Gönderen Konu: Yeni Opel Astra Sedan Alınır mı ?  (Okunma sayısı 19947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Opel Astra Sedan Alınır mı ?
« Yanıtla #40 : Kasım 21, 2012, 23:00:59 »
kötülemiyorum yahu hala bundan bahsediyorsunuz. neyse ben neden bahsediyorum siz neden. herkes sorunsuzluk tutturmuş gidiyor. ben ne dersem deyim anlamayacaksınız. ama ileride bir gün toyotadan başka arabaya binince anlarsınız...

dostum boşuna zorlama ya kafalar kalın ya da at gözlükleri var senin dediklerine tamamen katılıyorum hem de sıfır auris 1.33 almama,arabamı sevmeme rağmen buradakilerin çoğu fanatikliği geçmiş (ama arada çok biliglileri de var birçok şey öğrendiğim) ama bu toyotaya toz kondurmama manyaklığı çok can sıkıcı toyotanın kendi sınıfında rekabet edebildiği hatta çoğu zaman ezip geçtiği iki araç var land crusier ve hilux geri kalan bütün toyota modelleri sınıf liderlerinin bir hayli gerisindeyken insanların "sorunsuz" yapıştırmasına takılıp kalması düşündürücü
onuncu köy

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 21, 2012, 23:00:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 21, 2012, 23:10:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 21, 2012, 23:21:02 »
dostum boşuna zorlama ya kafalar kalın ya da at gözlükleri var senin dediklerine tamamen katılıyorum hem de sıfır auris 1.33 almama,arabamı sevmeme rağmen buradakilerin çoğu fanatikliği geçmiş (ama arada çok biliglileri de var birçok şey öğrendiğim) ama bu toyotaya toz kondurmama manyaklığı çok can sıkıcı toyotanın kendi sınıfında rekabet edebildiği hatta çoğu zaman ezip geçtiği iki araç var land crusier ve hilux geri kalan bütün toyota modelleri sınıf liderlerinin bir hayli gerisindeyken insanların "sorunsuz" yapıştırmasına takılıp kalması düşündürücü
serdar edep sınırlarını zorlama istersen.Kimseye kafası kalın  veya başka sekilde hitap edemezsin.manyagın önde gidenı sensin ki böle konusuyon.sınf liderleinin gerisinde derken türkiyeyı kastedıyorsun.Dünya sıralamalarına bir bak istersen..sen akıllısında gidip 1,33 alıp diğer kullanıcılara neler diyorsun ayıp ayıp..
http://www.insigniateam.com/forum/ bu foruma bakında nerelerrinden ses geliyormuş görün arabanın.Dizim değse cıtırıt geliyor.vites cercevesinden emnıyet kemerınden daha bir çok yerden.Adamlar heryere çift taraflı bant yapıstırmışlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 21, 2012, 23:27:26 »
Yaşına veriyorum...
Hani hodri meydandi d4d alıyorum almalı mıyım konusunda?Hala cevap yok? :argh:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 21, 2012, 23:32:33 »
serdar edep sınırlarını zorlama istersen.Kimseye kafası kalın  veya başka sekilde hitap edemezsin.manyagın önde gidenı sensin ki böle konusuyon.sınf liderleinin gerisinde derken türkiyeyı kastedıyorsun.Dünya sıralamalarına bir bak istersen..sen akıllısında gidip 1,33 alıp diğer kullanıcılara neler diyorsun ayıp ayıp..
http://www.insigniateam.com/forum/ bu foruma bakında nerelerrinden ses geliyormuş görün arabanın.Dizim değse cıtırıt geliyor.vites cercevesinden emnıyet kemerınden daha bir çok yerden.Adamlar heryere çift taraflı bant yapıstırmışlar.
hayıdır abd falanmı yaşıyoruz ? türkyeye gelen malzeme kalitesi belli. ayrıca aurisin adını ben koymadım takır tukuris diye. ve o ses gelenler ilk seriler. yenilerde sıkıntı giderilmiş...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Kasım 21, 2012, 23:37:12 »
ses geliyor  plastik aksamlardan doğrudur.Gelmiyor demiyoruz.İnsiginanın  tavan lambasından tut vites cercevesi yanlardaki dizin oldugu yerdeki plastiklere oraların heryerınden catur cutur ses geliyor.birde bu araba boş insignia değil.insignia opc adam video ya cekmiş.Bu ses toyotada var opeldede hondada volkswagen ve renaulttada var forddada var.Bu arabaların hepsinde var.o seslerin gelmedi ği arabalar var.ondada gögüsü dderi kaplamışlar.ülkeye gelen bu arabalar avrupada 15,000 dolara satılıyor.Bizde vergi geçirdikleri için  arabalar 50 bin liraya cıkıyor.tek toyotada ses yok.izolasyon olarak almanlar toyotadan önde ama arıza konusunda veya 2 el değeri de toyota onlardan önde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 21, 2012, 23:44:33 »

