Gönderen Konu: Auris Önerirmisiniz ?  (Okunma sayısı 2199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Auris Önerirmisiniz ?
« : Ağustos 31, 2012, 20:27:35 »
benim bildiğiniz gbi corollam var  ancak 2 sene sonra 2007-2008 auris almak istiyorum tam otomatik önerirmisiniz   ??  yakıt tasarrufu konforu ve güvenliği hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

Toyota Club Türkiye

Auris Önerirmisiniz ?
« : Ağustos 31, 2012, 20:27:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Önerirmisiniz ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2012, 20:57:57 »
2 seneye derenin suyu çok akar :) 2 senenin planını şimdiden yapmak olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2012, 01:21:04 »
Yakıt tasarrufu ile benzinli tam otomatik bir araç çok alakasız olur.
Yanlız şu sıralar 2.el araç araştırıyorum, her markaya neredeyse baktım. Mekanik olarak Toyotayı önde gördüm, o yüzden yine aynı şekilde Toyotaya devam.
Aurise gelince geçenlerde tamirci bir arkadaşımla muhabbet ederken karşımızda bahsettiğiniz model bir Auris duruyordu ve bu araçlar diğerlerine göre gerçekten iyi dedi, tam detaylı soramadım ama ön takımının çok iyi olduğunu söyledi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2012, 07:52:33 »
teşekkürler arkadaşlar bu arda sercan bey otomatik olmasına rağmen yakıt tasarrufu yapan araçlar VAR :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2012, 08:57:15 »
benim bildiğiniz gbi corollam var ancak 2 sene sonra 2007-2008 auris almak istiyorum tam otomatik önerirmisiniz   ??  yakıt tasarrufu konforu ve güvenliği hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

yakıt tasarrufu benzin ve otomatik dediğiniz zaman ben size 2008'e kadar olan honda jazz derim.. çift bujili 1.4lt 84 HP lik bir efsane.. asla üzmez.. ama auriste boş araç değil.. corolla şasisi üzerine olması ayrı bir kalite katıyor.. 1.33 manuel ile otobanda 180 'e çıktım ne titreme, ne yolda gezme ne de en ufak bir tık demedi.. yakıt tasarrufu açısından ise normalden çok daha sakin kullanmanız lazım ki bu da şehir içinde sürekli arkadan korna yemek anlamına geliyor.... agresif kullanımda 1.6'nın değerlerini geçtiğini söyleyebilirim..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2012, 09:27:32 »
teşekkürler arkadaşlar bu arda sercan bey otomatik olmasına rağmen yakıt tasarrufu yapan araçlar VAR :D
Rica ederim.
Volkan bey tabikide var ama demek istediğm benzinli araç istediği kadar ekonomik olsun hem benzin pahalı hem de km olanağı daha az.

Bu arada Otomatik vitesli araçlar manuel vitesli araçlara oranla daha ekonomiktir bilginiz olsun.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2012, 09:46:02 »
Auris candır. Bide sıcaklarda gucurdamasa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2012, 09:47:07 »
Auris candır. Bide sıcaklarda gucurmadasa..

+1
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2012, 10:25:16 »
Bu arada Otomatik vitesli araçlar manuel vitesli araçlara oranla daha ekonomiktir bilginiz olsun.

böyle genel bir cümleye kesinlikle katılmıyorum.. piyasada "tek yada çift kavramalı" diye geçen bilgisayar kontrollü debriyajlı otomatik şanzımanlar (MMT, DSG, Powershift vs) (sadece debriyajı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar) "Teoride" manuele göre daha ekonomiktir.. fakat kaldırabileceği torklar çok sınırlıdır (bildiğim kadarıyla 7 ileri DSG 160 Nm ye kadar) ve benzinli araçlarda ancak hesaplandığı üzere ve şöförün kullanımına göre manuele göre daha ekonomiktirler.. fakat dizellerdeki torku kaldıramazlar.. tek kavramalılarda ( MMT vs.) baskı balata yokuşlarda kaçırır ve vites geçişlerinde sarsma yapar bunlar da birer tork kaybı örnekleridir...

