Gönderen Konu: Takas  (Okunma sayısı 1611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Takas
« : Kasım 27, 2012, 01:47:56 »
 Arkadaşlar bugün denk geldi kendi aracıma bineceğim sıra bir tane passat çarptı gözüme galeri önünde arabaya bakarken (araç galerinin değil yalnız) aracın sahibi de benim arabama bakıyormuş.Daha sonra yanıma geldi takas düşünür müsün dedi?
Benim aracım 2010 makyajlı corolla dizel elegance paketi km 41.000'de boya ıvır zıvır yok sadece arka kapımda göze batan bir çizik var yaklaşık 15 cm çok derin olduğu için boyatmak istemdigimden duruyor.Bunun harici bir degişen veya aksayan yönü yok orjinal duruyor.
Passat ise 140.000 km de 2007 otomatik 2.0 dizel degişen yok 1 parça boya var.
Passatın hangi paket olduğunu bilmiyorum ama TDI oldugunu biliyorum.
Siz olsanız ne yapardınız?
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Toyota Club Türkiye

Takas
« : Kasım 27, 2012, 01:47:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Takas
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2012, 01:57:02 »
sebebini sor. neden d sınıfından c sınıfına ve neden almandan japona geçtiğini... bunlar sana daha fazla fikir verebilir. tabiki samimi cevap verip vermeyeceği de meçhul !!!
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2012, 02:10:24 »
Arkadaşlar bugün denk geldi kendi aracıma bineceğim sıra bir tane passat çarptı gözüme galeri önünde arabaya bakarken (araç galerinin değil yalnız) aracın sahibi de benim arabama bakıyormuş.Daha sonra yanıma geldi takas düşünür müsün dedi?
Benim aracım 2010 makyajlı corolla dizel elegance paketi km 41.000'de boya ıvır zıvır yok sadece arka kapımda göze batan bir çizik var yaklaşık 15 cm çok derin olduğu için boyatmak istemdigimden duruyor.Bunun harici bir degişen veya aksayan yönü yok orjinal duruyor.
Passat ise 140.000 km de 2007 otomatik 2.0 dizel degişen yok 1 parça boya var.
Passatın hangi paket olduğunu bilmiyorum ama TDI oldugunu biliyorum.
Siz olsanız ne yapardınız?

Hocam passatta iyi arabadır da hem 2007 hemde 140 binde olması sebebiyle ben değiştirmezdim şahsi fikrim yani...
Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2012, 19:38:19 »
sebebini sor. neden d sınıfından c sınıfına ve neden almandan japona geçtiğini... bunlar sana daha fazla fikir verebilir. tabiki samimi cevap verip vermeyeceği de meçhul !!!
Araç sahibide alım satım işiyle uğraşıyormuş.Yukardada bahsetmiştim bir galeri önünde denk geldi diye daha öncede bu galeri ile iş yapmıştık araçlarına her türlü kefil olur ve temiz iş yapar.Kendiside kefil oldugunu söylediginden birşey sorma gereksinimi duymadık.Herşey ayak üstü gelişti zaten .Dediklerinizde haklısınız.
Ben sadece takas edermiydiniz niye ederdiniz etmezseniz niye etmezdiniz asıl merak ettigim buydu.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2012, 19:39:37 »
Hocam passatta iyi arabadır da hem 2007 hemde 140 binde olması sebebiyle ben değiştirmezdim şahsi fikrim yani...
Km benimde gözüme takılmıyor değil. 100.000 civarı olaydı belkide daha ciddi düşünebilirdim.Ama 140.000de passat için çok yüksek bir rakam mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2012, 21:58:23 »
Sırf passat diye 2007 140 bınde arac için 2010 41 bin deki aracımı vermezdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2012, 22:10:02 »
2003 190 binde highline passat var amcamda.güzel araba ama ne zaman
ne çıkartacak heyecanla beklıyorlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2012, 22:41:36 »
2.0 TDİ Çok atik ve canlı bir motor bir tanıdğımda 250.000 km civarında hala çok iyi şekilde gidiyor.700 TL civarında periyodik bakımının tuttuğunu söylüyor.O kmde sizi üzmez donanımı ve kullanım hissi çok hoş ama aracı iyi araştırmanız gerekir bence bir deneyin kafa kafaya takas düşünürse şahsen ben düşünürdüm :)
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2012, 00:24:05 »
Bence passat için 140000 falan km değildir ama aceba gerçek km mi bu? Sanırım çok km yapan biri değilsiniz eğer passat düşünüyorsanız aracınız ile benzinli çok daha iyi takas seçenekleri bulabilirsiniz
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2012, 03:08:35 »
Sırf passat diye 2007 140 bınde arac için 2010 41 bin deki aracımı vermezdım
Sırf passat olduğu için değil Gökhan donanımlarınada az çok bakıyorum.Kucak dolusu para döküp full diye araba alıyoruz ama toyota mühendisleri dizel araçlara bir hız sabitleyici yapamıyor veya yapmak istemiyor.Biz uzun yola çok çıkmasakda çıktıgımız zamanda 3000 km'den aşagı çıkmıyoruz hemen hemen ilk göze batan yanı bu oluyor ilk etapta sonra passatın comroftline paketi bile bizim full diye aldığımız paketten donanım olarak fazlası var.Corollanında artı yönlerine bakıyorum ikinci eli çok sağlam yakıt konusunda çok cimri ama bana çok güvenli bir araba hissi vermiyor.En basiti kapılarını kapatırken passat bir üst segment diye onla kıyaslamayım focus diyelim kapattığın zaman tok bir ses veriyor birde corollanın kapısını kapat aradaki farkı anlarsın passattada bu sesi duyarsın focusu corolla ile aynı segmentte olduğu için örnek olarak verdim.Motor yönünden wolkswagenda kendisini kanıtlamış bir marka corollada öyle ama son zamanlar corollanın artık iyice cıvıtmaya başladığını düşünüyorum.Forumun ana sayfasında sürekli görüyoruz yada haberlerde toyota bilmem kaç bin aracını geri çagırıyor felan benim aracımda 0km alınmasına rağmen vakum pompası ile turbosu değişti.Servis konusunda volkwagen daha pahalıdır diye tahmin ediyorum.Yani sırf ismine aldanarak düşünmüyorum

