Gönderen Konu: 1.33 corolla lpg yardım...  (Okunma sayısı 3564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
1.33 corolla lpg yardım...
« : Eylül 22, 2012, 21:06:32 »
merhaba arkadaşlar bugün benzin almaya gittim. ve benzin fiyatnı  4.82 tl görünce  soluğu sanaide aldım. usta marka olarak lovatoyu önerdiler fiyat olarakta 1.390tl dedi sizce fiyat uygunmu? taktırsam arabama yazık olurmu? :( :( benzinede o kadar para vermek istemiyorum arabayı satmayada kıyamıyorum :(

Toyota Club Türkiye

1.33 corolla lpg yardım...
« : Eylül 22, 2012, 21:06:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 corolla lpg yardım...
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2012, 22:21:00 »
Lavato kalitelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2012, 00:01:01 »
atilla bey taktırdın mı LPG yi ? sonuç nedir 1.33 te sıkıntı olur mu ?
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2012, 22:33:38 »
atilla bey taktırdın mı LPG yi ? sonuç nedir 1.33 te sıkıntı olur mu ?
özgür bey daha taktırmadım bakımı var arabanın bu ay onu yaptırim ustayla konuştum lovato taktıracam ustanın bana demesi performansda en ufak düşme olmaz dedi benim arkadaşım bir hafta önce kia rio ya  lovato taktırdı en ufak performansda düşme yok diyor benzin neyse tüpte aynı diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2012, 23:07:36 »
anladım bende ciddi ciddi düşünüyorum. aslında taktıran arkadaşlar yardımcı olsalar fikir verseler iyi olur ama pek bı yorum alamadı.
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2012, 20:43:49 »
anladım bende ciddi ciddi düşünüyorum. aslında taktıran arkadaşlar yardımcı olsalar fikir verseler iyi olur ama pek bı yorum alamadı.

özgür bey taktıranların bazıları mennun bazıları memnun değil taktıracam kafaya koydum bi bakıma vereyim isterseniz biraz daha bekleyin taktırınca bilgi vereyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2012, 23:41:20 »
atilla bey bekliyorum taktırdığınızda beni bilgilendiriseniz sevinirim...
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyot'AŞK Coroll'AŞK
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2012, 13:49:34 »
Eğer agrasif kullanan biri değilseniz taktırmanızı önermem.
Kısa bir hesap ile  100 km'de teknik verilere göre ortalama 5.5 lt yaktığını varsayalım.

5.5 x 4,82=26,5 tl yapar.  Yani km'de 26,5 kuruş.

Lpg taktırdığınız zaman aracınız  100 km'de  en iyi  taş çatlasın (en iyi) 8,5 lt lpg yakar.

8,5 x 2,82= 24 Lira   yani (en iyi) km'de 24 kuruş yakar.

Ki bir de ayrıca lpg'ye en kötü 1.500 tl para vereceksiniz.1500 liraya 311 litre benzin alır 5600 km yol yaparsınız. :)

1.33 motor için asla ve asla değmez. Az yaktırma konusunda eğitim alın bişeyler yapın ama Lpg taktırmayın derim.
Şahsen ben uzun yolda 4.6lt/100 km leri bile görüyorum. En kötü gördüğüm 5.5lt oldu şimdiye kadar. Nacizane...
Hayırlı günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2012, 16:58:29 »
Mustafa Bey Merhaba ;
5.5 lt \ 100 km benzın tuketen arac en fazla 6.5 lt \100 km Lpg tuketır.Bılgılerınıze...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2012, 17:47:40 »
arkadaşlar,yakıt konusunda , yol bilgisayarında görülen anlık tüketim değerlerini sanki ortalama yakıt tüketimi gibi ifade etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim."Benim arabam daha az yakıyor,diye rakamlarla oynamak kimseye bir şey kazandırmaz.
Keşke şehiriçi/dışı karma İstanbul trafiğinde veya başka bir ilde fabrika verisi  5.9 lt benzin sarfiyatı  olan 1.33 motor hacimli 1.300 kğ ağırlığındaki bir bir araç 6.5 lt/100 km benzin  ortalamasını tutturduğunda  başarılı saymak gerekir.buradan yola çıkarsak,lpg nin %15 verimsiz olması nedeni ile bu değer 7.5 lt olarak karşımıza çıkar.Ben şahsıma 1.6 corollamla, benzin ile 7.5 lt /100 km. yol bilgisayarı değeri, 8.7lt fiili lpg sarfiyatını tutturabiliyorum.Kendimi yolda agresif olarak tanımlamam,aksine ortalama aracımı 2.000- 2.500 devir aralığında kullanırım.
Not: Anlık tüketim değeri olarak 2.8 lt gördüm( 5.vites- 70 km.hız,1.800 devir,düz yol)
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2012, 18:15:32 »
Kısa bir hesap ile  100 km'de teknik verilere göre ortalama 5.5 lt yaktığını varsayalım.

