Gönderen Konu: Kasko Hakkında Bir Yanlış Bilgi  (Okunma sayısı 7437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Kasko Hakkında Bir Yanlış Bilgi
« : Haziran 27, 2008, 17:27:59 »
Arkadaşlar bir şeye değinmek istiyorum full kasko nedir??ben daha bugüne kadar hiç yarım kasko yaptırdım abi, yok benim kaskom full değil diyen duymadım. Arkadaşlar full kasko diye birşey yoktur..daha doğrusu bütün  kaskolar fulldür. Yani arkadan çarparsan ödemem, kapı beni ilgilendirmez,heryeri yaparım camları sen alırsın, aracı pert edersen araç bedelini ödemem diyen bir kasko firması yoktur bu nedenle hepsi fulldür..Peki ne farkı var kaskoların ozaman derseniz teminat değerleri farklıdır. Yani kazalarda kasko şirketinin ödeyeceği fiyat ve aracınızın perte çıkması durumunda size ödenecek olan araç bedeli farklılık gösterilir. Bu sebepten dolayıda fiyat farklılıkları vardır (indirimleri saymıyorum)

Bu durumda kasko yaptırırken lütfen herkes teminat ve araç bedellerine iyi baksın ucuz etin yahniside ucuzdur..unutmayalım..Saygılar

Bu arada detaylı bilgi isteyenlere elimden geldiğince yardımcı olurum arkadaşlar..

Toyota Club Türkiye

Kasko Hakkında Bir Yanlış Bilgi
« : Haziran 27, 2008, 17:27:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Hakkında Bir Yanlış Bilgi
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2008, 17:52:32 »
+ muhafiyetleri atlamayalım bazı kaskocu dostlar söylemeden deprem, sele yok bilmem teröre karsı muhafiyet koyuyorlar buda fiyatı etkiliyo daha ucuz oluyo belki ama atıyorum aracın dapremde zarar gördümü ödenecek miktardan %15 20 düsülerek ödeniyor. Bilmeyenlerin bilgisine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2008, 20:00:08 »
Tofas/Fiat ta çalışırken başımdan sölyle bir olay geçti.Müşterimin birine Albea 1,3 m.jet Dynamic verdim.Kaskosunada 650 ytl fiyat verdim(Full denilenden.kapsamadıgı sey yok.Herşeyi kapsıyor).Müşterim 500 ytl fiyat aldıgını oraya yaptıracagını söledi ve arkadaşına yaptırdı kaskoyu.Henüz bir ay kadar zaman geçmiştiki önce bir telefon sonrada çekici üzerinde verdiğim Albea geldi.Aracın önden,motor kaputu ve çamurlukları var gerisi yok.Neyse araç bakıma alındı ve 5 gün gibi bir kısa sürede çıktı.Araç dizel oldugu için fatura bayagı bir kabarık çıktı (7.500 ytl gibi bir rakam).Ödeme günü 650 ytl ve 500 ytl nin sırrı açığa da çıkmış oldu.Kasko sadece iki soförü kapsıyordu.kazayı poliçede adı geçmeyen muhasebe müdürleri yapmıştı.Poliçeyi incelediğimde bunun gibi hayati önem tasıyan bir kaç madde yoktu...Müşterim aracı ilk gün aldıgında 150 ytl fark ödemekten kacındı Servise ekstradan 750 ytl ücret ödedi.Bu kaskoyu ona yapan arkadsınada düz gitti.
  Bu baglamda sunu belirtmek isterim ki kasko yaprken mutlaka poliçenizi okuyun.uzun diye okumamazlık yapmayın.Okuyun.Ve bir çok teminat çok küçük rakamlarla alınıyor.Poliçenizde mutlaka olması gereken ekstra başlıkları aklımda olanları sıralayayım.
1 Doğal afetler (deprem,sel vb.)
2 Terör olayları vb.
3 Grev Lokavt gösteri yürüyüşleri vb.
4 En önemlilerinden biri SİGARA YANIGI KAYNAKLI YANGINLAR dan olusan hasarlar
5 yine önemli bir husus ARACIN ANAHTARI İLE ÇALINMASI durumu.birçok firma anahtarı bırakmak zorunluluğu bulunan OTOPARK,OTO YIKAMA,TAMİRHANE VE SERVİSLERDEN ÇALINMASI DURUMUNDA ÖDEME YAPIYOR .tabiiki ben bundan bahsetmiyorum.
6 Sıfır araclar için geçerli olan km/yaş orantılı ARACIN PERT OLMA HALİNDE ki ödemeleri.....bunada dikkat edin

Şu anda bildiğim kadarıyla piyasada AK SİGORTA ve AXA OYAK,PERT durumunda eğer araç 1o bin km yi geçmediyse yenisini,geçtiyse %80 ödeme yapıyor.
  Anahtarla yapılan çalınmalarda %80 ödeme
  Sigara yanıgından kaynaklanan yangınlarda %80 ödeme yapıyorlar.
Ayrıca unutmadan LPG si RUHSATA KAYITLI OLMAYAN ARAÇLARDA,LPG DEN KAYNAKLANAN YANGINLARDA ÖDEME YAPMIYORLAR.........
  Bildiklerim şimdilik bu kadar arkadaşlar.Kuşadasından hepinize sevgiler....CLUB GOLDEN BIRD TATİL KÖYÜ.Davutlar yolu üstü Kuşadası/Aydın...................
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2008, 00:26:34 »
özcan bey tam anlamadım ben arabayı ödünç birine verdim diyelim
kaza durumunda kaskom ödeme yapmayacakmı?(aksigorta) :blink:
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2008, 00:33:46 »
Poliçenize bağlı, eğer siz tek şoför indirimi almışsanız o zaman indirim oranındaki rakamı ödemez. Yukarıdaki örnekte muhtemelen iki soför yazılarak %10 indirim alınmış poliçede ismi yazmayan bir kişi kaza yaptığı için 7500 YTL'nin % 10 olan 750 YTL araç sahibinden alınmış.