;)
Bence passat için 140000 falan km değildir ama aceba gerçek km mi bu? Sanırım çok km yapan biri değilsiniz eğer passat düşünüyorsanız aracınız ile benzinli çok daha iyi takas seçenekleri bulabilirsiniz
Çok km yaptığımıız söylenemez.Gerçek km olayını muayene istasyonundan en son kaç binde muayeneye geldiğinden az çok tahmin biçilir.Yada bakıma en son ne zaman girdiğinden serviste vs...

2003 190 binde highline passat var amcamda.güzel araba ama ne zaman
ne çıkartacak heyecanla beklıyorlar.

Bakımını düzenli bir şekilde yaptıkdan sonra kolay kolay birşey olacagını düşünmüyorum.İnş çıkartmaz ;)

2.0 TDİ Çok atik ve canlı bir motor bir tanıdğımda 250.000 km civarında hala çok iyi şekilde gidiyor.700 TL civarında periyodik bakımının tuttuğunu söylüyor.O kmde sizi üzmez donanımı ve kullanım hissi çok hoş ama aracı iyi araştırmanız gerekir bence bir deneyin kafa kafaya takas düşünürse şahsen ben düşünürdüm :)
Bende fikirlerinizi öğrenmek istediğim için bu konuyu açtım sağolun.Performans konusuna gelince corolladan önce 1.6 focus tdi ghia 2007modeli vardı.Ondan inip 90 beygirlik bir arabaya bindik.Çok olmasada bir performans düşüklüğünü yaşadık.2000Tdi passatların torku 320N die biliyorum.Bizim aracın 205 bu belirgin olarak farkettirecek kendisini en cazip gelen kısmı ise donanımı bakalım bir kaç gün daha düşünecez sanırm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2012, 04:51:36 »
Babamın 4 sene boyunca sırkette kullandıgı 2007ı passat 2.0 tdi comf (Hala sırkette kullanılmakda). Son kasa corollaya bınmedım bılmıyorum ama passat gercekden harıkaydı. Ses ızalasyon kalıtesı kapı sesı durusu hele gucu ve yolda verdıgı guven... 1.9 tdi nın  sesını 2,0 tdi tamamen kaybetmısler motor sesını alt devırlerde hıssetmenız zor bı olasılık. 140 bın km dekı passat 80 bındekı focus megane kıyasmanında dusunebılırsınız. Vergısı bıraz tuzludur ama cok keyıflı bı arac.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp