Gönderen Konu: Ekşi Sözlükte Toyota...  (Okunma sayısı 1593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Ekşi Sözlükte Toyota...
« : Haziran 11, 2006, 18:05:53 »
Bizim forumu internette ararken dikkatimi çekti.Sizlerle bir kaçını paylaşayım dedim...

otomotiv endustrisine cok uymayan bazi davranislar sergileyen ve yedek parca imalatcilarini zor durumda birakan firma. toyota bir nevi aile gibi calisir. her parcayi bildigi adamdan alir. digerlerine fiyat bile sormaz. tekelci zihniyettir.

her toyota alan kisi japonlarin dunyaya hukmetme ulkusune az da olsa bir hizmette bulunmaktadir gibisinden iddiali bir cumle kurmak isterim.
(chaudfontaine, 12.08.2005 12:14)
#8006044    !?  

6 sigma'dan aninda uretim stratejilerine* kadar kaliteli ve ucuz uretim icin gereken kac strateji varsa kullanan bir firmadir. bu nedenle urunleri avrupa ve amerika kalite kontrol kurumlarinin en begenilen araclari arasinda surekli ilk 3'tedir.

ayrica her parcalarini bildigi insanlardan almaktan ote kendileri uretmek icin ellerinden geleni yaparlar. turkiye'de de sirf parca uretmek icin 2. bir fabrika acacaklari duyulmu$tur. minimum fiyatla maksimum kar icin de yaptiklari $arttir. sonucta turkiye gibi demiryolu aginin icler acisi oldugu bir ulkede parca nakli icin kara yollarina guvenirlerse ba$larina gelecekleri cok iyi hesaplami$lardir.

bu adamlar neredeyse 0 ambar politikasiyla, gelen parcalari aninda banda aktararak* uretim yapmaktadirlar. uretimdeki herhangi bir makinanin bile bozulursa tamir edilmek icin 2 saati bulunur. $ahsen ben turkiye'de 2 ay presi bozuk durup da uretimi durmayan yerler biliyorum. durum boyle olunca da haliyle adamlar hicbir yan sanayiye guvenmemekteler. aslinda guvenmedikleri de yan sanayi degil parcalarinin ula$imini saglayan yollarin yerlerde surunen guvenilirligidir.

not: bu adamlar zaman kaybindan o kadar nefret ederler ki i$cilerinden birisi iki tezgahta cali$acaksa bu tezgahlari birbirine olabildigince yakla$tirip ilk tezgaha, ikincisini cali$tirmaya yariyacak bir dugme koyarlar.
(agamemnon, 12.08.2005 12:24 ~ 14.08.2005 17:26)
#8006106    !?  

tipik japon sorunsuzluguna ula$mak icin tasarim a$amasinda deli gibi vakit harcarlar, bu nedenle facelift operasyonlarinda otomobilin muhendisligini fazla ellemezler. ayrica yan sanayi firmalarina da kendi urunlerinin tasarimini yaptirmak gibi bir ozgurluk sunarlar. adamlar parcanin sigmasi gereken bo$lugu, en yuksek fiyatini ve ne gibi etkenlere dayanmasi gerektigini soyleyip firmalari kendi tasarimlari uzerinde kafa patlatmaya iterler. parca ister titanyumdan ister odundan olsun belirlenen kriterlere uymaktaysa sorun olmaz. bu nedenle detaya inildiginde oldukca basit fakat bozulmayan parcalara sahip araclar urettikleri gorulmektedir.
(agamemnon, 14.08.2005 17:32)
#8016437    !?  

hisseleri halka acilmamis (borsada islem gormeyen) ve likit olarak en cok ozkaynagi bulunan japon firmasidir.
(chaudfontaine, 16.08.2005 02:25 ~ 02:26)
#8024126    !?  

gecen sene 140 milyar dolar ciro yapmis japon sirketi. alt sirketleri ile beraber mali acindan turkiye buyuklugundedir. bir de japon ekonomisinin en buyuk turnusol kagitlarindan biridir bu sirket. toyota buyuk kar ediyorsa anlayin ki japonlar nevaleyi dogrultmus, ekonomiyi toparlamis. toyota ne zaman iflas eder o zaman anlayin ki japonya topu atmis, batmis.
(kacak cay, 28.08.2005 00:33)
#8093858    !?  

aslında sahibinin soyadı toyoda dır. fakat japonca da biraraya gelen 9 düz çizgi uğursuzluk ve bereketsizlik anlamına geldiğinden bu markaya toyota adı verilmiştir.
(ebek, 17.09.2005 13:41)
#8209753    !?  

gm tarafindan sati$a cikarilan fuji heavy industries hisselerini havada kaparak en buyuk rakibine biraz daha yakla$mi$ olan $irket.
(agamemnon, 05.10.2005 22:46)
#8319458    !?  

2006 yilinda 8.9 milyon otomobil uretecegini ongorup gm'i gececegi tahminini yapan uretici.
(agamemnon, 11.12.2005 21:09)
#8677043    !?  

2005 yilinda amerika birle$ik devletleri'nde fabrikasi bulunan otomobil ureticileri arasinda kapasite kullanimi acisindan %111'lik degerle 1. olmu$tur.
(agamemnon, 19.01.2006 02:02)
#8962397    !?  

2007 sezonunda nascar'da yari$acak olan japon markasi. amerikan pazarinda resmen her$eyde en iyi olmayi hedeflemi$ bu adamlar.
(agamemnon, 24.01.2006 19:45)
#9004300    !?  

fotune'un 2006 yilinda amerika'nin en begenilen $irketleri listesinde 9. sirada yer alan firmadir. amerika di$indan ilk 10'a giren ilk firma olan toyota ayni zamanda ilk 20'de bulunan tek amerika di$i merkezli firmadir.
(agamemnon, 23.02.2006 23:05)

Toyota Club Türkiye

Ekşi Sözlükte Toyota...
« : Haziran 11, 2006, 18:05:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ekşi Sözlükte Toyota...
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2006, 21:15:52 »
saçma salak yorumları silmişsin galiba?
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 52 kere teşekkür edildi
Ekşi Sözlükte Toyota...
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2006, 02:15:58 »
Son 2 mesaj saçmaydı harbiden.
Ortadan da bir tanesini eledim (Bakınız adapazarı toyota olanı)
Bir de baştan iki tane sildim yanlış hatırlamıyorsam.
Ama gördüğünüz gibi genelde sonuçlar olumlu.
Olumsuzların düşman takımdan olduğu da muhtemel...