Lpg taktırdığınız zaman aracınız  100 km'de  en iyi  taş çatlasın (en iyi) 8,5 lt lpg yakar.

Ki bir de ayrıca lpg'ye en kötü 1.500 tl para vereceksiniz.1500 liraya 311 litre benzin alır 5600 km yol yaparsınız. :)

1.33 motor için asla ve asla değmez. Az yaktırma konusunda eğitim alın bişeyler yapın ama Lpg taktırmayın derim.
Şahsen ben uzun yolda 4.6lt/100 km leri bile görüyorum. En kötü gördüğüm 5.5lt oldu şimdiye kadar. Nacizane...
Hayırlı günler.

sevgili Mustafa İNCE bey.
size katılmıyorum. bir aracın teknik verilerde yer alan değerleri gerçekte tutturmanın neredeyse imkansız olduğunu belirtmek isterim.  diyelimki tutturan bir kullanıcısınız. aynı litereyi lpg de tutturursunuz. özetle eğer aracınız 5 litre benzin yakıyorsa sizin kullanımınıza göre 5 litre lpg yakar aynı kullanım tarzı ile .
eğer 8 litre benzin yakıyor iseniz yine 8 litre lpg tüketimi sağlarsınız. tecrübelerimle sabit olan bu mevzuya açıklık getirmem gerekir ise ;
tahminime göre söz bu bahsettiğimiz 1.33 corolla gerçekte ortalamada karma 7 litre nin altına inmez yani uzun yol şöförleri olmadığımıza göre karma değerler ile değerlendirmeliyiz araçlarımızı.
benzin
7 * 4.82 / 100 : 33,7 krş
lpg
7 * 2.82 / 100 : 19,7 krş
yakar

benim bir yıl önce taktırdığım zamanki lpg - benzin oranları ile ;tasarruf oranım % 40 iken bugünki rakamlarla % 45  ulaşmış oldu .
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2012, 18:51:24 »
Mustafa Bey Merhaba ;
5.5 lt \ 100 km benzın tuketen arac en fazla 6.5 lt \100 km Lpg tuketır.Bılgılerınıze...

Yanılıyorsun; bence mustafa bey haklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2012, 20:16:48 »

Kemal bey üzülerek sizin yanıldığınızı söylemeliyim.
vede bildiğim kadarı ile geçmişte bu işe karşı biri olarak kullanmadığınız bir lpg teknolojisi için nasıl 5.5 litre tüketim 8.5 litre lpg tüketimine yükselir diyebiliyorsunuz.
karşı olmaktaki hassasiyetiniz aracınızı riziko edememekten mütevellit olduğunu düşündüğüm için saygı duymam mümkün elbet... ama hesaplanmış bir veri olmadan geçmişte kara dediğiniz birşeye bugün ak diyimediğiniz içinse bu duruş yanıltmayın insanları demek durumundayım .
sevgi ve saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2012, 22:13:26 »
Lpg bence faydalı bir alternatif yakıttır sizce gereksizdir, bu tartışılır fakat bilimsel gerçekler kişiden kişiye göre değişmez.
LPG' li araçlar benzine göre litre bazında daha fazla yakıt harcarlar.
 Örnek olarak Benzin- LPG hesaplaması şöyle yapılır:
 Benzin Alt kalorifik Gücü: 32.3 MJ/Dm3
 LPG Alt kalorifik Gücü : 25.60 MJ/Dm3
 Teorik yakıt eşdeğerlilik Katsayısı : 32.3/25.6= 1.26
 Çıkan Rakam verimlilik katsayısı ile çarpılır (1,26x0,95=1,20)
 Buradan 100 Km de 10 Litre benzin tüketen bir aracın LPG' de volumetrik olarak %20 daha fazla LPG tükettiği görülür. Bu durumda 100 km 5.5 lt benzin tüketen aracın lpgde en fazla 6.5 lt tüketeceğini anlayabilirsiniz.Bilgilerinize...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyot'AŞK Coroll'AŞK
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2012, 22:13:52 »
Mehmet özenç bey ve İlhan sevgier bey;
Hiç kendimizi kandırmayalım. Ben sıralı sistem lpg de kullandım. İster 93 model broadway olsun ,ister son model bir araba olsun... Motoru şunu bunu hiç önemli değil... Bir araç lpg ile ortalama  100 km'de 10 lt yakar.. En iyi de hadi 8 litre olsun. Benzinle 5 litre yakan araç asla ve asla lpg'de de 5 litre yakmaz. Bu imkansız...

