Gönderen Konu: LPG taktırmak ???  (Okunma sayısı 16149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG taktırmak ???
« Yanıtla #120 : Ekim 08, 2012, 22:17:24 »
İyi yapmışsın OTomatik+2.0 Candır :)
Evet. 1.6 Corolla Otom. bakacaktım, uzun yolda zor olur diye bakmadım. 1.3 Getz Otom. vardı, şehir içi iyidi şehir dışı çok yakıyordu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ekim 08, 2012, 22:17:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Ekim 08, 2012, 22:51:02 »
Evet. 1.6 Corolla Otom. bakacaktım, uzun yolda zor olur diye bakmadım. 1.3 Getz Otom. vardı, şehir içi iyidi şehir dışı çok yakıyordu.
Çinlilere bak o teknolojiyi de geliştirmişler demek şehir içi az yakıp şehir dışı çok yakması fena valla sadece Getz'e özel bi özellik olsa gerek :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ekim 08, 2012, 22:55:22 »
Alıntı
Valla beleş. Nasıl olsa garanti bozulmuyor...

aynı brc kiti dışarda kendin takırsan 1200  tl ama 6 yıl garantiyi bozmamak için çaresiz o kazığı yiyeceğiz
birde işçilik olayı çok temiz, arabada her şey orijinal bir tek delik bile açılmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ekim 08, 2012, 22:56:01 »
Çinlilere bak o teknolojiyi de geliştirmişler demek şehir içi az yakıp şehir dışı çok yakması fena valla sadece Getz'e özel bir özellik olsa gerek :)
çinli değil onlar Vietnamlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Ekim 08, 2012, 22:59:17 »
aynı brc kiti dışarda kendin takırsan 1200  tl ama 6 yıl garantiyi bozmamak için çaresiz o kazığı yiyeceğiz
birde işçilik olayı çok temiz, arabada her şey orijinal bir tek delik bile açılmıyor
Ee daha ne bence o fiyata değer... Benim gibiler ne yapsın aracın her yeri delinecek garanti falan yok ölüsü 3 bin lira tutuyor...

