Gönderen Konu: Ebaydan alısveriş yapan varmı ?  (Okunma sayısı 1345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ebaydan alısveriş yapan varmı ?
« : Ağustos 24, 2012, 09:24:39 »
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

Ebaydan alısveriş yapan varmı ?
« : Ağustos 24, 2012, 09:24:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Ebaydan alısveriş yapan varmı ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2012, 09:42:07 »
Fiyatlar uygun olabilir ama Turkiyeye gelirken artiyor kargo vs.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2012, 09:59:41 »
ben oradan alışveriş yaptım hatta dün ürün elime ulaştı. söyle özetliyim otomobil parçalarında gümrükden geçerden ne olur bilemiyorum ancak küçük elektronik ürünler gümrükden sorun olmadan elinize ulaşıyor. örneğin bir mp3 player yada bir kulaklık aldığınızda size sorun olmadan alışverişi tamamladıkdan sonra yaklaşık 1 ay içersinde tabi bu süre zarfı değişebiliyor, size ulaşıcaktır ancak mesela telefon aldığınızda gümrükden sizden 100 tl karşılığında geçebilir. çünkü yurtdışından telefon aldığınızda pasaportla kayıt olayları fln başladı yani 100 tl vergi kesiliyor. birde gümrükden geçerken kutu büyüklüğü önemli siz araba parçası aldığınızda büyük bir kutusu olucaktır bunu gümrükde detaylı incelerler vergisini ödemeniz gerekiyorsa size bunu ödetirler. ancak elektronik parçalar küçük olduğu için gümrükden kolayca geçebiliyor. ebay bence güzel birşey türkiyede bulamadığımız bazı ufak tefek şeyler orada mevcut. hatta toyota akeseduarları bile türkiyede yokken orada var uygun fiyatta alınabilir.gümrük olayı tamamen gümrük görevlilerine kalmış birşeydir. zaten ülkemizde herşey torpile dönmüş orada tanıdığınız varsa istediğinz herşeyi el altından türkiye ye sokabilirsiniz. eğer alışveriş yaparsanız kargo ücretlerine dikkat edin bazen bir ürün alıyosunuz kargo fiyatı üründen 3-4 kat daha pahalı komik şeyler de olabiliyor. Unutmadan söyliyim ebaydan alışveriş için birde paypal hesabınız olmalı ve kredi kartınızı paypala tanıtmalısınız. iyi günler kolay gelsin

Mesela şuu nasıl :D
http://www.ebay.com/itm/NEW-Master-Electric-Power-Control-Window-Switch-2003-2008-Toyota-Corolla-/320957321880?fits=Make:Toyota|Model:Corolla|Year:2004&hash=item4aba8c1298&item=320957321880&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2012, 10:11:57 »
ben oradan alışveriş yaptım hatta dün ürün elime ulaştı. söyle özetliyim otomobil parçalarında gümrükden geçerden ne olur bilemiyorum ancak küçük elektronik ürünler gümrükden sorun olmadan elinize ulaşıyor. örneğin bir mp3 player yada bir kulaklık aldığınızda size sorun olmadan alışverişi tamamladıkdan sonra yaklaşık 1 ay içersinde tabi bu süre zarfı değişebiliyor, size ulaşıcaktır ancak mesela telefon aldığınızda gümrükden sizden 100 tl karşılığında geçebilir. çünkü yurtdışından telefon aldığınızda pasaportla kayıt olayları fln başladı yani 100 tl vergi kesiliyor. birde gümrükden geçerken kutu büyüklüğü önemli siz araba parçası aldığınızda büyük bir kutusu olucaktır bunu gümrükde detaylı incelerler vergisini ödemeniz gerekiyorsa size bunu ödetirler. ancak elektronik parçalar küçük olduğu için gümrükden kolayca geçebiliyor. ebay bence güzel birşey türkiyede bulamadığımız bazı ufak tefek şeyler orada mevcut. hatta toyota akeseduarları bile türkiyede yokken orada var uygun fiyatta alınabilir.gümrük olayı tamamen gümrük görevlilerine kalmış birşeydir. zaten ülkemizde herşey torpile dönmüş orada tanıdığınız varsa istediğinz herşeyi el altından türkiye ye sokabilirsiniz. eğer alışveriş yaparsanız kargo ücretlerine dikkat edin bazen bir ürün alıyosunuz kargo fiyatı üründen 3-4 kat daha pahalı komik şeyler de olabiliyor. Unutmadan söyliyim ebaydan alışveriş için birde paypal hesabınız olmalı ve kredi kartınızı paypala tanıtmalısınız. iyi günler kolay gelsin