Kasko önemli bir konu arkadaşlar, bu nedenle bilmediğiniz bir yere kasko yaptırmadan önce aynı şartlarda başka yerlerden de fiyat alın, hatta mümkünse poliçe örneğini isteyin ve bilen bir arkadaşına okutun. Ben sigorta konusunda tek bir yer ile çalışıyorum, mümkün olan tüm sigorta işlerimi takip ettikleri için ne ben unutuyorum nede sorun çıkıyor. Takibini bile arkadaşlara yaptırttığım işler oluyor. Kasko konusunda anlaşmalı servislerde çok önemli X kargonun toyota ile anlaşması yoksa arabayı cebinizden yaptırıp sigorta firmasından para almak için uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Önemli bir konuda ihtiyari mali mesuliyettir, Allah göstermesin büyük bir kazada karşı tarafın hasarının karşılanması konusunda trafik sigortanız yetersiz kalabilir, bu durumda kaskonuz devreye  girer fakat imm düşük ise sizi üzücü bir sonuç bekliyor olabilir. Primi fazla olmamasına rağmen buna pek dikkat edilmez.

Ben sigortacı değilim ama çok güvendiğim tanıdığım bir acenta var. İsteyen olursa kendilerine irtibat bilgilerini verebilirim (Ankara için), en azından teklif alırsınız.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2008, 00:36:40 »
poliçemde yazar değilmi
yav 3-4 sayfa küçük küçük yazılar :blink: :wacko:
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2008, 00:43:29 »
poliçemde yazar değilmi
yav 3-4 sayfa küçük küçük yazılar :blink: :wacko:

Prim bedelindeki indirimler kısmına bak, orada neler için indirim yaptıklarını yazıyorlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2008, 19:52:38 »
  selam  gökhan bey.Konunun özü şudur.Eğer kaskonuzda sürücü indirimi yapılmamıssa yani poliçenizde sürücü ismi belirtilmemişse ve mesela kazayı yapan arkadasınızsa;
1 alkollü değilse
2 ehliyetsiz değilse herhangi bir problem olmaz
Ama poliçenizde sürücü indirimi yapılmışsa ve kazayı poliçede adı geçen sürücülerin dışında biri yapmışsa,poliçede belirtilen oranda toplam onarım ücretinden yapılacakj kesintiyi siz ödemiş olacaksınız.Örnek vermek gerekirse eğer;toplam onarım bedeline 1,000 (bin) ytl diyelim.Poliçenizde belirtilen rakamda %15 olursa,siz 1,000 ytl lik onarım bedelinin %15 lik kısmı olan 150 ytl yi ödeme mecburiyetinde oluyorsunuz
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2008, 23:43:17 »
özcan bey kesinlikle çok açıklayıcı teşekkur ederim
bu arada poliçemi okudum
sürücü ismi falan yok
oyle bi maddeye rastlamadım çok şükür
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2008, 13:13:33 »
Arkadaşlar benim bir sorum var:Allah göstermesin,bir kaza neticesinde araba pert olursa sadece poliçede yazılan teminat mı ödenir yoksa piyasa değeri mi?Sigortaya 'Arkadaş ben para istemiyorum,benim arabamın aynısını alın' deme hakkımız da var mı (Kusura bakmayın,bir soru demiştim ama galiba iki soru oldu)?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2008, 16:24:58 »
Bildigim kadar sadece sıfıt araçlar için bir yıl yeni değer klozu oluyor ve o yıl içerisnde pert, çalıntı gibi durumda sıfır araç bedelini ödüyor. Diğer durumlarda ise kasko bedeli ödeniyor. Bana arabamın aynısını alın deme hakkınız olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2008, 02:00:29 »
Bildigim kadar sadece sıfıt araçlar için bir yıl yeni değer klozu oluyor ve o yıl içerisnde pert, çalıntı gibi durumda sıfır araç bedelini ödüyor. Diğer durumlarda ise kasko bedeli ödeniyor. Bana arabamın aynısını alın deme hakkınız olmuyor.

Aynen Ali abinin dediği gibi ilk sene yeni değer klozu vardır ve pert çalınma durumunda olur. onun haricindeki pert olaylarında araç değeri ne gösteriliyor ise o değer verilir. Bu değerler size kasko yaptırmadan önce kasko teklifinde sunulur.Bu değerde oynamalar yapılabilir ama belirli aralıklar dahilinde..mesela aracınızın değer 20bin ytl ise en az 19bin ytl en fazla 21.5bin ytl aralık girilebilir(rakamlar tamamen sallama) yani daha fazlasına sistem izin vermez zaten bu nedenle de fiyatlarda ufak tefek oynamalar olur..Bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir. bir yerde 50ytlden kaçarken 3-4 milyar zarara girebiliriz..anlatmaya çalıştığım olayda buydu zaten full kasko diye bişey yoktur her ikiside öder parayı aynı koşullarda ama birisi 19bin ytl diğeri 21.5 bin ytl öder..poliçeler arasındaki farkta budur..(aynı sigorta şirketinden yapılacak olan kaskolarda)