çinli değil onlar Vietnamlı
Tatile gitmiştir onlar oraya ne işleri var Vietnam'da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ekim 09, 2012, 16:32:28 »
Çinlilere bak o teknolojiyi de geliştirmişler demek şehir içi az yakıp şehir dışı çok yakması fena valla sadece Getz'e özel bir özellik olsa gerek :)
Ee araç otomatik ve 1.3 motor. Uzun yolda çok yakar. Araçta 4 kişi yük falan yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ekim 09, 2012, 20:00:01 »
Yılda 10000 km yol yapıyorum diye lpg bağlatmıyordum ama son zamlarla artık dayanacak hâl kalmadı.Brc kit bağlatmayı plânlıyorum.BRC Kite 1600/12 taksit fiyat aldım.İstersem 200TL Brc 3 yıl veya 100bin km garanti yaptırma imkanı da  var. Alternatif olarak honda civic lpg olayını ayrıntılı öğrenmek için bayii ile görüştüm. 6 yıl garantili fabrika alt yapılı civic sadece elegance eco donanımda var.Eco ise 600 Tl fark ile satılıyor.3000 TL Brc kit fiyatı.Toplam  civic elegance+600 eco+3000TL =57500 TL civarı fiyat verdiler.İndirimle 54500 civarı son fiyat aldım.Diğer civic modellerine lpg takılıyor ama 6 yıl garanti hooppp 3 yıla düşüyor.Bunlarda fabrikasyon alt yapı yok.Takasta 2011 corolla 1.6 comfort extra 19000km aracıma 35bin tl fiyat verdiler.Bende 38 bine almıştım.Civic Lpg garanti olayını ayrıntılı öğrenince ardıma bakmadan çıktım. Hondanın 6 yıl garantili fabrikasyon lpg yi sadece elegance ecoda sunması .dream ve premium donanımlarda sunmaması çok büyük eksiklik.
Durum böyle olunca aracım 2011 corolla comft extra'ya brc kit taktırıp brc sigorta yaptırmaya karar verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Ekim 09, 2012, 20:25:11 »
Abi arabayı uzun süre kullanacaksan eger ustasıda iyiyse prins taktır.Biz arkadaşa 2,000 tl ye prins taktırdık.Valve care  sistemı yok ama.Eger o sistemide taktırırsan fiyat yükseliyor.Valve care olunca araba ayrı bir yag haznesi var.Motoru lpg nın sıcaklıgından  korumak için subaplara bu katkıyı atıyor.Katkı bitince lpg ye geçmiyor.Ayrıca prinsin kullandıgı khein enjektörleride  benzıne en yakın  tapkis süresi olarak ççalışan enjektörler.
Şahsen gücüm yetiyorsa 1,600 tl brc vereceğime 2,000 tlye düz prins taktırırım..
Brc yi kötülemiyorum önceki hb corollamda 40 bin brc kullandım sorun yaşamadım.Şimdide verso da landi renzo var .Ama brc li hb landi renzolu versodan çok yakıyordu.
Prinsin lpg göstergesi dolum seviyesini prins yazısını çok farklı renkle ayarlatabiliyon.Arkadasın 2012 corolla com.extra ya taktırdık.Prins yazısını sarı lpg dolum seviyesini beyaz  ayarlattık göstergeyle birebir uydu şık oldu.
Paran varsa prins sonrasında abi ustan hangisini takarsa.BRc landı renzo tartarini bunlar aşagı yukarı aynı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ekim 09, 2012, 22:24:38 »
Abi arabayı uzun süre kullanacaksan eger ustasıda iyiyse prins taktır.Biz arkadaşa 2,000 tl ye prins taktırdık.Valve care  sistemı yok ama.Eger o sistemide taktırırsan fiyat yükseliyor.Valve care olunca araba ayrı bir yag haznesi var.Motoru lpg nın sıcaklıgından  korumak için subaplara bu katkıyı atıyor.Katkı bitince lpg ye geçmiyor.Ayrıca prinsin kullandıgı khein enjektörleride  benzıne en yakın  tapkis süresi olarak ççalışan enjektörler.
Şahsen gücüm yetiyorsa 1,600 tl brc vereceğime 2,000 tlye düz prins taktırırım..
Brc yi kötülemiyorum önceki hb corollamda 40 bin brc kullandım sorun yaşamadım.Şimdide verso da landi renzo var .Ama brc li hb landi renzolu versodan çok yakıyordu.
Prinsin lpg göstergesi dolum seviyesini prins yazısını çok farklı renkle ayarlatabiliyon.Arkadasın 2012 corolla com.extra ya taktırdık.Prins yazısını sarı lpg dolum seviyesini beyaz  ayarlattık göstergeyle birebir uydu şık oldu.
Paran varsa prins sonrasında abi ustan hangisini takarsa.BRc landı renzo tartarini bunlar aşagı yukarı aynı.
Tuncay prins için 1900 TL fiyat aldım.Aradaki fark önemli değil ama prinste sigorta yok.Lpg ya  çıkarabileceği sıkıntılardan dolayı pek yaklaşmıyordum.Brc deki sigorta olayı insanın aklını çeliyor.Araştırdığım kadarıyla brc ve prins aynı tip en kaliteli enjektörleri kullanıyor.Ama prins ecusu ile bir adım öne geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Ekim 09, 2012, 23:12:18 »
yok abi brc kullandım .Prins i kullanmadım ama  arkadasların mitsubishi asx ve 2012 corollada vardı.Brc gibi enjktör  çıtırtısı yoktu.Abi brc nin lpg enjektörü aracın içinde olmasada dışında çıt çıt çıt diye sesini çok rahat duyarsın.Prinste bu yok.Abi prins khein marka japon malı enjektör kullanıyor.Bu enjektörlerde tepki süresi olarak benzıne en yakın çalışan en kaliteli enjektörler.Prins le brc hemen hemen aynı.Motordaki sıkıntıya gelecek olursan abi lpg den dolayı  subaplara zarar verir.Buda 10-20 binde olmaz,100 binlere doğru olur.Çok yüksek devirli kullanmıyorsanız sıkıntı olmaz.
Lpgde hiçbirşey olmasın paramda var diyorsanız valve care ile prins taktırın ozaman.
Brc de iyi ama prins önde abi.
Brc de landirenzoda tartarinide hemen hemen aynı.LAndi renzo bosh marka kullanıyor.Hangisinin ustası iyiyse onu taktırın.
Brc nin bana göre tek avantajı atiker gibi servis agı geniş.Heryerde kolaylıkla bulabiliyorsun.Prins landı renzo tartarini öyle değil.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Ekim 14, 2012, 14:49:58 »
Ee araç otomatik ve 1.3 motor. Uzun yolda çok yakar. Araçta 4 kişi yük falan yok.
Ee aynı yolu şehir içinde yaptığı zaman daha mı az yakıyor sanıyorsun bütün diğer araçlar gibi içinde 4 kişi varsa 1.3 ve otomatikse şehir dışına göre şehir içinde daha çok yakar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ekim 15, 2012, 17:57:10 »
Ee aynı yolu şehir içinde yaptığı zaman daha mı az yakıyor sanıyorsun bütün diğer araçlar gibi içinde 4 kişi varsa 1.3 ve otomatikse şehir dışına göre şehir içinde daha çok yakar...
Şehir içi hesaplamalarımda yanılıyorum. Mesela sana bir soru sorayım.

