0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar kütahyadan selam herkese sizlerın arasına yenı katılmıs bulunuyorum 2010 toyota corolla extra otomatik aracım var daha önce otomatik kullanmadım aracımda bulunan D-3-2-L ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevınırım teşekkurler...
Düz yolda giderken "D" konumunda yokuş çıkarken "L" konumunda kullanın aracınızı. Diğerlerini bende bilmiyorum. :
Eğer ineceğiniz yokuş çok dik ise şanzımanın üst viteslere geçip de aracı hızlandırmasını engellemek için de L konumunu kullanabilirsiniz.
Bu şanzıman 4 ileri gibi; vites kolu üzerinde küçük bir düğme olması gerekiyor, Over Drive olan bu düğmeye basınca araç 3. vitese sabitlenir ve uzun hızlı dik yokuşları çıkarken veya hızlı sollama yapmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz. 2 ve L (1) vitesleride arkadaşların dediği gibi iniş veya çıkış yapacağınız yokuşun dikliğine ve süratine göre seçmelisiniz.Aracınızın şanzıman yağının en son ne zaman değiştiği bilgisine ulaşamıyorsanız acilen ilk yapmanız gereken şey bu değişimdir. Sonrasında periyodik değişime devam ediniz.
Tekin abicim şanzıman yağı dedin de aklıma geldi bende geçen gün aracımı bakıma götürmüştüm özel servise, herşey hallolmuşken şanzıman yağını da değiştireyim dedim (NE zaman değiştiiğini bilmediğim için) fiyatını sordum maşallah o da özel servis olmasına rağmen 350-400 lira fiyat çıktı çok şaşırdım gerçekten bu kadar pahalı mıdır bunu değiştirmek ! 90 bin km'de bir değişmesi lazımmış. Araç Passat 2.0 Fsi Otomatik...
Toyota olsaydı yetkili serviste dahi 100TL civarlarında olması gerekir derdim! Değişim periyodunu iyice araştırmalısınız, derim.
Tekin bey kacbinde degismesi lazim sansiman yaginin? fren ve hidrolik yaginin degismesi gerekirmi?
Kadir bey,Dizel ve benzinli modellerde farklı otomatik şanzıman kullanıldığından dolayı AT şanzıman yağının değişim periyodundan emin değilim, belki 60.000km'dir. En güzeli yetkili servisten veya el kitapçığından araştırmanız. Fren hidroliği için her 40.000km ama ben 80.000km'de değişim yapmışım.
Şanzıman yağından çok işçiliği uzun olduğu için fiyat genelde yüksek çıkıyor..
Benim bildiğim bu kadardı onuda anlattım
İlâve edeyim istedim ben de zaten.