Anket

Sizce Hangisi ?

VW SCIROCCO 1.4 TSİ(160) WHITE EDITION
14 (48.3%)
HONDA CIVIC TYPE-R (FN2) 2010-2011 MODEL
15 (51.7%)

Toplam Oy Verenler: 29

Gönderen Konu: VW Scirocco 1.4tsi / Honda Civic Type-r(fn2)  (Okunma sayısı 7924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: VW Scirocco 1.4tsi / Honda Civic Type-r(fn2)
« Yanıtla #20 : Kasım 08, 2012, 21:58:06 »
Peki
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 08, 2012, 21:58:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 08, 2012, 22:54:48 »
Sürüş tarazını az çok biliyorum Alper ;) senin tarzına bence Typer gider Wolksvagenin Tsı iyi fakat sürüş tarzını kaldırmayabilir. Biliyorum kızıcaksın neden fikrini değiştiriyosun diye ama şimdi düşününce Typerın daha mantıklı olduğu geldi aklıma bana göre.
kesinlikle katılıyorum sercan, type-r sürüşünden çok daha fazla zevk alacağım bir araç, fakat bazı şeyleri de düşünmek durumundayım, type-r ın 2.eline  vereceğim para, ve sonrasındaki vergi vs. masrafları düşündürüyor, malum biraz da risk grubunda bir araç, benim haşarılığımında pek biteceği yok,  rocco yle birazda kendiliğimi frenleyeceğimi düşünüyorum. Allah göstermesin, bir kaza vs. durumundada canımızı daha derli toplu bir şeye emanet etmek daha doğru gibi geliyor. Açıkcası birazda kendimi frenlemek istiyorum, yoksa, yakın süre önce bir arkadaşım satın aldığı STİ ı bana satmak niyetinde, inşallah anlık bir hevesle yalnış bir tercih yapmam
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 08, 2012, 23:43:33 »
CTR'ı  yüklemeye  kalktıgın  zaman , hakkın  hukukunu  ödemez  Safir'im. çok  külfetli olur  o iş. sonucta  Alper  pist'e  çıkmıcak. sadece  günlük kullanımında ayagının altında  güç  olsun  istiyor. e  şüphesiz ctr'ye  oranda  ekonomikte  olucak.  tüm bu soylediklerimin aksi ise   CTR uygundur.

" STİ'ın bile uykularını kaçırır "  başka  yerde  söyleme  gülerler :)

Çok güzel bir yazı yazmıştımda STİm o arada net gitti gönderemedim. :(

Konu içerisinde araçları modlama gibi bir kaç söylem oldu onun üzerine bende Sciroccoda olmaz diyorum 1.4 cc istediğin kadar modla ya zırt pırt blok kırarsın ya da komple motor yenilersin.Ama CTR öle değil atmosferik bir araç ve moda yakın yerede daha sağlam basar. Ama eğer ki durum ekonomi ise CTS en mantıklısı olur ;)

Ben senin uykularını kaçırıcam yakında meraklanma :P

kesinlikle katılıyorum sercan, type-r sürüşünden çok daha fazla zevk alacağım bir araç, fakat bazı şeyleri de düşünmek durumundayım, type-r ın 2.eline  vereceğim para, ve sonrasındaki vergi vs. masrafları düşündürüyor, malum biraz da risk grubunda bir araç, benim haşarılığımında pek biteceği yok,  rocco yle birazda kendiliğimi frenleyeceğimi düşünüyorum. Allah göstermesin, bir kaza vs. durumundada canımızı daha derli toplu bir şeye emanet etmek daha doğru gibi geliyor. Açıkcası birazda kendimi frenlemek istiyorum, yoksa, yakın süre önce bir arkadaşım satın aldığı STİ ı bana satmak niyetinde, inşallah anlık bir hevesle yalnış bir tercih yapmam

Yanlız sciroccoyu hatim etmiş biri olarak yol tutuşunu problemini göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
Bu durumda Scirocco daha mantıklı oluyor haliyle.
Eğer STİ sa bu ikisiyle kıyaslayamaz tamamen ayrı bir dünya.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 09, 2012, 13:10:41 »
Çok güzel bir yazı yazmıştımda STİm o arada net gitti gönderemedim. :(

