Gönderen Konu: Ofis WORD ekranı görüntü dışına gidiyor  (Okunma sayısı 3192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ofis WORD ekranı görüntü dışına gidiyor
« : Ekim 10, 2012, 18:19:06 »
Ofis 2010 yüklü. Excel , power point , one note gibi uygulamaların çalışmasında bir problem yok ama Word ü açtığımda küçük açılış ekranı görünüp başlatılıyor yazıyor ama hemen sonra görüntü ekranın sol yanına doğru açılır gibi yapıp word uygulama penceresi görünmüyor. Task bardan minimize ettiğimde minimize eder gibi görünüyor ama tekrar tıklayıp açtığımda word penceresi yana uçup gidiyor, problem nedir bilen var mı acaba?

Toyota Club Türkiye

Ofis WORD ekranı görüntü dışına gidiyor
« : Ekim 10, 2012, 18:19:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Ofis WORD ekranı görüntü dışına gidiyor
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2012, 09:02:44 »
Monitör ayarlarınızı kontrol edermisiniz. Belki orda masa üstünüz ikinci bir moniöre genişletilmiş olarak duruyor olabilir. Bu nedenle de word aslında göremediğiniz ikinci monitöre açılıyor olabilir.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2012, 09:06:48 »
bir resim ekleyebilirseniz sorunu daha kolay bir şekilde cözebiliriz.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2012, 09:26:45 »
Yabancı forumların birinde çözüm yolu gösterilmiş:

http://www.techrepublic.com/forum/discussions/102-202637

Aşağıdaki işlemlerin yapılması tavsiye edilmiş. Türkçe tercümesini de ekledim.

"Try this: (Bunu deneyin:)

1. Start MS Word. (Word programını başlatın)

2. Right click on the MS Word button in the Task Bar and choose "Move".(Görev çubuğu üzerinde Word sekmesine sağ tıklayarak Taşı seçeneğini seçin)

3. Press the "Cursor Right" key once. This will move the window a little to the right and put it in "move mode" (for lack of a better term). The mouse has now also "captured" the window. (Sağ ok tuşuna 1 kere basın. Bu, ekranı bir miktar sağa taşıyacak ve onu "taşıma moduna" (daha iyi bir terim bulamadım) alacaktır. Fare de şu anda ekranı yakalamış durumdadır.)

4. Move the mouse left and/or right (without clicking). When you see window on the screen, click and it will stay there. (Tıklama yapmadan fareyi sola ve/veya sağa hareket ettirin. Pencereyi ekranda gördüğünüzde tıklayın, orada kalacaktır.)

5. Close MS Word. (Word programını kapatın)

6. Restart MS Word. It should open in the same place as where you closed it in Step 5. The position is remembered in the Registry. (Word programını yeniden başlatın. 5. adımda kapattığınız yerde açılması gerekir. Pozisyon, Registry ayarlarına kaydedilmiştir)

Post back and let me know if this did it for you. (Bu işinizi görürse, mesaj yazın ve beni bilgilendirin)"
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2012, 12:38:54 »
Bu task barda sağ tıklayıp taşı ve ekranı kapla seçeneklerini denemiştim sonuç çıkmamıştı. Daha sonra oturumu kapatıp guest hesabıyla açtım. orada sorun çıkmadı pencere normal gözüküyordu. Ben de registry CU dan word e ait iki dalı kopyaladım ve kendi kullanıcı hesabımla tekrar açtım , oradan kayıt defterindeki o iki dalın yedeğini alıp daha sonra guest hesabındakilerle değiştirdim. Daha sonra Word ü açtığımda düzeldi. Böylece fazla uğraşmadan sorunu çözmüş olduk.

Bu işi sanırım benim touch pad veya fare yapıyor, bazen hızlı hareketlerde imleç bir taraflara uçup gidiyor ekranda göremiyorum, genelde imleç uçuyordu bu sefer nasıl olduysa word penceresi uçup gitti. İmleç hassasiyetini biraz azaltmak yararlı olur mu bilmem bir deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2012, 15:15:17 »
Ben yine de ekran kartı ayarlarınızda iki monitör kullanıyor gibi görünüp görünmediğini kontrol etmenizi öneririm. İmlecin kaybolması ekranınızın ikinci bir masaüstüne genişletildiğini gösteriyor sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2012, 21:19:09 »
Günal Bey, ayarlarda tek monitor var o da laptopunki. Zaten bu hata sadece word ü açınca sadece onun penceresi çok dışarı bir yere kayıyor yani fiziksel ekran dışında hayali bir adrese basılıyor görüntü, bu esnada diğer açık pencereler ekranda görünür durumda. Eğer çift monitör aktif olup onu harici porta basıyor olsaydı diğer pencereler de orya gitmeliydi. Kaldı ki pencere dışarı gidip görünmese de onun taskbardaki tab ı duruyor.  Yani bu bir hata ve bu durumda mantıklı düşünmek pek işe yaramıyor.

Bu hatanın oluşma anıysa şöyle , worde ekranda bir döküman açıktı , ikinci bir dökümanı da aynı anda açmak için dökümanı çift tıklayıp fareyi çekerken pencere uçtu... Yani bir yerde hata oluştu da onu tam keşfedemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2012, 21:37:01 »
Eftal bey ammy admin yada teamviewer ID'sı verebilirseniz bağlanıp kontrol edebilirim.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2012, 12:47:29 »
Sağol Serdar,

Şu anda önemli bir sorun yok , imleç hassasiyetini  biraz düşürdüm bakalım bir daha karşılaşacakmıyım. Bir ara yeni sürücüsü var mı ona da bakarım. Fazla sorun olmaya başlarsa bakarız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2013, 16:33:01 »
Ben yine de ekran kartı ayarlarınızda iki monitör kullanıyor gibi görünüp görünmediğini kontrol etmenizi öneririm. İmlecin kaybolması ekranınızın ikinci bir masaüstüne genişletildiğini gösteriyor sanki.

Hata çözüldü mü bilmiyorum ama muhtemel sebep fiziksel olmayan monitör tanımıdır. Ben sunumlarda bu özelliği çok yoğun kullanıyorum. Benim kullandığım laptaop da FN + F4 tuşları ile ekran görüntüsünü tek monitöre çevirme özelliği var bu sayede sunum sırasında extend edilmiş ekranda kalan bir uygulama varsa bunu tekrar normale görünümüne getirebiliyorum. Cihazınızda fiziksel tek ekran olsa bile extend edilmiş ekran durumu söz konusu olabilir. Günal Bey'in tavsiyesini dikkate almanızı öneririm :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"