Güzel haftasonları arkadaşlar. Direksiyonumda soyulmalar vardı. Oldukça kötü duruyordu ve elimde tortu da bırakıyordu zaman zaman. Uzun zaman önce 13 liraya sarmal direksiyon deri kılıfı ( gerçek deri değil tabiki ) almıştım. Zaman ve fırsat olmadığından takamamıştım. Geçen hafta takmaya karar verdim. Bir arkadaşımız birbuçuk saatte taktığını söylemişti. Ben ise 3 saatten fazla uğraştım. Benim çalışmam muazzam olmadı ama fena da durmadı.
Uygulamak isteyenler için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.
-Ürünün birleşme noktasını fotoğrafta gördüğünüz gibi direksiyonun alt kısmına bırakın ki daha estetik dursun
-Dikiş işini iğneyle yapacağınızdan iki el için de eldiven kullanın. El ve parmakları fazla acıtıyor.
-İpler kaçmasın diye düğüm bırakmak durumunda kalacağınızdan direksiyonun iç kısmına bırakın ki
dış yüzeye kötü görüntü kalmasın.
-Sıkı bir dikim yapın ancak çok da sıkı olmasın.Yoksa fotoğraflarda görüldüğü gibi ipin geçtiği deri
bölgelerde açılma ( beyaz renkli ) olacaktır. Hatta çok zorlarsanız ipin geçtiği kısımlarda yırtılmalar olabilir. Ben biraz fazla sıktım maalesef.
-Dikim işi bittikten sonra kılıf oynama yapabilir. Özellikle iç kısımdaki dikiş yerilerinin nizami olmasına dikkat edin. Dikim bittikten hemen
sonra elinizle zorlayarak yamukluklar varsa düzeltilebilir. Birkaç gün sonra ise kılıfın direksiyona tam oturtuğunu görecesiniz ve oynama
yapma imkanı olmayacak.
Bir de, Sedat Bey in dikimi farklı görünüyor. Benim dikimim daha değişik durmuş. Dikim tarzından kaynaklanabilir bu durum ancak ben
Sedat Bey in dikimini daha çok beğendim, orijinal duruyor = )
Neyse, Fotoğraflara geçelim
ÖNCESİ