Gönderen Konu: ABS VE AİRBAG İLİŞKİSİ...  (Okunma sayısı 1499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ABS VE AİRBAG İLİŞKİSİ...
« : Kasım 07, 2012, 14:20:11 »
2005 corolla solum var ve arabamın airbag ışığı yanıyordu samsun derindere servisine baktırdığımda airbag sargısının arızalı olduğunu bu yüzden ışığın yandığı ve korna çalmama probleminin de bundan kaynaklandığını söylemişlerdi.Geçen gün abs ığı da yanmaya başladı fatsa Bosch servisinde abs kablosunda aşınma olduğunu gördük ve kablonun aşınan yerini kesip yeniden eklediler ve abs ışığı söndü.İşin garip tarafı benim sürekli yanan airbag ışığı da o gün bugündür yanmıyor.Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

ABS VE AİRBAG İLİŞKİSİ...
« : Kasım 07, 2012, 14:20:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS VE AİRBAG İLİŞKİSİ...
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2012, 18:35:51 »
Bu durum gayet normal.Çünkü aşınan kablo iletkenlik bakımından sağlıksız olduğundan bir ilep bir iletmez.Bu durumdada aracın beyni düzgün bir sinyal alamadığından arızalı olmasa bile şüphede kalmamak ve kontrol edilmesini sağlamak için ışık yakar.O kısımı siz devre dışı bıraktığınızdan sinyal sağlıklı haline gelmiş ve ışık sönmüş o aly bu yani  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: ABS VE AİRBAG İLİŞKİSİ...
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2012, 22:50:29 »
ben aşınmış abs kablosunun tamiriyle airbag ışığı arasında bir alaka olup olmadığını sormuştum.Kablo aşındığı için tabiki abs ışığı yanar, daha önce yanan airbag ışığı neden söndü onu anlamadım