Gönderen Konu: otomatik vites  (Okunma sayısı 8811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
otomatik vites
« : Ağustos 24, 2012, 13:00:08 »
Arkadaşlar kütahyadan selam  herkese sizlerın arasına yenı katılmıs bulunuyorum 2010 toyota corolla extra otomatik aracım var daha önce otomatik kullanmadım aracımda bulunan D-3-2-L ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevınırım teşekkurler...

Toyota Club Türkiye

otomatik vites
« : Ağustos 24, 2012, 13:00:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik vites
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2012, 00:20:14 »
Arkadaşlar kütahyadan selam herkese sizlerın arasına yenı katılmıs bulunuyorum 2010 toyota corolla extra otomatik aracım var daha önce otomatik kullanmadım aracımda bulunan D-3-2-L ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevınırım teşekkurler...
Düz yolda giderken "D" konumunda yokuş çıkarken "L" konumunda kullanın aracınızı. Diğerlerini bende bilmiyorum. :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2012, 10:00:20 »
Düz yolda giderken "D" konumunda yokuş çıkarken "L" konumunda kullanın aracınızı. Diğerlerini bende bilmiyorum. :
Eğer ineceğiniz yokuş çok dik ise şanzımanın üst viteslere geçip de aracı hızlandırmasını engellemek için de L konumunu kullanabilirsiniz.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2012, 12:11:29 »
Bu şanzıman 4 ileri gibi; vites kolu üzerinde küçük bir düğme olması gerekiyor, Over Drive olan bu düğmeye basınca araç 3. vitese sabitlenir ve uzun hızlı dik yokuşları çıkarken veya hızlı sollama yapmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz. 2 ve L (1) vitesleride arkadaşların dediği gibi iniş veya çıkış yapacağınız yokuşun dikliğine ve süratine göre seçmelisiniz.

Aracınızın şanzıman yağının en son ne zaman değiştiği bilgisine ulaşamıyorsanız acilen ilk yapmanız gereken şey bu değişimdir. Sonrasında periyodik değişime devam ediniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2012, 18:49:40 »
Eğer ineceğiniz yokuş çok dik ise şanzımanın üst viteslere geçip de aracı hızlandırmasını engellemek için de L konumunu kullanabilirsiniz.
Benim bildiğim bu kadardı onuda anlattım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2012, 19:15:57 »
merhabalar D "Drive" kısaltmasıdır ve normal kullanım için vitesleri sırasıyla 4'e kadar yükseltir. 3,2 ve L harfleri ise vites üst sınırını belirler yani 3'e alırsanız aracınız 4 vitesin 3'üncüsüne kadar gelmenize izin verir. Bunun faydası ise uzun süreli yokuş aşağı inişlerde fren pedalına çok basmak yerine, motor freni yapabilmeyi sağlamasıdır. Tabi bunun yanında aracı devirli kullanmak isterseniz 3'alırsınız ve 70-80 km sonrası ani ivmelenme için araç devirli olacağından anında tepki alırsınız araçtan. Sollamalarda ise vitesi 3 e atmak yerine gaza sonuna kadar basarsanız o işi vites kutusu zaten yapıyor hatta 2'ye kadar bile düşürüyor motor devri 5000 i geçiyor sollamanızı çok rahat tamamlıyorsunuz.
2012 Auris 1.6 Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2012, 20:22:34 »
Bu şanzıman 4 ileri gibi; vites kolu üzerinde küçük bir düğme olması gerekiyor, Over Drive olan bu düğmeye basınca araç 3. vitese sabitlenir ve uzun hızlı dik yokuşları çıkarken veya hızlı sollama yapmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz. 2 ve L (1) vitesleride arkadaşların dediği gibi iniş veya çıkış yapacağınız yokuşun dikliğine ve süratine göre seçmelisiniz.

