Gönderen Konu: Fren disk ve balatası  (Okunma sayısı 2342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Fren disk ve balatası
« : Eylül 26, 2012, 21:45:10 »
merhaba
arabam 2010 corolla d4d elegance mmt. 35.000 km ara bakımda fren balataları değişti. 40.000 km bakıma gelirken arabanın fren pedalında titreme oldu. bakımda bu konuyu servis formuna yazdırdım. ince bir talaş aldılar. düzeldi. daha sonra 50.000 km bakımda servise girerken yeniden servis formuna fren pedalında titreme olduğunu yazdırdım. yine ince talaş. bu arada motor revizyon gördü. şimdi araba 50948 km de. yine titreme var. Bu gün servis müdürüne durumu ilettim. hemen bakalım dediler. arabanın ilk 3 yıllık garantisi kasım 2012 de bitiyor. tabiki 5 yıllık garanti devam ediyor. arabayı kullanırken ani frenleme yapmam, uzun yokuş inişleri sonrası kesinlikle sulu zeminlere girmemeye özen gösteririm. yani bir kullanıcının dikkat etmesi gerekn her şeye dikkat ederim. ama herhalde sakındıkça oluyor.
bu işlemlere istinaden disk ve balatalar garantiden değişirmi? ne yapmalıyım?
şimdi bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Toyota Club Türkiye

Fren disk ve balatası
« : Eylül 26, 2012, 21:45:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren disk ve balatası
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2012, 21:54:05 »
Dİskleri garantiden değiştirme şansınız varda Balataları kesinlikle değişmezler.Balatalarda serviste 160 tl dışarıda 60 tl TRW marka.Artık diski garantiden kabul ettirinde balatalar önemli değil.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2012, 23:18:43 »
sağolun teşekkürler zaten asıl rakkamı tutan diskler yanılmıyorsam?
ancak neden böyle devamlı eğiliyorlar? metalin sertliği ile alakalı olsa gerek. ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '09
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2012, 23:35:29 »
merhaba
arabam 2010 corolla d4d elegance mmt. 35.000 km ara bakımda fren balataları değişti. 40.000 km bakıma gelirken arabanın fren pedalında titreme oldu. bakımda bu konuyu servis formuna yazdırdım. ince bir talaş aldılar. düzeldi. daha sonra 50.000 km bakımda servise girerken yeniden servis formuna fren pedalında titreme olduğunu yazdırdım. yine ince talaş. bu arada motor revizyon gördü. şimdi araba 50948 km de. yine titreme var. Bu gün servis müdürüne durumu ilettim. hemen bakalım dediler. arabanın ilk 3 yıllık garantisi kasım 2012 de bitiyor. tabiki 5 yıllık garanti devam ediyor. arabayı kullanırken ani frenleme yapmam, uzun yokuş inişleri sonrası kesinlikle sulu zeminlere girmemeye özen gösteririm. yani bir kullanıcının dikkat etmesi gerekn her şeye dikkat ederim. ama herhalde sakındıkça oluyor.
bu işlemlere istinaden disk ve balatalar garantiden değişirmi? ne yapmalıyım?
şimdi bu durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
.      İsmail bey merhaba! Aracım ilk bin kilometredeyken bende bu sorunu yaşadım,disklerimden üç tanesinde derin kanallar oluştu ve ses yapmaya başladı.durumu servise ilettiğimde bunun kullanımdan kaynaklandığını ve zamanla düzeleceğini balataların diske alışma sürecinde olduğu söylenip geçiştirmeye çalıştılar.benim ısrarımla rapor yazılıp disklerin ve balataların fotoğrafları çekildi, parça siparişi verildi.üç gün sonra servis dört disk ve balata değişimi  garantiden  yaptı.aracım 49 bin km de daha ne kadar gider bilmiyorum.sizde ısrarcı olursanız değiştireceklerini sanıyorum....
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2012, 12:43:22 »
ahmet bey
merhaba
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. cumartesi götüreceğim. umarım dediğiniz gibi gelişmeler olur. yoksa disk ücretleri oldukça pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2012, 13:07:37 »
fren diskleri en çok diskler sıcakken su tutulduğunda zarar görüyor araba yıkatırken yoldan geldiysek biraz beklemek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2012, 23:59:49 »
2008 model 1.6 benzinli toyotanın orjinal disk ve balataları hangi marka?? Bilen var mı?