Yaptığım hesap doğrudur. Tecrübelerimle sabit konuşuyorum. Aracınız benzinle ortalama 8 litrenin üzerinde yakıyorsa lpg düşünülebilir.
Fakat 1.33 corollayla eğer  "shift" ışığına göre kullanıyorsanız asla 6lt nin üzerini göremezsiniz.
5.5-6 litre benzin için asla lpg taktırmaya değmez.
saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2012, 22:19:26 »
Yukarda gerekli açıklamayı yaptım ,tekrar ekleyeyim.

Lpg bence faydalı bir alternatif yakıttır sizce gereksizdir, bu tartışılır fakat bilimsel gerçekler kişiden kişiye göre değişmez.
LPG' li araçlar benzine göre litre bazında daha fazla yakıt harcarlar.
 Örnek olarak Benzin- LPG hesaplaması şöyle yapılır:
 Benzin Alt kalorifik Gücü: 32.3 MJ/Dm3
 LPG Alt kalorifik Gücü : 25.60 MJ/Dm3
 Teorik yakıt eşdeğerlilik Katsayısı : 32.3/25.6= 1.26
 Çıkan Rakam verimlilik katsayısı ile çarpılır (1,26x0,95=1,20)
 Buradan 100 Km de 10 Litre benzin tüketen bir aracın LPG' de volumetrik olarak %20 daha fazla LPG tükettiği görülür. Bu durumda 100 km 5.5 lt benzin tüketen aracın lpgde en fazla 6.5 lt tüketeceğini anlayabilirsiniz.Bilgilerinize...

Mehmet özenç bey ve İlhan sevgier bey;
Hiç kendimizi kandırmayalım. Ben sıralı sistem lpg de kullandım. İster 93 model broadway olsun ,ister son model bir araba olsun... Motoru şunu bunu hiç önemli değil... Bir araç lpg ile ortalama  100 km'de 10 lt yakar.. En iyi de hadi 8 litre olsun. Benzinle 5 litre yakan araç asla ve asla lpg'de de 5 litre yakmaz. Bu imkansız...

Yaptığım hesap doğrudur. Tecrübelerimle sabit konuşuyorum. Aracınız benzinle ortalama 8 litrenin üzerinde yakıyorsa lpg düşünülebilir.
Fakat 1.33 corollayla eğer  "shift" ışığına göre kullanıyorsanız asla 6lt nin üzerini göremezsiniz.
5.5-6 litre benzin için asla lpg taktırmaya değmez.
saygılar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 14, 2012, 23:30:08 »
lütfen şu kafadan atma işlerini bırakalım ezber den yok ben brodway bindim 10 lt yaktı sizde en iyi 8 lt yakın. bu nasıl bir anlatım.

benim aracımda bu durum böyle son yüz km göstergeleride bunu doğrular durumda. bir yıldır tükettiğim yakıt değerlerinemi inanıcam sizemi. benim aracım benzine eşdeğer lpg tüketiyor.
sevgili mustafa bey. sizin en azından bir bilimsel veri ortaya koyarak anlatmanız hoşuma gitti ama tatmin edici değil.
dediğiniz rakamları doğru kabul ederek cevap vericemki konu uzamasın. tabikide alırsan brc zavoli vs. vs. vs. cart curt marka % 20 fazla litre yakabilir benim lpg taktırdığımda 800 - 900 tl fiyata brc komple kit satarken o fiyata 4 adet keihn enjektör alınmıyordu. benim sistemim prins 4 ad. keihn enjektöre sahip, muadilide ancak teleflex olabilir. burada benim maksadım lpg benzinden ve bunların enerji değerliklerinden bahsetmek değil. ne kadar ekmek o kadar köfte. size göre o zaman 1.6 motor 3 aynı araç olsun biri normal, biri enjeksiyonlu, biride kompresörlü üçüde aynı verimdemi çalışıyor. nede olsa üçünede aynı katsayılı yakıt. enerjinin sisteme veriliş biçimi, ateşleme sistemi , beyni hiç önemli değil. çok iyi bir niyetle baktığım ucuz sistemler hakkında brc bölge sorumlusundan bunları duydumya ölsem gam yemem doğru iş yapmışım. teknoloji ve verimliliği yükseltmek yerine, enerji katsayıları ile müşteri tatmin edemezsiniz.
bari insanı yalancı çıkarmayın. prins rakipleri bu kafadayken 5000 tl istese sistemine az istemiş olur bence.
halep ordaysa arşın burda ben net 3000 tl kar yaptım bir yılda helal olsun onların mühendislerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2012, 06:35:38 »
lütfen şu kafadan atma işlerini bırakalım ezber den yok ben brodway bindim 10 lt yaktı sizde en iyi 8 lt yakın. bu nasıl bir anlatım.

