliyor.Yani dönmezse pas sökücü aklınızda olsun

söyleneni denedim de ciddi anlamda sert bir yere denk geliyor sanki.. öyle bir özellik varsa da o şekilde değildir diye tahmin ediyorum.. halat durduk yere kopar mı ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2012, 21:24:50 »
söyleneni denedim de ciddi anlamda sert bir yere denk geliyor sanki.. öyle bir özellik varsa da o şekilde değildir diye tahmin ediyorum.. halat durduk yere kopar mı ??
Sert bir yere denk geliyor derken hangi kısım denk geliyor?Bendede aynı araçtan var ve bu özellikten eminim.Çünkü bende ilk aldığımda farkında olmadan kitlemiştim ve içeriden açılmamıştı  :argh:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2012, 21:26:58 »
Sert bir yere denk geliyor derken hangi kısım denk geliyor?Bendede aynı araçtan var ve bu özellikten eminim.Çünkü bende ilk aldığımda farkında olmadan kitlemiştim ve içeriden açılmamıştı  :argh:

yani anahtar imkanı yok dönmeyecek gibi sanki.. o özellik varsa pas sökücü vs sıkıyım dediğiniz gibi.. yere dik konumda kullanıyorduk sürekli ama böyle bir sorun olmuyordu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2012, 21:28:01 »
yani anahtar imkanı yok dönmeyecek gibi sanki.. o özellik varsa pas sökücü vs sıkıyım dediğiniz gibi.. yere dik konumda kullanıyorduk sürekli ama böyle bir sorun olmuyordu..
Bendede paslanmış durumdaydı.Kilit kısmına wd40 sıkıp ardından yağlarsanız anahtarınız dönecektir  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2012, 21:40:00 »
Hatta ek olarak kitapçıktan baktım.Anahtarı dik konumdayken sağa doru çevirince kilitlenmiş oluyor. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2012, 23:16:58 »
Hatta ek olarak kitapçıktan baktım.Anahtarı dik konumdayken sağa doru çevirince kilitlenmiş oluyor. ;)

aynı model araç olduğundan emin misiniz ?? 2005 model corolla sol bizim.. şimdi kitapçığa bakıyorum öyle bir şey göremedim.. ben mi göremedim acaba diyorum.. halatı kopan yok galiba hiç.. durduk yere kopacak bir şey değil ama anlamadım :(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2012, 23:27:07 »
Ben 2010 corolla nın kopan halatını gördüm kartal sanayide bakımı yaptırırken bir tane taksi corollanın bagaj açma teli kopmuştu adam 10dkda yaptı. tel bisiklet fren veya vites değiştirme telindendi.

abi şöyle yaparak bagajı ilk önce arka koltukları yatır bagajı boşalt ondan sonra bagaj kapağında siyah bir sert malzeme ile kaplanmış ya  onu sök ondan sonra altında kilidi görcen kilidin alında bir demir vardı yanlış hatırlamıyorsam onu zorla yukarı aşağı kaldır kilit açılsın ondan sonra çık bagajdan teli kontrol et ne durumda eğer tel kopmuşsa değiştirmen gerek  kopmuşsa bile inş ya başından yada sonundan kopmuştur. yoksa çok uğraşırsın yeni teli eski tele bağlayarak çek tesisatı ve kullan :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2012, 23:46:28 »
Ben 2010 corolla nın kopan halatını gördüm kartal sanayide bakımı yaptırırken bir tane taksi corollanın bagaj açma teli kopmuştu adam 10dkda yaptı. tel bisiklet fren veya vites değiştirme telindendi.

abi şöyle yaparak bagajı ilk önce arka koltukları yatır bagajı boşalt ondan sonra bagaj kapağında siyah bir sert malzeme ile kaplanmış ya  onu sök ondan sonra altında kilidi görcen kilidin alında bir demir vardı yanlış hatırlamıyorsam onu zorla yukarı aşağı kaldır kilit açılsın ondan sonra çık bagajdan teli kontrol et ne durumda eğer tel kopmuşsa değiştirmen gerek  kopmuşsa bile inş ya başından yada sonundan kopmuştur. yoksa çok uğraşırsın yeni teli eski tele bağlayarak çek tesisatı ve kullan :)

bende takarım aslında da bagaj kapağının altındaki döşemeyi geri takamazsam diye şüpheliyim.. büyük ihtimalle kopuk diyorum da bilmiyorum artık yarın bakacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2012, 23:48:02 »
Benim eski aracımda (2003corolla) bir defa benzer sorun olduğunu hatırlıyorum. Bagaj içeriden açılmamıştı. Anahtarla açmıştım. Sonradan farkettim anahtarın çıkartıldığı konuma göre içeriden açılıyor veya açılmıyor.

Şimdi bagaj anahtarla da mı açılmıyor? Öyleyse direk deliğe wd40 sıkarak deneyin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2012, 00:38:32 »
Benim eski aracımda (2003corolla) bir defa benzer sorun olduğunu hatırlıyorum. Bagaj içeriden açılmamıştı. Anahtarla açmıştım. Sonradan farkettim anahtarın çıkartıldığı konuma göre içeriden açılıyor veya açılmıyor.