"tam otomatik" diye geçen şanzımanlar ise tork konvertörü veya kayış gibi düzeneklerle tork aktarımını sağlar ( CVT, Geartronik vs...) ve bunlarda büyük ölçüde tork kaybı yaşanır ve acemi bir şöförün kullandığı manuele göre bile kesinlikle fazla yakar

sonuç olarak teoride kavramalı şanzımanlar manuele göre yakıt ekonomisi sağlamak amacı ile geliştirilmiştir fakat bunu çok fazla başardığı söylenemez

tam otomatik şanzımanlar ise kesinlikle konfor amaçlı geliştirilmiştir.. manuele göre fazla  yaktığı teorik bir gerçektir.. 70 model mercedeste bile tam otomatik şanzıman görebilirsiniz ve vites geçişleri günümüzdeki MMT ye göre o kadar akıcıdır ki aklınız hayaliniz durur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2012, 11:19:55 »
Volkan bey merhaba,öncelikle  2007 2008 aurislerde  tam otomatik şanzıman bulunmuyor. Ben 2008 mmt şanzıman bir auris kullanıyorum ve tam anlamıyla çok memnunum.. kesinlikle öneriyorum.. yakıt olarak da istanbulda şehir için 8- 8,5 arası değerlerde seyrediyor ki, ben bunun çok iyi bir değer olduğunu düşünüyorum..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2012, 18:10:31 »
çok teşekkürler ancak yunus bey bu gıcırdamanın nedenini bliyormusunuz   diğer arkadaşlar sizde lütfen birazda konfordan bahsedebilirseniz çok mutlu olurum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2012, 21:31:31 »
çok teşekkürler ancak yunus bey bu gıcırdamanın nedenini bliyormusunuz   diğer arkadaşlar sizde lütfen birazda konfordan bahsedebilirseniz çok mutlu olurum :D

gıcırdama sesleri plastik aksamın kalitesizliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2012, 21:55:10 »
gıcırdama sesleri plastik aksamın kalitesizliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

kalite değilde plastik sert diyelim ama sert plastik kalite duyusunu azaltıyor...
ama makyajlı kasalarda çözüldü diye biliyorum değil mi hasan abi?
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2012, 22:08:28 »
3 aydır kullanmakta olduğum 2012 auriste bahsedilen gıcırdama sesleri yok. Yada henüz yok :D
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 01, 2012, 22:19:51 »
3 aydır kullanmakta olduğum 2012 auriste bahsedilen gıcırdama sesleri yok. Yada henüz yok :D

kalite değilde plastik sert diyelim ama sert plastik kalite duyusunu azaltıyor...
ama makyajlı kasalarda çözüldü diye biliyorum değil mi hasan abi?

benim 2012 auriste 6700 km oldu daha bir kere bile duymadım o dediğiniz plastik sesini.. ses ve yalıtım konusunda makyajlı kasa kesinlikle başarılı.. arkanın konforu ve genişliğine diyecek söz yok zaten... diz mesafesi ve başüstü mesafesi harika.. ortada oturan kişinin konforu da düşünülerek şanzıman çıkıntısı yok edilmiş.. arkaya kesinlikle üç yetişkin sıkı fıkı olmadan binebiliyor.. ve arka koltuklar biraz da geriye yatabiliyor ki uzun yol için konfor artırıcı bir düşünce.. sürücü koltuğu da bir volvo olmasada kesinlikle vasatın üstünde.. bir oturuşta yozgat-istanbul yaptım ve hiç üzmedi.. makyajsız kasalar hakkında çok detaylı bilgim yok fakat şasi ve segment olarak auris zaten orta direğe hitab eden üst düzey bir araç ve hele özellikle 1.33 lt manuel benzinli motorun fiyatı bence o segmentteki bir araç için şam da kayısı :) benim bagajdan şikayetim yok bana yetiyor ama biraz çok eşyayla seyahat eden kişiler yada aileler için bagaj sıkıntı yaratabilir.. onu da ince stepne alıp bagaj tabanını ufak bir çalışma ile biraz daha aşağı çekerek hacim kazanılabilir ama çok birşey katacağını sanmam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2012, 22:23:55 »
benim 2012 auriste 6700 km oldu daha bir kere bile duymadım o dediğiniz plastik sesini.. ses ve yalıtım konusunda makyajlı kasa kesinlikle başarılı.. arkanın konforu ve genişliğine diyecek söz yok zaten... diz mesafesi ve başüstü mesafesi harika.. ortada oturan kişinin konforu da düşünülerek şanzıman çıkıntısı yok edilmiş.. arkaya kesinlikle üç yetişkin sıkı fıkı olmadan binebiliyor.. ve arka koltuklar biraz da geriye yatabiliyor ki uzun yol için konfor artırıcı bir düşünce.. sürücü koltuğu da bir volvo olmasada kesinlikle vasatın üstünde.. bir oturuşta yozgat-istanbul yaptım ve hiç üzmedi.. 2007-2008 ler hakkında çok detaylı bilgim yok fakat.. şasi ve segment olarak auris zaten orta direğe hitab eden üst düzey bir araç ve hele özellikle 1.33 lt manuel benzinli motorun fiyatı bence o segmentteki bir araç için şam da kayısı :) benim bagajdan şikayetim yok bana yetiyor ama biraz çok eşyayla seyahat eden kişiler yada aileler için bagaj sıkıntı yaratabilir.. onu da ince stepne alıp bagaj tabanını ufak bir çalışma ile biraz daha aşağı çekerek hacim kazanılabilir ama çok birşey katacağını sanmam..