benim aracımda bu durum böyle son yüz km göstergeleride bunu doğrular durumda. bir yıldır tükettiğim yakıt değerlerinemi inanıcam sizemi. benim aracım benzine eşdeğer lpg tüketiyor.
sevgili mustafa bey. sizin en azından bir bilimsel veri ortaya koyarak anlatmanız hoşuma gitti ama tatmin edici değil.
dediğiniz rakamları doğru kabul ederek cevap vericemki konu uzamasın. tabikide alırsan brc zavoli vs. vs. vs. cart curt marka % 20 fazla litre yakabilir benim lpg taktırdığımda 800 - 900 tl fiyata brc komple kit satarken o fiyata 4 adet keihn enjektör alınmıyordu. benim sistemim prins 4 ad. keihn enjektöre sahip, muadilide ancak teleflex olabilir. burada benim maksadım lpg benzinden ve bunların enerji değerliklerinden bahsetmek değil. ne kadar ekmek o kadar köfte. size göre o zaman 1.6 motor 3 aynı araç olsun biri normal, biri enjeksiyonlu, biride kompresörlü üçüde aynı verimdemi çalışıyor. nede olsa üçünede aynı katsayılı yakıt. enerjinin sisteme veriliş biçimi, ateşleme sistemi , beyni hiç önemli değil. çok iyi bir niyetle baktığım ucuz sistemler hakkında brc bölge sorumlusundan bunları duydumya ölsem gam yemem doğru iş yapmışım. teknoloji ve verimliliği yükseltmek yerine, enerji katsayıları ile müşteri tatmin edemezsiniz.
bari insanı yalancı çıkarmayın. prins rakipleri bu kafadayken 5000 tl istese sistemine az istemiş olur bence.
halep ordaysa arşın burda ben net 3000 tl kar yaptım bir yılda helal olsun onların mühendislerine.
çok ilginç geldi banada mesela ben brc kullanıyorum 1.6 dual vvti corolla aracım yol bilgisayarımda 10.4 gösteriyor ortalama yakıt tüketimimi ve hesaplarıma görede lpgde 12 litre lik sarfiyatım var 100 km de ... aynı şekilde geçen 1 ay önce  bir arkadaşım da honda civic ine prins marka kit taktırdı yaklaşık olarak 3.500 tl civarında onunda ortalama yakıt tüketimi 11 litre civarında ve lpg sarfiyatı 13 litre hesaplarımıza göre ... kesinlikle size yanlış söylüyorsunuz falan demiyorum sizin sistem sanırsam 5000 tl civarı demişsiniz daha üst düzey bir sıralı sistem olabilir tamamen merak amaçlı soruyorum kafama yattı çünkü avatarınızdaki aracın birebir aynısını babam kullanıyor şu an benzinli olarak(paraya kıyıp taktırabilirim eğer dediğiniz gibi ise) sistemin tam olarak ismini öğrenebilir miyim? ve de ölçümü nasıl yapıyorsunuz ?
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2012, 06:39:48 »

Hayırlı günler.
malesef çok yanlış bir tespit :) 5.5 litre yakan bir vvt-i motor lpg de aynı aynı şartlar altında 8.5 litre yakmaz kaç yakar bilmiyorum ama 7 yi kesinlikle geçmez
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2012, 10:19:38 »
Merhaba İlhan Bey ;

Konu ile ilgili olarak gerekli teknik açıklamayı yaptım.Bu benim şahsi düşüncem değildir.BRC Bölge bayi olabilirim ama burda verdiğim bilgiler teknik bilgilerdir.%20 LİK fazlalık tüm lpg kitleri için geçerlidir ,kimse bunun aksini iddia edemez .Emin olmanız için konuyu İPRAGAZ PRİNS Türkiye Teknik Sorumlusu  Murat PERVER'e de sorabilirsiniz aynı şeyi söyleyecektir.Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