0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu sensör demekki bir yerde tersleyerek ışığı yakıyor ama oraya koyulması biraz mantıksız yav servise sorarsan bir haber verebilirmisin abi bir şeyler yapmayı düşünüyorum
sensörün yeri diğer araçlardada aynı yerde nerdeyse bütün araçların far sensörü torpido üzerinde o yüzden yerinde problem yok asıl olan sensör var ama çalıştıracak ne bir düğme nede kolda auto seçeneği ben biraz daha burcalayacağım bir on off anahtar takabilirsen belki çalışır haber veririm...
yer derkan şöyle demek istemiştim mesela gittiğin yolun üstünde yol aydınlatması var tam alt hizasında olduğu için kararıyor lamba bittiğinde aydınlanıyor yani sürekli ışıkta dalgalanma olacak
hmm bunun bir devreisini ve modülünü bulsakta bağlasak
uğur bey ben videoda yanlış görmediysem sistemde bir yanlışlık var yada ben çalışma prensibini tam bilmediğimden bana yanlış gibi geliyorda olabilir.sensöre ışığı tuttuğunuzda devre tamamlanıyor ışık yanıyor karanlıkta devre kesiliyor ışık sönüyor. çalışma prensibini biraz açarmısınız.acaba bu sensörün ucuna role bağlayıp roleyide farlara bağlasak sensör açılınca elektriği kesse ışıklar sönse ama o zamanda gündüz far açamayız mı ?ustalardan yorum bekleyelim mesela selçuk bey den o kesin bu işi çözer.
ya benim bildiğim o dijital klimanın sensörü. araç belirli bir sıcaklığa ulaşınca klimayı off konumuna getiriyor. ayrıca benim astrada yağmur sensörünün içinde ön camda dikiz aynasının altında. torpido üstünde olması saçma olur. arabanın tavan lambasını yakınca farları kapatabilir
Uğur bey, bu aracınızda gösterge tablonuzu aydınlatan sistemin reosta ayarını kendiniz yapabiliyormusunuz? yoksa bu sensör vasıtasıylamı gösterge ışıkları canlanıyor veya yumuşuyor?
uğur bey ben videoda yanlış görmediysem sistemde bir yanlışlık var yada ben çalışma prensibini tam bilmediğimden bana yanlış gibi geliyorda olabilir.sensöre ışığı tuttuğunuzda devre tamamlanıyor ışık yanıyor karanlıkta devre kesiliyor ışık sönüyor. çalışma prensibini biraz açarmısınız.acaba bu sensörün ucuna role bağlayıp roleyide farlara bağlasak sensör açılınca elektriği kesse ışıklar sönse ama o zamanda gündüz far açamayız mı ?ustalardan yorum bekleyelim mesela selçuk bey den o kesin bu işi çözer.elektronikçiden ldr sensör aldım denedim benim aracımdaki sensörle aynı çalışıyor. Kesinlikle far sensörü.
Ambiyans sensörü. Bu solar sensör araba iç sıcaklığını ve ön konsola düşen güneş ışığının şiddetini ölçüyor ve klimanın ortamı dengede tutmasına yardımcı oluyor tabiki de klimanın AUTO modundayken. Otomatik far sensörüne dönelim Toyotanın hangi araçlarında otomatik far sensörü var?
Bu sensör hakkında söyledikleriniz doğru olabilir, videoda; ışık tutunca lambaları yakması far sensörü olarak çalışmaya ters düşmektedir,İç donanım listesinde "Otomatik yanan farlar" adı ile üst donanım paketli tüm modellerde var.
Anladım. Otomatik far sensörleri yağmur sensörüyle aynı bölgede oluyor. Araç içi termometre Avensiste kontağın oradaki çizik çizik açılmış bölge. Auris'te tavanda iki tane olması lazım aynı boşluktan biri mikrofon diğeri termometre yine. Dış ısı ölçerlerde genelde sol ayna bağlantı bölgesinde oluyor. İnşallah yanlış bilmiyorumdur