Konu içerisinde araçları modlama gibi bir kaç söylem oldu onun üzerine bende Sciroccoda olmaz diyorum 1.4 cc istediğin kadar modla ya zırt pırt blok kırarsın ya da komple motor yenilersin.Ama CTR öle değil atmosferik bir araç ve moda yakın yerede daha sağlam basar. Ama eğer ki durum ekonomi ise CTS en mantıklısı olur ;)

sercanım  bahsettiğin  kırma belli bir  limit'in üzerine  çıktıgında  oluyor. wv kendi teknik dökumanında DGS7'nın  max tork'unun 250nm oldugunu söylemiştir.

roccolardaki 7 ileri kuru tip şanzımanın 400 küsür nm oldugunu iddia eden arkadaşlar  vardı ,  sayfa 7 ye bakarlarsa vw nin dsg lerle ilgili teknik açıklamasında  250 nm max limit yazdığını görecekler. ama ....

http://www.volkswagenag.com/vwag/vwc...%2008_engl.pdf

.... üreticiler mutlaka belirli toleransla üretir.

supranın getrag v160ının kağıt üzerinde 500nm mi 550nm mi ne kapasitesi var ve  o kapasitenin 3 katını kaldırıyor.  mutlaka toleransı vardır herşeyin olduğu gibi zaten tolerans olmasa bpu modifiyede olmazdı.

3 wv grubu kullanıcı arkadaşım var. kuru tip  dgs7 lerde  genel bir  sorun oldugunu ama  bu durumunda  elektronik şansı gibi  kimde  olacagını bilemediklerini söylediler.  sorun  yaşamayan dgsler  yaglı tip 6 ileri  olanlarmış.  benım araştırmam budur son  kullanıcılardan.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 09, 2012, 13:56:44 »
Alper kırma konusunda tecrübeli :D ona güveniyorum. :)

Tunçcum STİ'm çok haklısın tolerans olmadan zate araç üretmezler ama gel gör ki bazen nelerle karşılaşıyoruz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 09, 2012, 14:02:57 »
merhabalar araçlardan herhangi birini test ettiniz mi merak ettim?
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 09, 2012, 18:39:59 »
merhabalar araçlardan herhangi birini test ettiniz mi merak ettim?
fn2 yi tecrübe ettim, fakat rocco için henüz fırsat olmadı açıkcası
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 09, 2012, 19:46:47 »
Sadece 2 seçenek olduğundan Vw işaretledim.

Karar vermeden önce, Kia Ceed HB 1.6 CRDİ Otomatik test etmeni tavsiye ederim,

Spor görünümlü, güçlü, Avensis kalitesinde, en düşüğü bile Lexus donanımında ve Yaris fiyatına olan bu araca ben bayıldım.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 09, 2012, 22:48:22 »
Sadece 2 seçenek olduğundan Vw işaretledim.

Karar vermeden önce, Kia Ceed HB 1.6 CRDİ Otomatik test etmeni tavsiye ederim,

Spor görünümlü, güçlü, Avensis kalitesinde, en düşüğü bile Lexus donanımında ve Yaris fiyatına olan bu araca ben bayıldım.

