Gönderen Konu: Şok... Akaryakıta büyük zam...  (Okunma sayısı 11616 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Şok... Akaryakıta büyük zam...
« Yanıtla #80 : Eylül 28, 2012, 21:55:28 »
ben toplu taşıma işini becermedim beni işe getirip götürecek lpg li bir araç aldım

Zeki bey aracınız hayırlı olsun . Toplu taşıma her ne kadar mantıklı olsa da çekilecek gibi değil yolcular balık istifi yolculuk yapıyor . Özellikle işe gidiş işten dönüş saatlerinde .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 28, 2012, 21:55:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 28, 2012, 22:15:45 »
cok teşekkür ederim.nefes alamadım otobüslerde gelişmiş metrolarımız halk otobuslerimiz olsada aracımızlada aksam gezmelerine cıksak :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Eylül 28, 2012, 22:29:39 »
zeki bey benimde işyerimle evimin arası git gel 90km , bende 5 ay önce aracımı sattım ve toplu taşıma ile haşir neşir oldum ama bıktım inanın. 10 yıldır bu yolu çekiyorum aracımı satmadan 1 yıl araçla gidip geldim rahattım ama toplu taşıma yüzünden her akşam şiddetli baş ağrısı çekiyorum 45km lik yol yan yoldan bozuk yollardan 2 saat sürüyor ayakta balık istifi gibi , kafam kazan oluyor. eve geldiğimde işten dolayı değil  yolculuktan dolayı yorgun düşüyorum .sizi çok iyi anlıyorum en güzelini yapmışsınız. hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #83 : Eylül 29, 2012, 11:59:08 »
Ekim 2008 petrolün varil fiyatı 150$, döviz kuru 1,689 dolayısıyla TL cinsinden varil fiyatı 253.35 TL iken benzini biz 3,5 TL'ye alıyorduk.
28 Eylül 2012 petrolün varil fiyatı 112,32$, döviz kuru 1,8 dolayısıyla TL cinsinden varil fiyatı 202,18 TL iken bugün biz benzini neredeyse 5 TL'ye alıyoruz.
Petrolün fiyatı mı arttı ki, neye neyin ayarlaması yapılıyor. Eğer bir ayarlama yapılacaksa, 2008'deki fiyatlara göre bugün benzini (202,18/253,35)x3,5= 2,79 TL'ye almamız gerekiyordu, ayarlamanın böyle yapılması gerekirdi.
2011 AT Auris - BRC Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Eylül 29, 2012, 12:03:50 »

Ekim 2008 petrolün varil fiyatı 150$, döviz kuru 1,689 dolayısıyla TL cinsinden varil fiyatı 253.35 TL iken benzini biz 3,5 TL'ye alıyorduk.
28 Eylül 2012 petrolün varil fiyatı 112,32$, döviz kuru 1,8 dolayısıyla TL cinsinden varil fiyatı 202,18 TL iken bugün biz benzini neredeyse 5 TL'ye alıyoruz.
Petrolün fiyatı mı arttı ki, neye neyin ayarlaması yapılıyor. Eğer bir ayarlama yapılacaksa, 2008'deki fiyatlara göre bugün benzini (202,18/253,35)x3,5= 2,79 TL'ye almamız gerekiyordu, ayarlamanın böyle yapılması gerekirdi.

İbrahim bey merhaba çok doğru söylüyorsunuz.. işte benim de bir türlü anlam veremediğim durum bu.. yani kusura bakmayın ama resmen söyüşlüyorlar milleti  :kötü:
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Eylül 29, 2012, 13:42:20 »
 OOOOOhhhhhhh beeeeee... Ayarı yine tutturamamışlar... Yetki bende olsa zam yapardım. Bunlar ayarlama yapmışlar yani buna zamcık diyebiliriz. Yetki bende olsa zam yapardım. Bu zamcık bütçemi çok fazla etkilemeyecek. Haşırrrttttt diye ses çıkmalı abilerim, amcalarım , arkadaşlarım. Herşey fıstık gibi olacak inşallah. Yahu "durmak yok yola devam " diyecek paramız da kalmadı ya neyse biz bisikletle de yolumuza devam ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Eylül 29, 2012, 16:38:13 »
Benzine yine zam yani bu nasıl olacak arkadaşlar 2-3 güne bir zam gelecekse böyle sürekli baştan söylesinler bizde bilelim bu nedir yav nereye kadar böyle devam edecek 10 liraya sabitlesinler oldu olacak
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 30, 2012, 05:03:58 »
Benzine yine zam yani bu nasıl olacak arkadaşlar 2-3 güne bir zam gelecekse böyle sürekli baştan söylesinler bizde bilelim bu nedir yav nereye kadar böyle devam edecek 10 liraya sabitlesinler oldu olacak

ben 5 e razıydım..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Eylül 30, 2012, 14:37:43 »
İbrahim Bey, güzel bir kıyaslama yapmışsınız ama unuttuğunuz 3 nokta var.

