0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim bildiğiniz gbi corollam var ancak 2 sene sonra 2007-2008 auris almak istiyorum tam otomatik önerirmisiniz ?? yakıt tasarrufu konforu ve güvenliği hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
teşekkürler arkadaşlar bu arda sercan bey otomatik olmasına rağmen yakıt tasarrufu yapan araçlar VAR
Auris candır. Bide sıcaklarda gucurmadasa..
Bu arada Otomatik vitesli araçlar manuel vitesli araçlara oranla daha ekonomiktir bilginiz olsun.
çok teşekkürler ancak yunus bey bu gıcırdamanın nedenini bliyormusunuz diğer arkadaşlar sizde lütfen birazda konfordan bahsedebilirseniz çok mutlu olurum
gıcırdama sesleri plastik aksamın kalitesizliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
3 aydır kullanmakta olduğum 2012 auriste bahsedilen gıcırdama sesleri yok. Yada henüz yok
kalite değilde plastik sert diyelim ama sert plastik kalite duyusunu azaltıyor...ama makyajlı kasalarda çözüldü diye biliyorum değil mi hasan abi?
benim 2012 auriste 6700 km oldu daha bir kere bile duymadım o dediğiniz plastik sesini.. ses ve yalıtım konusunda makyajlı kasa kesinlikle başarılı.. arkanın konforu ve genişliğine diyecek söz yok zaten... diz mesafesi ve başüstü mesafesi harika.. ortada oturan kişinin konforu da düşünülerek şanzıman çıkıntısı yok edilmiş.. arkaya kesinlikle üç yetişkin sıkı fıkı olmadan binebiliyor.. ve arka koltuklar biraz da geriye yatabiliyor ki uzun yol için konfor artırıcı bir düşünce.. sürücü koltuğu da bir volvo olmasada kesinlikle vasatın üstünde.. bir oturuşta yozgat-istanbul yaptım ve hiç üzmedi.. 2007-2008 ler hakkında çok detaylı bilgim yok fakat.. şasi ve segment olarak auris zaten orta direğe hitab eden üst düzey bir araç ve hele özellikle 1.33 lt manuel benzinli motorun fiyatı bence o segmentteki bir araç için şam da kayısı benim bagajdan şikayetim yok bana yetiyor ama biraz çok eşyayla seyahat eden kişiler yada aileler için bagaj sıkıntı yaratabilir.. onu da ince stepne alıp bagaj tabanını ufak bir çalışma ile biraz daha aşağı çekerek hacim kazanılabilir ama çok birşey katacağını sanmam..
frenlerı tatmın edıcı degılll abs suretlı wuruyorr bıktım fıren sorunundn
böyle genel bir cümleye kesinlikle katılmıyorum.. piyasada "tek yada çift kavramalı" diye geçen bilgisayar kontrollü debriyajlı otomatik şanzımanlar (MMT, DSG, Powershift vs) (sadece debriyajı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar) "Teoride" manuele göre daha ekonomiktir.. fakat kaldırabileceği torklar çok sınırlıdır (bildiğim kadarıyla 7 ileri DSG 160 Nm ye kadar) ve benzinli araçlarda ancak hesaplandığı üzere ve şöförün kullanımına göre manuele göre daha ekonomiktirler.. fakat dizellerdeki torku kaldıramazlar.. tek kavramalılarda ( MMT vs.) baskı balata yokuşlarda kaçırır ve vites geçişlerinde sarsma yapar bunlar da birer tork kaybı örnekleridir... "tam otomatik" diye geçen şanzımanlar ise tork konvertörü veya kayış gibi düzeneklerle tork aktarımını sağlar ( CVT, Geartronik vs...) ve bunlarda büyük ölçüde tork kaybı yaşanır ve acemi bir şöförün kullandığı manuele göre bile kesinlikle fazla yakarsonuç olarak teoride kavramalı şanzımanlar manuele göre yakıt ekonomisi sağlamak amacı ile geliştirilmiştir fakat bunu çok fazla başardığı söylenemeztam otomatik şanzımanlar ise kesinlikle konfor amaçlı geliştirilmiştir.. manuele göre fazla yaktığı teorik bir gerçektir.. 70 model mercedeste bile tam otomatik şanzıman görebilirsiniz ve vites geçişleri günümüzdeki MMT ye göre o kadar akıcıdır ki aklınız hayaliniz durur