tekin bey açıkcası, ceed i alternatiflerim arasına koymadım, performanstan daha fazla feragat etmek istemiyorum, rocco bile yeterli değil aslında benim için tam olarak, kianın genel malzeme kalitesinden pek haz etmiyorum, fakat güncellenen modellerde gerçekten iyileştirme söz konusu, malum şanzıman olarak ta düz şanzıman önceliğim. Çünkü otomobil benim için zorunluluk değil, keyif aracı olacak , önümüzdeki 5  yıl, karaya geçip, hergün kullanma gereksinimi duyduğumda tabi bende otomatik tercih edeceğim.
Donanım olarak, dolu araçları var, ama lexus u biraz mübalağ kabul ediyorum. Rocco ya göre bence biraz zayıf donanımı, ama gemiden indiğimde tavsiyenizi değerlendirip test sürüşü yapacağım aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 09, 2012, 23:00:54 »
typer alıp kendin turbolarsan daha mantıklı olur bence :)
daha önce, turbo büyütmüş, ve ekstra bişeylerde mevcuttu.
Söylediğiniz olay, ciddi ve uzun süre alan bir çalışma istiyor, türkiyede bahsettiğinizin örnekleri sayılı, ne o kadar maddi imkanım nede zamanım var, o yüzden bana uygun değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 09, 2012, 23:04:48 »
guzel bir remap yapılmıs 1.4 tsi için fn2 hafif kalabilir Alper ... abt  chipli revo yazılımlı rocco ,fn2'nin  uykularını kaçırabilir.
çok zor, boş bir fn2 yle bile aşık atabileceğini zannetmiyorum, üstlerde zaten şansı yok , altlarda da, vtec altı yakalanmadıkça typer la aşık atmak zor, tabi piyasada çok farklı speclerde type-r lar var, yürüyeni de yürümeyenide, rocconun stock turbo ve revo yla gelebildiği nokta maksimum 210-220ps lerde, bi type-r a yetişmek için , bence bu güç bir almana yetmez.
Sti olağanüstü bir araç, roccoya vereceğim parayla 05-06 güzel makineler mevcut, ama onada benim cesaretim yok maalesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 09, 2012, 23:57:59 »
Performans kısmına gelincede, günümüzde bir çok type-r a şahit oluyoruz ki, herkezi şaşırtıyor. Atmosferik haliyle, e46 m3 ü dahil, 0-400metre ve ara hızlanma durumlarında geçebildiği aşikar.

nassıl yani ?,

2.0L 200hp bir araç  önden  çekiş, aktarmada  kayıplar manuel şansıman

vs.

3.2 L  338hp v6  arkadan itiş , smg şansıman , aktarmada 0 kayıp

adamı ağlatırlar hatta  dönüp gözünün yaşına bile  bakmazlar.

bu şartlarda sana en uygun ara. Type-R  görünüyor. sti ile gel-git  yaşıyorsun ama  gerekli gereksiz  sıkıştırdıgında ve de  (allah korusun) patlatırsan sadece   Cosworth EJ25 (STI) short blok 5000 $ dan başlıyor.

hakkında  hayırlısı umarım alacağın arabayı  sen, o da seni çok fazla üzmez.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 10, 2012, 09:32:31 »
nassıl yani ?,

2.0L 200hp bir araç  önden  çekiş, aktarmada  kayıplar manuel şansıman

vs.

3.2 L  338hp v6  arkadan itiş , smg şansıman , aktarmada 0 kayıp

adamı ağlatırlar hatta  dönüp gözünün yaşına bile  bakmazlar.

bu şartlarda sana en uygun ara. Type-R  görünüyor. sti ile gel-git  yaşıyorsun ama  gerekli gereksiz  sıkıştırdıgında ve de  (allah korusun) patlatırsan sadece   Cosworth EJ25 (STI) short blok 5000 $ dan başlıyor.

hakkında  hayırlısı umarım alacağın arabayı  sen, o da seni çok fazla üzmez.
masrafından çok kaçmam, volvoya 15günde 11bin tl harcadım, aracım sırf yatmasın diye, sti dediğin gibi, neyle karşılacağını bilemezsin, type-r m3 karşılaştırmasındada, tabiki ben standart bir ctr yi kastetmiyorum, günümüzde, ctr için yapılan çalışmaların, sağlanan parçaların haddi hesabı yok, bknz. dbs type-r akhisar draglarında m3 ü geçmiştir, ayrıca bilal aktepenin yaptığı, k20 , e46 m3 ü çok yüksek hızlara kadar arkasında bırakmaktadır. Zaten dns verileride açıkca var. Yani m3 geçen  , type-r yapmak günümüzüün türkiye şartlarında muhtemel, tabi N/A kastediyorum, aşırı besleme olayın içine girerse işin rengi değişir.

ben hala rocco dayım şimdilik, 2 aylık süreçte değişmezse, hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 12, 2012, 13:14:52 »
R kullandıktan sonra wv den zevk alacağınızı hiç sanmıyorum.
golf highline 160 lık kullanma fırsatım oldu sanırım aynı motor scirocconun üzerindeki. R performans açısından 2 gömlek üstün derim.
Şekil şemal orası ayrı bir soru tabi.Kırmızı renk mugen R aradaki güzellik farkını eşitleyebilir.
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 12, 2012, 13:28:41 »
Bir fanatik olarak Honda öneririm. O motor sesini insan gençken bol bol yaşamalı bence... Söylecekelerim bu kadar. :)