Gönderen Konu: "sıralı sistem lpgli aracı olanlar" önemli...  (Okunma sayısı 7044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
"sıralı sistem lpgli aracı olanlar" önemli...
« : Ağustos 23, 2012, 23:35:21 »
bu yıl temmuz ayında kardeşime 1.4 peugeot 207 90 bglik benzin-lpgli(KİTMTM) 2007 model 85.000 km bir araç aldık.araba antalyadan temiz kullanmış bir abimizden bize geçti.kardeşimin uzun yol deneyimi çok olmadığı için aracı antalyadan bursaya kendim götürdüm yarım depodan fazla benzin vardı içinde araba gazda gidiyor ama benzin ibresi de yol kattetikçe düşüyor.hem benzin hem lpg dedikleri bu olsa gerek maaşallah ikisini de tüketiyor  :D neyse lpg ustalarından birini aradım bana yol bigisayarı aracın benzinde gittiğini düşünerek benzin ibresini düşürüyor 10 tllik bir benzin al ibre eski haline döner dedi.benzin aldım dediği gibi de oldu ibre geri yükseldi.arabayı kardeşime teslim ettim.
           1.5 aydır falan arabayı kullanıyordu.son iki haftadır araba sabahları ilk çalışmada benzinde tekliyor gaza geçince tekleme kesiliyor dedi.tamirci bir arkadaşa sordum ne olabilir diye lpgli araçlarda depodaki benzin azaldıysa benzinle çalıştığı zamanlarda depoda benzin az olduğu için pompa zorlanıyor araç yaz mevsiminde tüpede çabuk geçince pompa soğumadan benzini geri gönderiyor(pompayıda yine benzinin kendisi soğutuyormuş) benzin pompası arızası olabilir dedi.aracı servise gösterdik servis aracı benzinde çalıştırdı deneme sürüşü falan yaptılar bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler bir sıkıntı olmadığını söylediler.
            Bayram dönüşü çarşamba günü kütahyanın çıkışında bursaya doğru mola vermişler(ballı gözleme diye bir yer var mutlaka deneyin müthiş köy kahvaltısı falan var her çeşit gözleme yapıyorlar fiyat olarak da gayet uygun) aracı tekrar çalıştırmak istediğinde araba çalışmamış marş basıyormuş ama araç çalışmıyormuş.araç kendini ekonomik moda almış.anlayacağınız araçta tık yok ne camlar çalışıyor ne farlar yanıyor ama elektrik var.servisten elektrikçi gelmiş bakmış etmiş aracın beyninde problem var servise gitmeli demiş.götürmüşler arabayı bilgisayara bağlamışlar problem bilin bakalım ne ? benzin pompası yanmış. benzin pompasını değiştirmişler problemi çözmüşler.servisteki usta lpgli araçlarda yarım depoya yakın benzin bulunmalı ara sırada araca benzinde binilmeli diye uyarmış.kardeşime geçmiş olsun diye aradım "satacam ben bu arabayı soğudum ben bundan" gibisinden söylendi. Kemal abi de olsa aynısı der sana dedim :D :D
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Toyota Club Türkiye

"sıralı sistem lpgli aracı olanlar" önemli...
« : Ağustos 23, 2012, 23:35:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: "sıralı sistem lpgli aracı olanlar" önemli...
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2012, 00:16:24 »
toyotalarda böyle bir sorun yok yada ben hiç duymadım. benim benzin ışığı hep yanar ibre yerlerde sürünür :) bilerek böyle yapıyorum bakalım pompaya zararr verecekmi diye 30.000 kmdir zarar vermedi maşallah
bazı markalarda benzin pompası malesef sorun yapabiliyor...
peugeotlarda benzin ibresi düşüyor doğrudur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2012, 00:20:24 »
toyotalarda böyle bir sorun yok yada ben hiç duymadım. benim benzin ışığı hep yanar ibre yerlerde sürünür :) bilerek böyle yapıyorum bakalım pompaya zararr verecekmi diye 30.000 kmdir zarar vermedi maşallah
bazı markalarda benzin pompası malesef sorun yapabiliyor...
peugeotlarda benzin ibresi düşüyor doğrudur...