Aracınızın şanzıman yağının en son ne zaman değiştiği bilgisine ulaşamıyorsanız acilen ilk yapmanız gereken şey bu değişimdir. Sonrasında periyodik değişime devam ediniz.
Tekin abicim şanzıman yağı dedin de aklıma geldi bende geçen gün aracımı bakıma götürmüştüm özel servise, herşey hallolmuşken şanzıman yağını da değiştireyim dedim (NE zaman değiştiiğini bilmediğim için) fiyatını sordum maşallah o da özel servis olmasına rağmen 350-400 lira fiyat çıktı çok şaşırdım gerçekten bu kadar pahalı mıdır bunu değiştirmek ! 90 bin km'de bir değişmesi lazımmış. Araç Passat 2.0 Fsi Otomatik...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2012, 21:29:27 »
Tekin abicim şanzıman yağı dedin de aklıma geldi bende geçen gün aracımı bakıma götürmüştüm özel servise, herşey hallolmuşken şanzıman yağını da değiştireyim dedim (NE zaman değiştiiğini bilmediğim için) fiyatını sordum maşallah o da özel servis olmasına rağmen 350-400 lira fiyat çıktı çok şaşırdım gerçekten bu kadar pahalı mıdır bunu değiştirmek ! 90 bin km'de bir değişmesi lazımmış. Araç Passat 2.0 Fsi Otomatik...

Toyota olsaydı yetkili serviste dahi 100TL civarlarında olması gerekir derdim! Değişim periyodunu iyice araştırmalısınız, derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2012, 21:37:45 »
Arkadaşlar kütahyadan selam herkese sizlerın arasına yenı katılmıs bulunuyorum 2010 toyota corolla extra otomatik aracım var daha önce otomatik kullanmadım aracımda bulunan D-3-2-L ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevınırım teşekkurler...

Tekin bey ve Alper bey guzelce aciklamis zaten.
Hayirli olsun araciniz. Allah kaza bela vermesin.

Toyota olsaydı yetkili serviste dahi 100TL civarlarında olması gerekir derdim! Değişim periyodunu iyice araştırmalısınız, derim.

Tekin bey kacbinde degismesi lazim sansiman yaginin? fren ve hidrolik yaginin degismesi gerekirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2012, 22:36:00 »
Tekin bey kacbinde degismesi lazim sansiman yaginin? fren ve hidrolik yaginin degismesi gerekirmi?

Kadir bey,

Dizel ve benzinli modellerde farklı otomatik şanzıman kullanıldığından dolayı AT şanzıman yağının değişim periyodundan emin değilim, belki 60.000km'dir. En güzeli yetkili servisten veya el kitapçığından araştırmanız. Fren hidroliği için her 40.000km ama ben 80.000km'de değişim yapmışım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2012, 23:02:19 »
Kadir bey,

Dizel ve benzinli modellerde farklı otomatik şanzıman kullanıldığından dolayı AT şanzıman yağının değişim periyodundan emin değilim, belki 60.000km'dir. En güzeli yetkili servisten veya el kitapçığından araştırmanız. Fren hidroliği için her 40.000km ama ben 80.000km'de değişim yapmışım.
Tamam Tekin bey zaten 1ay sonra 50bin bakimina goturecem o zaman servise sorarim sonra burdan paylasirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 25, 2012, 23:41:38 »

Şanzıman yağından çok işçiliği uzun olduğu için fiyat genelde yüksek çıkıyor..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2012, 00:55:11 »
HAdi ya Toyota'da o kadar ucuz yani iyiymiş valla... Değişim peryodunu araştırdım evet ustam doğru söylemiş 80-90 bin de bir veya 5 yılda bir değişmeli deniliyor.

Şanzıman yağından çok işçiliği uzun olduğu için fiyat genelde yüksek çıkıyor..
Aynen, ustaya neden bu kadar pahalı dediğim zaman bu cevabı almıştım :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2012, 11:30:01 »
Benim bildiğim bu kadardı onuda anlattım :)
İlâve edeyim istedim ben de zaten. ;) :)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2012, 12:35:00 »
İlâve edeyim istedim ben de zaten. ;) :)
Benim eski Hyundai Getz de ben sadece D ile L yi kullanırdım. Ondan sonra 1,6 Corolla Sol aldım. Onu sattım 2,0 Exe. Elegant aldım. Bunda da S konumu var. Gerektiğinde orda kullanıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2012, 14:55:03 »
rtt
yine toyota inadına corolla