Ben o tuşun herhangi bi pozisyon da yakıtı etkileceğini düşünmüyorum bence her türlü aynı yakar. Zaten hava girişini engellediğiniz zaman en fazla yarım saat o şekilde kullanılması gerekmiş yoksa zarar. Hem buğu ve insanı da olumsuz etkiliyor nefessiz kaldığın için ufaktan baş ağrısı ve bulanıklık yapabiliyor.
Diş meselesi de dediğin gibi kayda alınmayacak kadar küçük bi şekilde etkiliyodur o da pervanenin hızlı dönmesiyle aküden aldığı güçten dolayı yakıtı çok çok az da olsa etkiler ama onu hiç düşünme bile etkilemez denecek kadar az...
Sercan da çok güzel bi konuya değinmiş bu evimizde de geçerli arabada da... Klimayı 24 dereceye ayarlarsan hem yakıttan tasarruf edersin hemde en önemlisi sağlığına dikkat edersin rahatsız etmez o diş olayını da fazla açmadan düşük devirlerde kullanmalısın hem aracın içi güzel olur hemde senin sağlığın...
Bu arada benim sattığım 1.33 corolla'da o sirkülasyonu kapattığımız zaman (yani dışarıdan hava almadığı zaman) aracın yol tutuşu daha da bi güzelleşiyordu rüzgardan etkilenmesi azalıyordu ufaktan bariz belli ediyordu bunu hatta ben bazen onu kapatıp camımı 1 diş açıyordum... Böyle bir şeyi farkeden oldu mu yoksa benim araçta mı bi tuhaflık var !

Ama tuhaflık olduğunu sanmıyorum bu sistem yeni focusta var hıza göre önde ki ızgaralar yön ve şekil değiştiriyor...