-1.3 Benzinli otomatik araba 4 kişi ile istanbuldan ankaraya ne kadar yakar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #132 : Kasım 02, 2012, 16:22:10 »
LPG'nin aracınızın performansını düşürmez.
Ayrıca insanların çoğunun umursamadığı, Yaşlı Dünyamızın daha çok kirlenmesini ve ısınmasını engeller.
Doğal bir yakıttır. Ayrıca aracınıza zarar da vermez. Haa bu söylediklerimin hepsi kit montajını nereye ve kimlere yaptırdığınıza göre değişir.
Yani LPG dönüşümü doğru yerler tarafından yapıldığı sürece hem cebinizi hem Dünyayı korur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Kasım 27, 2012, 09:58:37 »
Tuncay prins için 1900 TL fiyat aldım.Aradaki fark önemli değil ama prinste sigorta yok.Lpg ya  çıkarabileceği sıkıntılardan dolayı pek yaklaşmıyordum.Brc deki sigorta olayı insanın aklını çeliyor.Araştırdığım kadarıyla brc ve prins aynı tip en kaliteli enjektörleri kullanıyor.Ama prins ecusu ile bir adım öne geçiyor.

merhaba bünyamin bey ipragaz garantisinde olan PRİNS O KM araçlara motor garantisi ipragaz güvencesiyle verilmektedir .O KM olmayan araçlar ise 250 tl karşılığında ergo isviçre sigortadan 2 yıl 100 km motor garantisi altına alınmaktadır .

prins ve diğerleri olarak adlandırmak gerektiğini düşünüyorum lpg sektörünü .prinste kullanılan kompenentlar ayrı ayrı en iyilerden seçilmiştir .enjektör keihin 1.2 ohm hıznına sahipken ecu ise 24 bit hızında en hızlı tepki ve işletim hızına sahiptir .şamandırası tomasetto en iyi denecek olandan .regülatörü ise  2.20 mbar işletme basıncıyla tüm araçların ihtiyacı olan lpg yi (kompressor &turbo&biturbo ) karşılamaktadır .

her zman şu yorumu yapmışımdır iyilerde var ama mükemmeli isteyenlerin tercihi prins olmalı  !!!

