Gönderen Konu: VSC avensis testim ve bir sorum  (Okunma sayısı 5338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
VSC avensis testim ve bir sorum
« : Eylül 06, 2012, 14:01:48 »
Arkadaşlar dün bir avensis sahibiyle anlaştım. Aracı yarın teslim alacağım inşallah. Bildiğim kadarıyla 2004 avensis elegantlarda VSC mevcut. Araçta TCS OFF tuşu da var. VSC ESP ile aynı anlama geliyor diye biliyorum. Ve bu düşünceyle aracı test ederken virajda bir deneme yaptım. Ama araç bayağı savruldu. Bu savrulmayı yumuşak süspansiyonlara ve biraz eskimiş lastiklere bağlıyorum. Ama VSC devreye girdi mi girmedi mi tam emin olamadım.

Aranızda VSC test eden varsa bu tür arkadan kayma olayını yaşadınız mı?

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 06, 2012, 14:01:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: VSC avensis testim ve bir sorum
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2012, 14:07:26 »
dediğiniz gibi vsc ile esp aynı,tcs ise çekiş kontrol olması lazım.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2012, 14:11:29 »
araç kafadan veya arkadan kaydığında vsc bunu toparlayabilmek için elinden geleni yapar, fakat kayma şiddetine, zemin ve lastikler çok önemli rol oynuyor, esp illa ki de arabayı toplayıp yola geri sokacak diye birşey yok...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2012, 14:17:14 »
benim araçta VSC devreye girince ışığı yanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2012, 14:39:08 »
araç kafadan veya arkadan kaydığında vsc bunu toparlayabilmek için elinden geleni yapar, fakat kayma şiddetine, zemin ve lastikler çok önemli rol oynuyor, esp illa ki de arabayı toplayıp yola geri sokacak diye birşey yok...

Bugüne dek çok esp testi yaptım. 2009 Passat, 2006 Vectra, 2004 BMW 3, 2011 Civic, 2011 Mazda 3 gibi araçlarda özellikle ESP denemeleri yaptım. Mazda ve Vectra başta olmak üzere ESP aracı gayet rahat çizgisine döndürebiliyor. Ama avensis bunu pek istediğim gibi yapamadı. Sola virajlı bir yolda hızımı biraz arttırıp viraja girdiğimde aracın arkası beni korkutacak kadar savruldu. Direksiyonu yarım zıt tarafa çevirerek toparladığımda biraz panikledim açıkçası. O panikle VSC ışığına dikkat edemedim. Ama sanki abs benzeri olan o sesi duydum gibi. Dediğim gibi emin değilim. Kuru zemindi ve hızım 70 km falandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2012, 15:36:45 »
Vehicle Stability Control (VSC), Traction Control (TRC).
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2012, 17:37:00 »
Avensis te EBD destekli ABS var.. Ayrıca VSC ve TCS var ..Tcs bir tuşla kapatılabilir.. Ama Vsc araç çalıştığında otomatik başlar sonra ihtiyaç anında devreye girer..  VSC yi karlı havada denedim çalıştı ama diğer markaları ve virajda ne olur onu bilmiyorum.. Şunu söyleyeyim Jetta ile aynı hızda viraja girdik.. yaklaşık 110 km ile jetta kaydı avensis kaymadı ..  Avensisi kaydırmak da baya bi zor onu da söyleyeyim...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2012, 22:40:32 »
Avensis te EBD destekli ABS var.. Ayrıca VSC ve TCS var ..Tcs bir tuşla kapatılabilir.. Ama Vsc araç çalıştığında otomatik başlar sonra ihtiyaç anında devreye girer..  VSC yi karlı havada denedim çalıştı ama diğer markaları ve virajda ne olur onu bilmiyorum.. Şunu söyleyeyim Jetta ile aynı hızda viraja girdik.. yaklaşık 110 km ile jetta kaydı avensis kaymadı ..  Avensisi kaydırmak da baya bir zor onu da söyleyeyim...

