Anket

Hangi marka LPG kiti tercih ettiniz?

Prins
264 (17.2%)
Atiker
233 (15.2%)
Lovato
167 (10.9%)
BRC
430 (28%)
Voltran
13 (0.8%)
Emmegaz
9 (0.6%)
Landi
20 (1.3%)
Longaz
0 (0%)
Tartarini
57 (3.7%)
Teleflex
51 (3.3%)
Aldesa
17 (1.1%)
Zavolli
97 (6.3%)
Fema
2 (0.1%)
Landirenzo
111 (7.2%)
Milano
9 (0.6%)
Stefanelli
9 (0.6%)
Viera
1 (0.1%)
Diğer (mesajda belirtin!)
31 (2%)
Romano
16 (1%)

Toplam Oy Verenler: 1023

Gönderen Konu: Hangi Marka LPG Kiti?  (Okunma sayısı 237717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Marka LPG Kiti?
« Yanıtla #260 : Temmuz 21, 2012, 23:09:32 »
   KİA ve Hyundai İcin Prins'te kit sunmuş piyasaya.Ozellikle Kia Sportage ve Hyundai İX35 sahipleri bu habere bendeniz olmak üzere Cok sevineceğiz.Gerci ben sevindim,haberi olmayanlarda duyunca sevinecek ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Temmuz 21, 2012, 23:09:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Temmuz 21, 2012, 23:11:49 »
Aynen enjektörler tıkır tıkır çalışıyor :-) epey sesleri geliyor ama motor amorti ediyor sesi
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Eylül 05, 2012, 07:48:37 »
benim 2004 otomatik corolla aracımda lavoto marka lpg kiti var. daha önce 2009 symbol aracım vardı onda da aynı kit vardı. ben hiç bir sorun yaşamadım. lpg kitlerinde en önemli unsurlar ecu, enjektör ve ecu ye yüklenen yazılımdır. yazılım çok önmli. bir çok lpg montajı yapanlar yazılımların ince ayrıntısını ve ayarlarını bilmiyorlar.. enjektöre gelince benim bildiğim kadarıyla; BRC yüzbin km. yapabiliyormuş. lavoto yaklaşık altmışbin. atiker yani adıyla akl kırkbin civarında yapabiliyormuş. brc ve lavoto siraz sesli çalışır ancak performansları iyidir.
İmam Şafiî Hazretleri'ne sorarlar; Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz? Cevap verir: -Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #263 : Eylül 10, 2012, 22:55:40 »
Merhaba arkadaşlar. 2008 corolla mmt için lpg düşünüyorum. Ankarada yetkili servis hangi kiti kullanıyor. Tavsiye edebileceğiniz kaliteli işçilik yapan yetkili bayi olan bir yer varmı. (Forumu biraz araştırdım en iyileri prins ile teleflex galiba ama biraz pahalı. brc,lovato,zavoli tavsiye eden arkadaşlarda var.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #264 : Eylül 19, 2012, 15:50:21 »
dün aracıma brc marka lpg kiti taktırdım.bugünde tüm evrak işlerini bitirdim.benzin ve lpg kullanımı arasında hiç bir fark yok şu an.sistem kendi kendine geçiyor sadece gaz biterken benzine geçince sinyal ötüyor.Kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Eylül 21, 2012, 17:28:50 »
Merhaba arkadaşlar. 2008 corolla mmt için lpg düşünüyorum. Ankarada yetkili servis hangi kiti kullanıyor. Tavsiye edebileceğiniz kaliteli işçilik yapan yetkili bayi olan bir yer varmı. (Forumu biraz araştırdım en iyileri prins ile teleflex galiba ama biraz pahalı. brc,lovato,zavoli tavsiye eden arkadaşlarda var.)