dünya sıralamasına istediğin kadar bak istediğin satış rakamını getir ben de sana tek tek model model sayayım hangi sınıfta başa güreşiyor hangi sınıfta nal topluyor diye daha önce defalarca söyledim ben aurisi 450 tl taksitle alabildiğim için aldım çok ayılıp bayıldığım için değil hala bana opel forumlarından örnek veriyorsun ki meseleyi anlamadığının en açık kanıtı kimse opel kusursuz demiyor mercedes bile kusursuz değil ama sizin toyota fanatikliği içinde önünüze gelen markayı ve modeli karalamanız bence doğru değil

Not: İş fazla uzadı ve tadı kaçmaya başladı okuyanlardan mesajlaştıklarımdan (kırdıysam) özür dilerim
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Kasım 21, 2012, 23:51:41 »
insignia yı veya diğer firmaları karalamıyorum.bu tip araçlarda bu sesler var.kimse yok demesin.
http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=4741.0
Çapın bayagı büyük.. o yüzden sen çapına yetişmek mümkün değil.sen bu şekilde devam et.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 21, 2012, 23:56:12 »
Forumu Opelciler istila etmişler anlaşılan... ;) Kardeşim siz opeli alın biz de toyota alacağız... Ortalığı germeye gerek yok zaten! Zevkler ve renkler tartışılmaz. Opel sizin zevkiniz Toyota da biizm zevkimiz... Bu konuyu da burada bitirelim. Hiç sorunsuz araç yoktur. Az sorunlu araç vardı. O da TOYOTA'dır .... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 21, 2012, 23:58:28 »
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 22, 2012, 00:06:39 »
sevgili forum üyeleri neyi tartışıyorsunuz, niye tartışıyorsunuz ? biriniz diğerine üstünlük kurunca egolarını mı tatmin etmiş olacak anlamadım. başlığı açan arkadaşın yararına olacak yorumlar yaparsak herkes için daha hayırlı olur gibi gözüküyor. böyle tartışmalara lüzum yok her iki markanın üstün olduğu taraflar mevcut. opel astra ile herhangi bir tecrübesi olan arkadaş izlenimlerini belirtir geçer gider. oradan buradan alınan duyumlar ile "böyle diyorlar, şöyle oluyormuş." şeklinde yorum yapmak da yanlıştır. neticede on binlerce lira verip araç satın alacak bir insanı yönlendiriyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 22, 2012, 00:13:35 »
boşuna kendinizi yormayın arkadaşlar forumda opelciler ve vosvosçularla baş edemezsiniz, toyota beş para etmez diyin kurtulun  :D
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 22, 2012, 00:42:53 »
Her şeyden öte yazıları yazarken usluplarımıza dikkat edelim arkadaşlar.
Yaş faktörünü unutmadan saygı çerçevesinde yorumlarda bulunalım.
Birbirinizi boş yere kırıyorsunuz. Her arabanın kendine göre artıları ve eksileri vardır.
-mış -miş gibi duyduklarımızla değil kesin bildiklerimizi paylaşsak çok daha yararlı olur.
Geçmişte yaratılan marka imajı iyi veya kötü yönde bizi ön yargılarımızla hareket ettiriyor buna dikkat edelim.

Bugüne kadar hiç opel marka bir araç sahibi olmadım ama güncel modelleri ilgimi çekmeye başladı. Sunduğu özellikler ve fiyatı insanı gerçekten cezbediyor.
Bence alternatifleri belirleyip sırayla bayilere giderek detaylıca inceleyin ve test sürüşü yapın. Büyük ihtimalle kararınızı kendiniz vereceksiniz zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 22, 2012, 00:48:40 »
Ben geçenlerde yolda gördüm ağır bi havası var bence eski sedan astra ile alakası yok gayet tok bi duruşu var yeni jettayı bile andırıyor gibi geldi bana. Corolladan üstün olacağı bence kesin fakat sağlammıdır bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 22, 2012, 01:20:15 »
işte böyle arkadaşlar opeli övün problem çıkmaz, aman toyota hakkında olumlu birşey yazmayın sonra olay çıkar mazallah... :)
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 22, 2012, 01:38:58 »
Anaaam muhabbet nerelere kaymış gitmiş :)

Marka Kıyaslaması Yapalım ;

Toyota; +Sorunsuzluk konusunda yıllarca kendi imajını korumayı başarmış d4d lerin bazı serilerinde üretilen segmandan dolayı yağ yakmıştır...
             + Motor verimliliği açısından yine önde gelen markalardan birisidir. 1.8 VVTL-İ dünya 3.sü olmuştu örn.
             + Orta düzeyde orta kalite konfor ve performans sunuyor.Lüxünü arayan ya sınıf değiştirecek yada Lexus'a geçiş yapacak.
             - Yol tutuşu biraz zayıf malesef
             -Konfor konusunda sadece ses yalıtımı sorunu yaşıyor benim gözümde(Üst sınıf araçlar hariç)
            -Sunduğu donanima göre biraz fazla para istiyor oda isme sanırım.