Viraj testi konusunda kendimce bir merakım var. Mesela Mazda 3 ve Opel Vectra bu konuda benim gözümle kusursuza yakın. Araçlar ray üzerinde gidiyor gibi. Gerçekten çok çok başarılılar. Ama Avensisin yumuşak süspansiyonları kayması için birinci sebep. Dediğim gibi kullandığım aracın lastikleri biraz eski gibiydi. Brigestone Potenza marka ve 2007 üretimiydi. Dişleri bayağı vardı ama artık işlevini yitirmiş. Ben buna bağlıyorum savrulmasını. Direksiyonu resmen zıt yöne manevra yapmak zorunda kaldım. Hızım 70 km idi. Amacım VSC nin çalışıp çalışmadığını anlamaktı. Pek anlayamadım ama :)

Bu arada yarın sabah notere gideceğiz ve aracı alacağım. Anadolu yakasını hiç bilmiyorum. Rastgele bir servise gideceğim ve aracın şaselerini, elektronik aksamını kontrol ettireceğim. Gerisi pek mühim değil benim için. Yönlendirebileceğiniz bi yer varsa lütfen birşeyler yazın. Yanlış servise girip kazıklanmak istemem. Malum servisleri bilirsiniz işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2012, 22:45:37 »
hayırlı olsun, çok güzel bir seçim yapmışsınız. servis olarak anadolu yakasında nataş (servisinden hiç memnun değilim) hariç diğerlerine gidebilirsiniz. Benim tavsiyem zeytinburnu derindere. ilgi alaka memnuniyet on numara.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2012, 22:47:32 »
benim araçta VSC devreye girince ışığı yanıyor

kemal amca esp devreye girince ışığı yanmaz
araba patinaj çekerken kaygan araba lambası yanar o da araban kayıyor dikkat et demektir :)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2012, 22:53:46 »
hayırlı olsun, çok güzel bir seçim yapmışsınız. servis olarak anadolu yakasında nataş (servisinden hiç memnun değilim) hariç diğerlerine gidebilirsiniz. Benim tavsiyem zeytinburnu derindere. ilgi alaka memnuniyet on numara.

Nataş için dikkat edeceğim gitmemeye. Kendime avrupa yakasında özel bir servis keşfetmem lazım. Kendi parçamı kendim alıp ustaya kendim götürüyorum bişey olduğunda. Böyle bi alışkanlık var bende. Zeytinburnu derindereye denemek için gideceğim mutlaka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2012, 22:55:59 »
hayırlı olsun güzel tercih avensis babadır..
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2012, 22:57:27 »
hayırlı olsun güzel tercih avensis babadır..

İyi dileğiniz için çok teşekkür ederim. D sınıfı hevesim vardı. Bütçem dahilinde bi deneyeyim dedim. İlk fırsatta sıfır honda civic alacağım ama. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 06, 2012, 23:02:26 »
Nataş için dikkat edeceğim gitmemeye. Kendime avrupa yakasında özel bir servis keşfetmem lazım. Kendi parçamı kendim alıp ustaya kendim götürüyorum bişey olduğunda. Böyle bir alışkanlık var bende. Zeytinburnu derindereye denemek için gideceğim mutlaka.
Ben bostancıda oturuyorum ve şu ana kadar aracın bütün işlemlerini hep derindere'de yaptırdım. tabii artık çoğu çalışan tanıyor beni ufak tefek işlerde ücret dahi almıyorlar veya indirim yapıyorlar :)
Özel servise hiç gitmedim fakat herkesin çok söz ettiği ve memnun olduğu Toyotronic servisi var güngören'de yerleri. Orayı açan kişi de önceden derindere'de çalışıyormuş ve sonra kendi yerini açmış , kendisi japonyada toyota araçları hakkında eğitimlere falan katılmış oldukça bilgili biri. Ben gitmedim ama duyduklarım bunlar.
Sitesini de incelebilirsin... http://toyotronic.com/index.php
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 06, 2012, 23:07:29 »
Ben bostancıda oturuyorum ve şu ana kadar aracın bütün işlemlerini hep derindere'de yaptırdım. tabii artık çoğu çalışan tanıyor beni ufak tefek işlerde ücret dahi almıyorlar veya indirim yapıyorlar :)
Özel servise hiç gitmedim fakat herkesin çok söz ettiği ve memnun olduğu Toyotronic servisi var güngören'de yerleri. Orayı açan kişi de önceden derindere'de çalışıyormuş ve sonra kendi yerini açmış , kendisi japonyada toyota araçları hakkında eğitimlere falan katılmış oldukça bilgili biri. Ben gitmedim ama duyduklarım bunlar.
Sitesini de incelebilirsin... http://toyotronic.com/index.php