Aman abim pejo deme tansiyonum fırlıyor :) depoda iki defa kırmızı ışığa düşürün al başına bela gitte yakıt pompasını değiştir :) iki defa değişti 2008den bu yana :) araç daha 80000de :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2012, 00:23:37 »
Aman abim pejo deme tansiyonum fırlıyor :) depoda iki defa kırmızı ışığa düşürün al başına bela gitte yakıt pompasını değiştir :) iki defa değişti 2008den bu yana :) araç daha 80000de :)

arda dün 4.60 tl yazısını okuduğumdan beri hala benzin almadım ışık yanıyor :) kaldığı yerde 1 litre pet şişe alıp dökecem depoya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2012, 00:29:53 »
arda dün 4.60 tl yazısını okuduğumdan beri hala benzin almadım ışık yanıyor :) kaldığı yerde 1 litre pet şişe alıp dökecem depoya :)
Arabada bulunsun yedek 1litre yada 2,5 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2012, 09:58:30 »
şu ana kadar benim de başıma gelmedi ama etrafımda bu olayı yaşayanlar olmuştu.Benzin popasını koruma amaçlı pompaya bir ROLE türü birşey bağlıyorlar. ne olduğunu tam bilmiyorum ama bir arkadaşım yıllar önce hyundai ne yaptırmıştı.bu bağlantı yapılan ürün araç lpg ye geçince benzin pompasına giden elektiriği keserek pompayı devre dışı bırakıyor. böylece araç hem benzin hem lpg aynı anda kullanmıyor. yani pompanız zarar görmüyor.bi elektirikçi veya lpg servisine danışırsanız pompa için butür bi uygulama yapabilirler.şu a nasıl bir ürün olduğunu unuttum ama paketinde "benzin pompanızı koruyun" gibi ibr ibare vardı.
uzeyirdogdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2012, 10:05:22 »
Ben de uyarı vermemesine dikkat ederim uyarı verdi mi giderim 20 liralık alırım 40 gün kadar gider :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2012, 22:46:05 »
Şükrü Bey hem zümreyiz hem de hemşeriyiz sanırım ben de yozgatlıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2012, 22:48:28 »
netten biraz araştırdım dediğiniz gibi role takılabiliyormuş.demek ki toyotalar sağlam araba.bugün muhabbet arasında 2 kişiden daha duydum benzin pompası arızalanan biri opel biri palio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 25, 2012, 00:09:37 »
Şükrü Bey hem zümreyiz hem de hemşeriyiz sanırım ben de yozgatlıyım.

Sayın Hocam memnun oldum forumda Yozgatlıların sayıyısı artıyor :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2012, 01:15:40 »
bende Atiker sıralı sistem var, kitapçığında yazmış adamlar.
"en az çeyrek depo benzininiz mutlaka bulunsun aksi takdirde benzin pompanız zarar görebilir" adamlar uyarmış.
benzin-gaz nasıl gideyim dedğimde ustam: "100 km yolun varsa; 80 km gaz, 20 km benzin git. hiç bir sıkıntı çıkmaz demişti."
arada benzine almakta fayda var. kısa süreli kullanımlarda özellikle mutlaka benzine geçiyorum. yoksa garibim benzinin tadını unutacak  :lol:
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 19 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 07, 2012, 21:14:12 »
Arkadaşlar benimde tam tersi sorunum var.
Araç LPG de atlar tarzda tekliyor. Benzinde sorun yok. Önce 1. vitesteydi sadece, şimdi tüm viteslerde oluyor. Özellikle gaza abanınca ve yokuş çıkınca oluyor. Gaza hafif hafif basınca genelde olmuyor.
LPG ciye götürdüm, filtreyi değişti, ayar yaptı değişen olmadı. Kötü LPG almışsındır dedi ama 3-4 defa farklı yerlerden en iyi Gazı aldım sorun düzelmedi.
Bu arada araç auris elegant 1.6 mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2012, 21:19:02 »
Arkadaşlar benimde tam tersi sorunum var.
Araç LPG de atlar tarzda tekliyor. Benzinde sorun yok. Önce 1. vitesteydi sadece, şimdi tüm viteslerde oluyor. Özellikle gaza abanınca ve yokuş çıkınca oluyor. Gaza hafif hafif basınca genelde olmuyor.
LPG ciye götürdüm, filtreyi değişti, ayar yaptı değişen olmadı. Kötü LPG almışsındır dedi ama 3-4 defa farklı yerlerden en iyi Gazı aldım sorun düzelmedi.
Bu arada araç auris elegant 1.6 mmt

Van'da temiz gaz bulmakta zor iş :)