Opel; +Yol tutuşu tam bir alman karakteristiği gayet iyi
          +yalıtımı gayet iyi(Yaylar biraz sert olduğu için konforu azda olsa düşürüyor.Türkiye şartları için geçerli bu(Konyada bu sö konusu değil))
          +Dizelinin yakıt tüketimi şehirler arası uygun kullanılırsa 4-5 litre arasında seyir ediyor.
          +Fiyatına oranla bol donanım sunuyor.Malzeme kalitesi çoğu yerde yeterli bazı detaylarda düşük.
          -Kronik arızaları var bunlar can sıkıcı olabiliyor, ek olarak bir müddet sonra sağından solundan ses gelmeye başlıyor.(Bir yıldır ciddi bir sorun yaşamadık)
          -Rüzgar sesini biraz fazla alıyor içeriye(Yasal hız sınırlarının üstüne çıkınca)
          -Motoru biraz gürültülü çalışıyor bazı markalara kıyasla(Sessiz olduğu markalarda mevcut)

Genel olarak Toyotadanda memnunduk opeldende memnunuz.

Çok Önemli Bir NOT: Bir araba fabrikası düşünün X marka ve bu araç 2012 yılı için aynı model aynı donanim aynı motor araçları üretiyor... Üretim sırası 99 olan araç ile hemen arkasından gelen 100. aracın bile arasında farklar fazlasıyla oluyor gerek malzeme kalitesinde gerek sorunsuzluğunda kısacası her alanda farklılıklar oluyor bu farklılıklar genelde küçük oluyor ama hissedilebiliyorda bazen çok fazla olup sorun çıkarabiliyor...Bunun aksini savunan abim ablam kardeşim mesleği ne olursa olsun her türlü tartışırım ve belgesi kanıtı ile tartışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Kasım 22, 2012, 01:48:07 »
Bu konu bence biraz fazla çarpıtılıyor. Ben astraların söylenildiği kadar kötü araçlar olduğunu düşünmüyorum.10 yıl boyunca 2001 model astra sedana sahip olmuş biri olarak söylüyorum bunu. Üstelik bu araba AYNI SORUNDAN dolayı bizi 3 kere yolda bırakmış olmasına rağmen!! Satarken de çok üzülmüştük ailecek ve hiçte zorlanmadık. Sahibinden.com da 2 dakikada sattım ve hala yolda kardeşlerinden birini görünce hüzünleniyorum. Şu anda ise 2012 corolla kullanıcısıyım. Bazı sorunlarından şikayetçi olsamda yeni arabamı sevmeye başladım diyebilirim. Anlatmak istediğim belli bir miktar para verdiğimiz araçlarda sorunlar olması normaldir. Sıfır araç almak şans işidir bana göre. Astra alırsınız yıllarca sorun çıkarmayabilir veya corolla alırsınız başınız dertten kurtulmayabilir. Bunun terside geçerlidir hatta diğer markalar içinde geçerlidir. Her aracın kendine göre avantajları dezavantajları vardır. Almak istediğiniz araçları test ederek ihtiyacınıza cevap veren hangisi ise onu almanızı tavsiye ederim. Sıfır arabayı teslim almaya gittiğiniz gün eğer heyecanlanmıyorsanız bilinki yanlış arabayı alıyorsunuz. Bence burda tartışmak yerine daha objektif olarak karşımızdakine yardımcı olmamız gerekiyor diye düşünüyorum.
Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Kasım 22, 2012, 01:56:14 »
En iyi araba herkesin elindeki araba. İyi seyirler:):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 22, 2012, 06:28:16 »
En iyi araba herkesin elindeki araba. İyi seyirler:):)
son söz budur :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 22, 2012, 11:22:04 »
Arkadaşlar konuyu bastan sona okudum ve gördümki şikayette bulunan arkadaş kısmen haklı.Sizlerden hitap şekillerinizi gözden geçirmenizi isteyeceğim. Ceza vermek kolaydır.Kol kesmek kolaydır ama kesik kolu yapıştırmak imkansızdır.Zira yapışsa bile asla eskisi gibi olmaz.Kim ne yazdığını zaten biliyor onun için şu bu demiyorum ama  konu takip altında bilginiz olsun.

Ne kadar bilirsen bil,bilene danış...
Bilgi paylaşılırsa anlam kazanır, aksi halde beyin yorgunluğudur.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...