Gönderen Konu: Araç içi sirkülasyon düğmesi basılıyken KLİMA YAKITI DAHA MI AZ ETKİLER?  (Okunma sayısı 17554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Dün bir arkadaşım araç içi sirkülasyon düğmesine bastı, böyle klima zaten içerideki soğuk havayı çevireceğinden yakıtı fazla etkilemez dedi. Ne dersiniz?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
güzel bir konu. etkileyip etkilemediği nasıl belirlenir bilemiyorum fakat sıcak havalarda ani soğutma için daha etkili olduğu kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Haklılık payı var. Düşüncemi aktarıyorum size; araç sirkülasyonu yani dışarıdan gelen havayı kapadığımızda klima daha fazla efor sarefer bu da motoru daha çok yormaya başlar ve sonuç itibari ile yakıtı etkiliyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Haklılık payı var. Düşüncemi aktarıyorum size; araç sirkülasyonu yani dışarıdan gelen havayı kapadığımızda klima daha fazla efor sarefer bu da motoru daha çok yormaya başlar ve sonuç itibari ile yakıtı etkiliyor.
Tam tersını soyledınız abı dısardan gelen havayı acarsak motor daha fazla efor sarfeder dıcektınız herhalde:)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Tam tersını soyledınız abı dısardan gelen havayı acarsak motor daha fazla efor sarfeder dıcektınız herhalde:)

Yok Sinancım doğru, dışarıdan gelen havayı kapadığın zaman araç daha fazla efor sarf eder.

Bir de şu var Örneğin  klima aktif  dışarıdan gelen hava kapalı camlar buğulandı, sebebi ise içeride havanın ytersizliği dışarıdan gelen hava her zaman yardımcı olarak düşünebiliriz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yok Sinancım doğru, dışarıdan gelen havayı kapadığın zaman araç daha fazla efor sarf eder.

Bir de şu var Örneğin  klima aktif  dışarıdan gelen hava kapalı camlar buğulandı, sebebi ise içeride havanın ytersizliği dışarıdan gelen hava her zaman yardımcı olarak düşünebiliriz.
Anladım abı ben mantıken yanlıs dusundum ozaman. Pekı bu klımada 2 dıs acmayla 4 dıs acmanın yakıta bı etkısı olurmu ?
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Anladım abı ben mantıken yanlıs dusundum ozaman. Pekı bu klımada 2 dıs acmayla 4 dıs acmanın yakıta bı etkısı olurmu ?

Şöyle düşün gaza fazla basmakla az basmak arasındaki mantığı burda da kurabilirsin. Ama çok ciddi rakamlar olmaz. Bir de sağlığı etkiler. Ekstra bir bilgi daha klimaları sağlığımızı olumsuz etkilememesi için en az 24 derecede tutmak gerek, bazı üstadlarda dışarıdaki havanın 2 ya da 3 derece düşüğü diyorlar ama benim bildiğimde 24 derecede olmasıdr.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Anladım abı :) Bızım arac da maual klıma var tesekkurler verdıgınız bılgıler ıcın:)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Rica ederim kardeşim her zaman bekleriz kapım açık her daim. :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
 Ben o tuşun herhangi bi pozisyon da yakıtı etkileceğini düşünmüyorum bence her türlü aynı yakar. Zaten hava girişini engellediğiniz zaman en fazla yarım saat o şekilde kullanılması gerekmiş yoksa zarar. Hem buğu ve insanı da olumsuz etkiliyor nefessiz kaldığın için ufaktan baş ağrısı ve bulanıklık yapabiliyor.
 Diş meselesi de dediğin gibi kayda alınmayacak kadar küçük bi şekilde etkiliyodur o da pervanenin hızlı dönmesiyle aküden aldığı güçten dolayı yakıtı çok çok az da olsa etkiler ama onu hiç düşünme bile etkilemez denecek kadar az...
  Sercan da çok güzel bi konuya değinmiş bu evimizde de geçerli arabada da... Klimayı 24 dereceye ayarlarsan hem yakıttan tasarruf edersin hemde en önemlisi sağlığına dikkat edersin rahatsız etmez o diş olayını da fazla açmadan düşük devirlerde kullanmalısın hem aracın içi güzel olur hemde senin sağlığın...

Bu arada benim sattığım 1.33 corolla'da o sirkülasyonu kapattığımız zaman (yani dışarıdan hava almadığı zaman) aracın yol tutuşu daha da bi güzelleşiyordu rüzgardan etkilenmesi azalıyordu ufaktan bariz belli ediyordu bunu hatta ben bazen onu kapatıp camımı 1 diş açıyordum... Böyle bir şeyi farkeden oldu mu yoksa benim araçta mı bi tuhaflık var ! :) Ama tuhaflık olduğunu sanmıyorum bu sistem yeni focusta var hıza göre önde ki ızgaralar yön ve şekil değiştiriyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Nasıl tasarruf yapacağız diye düşünürken aklımızı yitirmeyiz inşallah .

O kadar düşünmeyin arkadaşlar boş verin yakıttan tasarruf edeceğim diye doktora çuvalla para vermiyek sonra . :)

Sağlık açısından bende 24 dereceye ayarlayıp auto konumuna alıyorum ilk başta fan orta seviyede açılıyor içerisi soğudukça fan en düşük konuma kadar düşüyor . İç hava sirkülasyonu da kapalı tutuyorum ama dış hava kirli ise içeri koku gelmesin diye mecburen açtığımda oluyor .

Yakıt konusuna gelirsek ben etkiliyeceğini düşünmüyorum etkilese bile bunu farketmemiz imkansız gibi bir şey olur .