- Lehman Brothers'ın batmasıyla birlikte krizin resmi olarak başladığı Ekim 2008'den sonra petrol fiyatları tepetaklak aşağı inip 50-60 dolarlara kadar düştü.

- 2008 Ekim'den sonra 2 defa ÖTV artışı oldu. Bu da en az 60-70 kuruş fark ettiriyor.

- Ayrıca akaryakıt üretimi son derece enerji yoğun bir işlem olduğu için ham petrol fiyatlarındaki artışın nihayi ürünlerin maliyetini aynı oranda arttırması mümkün değildir. Sektörün içerisinde olmadığım için bir rakam vermem mümkün değil ama ham petrol fiyatında artışın belki de ancak % 30'u yansıyordur nihayi ürünlere.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #89 : Eylül 30, 2012, 15:01:48 »
Hakkı Bey söylediklerinizde son derece haklısınız ama bunlarla nereye varmak istediğinizi anlamadım. :-\

ÖTV, KDV dolaylı vergilerdir, yani, alınan ürün üzerinden alınan vergilerdir. dolayısıyla üst gelir sınıfından da, alt gelir sınıfından da aynı miktarda alındığı için literatürde adaletsiz vergiler olarak geçer. yani 1 depo benzinden 100 TL vergi alınıyorsa, bu verginin 1.000 TL geliri olan adamın bütçesindeki payı %10 iken, 100.000 TL geliri olan adamın bütçesindeki payı binde 1'dir.

Peki devlet böyle adaletsiz bir vergiye neden hala zam yapıyor böylelikle oranlarını arttırıyor?

Bu vergilerin esprisi ürün üzerinden alındığından dolayı tahsil edilmesi çok kolay vergilerdir. Çünkü ürünün parası ödendiği an devletimin kasasına girmiş gibi oluyor, eğer fiş veya fatura kesilmişse, mükellefin bu vergiden kaçınması artık imkansız gibidir. Dolayısıyla devlet kolay tahsil edebildiği için hala bu vergilere yöneliyor. Tabi bunun ardında başka sebeplerde var; vergi yansıması, ürünün fiyat elastikiyeti gibi, bu yüzden zaten benzin, doğalgaz gibi ürünlere zam yapıyorlar ama ben şimdi oralara girmeyeyim çok vaktimi alır :D

bu durumda yapılması gereken nedir?

Tabiki zengin vergisi :D Bu vergi türü hangi gelişmiş ülkelerde kullanılır, İslamiyette nasıl kullanılmıştır, faydaları zararları falan baya uzun bir yazı konusu. Ama gelir dağılımını düzenleyici bir vergi olarak bence zengin vergisi uygulanmalıdır.
2011 AT Auris - BRC Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Eylül 30, 2012, 15:18:30 »
Yanlış anlamayın lütfen, ben dolaylı vergilere ve mevcut hükümetin ekonomi politikalarına ezelden beri muhalifim :) Sadece ham petrol fiyatlarını maliyeti ile pompa fiyatlarını karşılaştırmanın sağlıklı olmadığını söylemek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Eylül 30, 2012, 17:57:10 »
çok gündeme gelmeyen ve konuyla bağlantılı olan başka önemli bir nokta daha var arkadaşlar.. hava ve deniz taşıtlarına mazot satışı litre fiyatı yaklaşık 1 ila 1,5 TL arası.. bunu bilenler bilir.. hava ve deniz taşıtlarına satılan yakıtta alınan ÖTV tamı tamına SIFIR lira.. bu nasıl bir düzendir bu nasıl bir adalettir ÖTV sadece belli bir kesim vatandaşa mı?? bu adalet midir? bence değil.. halk otobüsü olan vatandaşlar, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs sahipleri, taşımacılık yapan filo sahipleri hatta tarımda kullanmak üzere çiftçiler işin kolayını mı desem yoksa işin çözümünü mü desem artık siz koyun adının ne olduğunu çaresini bulmuşlar.. bu kişiler ya şahsi ya da ortaklaşa bir yat alıp yat için aldıkları sıfır ÖTVli mazotu iş yaptıkları araçlarda kullanıyorlar.. ey güzel ülkem !!!! evet esas irdelenmesi gereken konu ve problem bu güzel ülkemde bu duruma kimler müsade ediyor ve kimler bu işten yararlanıyor o da ayrı bir muamma ve tartışılması gereken ayrı bir konu.. herkese güzel günler diliyorum arkadaşlar.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Eylül 30, 2012, 19:08:04 »
Mesut Bey, ince bir konu bu aslında. Öncelikle hava ve deniz taşıtlarına satılan mazotun ÖTV'sinin neden sıfırlandığına bakalım. Amaç, bu sektörlere destek olmak. Biliyorsunuz, havayolu taşımacılığı tüm ülkeler için en stratejik sektörlerdendir ve bu nedenle desteklenir. THY ve diğer özel havayolu şirketlerinin bu anlamda çok sayıda yabancıyı turist ve transit yolcu olarak taşıdığını ve ülkemize ciddi miktarda döviz kazandırdığını biliyoruz. Bu yüzden bu sektöre verilen yakıtın ÖTV'sinin sıfırlanmasını yadırgamamak lazım bence.