iyi mükemmelin düşmanıdır

saygılarımla
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Kasım 27, 2012, 19:20:13 »
bünyamin bey prins gerçekten çok kaliteli.Tartarini landi renzo brc fiyat olarakta kalite olarakta birbirine ytakın.enjektör sesinden dolayı landi renzo brc tartariniden geride.Ama şuda var.Brc atiker gibi heryerde servisi var.o yüzden brc yaygın servis agı ile prinsten sonra gelebilir.-
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Kasım 28, 2012, 13:06:23 »
bünyamin bey prins gerçekten çok kaliteli.Tartarini landi renzo brc fiyat olarakta kalite olarakta birbirine ytakın.enjektör sesinden dolayı landi renzo brc tartariniden geride.Ama şuda var.Brc atiker gibi heryerde servisi var.o yüzden brc yaygın servis agı ile prinsten sonra gelebilir.-

tuncay bey bu söylemiş olduklarınızı bundan iki sene önce söylemiş olsaydınız ,size sonuna kadar katılırdım fakat PRİNS İPRAGAZ tarafından satışa sunulduğundan beri servis ağı nerdeyse 10 katına çıktı .tüm illerde servisi bulunmaktadır .doğu anadolunun bi kaç ili hariç .

prins gücünü ipragazla birleştirip lpg sektöründe kurumsal bir kimlik yarattı .sorun ne olursa olsun karşınızda 7/24 muhattap bulabileceğiniz güçlü ve güvenilir bir şirket var artık İPRAGAZ  :)

lpg sektöründe prinsi ayrı diğerlerini ayrı kulvara koymakta fayda var ,ürün kalitesi sorunsuzluğu ve tüm kompenantların en iyilerden seçildiğini bu sektöre emek vermiş ve doğruları söyleyen herkes lpg dönüşümü yapan birey için değişmez gerçektir .
selamlar
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Kasım 28, 2012, 13:58:44 »
Bizde yaklaşım 2 aydır Prins kullanıyoruz. Zaten marka Hollanda markası ve Avrupa'nın en öncü markalarından. Şu ana dek sıkıntı yaşamadık ve yaşayacağımızı da düşünmüyorum(Araç 1.6 corolla terra) Performans olarak benzinden farkı yok. Rampalarda klima açık olmasına rağmen en ufak bir düşüş yok devirde basarsan artış var hatta :) Gaza geçerken en ufak bir titreme vs yok. Gaza geçme anı araç motoru 35 derece olunca geçiyor. Ayrıca diğer LPG markalarında ilk bakım 10.000 km ike Prins'de 20.000 ki bu bence herşeyi anlatıyor. 
 Biz çok memnunuz iyi ki Prins taktırmışız.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Kasım 28, 2012, 16:15:57 »
Bizde yaklaşım 2 aydır Prins kullanıyoruz. Zaten marka Hollanda markası ve Avrupa'nın en öncü markalarından. Şu ana dek sıkıntı yaşamadık ve yaşayacağımızı da düşünmüyorum(Araç 1.6 corolla terra) Performans olarak benzinden farkı yok. Rampalarda klima açık olmasına rağmen en ufak bir düşüş yok devirde basarsan artış var hatta :) Gaza geçerken en ufak bir titreme vs yok. Gaza geçme anı araç motoru 35 derece olunca geçiyor. Ayrıca diğer LPG markalarında ilk bakım 10.000 km ike Prins'de 20.000 ki bu bence herşeyi anlatıyor. 
 Biz çok memnunuz iyi ki Prins taktırmışız.

PRİNS' le nice nice tasasruflu ve keyifli sürüşler :alkis:
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
« Yanıtla #138 : Kasım 28, 2012, 19:08:13 »
Prins taktırmanı öneririm..Ben de prins kullanıyorum.Memnunum...Prinsin en önemli farkı keihin enjektör kullanması.Bu japon firması bir çok kalbur üstü otomobile enjektör üretiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Kasım 30, 2012, 01:48:35 »
1.33 Aurisin uymadığı lpg var mı? sorun yaşanan marka var mı?