Mesela şuu nasıl :D
http://www.ebay.com/itm/NEW-Master-Electric-Power-Control-Window-Switch-2003-2008-Toyota-Corolla-/320957321880?fits=Make:Toyota|Model:Corolla|Year:2004&hash=item4aba8c1298&item=320957321880&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr

kredi kartım yok :) desene abi o iş yaş diye
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2012, 10:15:38 »
kredi kartım yok :) desene abi o iş yaş diye

aynen o iş yaşmış harbiden :D 18 yaşındasın üniversiteye başladıysan eğer iş bankası işte üniversiteli die bi kredi kartı hizmete sunuyor aklında olsun ;)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2012, 10:23:14 »
aynen o iş yaşmış harbiden :D 18 yaşındasın üniversiteye başladıysan eğer iş bankası işte üniversiteli die bir kredi kartı hizmete sunuyor aklında olsun ;)
üniversite okuyorumda abi kullanmam ya kart falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2012, 10:32:34 »
üniversite okuyorumda abi kullanmam ya kart falan

Zengin insan ayri oluyor tabi  :lol:
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2012, 10:33:59 »
Zengin insan ayri oluyor tabi  :lol:
yok kanka cebimde hep 20 tl var ondan :) :D oda haftasonu arabaya benzin almak için yani :) malum baba arabayı düplü kullanıyor benzin atmıyor :D hiç kredi kartım olmadı istemiyorumda zaten :D alışkanlık yapar yanı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2012, 10:46:07 »
aynen o iş yaşmış harbiden :D 18 yaşındasın üniversiteye başladıysan eğer iş bankası işte üniversiteli die bir kredi kartı hizmete sunuyor aklında olsun ;)
+1

Ben 2007 de almıştım ilk başta 300 tl limiti vardı . Şu an 5000 gibi bir limiti var tam hatırlamıyorum kartta değişti fakat yıllık kart ücretini yine ödemiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2012, 10:53:30 »
+1

Ben 2007 de almıştım ilk başta 300 tl limiti vardı . Şu an 5000 gibi bir limiti var tam hatırlamıyorum kartta değişti fakat yıllık kart ücretini yine ödemiyorum .

karta alışırsam duramam ben abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2012, 10:57:14 »
+1

bende şuanda var ama limiti 500 telefon almak istiyorum ama limiti yetmiyor. limiti 2000 yapabilirimiyiz acaba işte üniversitelinin
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2012, 11:14:14 »
bende şuanda var ama limiti 500 telefon almak istiyorum ama limiti yetmiyor. limiti 2000 yapabilirimiyiz acaba işte üniversitelinin
Selçuk benim limiti kendileri yükseltti . Ben karttan çok alışveriş yaparım 300 tl yi o zamanlar 10 günde doldururdum o ay artık kullanamazdım ödemelerimi de düzenli yaptığım için limitimi ilk başta 500 yaptılar sonra 750 oldu daha sonra 1250 yaptılar böyle böyle yükseldi şu an 5000 civarı olması lazım tam bilmiyorum . Bide benim kartı normal maximum yaptılar fakat aidat ödemiyorum . Zaten ekstrada öyle birşey görürsem ilk işim kartı iptal ettirmek olur .

İş bankasının internet şubesinden limit arttırımı için başvuru yapabiliyorsun ordan bir başvur belki yaparlar .

karta alışırsam duramam ben abi :D
Serdar öyle düşünüyorsan hiç başvurma benim yaptığım alışverişlerde araba ve evin sabit giderleri akaryakıt , market harcamaları , üst baş gibi . Gerçi kendi kartımı kullanmaya ara vermiştim son 2 aydır babam kartını aidat yüzünden iptal ettirince benim kart kullanılmaya başlandı bilseydim ogs cihazınıda harcama sözü vererek alırdım gitti 40 tl boşu boşuna . :)