Çok sağolun. Güzel bilgi oldu benim için bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2012, 07:37:43 »
Hasan Bey hayirli olsun aracininz. Allah kaza bela vermesin.
VSC surekli acik olur devre disi birakmak icin tusu vardir. Devre disiyken turuncu renkli kayan araba ikonu cikar gostergede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 07, 2012, 10:20:14 »
Mustafa Bey natastan niye memnun degilsiniz? Aksine ben gayet memnunum
Toyota Corolla D-4D 2007 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 07, 2012, 15:24:17 »
Hasan Bey hayirli olsun aracininz. Allah kaza bela vermesin.
VSC surekli acik olur devre disi birakmak icin tusu vardir. Devre disiyken turuncu renkli kayan araba ikonu cikar gostergede

Efendim aracı almış bulunyorum. Yalnız VSC iptal tuşu nerede acaba? Sadece TRC OFF tuşu var görebildiğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 07, 2012, 15:30:26 »
Mustafa Bey natastan niye memnun degilsiniz? Aksine ben gayet memnunum

Aracımı bu sabah satın almadan önce servis aradık anadolu yakasında. Pek bilmediğimiz için tesadüfen bi toyota servisi bulduk. Girdik ve derdimi anlattım. Danışmadaki görevliye "Efendim ben avensis marka ikinci el bir araç alacağım. Araç burada, bi bilgisayara soksak, bi de lifte kaldırıp sağına soluna baksak, ustanızda bi kontrol etse" dedim. Hiç yumuşak olmayan bir tavırla "Biz ikinci el araç kontrolü kesinlikle yapmıyoruz." dedi. O kadar emin bir cümle kurdu ki sanki and içmişler bu konuda iş yapmamaya. Israr ettim, birine yönlendirdi içeride. O kişide birebir aynı şeyi söyledi. Yahu dedim, beni bi müşteri olarak kabul edin, aracı kontrol ettirmek istiyorum dedim. Malesef aynı şekilde hiç yumuşak olmayan bir tavırla red cevabı aldım.

Çıktığımda bu servisin Nataş olduğunu öğrendim.. Ah dedim, bunu dün akşam forumda bana söylemişlerdi Nataş'a gitmeyin diye. Ama artık çok geçti.

Toyota daha ilk dakikadan gözümde puan kaybetti servis konusunda... Yazık...

Altı üstü aracı kontrol edeceklerdi. Aynı şeyi Hondamı alırken yapmıştım. Aldım sahibiyle birlikte honda çiftkurtlara götürdüm. 60 TL ye aracın her yerini kontrol edip bi tomarda kağıt dökümü vermişlerdi elime. İşte reklam budur...

Sağlık olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 07, 2012, 15:46:55 »
Efendim aracı almış bulunyorum. Yalnız VSC iptal tuşu nerede acaba? Sadece TRC OFF tuşu var görebildiğim.

benim aracta direksiyonun hemen saginda 3-4 siyah renkli tus takimi var orada. usutnde kayan araba resmi var ona basinca gostergece sari renkli kayan araba ikonu cikiyor.