işte bu...  :)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı olmak ayrıçalıktır
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2012, 03:39:15 »
frenlerı tatmın edıcı degılll abs suretlı  wuruyorr bıktım fıren sorunundn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2012, 09:00:43 »
frenlerı tatmın edıcı degılll abs suretlı  wuruyorr bıktım fıren sorunundn

toyota zaten o 80'lerin sonu ve 90'ların başındaki efsane Supra, Soarer, Cresta vs den sonra motor ve genel mantık olarak agresif ve spor araçlar en azından avrupa pazarı için nerdeyse hiç üretmedi (matrix hariç) ve genelde aile aracı olarak bilindi.. diğer bir deyişle bir honda gibi bir aile sedanına 5500 devirden sonra çıldıran 168 HP'lik 9000 devir katranlı bir canavar motor koymadı :) bu yüzden basmayan arabanın frenleride ona göre ayarlanır.. bu kalitesizlikten ötürü değil, hitap ettiği kullanıcı kitlesiyle alakalı birşey.. şehir içinde yandan gelen araya girmesin diye öndeki araca yakın takip yapacam diye gaz-fren-gaz-fren şeklinde agresif kullanırsanız abs 'ye ihtiyaç duymanız işten bile değil.. ben şahsen sonradan görerek hızlı girdiğim bir tümsek öncesi hariç abs yi hiç devreye sokmadım.. abs den rahatsız olanlara fren olarak peugeot öneririm :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2012, 09:16:22 »
böyle genel bir cümleye kesinlikle katılmıyorum.. piyasada "tek yada çift kavramalı" diye geçen bilgisayar kontrollü debriyajlı otomatik şanzımanlar (MMT, DSG, Powershift vs) (sadece debriyajı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar) "Teoride" manuele göre daha ekonomiktir.. fakat kaldırabileceği torklar çok sınırlıdır (bildiğim kadarıyla 7 ileri DSG 160 Nm ye kadar) ve benzinli araçlarda ancak hesaplandığı üzere ve şöförün kullanımına göre manuele göre daha ekonomiktirler.. fakat dizellerdeki torku kaldıramazlar.. tek kavramalılarda ( MMT vs.) baskı balata yokuşlarda kaçırır ve vites geçişlerinde sarsma yapar bunlar da birer tork kaybı örnekleridir...

"tam otomatik" diye geçen şanzımanlar ise tork konvertörü veya kayış gibi düzeneklerle tork aktarımını sağlar ( CVT, Geartronik vs...) ve bunlarda büyük ölçüde tork kaybı yaşanır ve acemi bir şöförün kullandığı manuele göre bile kesinlikle fazla yakar

sonuç olarak teoride kavramalı şanzımanlar manuele göre yakıt ekonomisi sağlamak amacı ile geliştirilmiştir fakat bunu çok fazla başardığı söylenemez

tam otomatik şanzımanlar ise kesinlikle konfor amaçlı geliştirilmiştir.. manuele göre fazla  yaktığı teorik bir gerçektir.. 70 model mercedeste bile tam otomatik şanzıman görebilirsiniz ve vites geçişleri günümüzdeki MMT ye göre o kadar akıcıdır ki aklınız hayaliniz durur :)

Sonuç olarak mantıklı kullanıldığında daha az yakar. Yeter ki dilinden anlayabilelim. ;)

Genel bir cümle olarak bakmamalısınız olaya, gayet bilgili kişilerden aldığım eğitim sonucu varmış bulunmaktayım yani kulaktan duyarak yorum yapmıyorum.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2012, 11:33:46 »
birde MMT vites geçişleri çok sarsıyor ben o yüzden manuel'de takılıyorum :)