0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atilla bey taktırdın mı LPG yi ? sonuç nedir 1.33 te sıkıntı olur mu ?
anladım bende ciddi ciddi düşünüyorum. aslında taktıran arkadaşlar yardımcı olsalar fikir verseler iyi olur ama pek bı yorum alamadı.
Eğer agrasif kullanan biri değilseniz taktırmanızı önermem.Kısa bir hesap ile 100 km'de teknik verilere göre ortalama 5.5 lt yaktığını varsayalım.5.5 x 4,82=26,5 tl yapar. Yani km'de 26,5 kuruş.Lpg taktırdığınız zaman aracınız 100 km'de en iyi taş çatlasın (en iyi) 8,5 lt lpg yakar.8,5 x 2,82= 24 Lira yani (en iyi) km'de 24 kuruş yakar.Ki bir de ayrıca lpg'ye en kötü 1.500 tl para vereceksiniz.1500 liraya 311 litre benzin alır 5600 km yol yaparsınız. 1.33 motor için asla ve asla değmez. Az yaktırma konusunda eğitim alın bişeyler yapın ama Lpg taktırmayın derim.Şahsen ben uzun yolda 4.6lt/100 km leri bile görüyorum. En kötü gördüğüm 5.5lt oldu şimdiye kadar. Nacizane...Hayırlı günler.
Mustafa Bey Merhaba ;5.5 lt \ 100 km benzın tuketen arac en fazla 6.5 lt \100 km Lpg tuketır.Bılgılerınıze...
Yanılıyorsun; bence mustafa bey haklı
Mehmet özenç bey ve İlhan sevgier bey;Hiç kendimizi kandırmayalım. Ben sıralı sistem lpg de kullandım. İster 93 model broadway olsun ,ister son model bir araba olsun... Motoru şunu bunu hiç önemli değil... Bir araç lpg ile ortalama 100 km'de 10 lt yakar.. En iyi de hadi 8 litre olsun. Benzinle 5 litre yakan araç asla ve asla lpg'de de 5 litre yakmaz. Bu imkansız...Yaptığım hesap doğrudur. Tecrübelerimle sabit konuşuyorum. Aracınız benzinle ortalama 8 litrenin üzerinde yakıyorsa lpg düşünülebilir.Fakat 1.33 corollayla eğer "shift" ışığına göre kullanıyorsanız asla 6lt nin üzerini göremezsiniz. 5.5-6 litre benzin için asla lpg taktırmaya değmez. saygılar...
lütfen şu kafadan atma işlerini bırakalım ezber den yok ben brodway bindim 10 lt yaktı sizde en iyi 8 lt yakın. bu nasıl bir anlatım. benim aracımda bu durum böyle son yüz km göstergeleride bunu doğrular durumda. bir yıldır tükettiğim yakıt değerlerinemi inanıcam sizemi. benim aracım benzine eşdeğer lpg tüketiyor.sevgili mustafa bey. sizin en azından bir bilimsel veri ortaya koyarak anlatmanız hoşuma gitti ama tatmin edici değil. dediğiniz rakamları doğru kabul ederek cevap vericemki konu uzamasın. tabikide alırsan brc zavoli vs. vs. vs. cart curt marka % 20 fazla litre yakabilir benim lpg taktırdığımda 800 - 900 tl fiyata brc komple kit satarken o fiyata 4 adet keihn enjektör alınmıyordu. benim sistemim prins 4 ad. keihn enjektöre sahip, muadilide ancak teleflex olabilir. burada benim maksadım lpg benzinden ve bunların enerji değerliklerinden bahsetmek değil. ne kadar ekmek o kadar köfte. size göre o zaman 1.6 motor 3 aynı araç olsun biri normal, biri enjeksiyonlu, biride kompresörlü üçüde aynı verimdemi çalışıyor. nede olsa üçünede aynı katsayılı yakıt. enerjinin sisteme veriliş biçimi, ateşleme sistemi , beyni hiç önemli değil. çok iyi bir niyetle baktığım ucuz sistemler hakkında brc bölge sorumlusundan bunları duydumya ölsem gam yemem doğru iş yapmışım. teknoloji ve verimliliği yükseltmek yerine, enerji katsayıları ile müşteri tatmin edemezsiniz. bari insanı yalancı çıkarmayın. prins rakipleri bu kafadayken 5000 tl istese sistemine az istemiş olur bence. halep ordaysa arşın burda ben net 3000 tl kar yaptım bir yılda helal olsun onların mühendislerine.