Gönderen Konu: Elektrikli ilk seri üretim aracı prius  (Okunma sayısı 1121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Elektrikli ilk seri üretim aracı prius
« : Kasım 25, 2012, 19:21:11 »
Bugun tvde deneme surusunu izledim.Evdeki prizle bile sarj olup 1 saatte trafiğe cıkabiliyor .Frene bastıgınzıda durmak yanında elektrik motoruda sarj edilebiliyor.Benzin tuketimi 2lt .Bu arac hakkında ayrı bolum bile acılabilr.Otomatik vites ve oldukca geniş bir bagaj hacmi var.
Prius  1.8 Hybrid Synergy Drive Elegant  47,100 € 
Prius  1.8 Hybrid Synergy Drive Premium  55,500 € 

Toyota Club Türkiye

Elektrikli ilk seri üretim aracı prius
« : Kasım 25, 2012, 19:21:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrikli ilk seri üretim aracı prius
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2012, 19:26:06 »
kullanan ve satısa cıakran bir surucunun yorumları 78.000 tl ye satıyor .4000kmdeymiş
ARABA ŞEHİRİÇİNDE 100 KM DE 3.5-4 LİTRE BENZİN YAKMAKTADIR. HYBRİD OLMAYAN BOYLE 1800 CC OTOMATİK BİR ARAC EN AZ 12-13 LİTRE YAKIT TÜKETMEKTEDİR. YANİ BU ARAC EMZALLERİNE GORE 3 DE 1 YAKIT YAKAR. 40 LT DEPOSUYLA SEHİRİÇİNDE 1000 KM YOL YAPMAKTADIR. HEM ELEKTRİKLİ HEMDE BENZİNLİ MOTOR BULUNMAKTADIR. BATARYALARIN ŞARJ OLMASI İÇİN HERHANGİ BİR ELEKTRİK KAYNAGINA İHTİYACI YOKTUR. TEKERLEKLER DONERKEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLİP BATARYA ŞARJ EDİLMEKTEDİR. 1800 CC MOTOR VE ELEKTRONİK DESTEKLİ OTOMATİK ŞANZIMANA SAHİPTİR. YANİ DİĞER OTOMATİK ARAÇLAR GİBİ 5-6-7 VİTES KAVRAMI YOKTUR. YANİ BİR BAKIMA SONSUZ VİTES ÖZELLİĞİNDEDİR. BU YÜZDEN VİTES ATIŞI DİYE BİR ŞEYİ ASLA HİSSETMENİZ MÜMKÜN DEGİL. ZATEN RESİMLERDEKİ VİTES TOPUZUNDANDA BUNU GÖREBİLİRSİNİZ. AYNEN OYUNCAK AKÜLÜ ARABA KULLANIYORMUŞSUNUZ HİSSİ VERİYOR İNSANA. ARABA FULL DOANIMLI OLUP EKSİĞİ YOKTUR. ARABA ECO MODUNA ALINDIGINDA DAHA ONCEKİ KULLANIMLARINIZDAN EN İYİ SEKLİ SECEREK GRAFİKLERDE DİREK HAFIZAYA GETİRİP O VERİMLİLİKTE KULLANIYOR. YANİ TÜM SÜRÜŞ DAVRANIŞLARINIZI BİR BAKIMA HAFIZASINDA SAKLIYOR. 5 YIL GARANTİLİDİR. 3 YIL EKSTRA GARANTİ YAPILMIŞTIR.

SÜRÜCÜ ARABAYA YAKLAŞTIGINDA ELİNİ KAPI KOLUNA UZATIR UZATMAZ KAPILAR ACILIR SÜRÜCÜ İNİP UZAKLAŞTIGINDADA KENDİLİGİNDEN KAPANIR. ZATEN SÜRÜCÜ ARACA BELLİ MESAFEDE YAKLASTIGINDA OTOMATİKMEN IŞIKLARI YANIYOR.  DİREKSİYONDAKİ BUTONLAR DOKUNMATİK OLUP GOSTERGEYE YANSITMALIDIR AYRICA GÖSTERGEYİ İSTERSENİZ ÖN CAMADA YANSITABİLİYORSUNUZ.  ARACIN KAPORTASI SAC DEGİL ALİMUNYUMDAN YAPILMIŞTIR. DAHA SAYILAMAYACAK KADAR BUNA BENZER BİR TAKIM ÖZELLİKLERİ VAR

BU ARABAYLA İNANIN TÜM DİKKATLER ÜZERİNİZDE OLACAKTIR. BİR ÇOK DAHA LÜKS SINIF ARAÇLARDAN BİLE DAHA COK DİKKAT CEKMEKTEDİR. OTOYOLDA BİSİKLET SESSİZLİĞİNDE GİDEN BİR ARAÇ BENCE HERKESİN İLGİSİNİ CEKER. BEN ARTIK RESMEN MİLLETE ANLATMAKTAN BIKTIM HER GÖREN SORUYOR VE İNCELİYOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrikli ilk seri üretim aracı prius
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2012, 20:38:58 »
pirius 4 5 yıldır bekide daha fazla süredir var olan bir araba. şuandada yaris hybrid var.

size nesi farklı geldi ? yada ben neyi kaçırdım yeni bi gelişmemi var ?