Gelelim deniz taşımacılığına. Biliyorsunuz deniz filomuz yeterince güçlü değil. Armatörlerimiz yasal mevzuatların zorluğu ve vergilerden dolayı kendi gemilerine bile Türk bayrağı yerine yabancı ülkelerin bayrağını asıyorlar. Ülkemize gelen ithalat yüklerinin veya ülkemizden çıkan ihracat yüklerinin kendi gemilerimiz tarafından taşınması için bu sektöre ÖTV'siz yakıt satmaktan başka çaremiz yok.,

Gelelim karayolu taşımacılığına ve çiftçilere :) Şuna kesinlikle inanıyorum, diğerlerine olmasa bile çiftçilere kesinlikle mazot desteği verilmesi lazım. Ama ülkemizin mevcut şartlarında çiftçilere tanınacak her imtiyaz memlekette ilave bir rant kapısı yaratmaktan ve devletin vergi kaybına  uğramasından başka bir işe yaramayacaktır. Çok iyi denetlenmesine rağmen deniz taşıtlarına satılan ÖTV'siz mazotun kaçak akaryakıt olarak yurda nasıl girdiğini biliyoruz. Çiftçilere veya diğer sektörlere satılacak ÖTV2siz mazotun akıbeti de aynı olacaktır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Eylül 30, 2012, 19:31:45 »
Hakkı bey  Bu istismarları günümüz teknolojisi ile önlemek çok zor olmasa gerek. Yeterki devleti yönetenlerde istek olsun.

Gemi ve yatların motorlarının ve jeneratörlerinin 1 saatte harcadığı yakıt miktarı az çok bellidir, çalışma saatine göre
verilen yakıtta sınırlama getirilebilir.  Çiftçiler içinde arazisinin boyutuna göre belirli bir miktar yakıt belrlenebilir. ( Örnek olarak dönüm
başına 25 lt gibi).

Asıl konumuza gelirsek bizim halimiz duman. Arabaya binmeyi özledim. Kardeşimin apartmanında otopark olduğu için arabayı ona bıraktım.
Pazardan pazara hasret gideriyoruz.  :yika: Satmayı bile düşündüm bir aralar, evdekiler vazgeçirdiler. Dursun hastalık, düğün olur elaleme muhtaç olmayalım
dediler. Şu andaki durumumuza gelirsek 1 arabayı 3 kişi kullanıyoruz Babam, kardeşim ve ben. :)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Eylül 30, 2012, 19:38:38 »
elektronik ortamda ilaç satışları bile denetlenemıyorken mazot tuketımı imkansız.sıkıntı bizim insanımızda çiftcıye mazotu ucuza verin mıllet cıftcılıgı bırakıp mazotculuga baslar:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Eylül 30, 2012, 19:42:22 »
bizim araç otoparkta yatıyor bugün bir 70tl ancak gaz aldık mecburen
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #96 : Eylül 30, 2012, 19:58:56 »
Arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum ama . Gerçi bunu nasıl yazacağımı da bilmiyorum ama yazacağım .

Becerilmiş ... ün davasını yapıyoruz . Geçen geçti çıkan çıktı bundan sonra başımızdakilerden birşey beklemek hayal olur. Elbet bir gün bizimde konuşacağımız zaman gelecek ama o zaman geldimi de nedense bir çoğumuz susarız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Eylül 30, 2012, 20:06:45 »
harçlar kalktı kaynak lazımdı ve kaynak bulundu!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #98 : Eylül 30, 2012, 20:11:34 »
harçlar kalktı kaynak lazımdı ve kaynak bulundu!

Evet her zamanki gibi kaşıkla verip kepçe ile aldılar .
Bu şekilde hem şehit haberlerini unutturdular hemde ceplerini doldurdular . 1 taşla 2 kuş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Ekim 01, 2012, 01:45:31 »
tarih, akaryakıta  zam yapan değil harçları kaldıran adam olarak yazacak.daha önceden olduğu gibi...