Metin Bey, ayni araci kullaniyoruz. 7 bin km once Landi Renzo Omegas Kiti taktirdim. En ufak bir sorun yasamadim. Ben sahsen Landi Renzo tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Ekim 07, 2012, 21:26:17 »
Bence BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Ekim 07, 2012, 21:48:19 »
Hep bu konularda kuru kuru Brc diyorum. Aslında memnuniyetimden bunu söylüyorum. Ancak bugün km ye gözüm takılınca 50.000 km dir Brc kiti ile sorunsuz gittiğimi fark ettim. Bundan dolayı yine Brc diyorum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Ekim 07, 2012, 21:50:31 »
Zaten honda kılı kırk yardıktan sonra BRC ile anlaşma yapmış
sanırım en sorunsuz marka BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Aralık 29, 2012, 15:36:39 »
atiker mi ? wentgas mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #270 : Nisan 13, 2013, 05:14:58 »
Forumda bu sayfayı açan arkadaşıma teşekkür ediyorum, 2012 model aracıma LPG taktıracaktım ve burada yazılan haberleri okuduktan ve piyasada yaptığım araştırma sonrasında  , Corolla araçların her türlü LPG kiti ile uyumlu çalıştıklarını ve çok fazla sorun çıkarmadığını öğrendim, aracıma BRC Lpg kiti taktırdım gayet memnun kaldım.Yakıt ciddi miktarda düştü ve performansını merak eden arkadaşlar için söylüyorum, 2. viteste giderken 6000 devirde 90 s/km hıza ulaşıyorken , Lpg taktırdıktan sonra yaptığım denemede 2. viteste 6000 devirde 87 s/km hıza ulaşıyorum..( bunu sadece denemek için bir kaç defa ya mahsusu yaptım, yanlış anlaşılmasın her zaman böyle kullanmıyorum :)  ) ... Bunları benim gibi 2012 model Toyota Corolla alan 6 arkadaşlarla paylaştığımda onlarda hemen gidip benim taktırdığım bayiden araçlarına BRC LPG taktırmışlar .. Umarım benim gibi kararsız kalan diğer arkadaşlara bu açıklamalarımın bir yardımı olur...
Yiğit olan atin iyisine biner dediler. O gunden beri TOYOTA' ya biniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #271 : Nisan 13, 2013, 05:17:03 »
Acaba BRC Lpg kitinin bakımını hangi aralıklarda neye göre ne yaptırdınız ...Aracıma LPG taktıralı 1 sene ve 9000 km oldu acaba bir bakım yaptırmalımıyım ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #272 : Nisan 13, 2013, 05:25:23 »
Hep bu konularda kuru kuru Brc diyorum. Aslında memnuniyetimden bunu söylüyorum. Ancak bugün km ye gözüm takılınca 50.000 km dir Brc kiti ile sorunsuz gittiğimi fark ettim. Bundan dolayı yine Brc diyorum.
Merhaba forumdaki açıklamanızda BRC lpg kiti ile 50000 km sorunsuz kullandığınız yazmışsınız, ben de Corolla marka aracıma BRC lpg kiti taktırdım ve 1 sene 9000 km oldu acaba peryodik bir bakım yada ayar yaptırmalı mıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #273 : Nisan 14, 2013, 20:29:23 »
selam herkese, 2011 model Corolla 1.33 Brc kiti var çok memnunum tavsiye ederim herkese. çokta ekonomik dizelden çok daha az yakıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #274 : Nisan 14, 2013, 20:33:01 »
Acaba BRC Lpg kitinin bakımını hangi aralıklarda neye göre ne yaptırdınız ...Aracıma LPG taktıralı 1 sene ve 9000 km oldu acaba bir bakım yaptırmalımıyım ..

her 10000 km.de bir yaptırmalısın tabiki lpg bakımını..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #275 : Nisan 17, 2013, 22:52:37 »
Atikerde kullandım ama kesinlikle BRC diyorum...
2006 COROLLA SOL OV

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #276 : Mayıs 02, 2013, 09:13:52 »
dün aracıma brc marka lpg kiti taktırdım.bugünde tüm evrak işlerini bitirdim.benzin ve lpg kullanımı arasında hiç bir fark yok şu an.sistem kendi kendine geçiyor sadece gaz biterken benzine geçince sinyal ötüyor.Kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım.
ersin ankara da nerede taktırdın brc yi? ustanın adı ne? memnun kaldın mı? fiyat ne kadar tuttu? ruhsata işleme kısmı uğraştırıcı mı? deneyimlerini paylaşır mısın?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #277 : Mayıs 02, 2013, 09:14:46 »
Atikerde kullandım ama kesinlikle BRC diyorum...
neden brc, atikerle arasında ne fark var?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #278 : Mayıs 02, 2013, 09:30:36 »
Forumda bu sayfayı açan arkadaşıma teşekkür ediyorum, 2012 model aracıma LPG taktıracaktım ve burada yazılan haberleri okuduktan ve piyasada yaptığım araştırma sonrasında  , Corolla araçların her türlü LPG kiti ile uyumlu çalıştıklarını ve çok fazla sorun çıkarmadığını öğrendim, aracıma BRC Lpg kiti taktırdım gayet memnun kaldım.Yakıt ciddi miktarda düştü ve performansını merak eden arkadaşlar için söylüyorum, 2. viteste giderken 6000 devirde 90 s/km hıza ulaşıyorken , Lpg taktırdıktan sonra yaptığım denemede 2. viteste 6000 devirde 87 s/km hıza ulaşıyorum..( bunu sadece denemek için bir kaç defa ya mahsusu yaptım, yanlış anlaşılmasın her zaman böyle kullanmıyorum :)  ) ... Bunları benim gibi 2012 model Toyota Corolla alan 6 arkadaşlarla paylaştığımda onlarda hemen gidip benim taktırdığım bayiden araçlarına BRC LPG taktırmışlar .. Umarım benim gibi kararsız kalan diğer arkadaşlara bu açıklamalarımın bir yardımı olur...
hangi ilde brc taktırdın. ben ankara'da taktıracağım bildiğiniz önerebileceğiniz bir yer var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #279 : Mayıs 27, 2013, 14:51:46 »
Bizde iki tane corolla var eşimin 2007 model 1.6 hb corollaya atiker taktırdım gayet memnunum hiçbir problem yok.
kendimde 2013 corolla 1.6 elegant var henüz 500 km de bi 10.000 km yapayım onada atiker düşünüyorum
daha önce meganeII kullanmıştım tartarini sıralı sistem vardı 40.000de taktırdım 150.00 km yaptım montaj hatalarından dolayı pekçok kez problem yaşadım
artık arabadan soğumuştum resmen ama bursada ags lpg özer ustayla tanışınca arabama yeniden aşık oldum  :alkis: resmen sistemi komple elden geçirdi hem performansı arttı hemde yakıt çok düştü zaten eşimin hb corollayada onda atiker taktırdım
 sonuç olarak bu iş yemek yapmak gibi ustalıkla çok alakalı eğer usta kötüyse ne kadar iyi malzeme olursa olsun yemek kötü olur ama kötü malzemeden de iyi yemek olmaz. şunu da ekleyeyim bizim yerli atiker de diğerlerinden aşşağı değil.  :alkis: