Gönderen Konu: e12 corolla torpidoda bulunan far sensörü gözü var bu nedir...???  (Okunma sayısı 11408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
bu sensör demekki bir yerde tersleyerek ışığı yakıyor ama oraya koyulması biraz mantıksız yav servise sorarsan bir haber verebilirmisin abi bir şeyler yapmayı düşünüyorum

sensörün yeri diğer araçlardada aynı yerde nerdeyse bütün araçların far sensörü torpido üzerinde o yüzden yerinde problem yok asıl olan sensör var ama çalıştıracak ne bir düğme nede kolda auto seçeneği ben biraz daha burcalayacağım bir on off anahtar takabilirsen belki çalışır haber veririm...
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
sensörün yeri diğer araçlardada aynı yerde nerdeyse bütün araçların far sensörü torpido üzerinde o yüzden yerinde problem yok asıl olan sensör var ama çalıştıracak ne bir düğme nede kolda auto seçeneği ben biraz daha burcalayacağım bir on off anahtar takabilirsen belki çalışır haber veririm...
yer derkan şöyle demek istemiştim mesela gittiğin yolun üstünde yol aydınlatması var tam alt hizasında olduğu için kararıyor lamba bittiğinde aydınlanıyor yani sürekli ışıkta dalgalanma olacak
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
ben takipteyim abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
yer derkan şöyle demek istemiştim mesela gittiğin yolun üstünde yol aydınlatması var tam alt hizasında olduğu için kararıyor lamba bittiğinde aydınlanıyor yani sürekli ışıkta dalgalanma olacak

benim aracımda sonradan taktığın far sensörü var zaten ama sokak lambasından etkilenmiyor ama gün ışığı olması lazım kapalı otoparka giriyorum içeride ışıklar yansa bile sönmüyor.
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
hmm bunun bir devreisini ve modülünü bulsakta bağlasak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
hmm bunun bir devreisini ve modülünü bulsakta bağlasak :D

eğer çok istersen gittigidiyorda far sensörü satılıyor follow me home özelliğide var ben taktım aracıma süper gerçekten kapıları açınca sisleri yakıp seni bekliyor kapıyı açınca da sönüyor aracı karanlıkta çalıştırınca yanıyor farlar sonrada araçtan inerken kapıyı açınca sisleri yakıyor ve 30 saniye sonra kapatıyor ışıkları gerçekten işe yarıyor. ayrıca bu özellik yeni araçların bazınların standar olarak sunuluyor.
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
uğur bey ben videoda yanlış görmediysem sistemde bir yanlışlık var yada ben çalışma prensibini tam bilmediğimden bana yanlış gibi geliyorda olabilir.

sensöre ışığı tuttuğunuzda devre tamamlanıyor ışık yanıyor karanlıkta devre kesiliyor ışık sönüyor. çalışma prensibini biraz açarmısınız.

acaba bu sensörün ucuna role bağlayıp roleyide farlara bağlasak sensör açılınca elektriği kesse ışıklar sönse ama o zamanda gündüz far açamayız mı ?

ustalardan yorum bekleyelim mesela selçuk bey den o kesin bu işi çözer.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
uğur bey ben videoda yanlış görmediysem sistemde bir yanlışlık var yada ben çalışma prensibini tam bilmediğimden bana yanlış gibi geliyorda olabilir.

sensöre ışığı tuttuğunuzda devre tamamlanıyor ışık yanıyor karanlıkta devre kesiliyor ışık sönüyor. çalışma prensibini biraz açarmısınız.

acaba bu sensörün ucuna role bağlayıp roleyide farlara bağlasak sensör açılınca elektriği kesse ışıklar sönse ama o zamanda gündüz far açamayız mı ?

barış bey bilirsiniz japon araçları şase ile çalışmakta ben geçenlerde torpidoyu söktüm ama çok fazla elektrik bilgim olmadığı için araçtıramadaım araçta sadece auto far kolu yok bir tek düğmeyle far sensörüne dönüşebilir  oradaki sensörün kablosu takılı ve tesisatta ilerliyor ama çok da uğraşmadım bulacağım diye ama kesinlikle far sensörü.
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
bende sonradan taktığım far sensörü var far kolunu yine istediğiniz şekilde kullabiliyorsunuz. sorun olmuyor
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
ya benim bildiğim o dijital klimanın sensörü. araç belirli bir sıcaklığa ulaşınca klimayı off konumuna getiriyor. ayrıca benim astrada yağmur  sensörünün içinde ön camda dikiz aynasının altında. torpido üstünde olması saçma olur. arabanın tavan lambasını yakınca farları kapatabilir :D
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
ya benim bildiğim o dijital klimanın sensörü. araç belirli bir sıcaklığa ulaşınca klimayı off konumuna getiriyor. ayrıca benim astrada yağmur  sensörünün içinde ön camda dikiz aynasının altında. torpido üstünde olması saçma olur. arabanın tavan lambasını yakınca farları kapatabilir :D

far sensörü olan bütün araçlarda far sensörü aynı yerde sorun olacağını zannetmiyorum
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti

selçuk beyin soyismi nedir ben bir mesaj atayım engin bilgilerinden yararlanmakta fayda var
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Uğur bey, bu aracınızda gösterge tablonuzu aydınlatan sistemin reosta ayarını kendiniz yapabiliyormusunuz? yoksa bu sensör vasıtasıylamı gösterge ışıkları canlanıyor veya yumuşuyor?

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
Uğur bey, bu aracınızda gösterge tablonuzu aydınlatan sistemin reosta ayarını kendiniz yapabiliyormusunuz? yoksa bu sensör vasıtasıylamı gösterge ışıkları canlanıyor veya yumuşuyor?

kendim ayarlıyorum otomatik ayarı yok
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti

elektronikçiden ldr sensör aldım denedim benim aracımdaki sensörle aynı çalışıyor. Kesinlikle far sensörü.
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ambiyans sensörü. Bu solar sensör araba ön konsola düşen güneş ışığının şiddetini ölçüyor ve klimanın ortamı dengede tutmasına yardımcı oluyor tabiki de klimanın AUTO modundayken. Arabanın iç sıcaklığını ölçen sensör ise başka bir yerde. Otomatik far sensörüne dönelim Toyotanın hangi araçlarında otomatik far sensörü var?
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ambiyans sensörü. Bu solar sensör araba iç sıcaklığını ve ön konsola düşen güneş ışığının şiddetini ölçüyor ve klimanın ortamı dengede tutmasına yardımcı oluyor tabiki de klimanın AUTO modundayken. Otomatik far sensörüne dönelim Toyotanın hangi araçlarında otomatik far sensörü var?

Bu sensör hakkında söyledikleriniz doğru olabilir, videoda; ışık tutunca lambaları yakması far sensörü olarak çalışmaya ters düşmektedir,
İç donanım listesinde "Otomatik yanan farlar" adı ile üst donanım paketli tüm modellerde var.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
Bu sensör hakkında söyledikleriniz doğru olabilir, videoda; ışık tutunca lambaları yakması far sensörü olarak çalışmaya ters düşmektedir,
İç donanım listesinde "Otomatik yanan farlar" adı ile üst donanım paketli tüm modellerde var.

ldr sensörlerin hepsi o şekilde çalışmaktadır far sensörlerinde de ldr kullanmaktadırlar. serviste başteknisyen ile görüştüm klima ile ilgi olduğunu, ismininde solar sensör olduğunu söyledi. belkide öyledir .
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Anladım. Otomatik far sensörleri yağmur sensörüyle aynı bölgede oluyor. Araç içi termometre Avensiste kontağın oradaki çizik çizik açılmış bölge. Auris'te tavanda iki tane olması lazım aynı boşluktan biri mikrofon diğeri termometre yine. Dış ısı ölçerlerde genelde sol ayna bağlantı bölgesinde oluyor. İnşallah yanlış bilmiyorumdur :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 33 kere teşekkür etti
Anladım. Otomatik far sensörleri yağmur sensörüyle aynı bölgede oluyor. Araç içi termometre Avensiste kontağın oradaki çizik çizik açılmış bölge. Auris'te tavanda iki tane olması lazım aynı boşluktan biri mikrofon diğeri termometre yine. Dış ısı ölçerlerde genelde sol ayna bağlantı bölgesinde oluyor. İnşallah yanlış bilmiyorumdur :)

dediğiniz gibi belkide ben yanılıyorum yağmur sensörünün bulunduğu yer daha mantıklı geliyor.
0w20 Petronas