Gönderen Konu: Yeni Corolla Adapazarı'nda üretilecek  (Okunma sayısı 3920 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla Adapazarı'nda üretilecek
« : Eylül 27, 2012, 20:33:16 »
http://www.memurlar.net/haber/289459/

Toyota, Paris Otomobil Fuarı'nda Adapazarı fabrikasında üretilecek C segmentindeki sedan modelin ismini ''Corolla'' olarak açıkladı.

PARİS - Hasan Arslan

Corolla'nın 11'nci jenerasyonu 150 milyon avro yatırımla 2013 yılının ikinci yarısından itibaren Adapazarı'nda üretilecek.

Toyota, Adapazarı fabrikasında üretilecek C segmentindeki sedan modelin ismini Paris Motor Show'da ''Corolla'' olarak açıkladı. Toyota Corolla, 1994-2006 yılları arasında da Adapazarı fabrikasında üretilmişti.

Yeni Auris ilk kez sergileniyor

Toyota Yeni Auris ve Yeni Auris Touring Sports Paris'te ilk kez sergilendi.

Toyota, C- hatchback modeli Auris'in Avrupa için tasarlanan yeni neslini ilk kez Paris Motor Show'da otomobil meraklılarının beğenisine sundu.

Yeni Verso'nun yaratıcısı Türk mühendis

Paris Otomobil Fuarı'na katılanlar arasında Yeni Verso'nun yaratıcısı Türk Mühendis Mehmet Kılıç da yer aldı.

Toyota'nın Adapazarı fabrikasından 30 kişilik bir Türk ekibinin de bulunduğu toplam 150 kişilik bir kadronun başında bulunan Mehmet Kılıç tarafından ortaya çıkarılan Yeni Verso 26 ayda tamamlandı.

Toyota'nın Türk Mühendisi Mehmet Kılıç, Toyota'nın önümüzdeki 24 ay içinde 20 yeni ürün projesi geliştireceğini de söyledi.

Yeniden Corolla Üretimi başlıyor

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak yeniden Corolla üretimine başlayacağız'' dedi.

Toyota Club Türkiye

Yeni Corolla Adapazarı'nda üretilecek
« : Eylül 27, 2012, 20:33:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla Adapazarı'nda üretilecek
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2012, 22:36:59 »
türkiye için çok sevindirici bir haber

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2012, 14:27:42 »
İnşallah daha önce Türkiye'de üretilen corollalar gibi efsane bir araç olur.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2012, 01:16:01 »
gazetelerde auris in türkiye de üretileceği yazıyordu ?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2013, 09:39:32 »
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2013, 12:27:06 »
Daha önce paylaşıldı mı bilemiyorum ama buyrun arkadaşlar işte yeni corolla:
TOYOTA YENİ COROLLA'YI ANLATIYOR!

bence çok güzel olmuş, ilk defa bu kasada agresif ve sportif çizgiler ön planda, ben şahsen çok beğendim.

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Seyhan D.
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2013, 22:21:43 »
çok ii olmuş ,bakalım yine rekorları kıracak mı corolla :foto:
2012 Corolla 1.4 mm

Seyhan D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2013, 23:05:26 »
beğenen arkadaşlardan özür diliyorum ama benim hiç hoşuma gitmedi.  jetta cruize karışımı bi araç olmuş. daha özgün bi tasarım bekliyordum. yani gündüz farından bahsederken sanki yeni yapılmış bişey gibi bahsetmesi ise pek acayip geldi bana. alacaklara hayırlı olsun diyelim ama ben düşünürmüyüm bilemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2013, 23:23:50 »
Illaki begenen ya da begenmeyen oluyor her sey gibi ama cok ilginctir catir catir satiyorlar  demek ki Toyota bizim gibi fanatiklerinin disinda da insanlara mantikli geliyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2013, 23:25:38 »
aurisi beğenmeyende çok olmuştu ama gayet güzel satılıyor...yeni corollada satacakdır bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Seyhan D.
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2013, 21:14:33 »
Auris sınıfında çok önde şuanda bence ,hem fiyat olarak, hem de sürüş ve teknik özellikler olarak, fark atıyor,
Corolla da bana göre yine çok satacak, bu model de hem gençlere hem de sınıfı olan ailelere daha fazla hitap ederek, beklentileri ve ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

saygılarımla. ;)
2012 Corolla 1.4 mm

Seyhan D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2013, 21:58:35 »
Auris sınıfında çok önde şuanda bence ,hem fiyat olarak, hem de sürüş ve teknik özellikler olarak, fark atıyor,
Corolla da bana göre yine çok satacak, bu model de hem gençlere hem de sınıfı olan ailelere daha fazla hitap ederek, beklentileri ve ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

