Gönderen Konu: 1.33 corolla lpg yardım...  (Okunma sayısı 3565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 corolla lpg yardım...
« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2012, 11:05:40 »
Ekstra Olarak : Hiç bir lpg markası benim sistemim daha tasarruflu diyemez fakat şunu söyleyebilir ;
--Benim sistemim montaj yapıldığı ilk gün %40 tasarruf sağlar ( lpg -benzin fiyatlarının bu hesaplamaya göre uygun olduğunu kabul edelim) ve daha sonraki 3.000 km 'de , 10.000 km'de 30.000 km'de ,50.000 km'de aynı tasarruf oranını sağlar fakat alt sınıf ürünler bunu söyleyemez .Alt sınıf ürünler şunu söylemelidir ;
--Benim sistemim montajdan sonra doğru ayarlandıysa %40 tasarruf sağlar fakat 3.000 km 'de ,10.000 km'de ,15.000 km'de 30.000 km de aynı tasarrufu sağlayamaz ,bunun için gelip sistemin kontrolü ve lpg ayarı gerekir demelidirler.

Burdan sonuç olarak şunu çıkartabiliriz ; istikrarlı yakıt tasarrufu için mutlaka üst sınıf ürünleri seçip doğru montaj ve doğru kalibrasyon yaptırmalıyız.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2012, 11:05:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2012, 19:31:56 »
Benim yıllık kilometrem en fazla 5.000 km. Uzun yola gitmezsem 4.000 km. O yüzden taktırmayı düşünmüyorum. Eğer taktırınca kâr yapacaksanız taktırın, yapmayacaksanız orjinali bozmayın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Ekim 15, 2012, 23:05:29 »
arkadaşlarbu yakıt polemiği bir yana 1.33te prformens ne durumda onu merak ediyoruz.her halukarda lpg le 100 de 40 tasarrufsağlanacaktır amaperformans değişimi ne olur biraz d a bu konuda beyin fırtınası yapalım ..

teşekkürler
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 16, 2012, 00:00:07 »
neyse ben bu polemikler yüzünden bu siteyle aram açıldı polemiğe girip işi çirkinleştirmek istemiyorum. isteyen istediği gibi fikrini açıklasın. isteyende 30 kururşa görülecek işi arabamın orjinalliği deyip 50 kuruş ödesin. bana inanmayan bir arkadaş varsa veya onuda geçtim benim aracıma sahip bir arkadaşın sisteme karşı bir merakı ve kaygısı varsa muğlaya gelip misafirim olup sistemi yakından görür, performansını ve ekonomisini görebilir. ben de bu club deki birçok iyi niyetli arkadaş gibi iyi niyetle arkadaşların doğru denenmiş sağlıklı bilgiye ulaşmasını sağlamaya çalışan biriyim. fizik mühendisi değilim ,ne prins bayisiyim ne tüpçüyüm nede palavracı. alkollü içkiler sektöründe muğla da parmakla gösterilen iki işletmem var. acık atarlı kullanırım aracımı 10 - 10,5 lt tüketimle kullanır hakkınıda hazzan alır geçerim. ne arabamdan, nede kullanım şeklimden geçerim . kullandığım yakıtı değiştirerek çözdüm. herkese kendi doğrusu yakındır, herkesi saygıyla selamlıyorum. lütfen polemik uzamasın saygılar...
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 17, 2012, 00:55:02 »
 :alkis: :alkis: :alkis:
neyse ben bu polemikler yüzünden bu siteyle aram açıldı polemiğe girip işi çirkinleştirmek istemiyorum. isteyen istediği gibi fikrini açıklasın. isteyende 30 kururşa görülecek işi arabamın orjinalliği deyip 50 kuruş ödesin. bana inanmayan bir arkadaş varsa veya onuda geçtim benim aracıma sahip bir arkadaşın sisteme karşı bir merakı ve kaygısı varsa muğlaya gelip misafirim olup sistemi yakından görür, performansını ve ekonomisini görebilir. ben de bu club deki birçok iyi niyetli arkadaş gibi iyi niyetle arkadaşların doğru denenmiş sağlıklı bilgiye ulaşmasını sağlamaya çalışan biriyim. fizik mühendisi değilim ,ne prins bayisiyim ne tüpçüyüm nede palavracı. alkollü içkiler sektöründe muğla da parmakla gösterilen iki işletmem var. acık atarlı kullanırım aracımı 10 - 10,5 lt tüketimle kullanır hakkınıda hazzan alır geçerim. ne arabamdan, nede kullanım şeklimden geçerim . kullandığım yakıtı değiştirerek çözdüm. herkese kendi doğrusu yakındır, herkesi saygıyla selamlıyorum. lütfen polemik uzamasın saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 01, 2013, 01:26:22 »
yardıma ihtiyacın yok
hiç düşünmeden taktırın ben ya dizel yada 1,33 lpg alacaktım burada fikir alışverişinde bulundum
LPG son nokta çunki doğal gaz fiyatı ile arasındaki oranı koruyor dizel şimdi uçtu gitti
ayın 27 sinde arabamı aldım 2010 1.33 corolla 28 inin akşamı lpgli biniyordum arabama
atikerin OBL sistemiydi euro 4 motor falan diyorlar bizim motorlara katalizörü
okuyup rolantiyi lpg yi ayarlayan beyinlerden takılıyor haliyle normal sıralılardan pahalı oluyor
benim şuan atiker obl yakıtıma gelince 2.53  lpg sakarya 118 tl 47 lt
562 km karışık yol yapıyorum parformansım aynı obl  beyinden diyorum herhalde
en son dizel artışlarından sonra dizellerle karşılaştırma bile yapmıyorum
lpg avantajı muhakkak kullanılmalı