Şimdi bagaj anahtarla da mı açılmıyor? Öyleyse direk deliğe wd40 sıkarak deneyin bence.

anahtarla rahatça açılıyordu sıkıntı yoktu ama kullanım sırasında sanki sıkıntılıymış gibiydi zaten.. kitapçıkta yok demiştim meğer varmış söylediğiniz özellik.. kullanılmadığı için anahtarın sola dönmesini sağlayan mekanizma pas tutmuş.. wd40 değilde elimde bir sprey vardı sıktım oraya kaymak gibi oldu.. o söylediğiniz özelliğin(içeriden açmanın iptali) olduğunu şimdi öğreniyorum :).. ama galiba halat kopmuş.. yinede hiçbir şekilde içeriden açılmıyor.. kolu çektiğim zaman arkadaki mekanizmada telin sürtünme sesi geldiğine göre arkadaki mekanizmanın dibinden kopmuş.. yarın bakacam ona da artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2012, 22:28:02 »
Abi o döşemeyi tutan plastikler var işte onların bir tanesini tırnağınla filan çıkart ondan sonra döşemeyi çek diğerleride çıkıyor. Ben hep çıkarıp takıyorum max 2 dk tutuyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2012, 22:55:59 »
Abi o döşemeyi tutan plastikler var işte onların bir tanesini tırnağınla filan çıkart ondan sonra döşemeyi çek diğerleride çıkıyor. Ben hep çıkarıp takıyorum max 2 dk tutuyor :)

direk çekip çıkaracam ilke dediğin gibi :).. bugün olmadı araba evde değildi yarın inş.. teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2012, 21:48:33 »
yardım edebildiysem ne mutlu bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2012, 19:40:22 »
arkadaşlar işlem başarısız oldu.. uğraşmak için bugün fırsat bulabildim.. arkadaki mekanizmayı söktüm ki halat koltuğun dibinden kopmuş galiba.. sanayiye gittim 60 tl ye takarız teli alıp gelirsen dediler ama teli yedek parçacıda bulamadım.. serviste biraz uzakta gidecek fırsatım olmadı ama galiba 80 tl imiş.. nette bir sitede 75 dediler.. yuh dedim.. bir telin fiyatı böyle mi olur çok şaşırtıcı..

10 dk lık bir işten bahsetmiyorlar burada sanayide.. pratik bir yolu mu var acaba bu işin ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2012, 21:28:00 »
arkadaşlar işlem başarısız oldu.. uğraşmak için bugün fırsat bulabildim.. arkadaki mekanizmayı söktüm ki halat koltuğun dibinden kopmuş galiba.. sanayiye gittim 60 tl ye takarız teli alıp gelirsen dediler ama teli yedek parçacıda bulamadım.. serviste biraz uzakta gidecek fırsatım olmadı ama galiba 80 tl imiş.. nette bir sitede 75 dediler.. yuh dedim.. bir telin fiyatı böyle mi olur çok şaşırtıcı..

10 dk lık bir işten bahsetmiyorlar burada sanayide.. pratik bir yolu mu var acaba bu işin ??

abi valla bir şey diyemem adam yanımda 10dk olmadan yaptı bitirdi. işi telde öyle anlım şanlım birşey değil bisikletteki vites veya fren tellerinin uzun hali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2012, 21:52:22 »
abi valla bir şey diyemem adam yanımda 10dk olmadan yaptı bitirdi. işi telde öyle anlım şanlım birşey değil bisikletteki vites veya fren tellerinin uzun hali

he ilkecim teli gördüm.. bisiklet fren telinin neredeyse yarısından daha ince bir tel.. bende halat diye aratıyorum nette.. halat demeye bin şahit ister diyecem de yine yetmez.. bildiğin tel.. ya doğrudan masrafa girip yapmak istediğim şeyide yaparak işe koyulacam yani bagaj açma modülü alıp kumandadan açma özelliği eklemeye çalışacam hazır fırsatını bulmuşken yada servise gidip güzelce 4 katı fiyatına alıp taktıracam.. yedek parçacıda ae101 lerin ki vardı 15 tl diyor adam :D.. bunun yedekleri çıkmamış yan sanayileri ne yapalım artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2012, 22:19:46 »
he ilkecim teli gördüm.. bisiklet fren telinin neredeyse yarısından daha ince bir tel.. bende halat diye aratıyorum nette.. halat demeye bin şahit ister diyecem de yine yetmez.. bildiğin tel.. ya doğrudan masrafa girip yapmak istediğim şeyide yaparak işe koyulacam yani bagaj açma modülü alıp kumandadan açma özelliği eklemeye çalışacam hazır fırsatını bulmuşken yada servise gidip güzelce 4 katı fiyatına alıp taktıracam.. yedek parçacıda ae101 lerin ki vardı 15 tl diyor adam :D.. bunun yedekleri çıkmamış yan sanayileri ne yapalım artık
bizim e12yede bir kumandadan açma yapsak süper olurda elektronik kilit bulamadım burda abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2012, 22:25:10 »
bizim e12yede bir kumandadan açma yapsak süper olurda elektronik kilit bulamadım burda abi

yanında bagaj açma modülü olan alarmlar varmış.. şahinde bile görürsen şaşırma bu sistemi :D