saygılarımla. ;)
size katılmıyorum.1,6 astranın donanımıda fiyatıda auristen daha uygun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2013, 17:13:11 »
Kendi Düşüncem pek hoş değil Efsane Corolladan Sonra Çokta aman aman tipli araba yapmadılar motoru iyi ama bi yere kadar sırf motoru içinde bir araba satın alınmaz. Bir daha ki corolla inşallah çok daha iyi tasarlarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2013, 17:16:29 »
Alıntı
Illaki begenen ya da begenmeyen oluyor her sey gibi ama cok ilginctir catir catir satiyorlar  demek ki Toyota bizim gibi fanatiklerinin disinda da insanlara mantikli geliyor.
Çok satmasının nedeni motorunu çok güzel tasarlamaları efsanelere bakın hiç yolda bırakmıyor 4. yıl oluçak 1 kere dahi yolda bırakmadı arıza yapıyor ama hala götürüyor çok iyi bir sistem bence .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 21, 2013, 11:00:56 »
Ön alt ızgara sırıtıyor. Çok keskin. Bence burası olmamış. Ama yine de satacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2013, 09:17:31 »
İç tasarım biraz ilginç... Şöyle azcık kıvrımlı bişey yapsalardı keşke (civic gibi) Klimaların olduğu bölüme(konsol mu diyorlar) düm düz duvar çekmişler resmen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 23, 2013, 11:56:04 »
dışı seni içi beni yakar misali.
ön konsol ya berbat ya zevkimize uygun değil ya da konjonktür değişiyor.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 26, 2013, 10:02:55 »
İç tasarım biraz ilginç... Şöyle azcık kıvrımlı bişey yapsalardı keşke (civic gibi) Klimaların olduğu bölüme(konsol mu diyorlar) düm düz duvar çekmişler resmen :)
civic konsolu gibi yapsalardı bu sefer de "bu ne ya aynı civic konsolu gibi" diyen olacaktı kardeşim. yani herkesin gönlünü almak zor, o yüzden görsellik + kullanılabilirlik değerlendirmeleri ile dizayn yapılmaya çalışılıyor, bu aracın ön konsol dizaynı da eski efsanelerden esinlenilerek geliştirilmiş (belair, impala, coronet v.b.)  Genel anlamda da piyasaya bakarsan orta sınıfta özellikle modellerin hepsi birbirine benziyor sert çizgiler hakim, o yüzden ilk bakıştaki albeniden ziyade araçların dayanıklılığı, güvenilirliği, fiyatı ve marka imajı sattırıyor, umarım bu araba da güzel satış rakamları yakalar da yeni yatırımların kapısını aralar.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 26, 2013, 10:30:04 »
tasarım anlamında Toyota'ya özür borçluyum. İlk fotolar geldiğinde Auris'i görünce Hyundai İ30 a benzerliği nedeniyle çok eleştirmiştik, hatta Toyota'nın çizgisini kaybettiği imajını sarsacağını bile söylemiştik.
Şimdi i30'a dönüp bakmıyorum bile.
Ama şimdi yeni Aurisleri yolda görüyorum ve İ30 ile olan farkını anlıyorum. Kesinlikle tasarımdaki detaylar ve kalitesi aracın dışına yansıyor ve ben Toyota'yım diyor nereden bakarsanız bakın. Auris şimdi ilk çıktığından daha çok etkiliyor beni, bazı tasarımlara göz alışır , zamanla çekiciliği kalmaz, bazılarına da göz zamanla alışır, alıştıkça çekici gelmeye başlar, keşfedilir. Corolla'nın da aynen böyle yola çıkıp zamanla keşfedildikçe yerini sağlamlaştıracağına eminim. Bu arada Türkiye Toyota'nın kaliteyi artırması gerektiğini söylemeye gerek yok. 2 Auris arasındaki muazzam işçilik ve kalite farklarını dikkatli gözler anlıyor. Çıktığında bakıp Auris'in kalitesinde olduğuna inanırsam Corollaya geçerim , yoksa 2014 sonunda yeni auris almayı planlıyorum.
Toyotanın yeni tasarım anlayışındaki analizim şu. İç tasarımı ve sürüş hissi ile 'sadık toyota müşterisini' kendine çekiyor. Göğüsteki klasik dijital saati gerçek bir toyota fanatiği beğenir ancak. Aracın dış tasarımı ise markanın yeni tanışmak istediği , daha önce toyota kullanmamış, belki Mazda, Honda gibi spor yaklaşım sergileyen markalara yönelmiş kullanıcıları kendine çekmeyi amaçlamış. Ve kesinlikle başarılı. Honda'nın yeni tasarımlarını düşününce çok sayıda Honda müşterisini kendine çekecek.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 26, 2013, 14:00:35 »
tasarım anlamında Toyota'ya özür borçluyum. İlk fotolar geldiğinde Auris'i görünce Hyundai İ30 a benzerliği nedeniyle çok eleştirmiştik, hatta Toyota'nın çizgisini kaybettiği imajını sarsacağını bile söylemiştik.
Şimdi i30'a dönüp bakmıyorum bile.
Ama şimdi yeni Aurisleri yolda görüyorum ve İ30 ile olan farkını anlıyorum. Kesinlikle tasarımdaki detaylar ve kalitesi aracın dışına yansıyor ve ben Toyota'yım diyor nereden bakarsanız bakın. Auris şimdi ilk çıktığından daha çok etkiliyor beni, bazı tasarımlara göz alışır , zamanla çekiciliği kalmaz, bazılarına da göz zamanla alışır, alıştıkça çekici gelmeye başlar, keşfedilir. Corolla'nın da aynen böyle yola çıkıp zamanla keşfedildikçe yerini sağlamlaştıracağına eminim. Bu arada Türkiye Toyota'nın kaliteyi artırması gerektiğini söylemeye gerek yok. 2 Auris arasındaki muazzam işçilik ve kalite farklarını dikkatli gözler anlıyor. Çıktığında bakıp Auris'in kalitesinde olduğuna inanırsam Corollaya geçerim , yoksa 2014 sonunda yeni auris almayı planlıyorum.
Toyotanın yeni tasarım anlayışındaki analizim şu. İç tasarımı ve sürüş hissi ile 'sadık toyota müşterisini' kendine çekiyor. Göğüsteki klasik dijital saati gerçek bir toyota fanatiği beğenir ancak. Aracın dış tasarımı ise markanın yeni tanışmak istediği , daha önce toyota kullanmamış, belki Mazda, Honda gibi spor yaklaşım sergileyen markalara yönelmiş kullanıcıları kendine çekmeyi amaçlamış. Ve kesinlikle başarılı. Honda'nın yeni tasarımlarını düşününce çok sayıda Honda müşterisini kendine çekecek.
+1905 Katılıyorum kesinlikle.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D