Gönderen Konu: Auris 2013  (Okunma sayısı 41047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 2013
« Yanıtla #80 : Ağustos 23, 2012, 17:10:02 »
bence önü arkası orası burası İ30 Mazda vs ile karşılaştırılarak haksızlık yapılıyor..Sonuçta bunlar birbirlerine yakın segmentte araçlar ve hb ler. Haliyle istemeseler bile birbirlerine benzer yanlarının olması çok doğal. Hatta zorladıgımda bu auris in yeni yaris in arkasına benzediğini bile söyleyebilirim...Ve bence önü hoş durmuş, aracın yüksekliği azaltılmış ve kaputun şekli (bana mı öyle geliyor bilmiyorum) wolksvogen in scirocco suna benziyor ki bence oldukça başarılı..Test sürüşü yapılmadan ne bileyim yol tutuşu motor gücü vs gibi teknik özellikler hakkında fikir sahibi olmadan sırf arka tamponla yargılamamak gerek auris i..
Ancak bu kasa sanki auris olmaktan çıkmış, eski kasayla bir benzerlik yakalayamadım, yaris için yaptıklarını auris için de yapmışlar. Eski kasayı beğenmeyen biri olarak bu kasayı daha keskin hatlı daha agresif ve şık buldum açıkçası..
Tek handikap konsolda bence..Daha iddialı olabilirdi. Kasadaki bu değişikliği konsola yansıtamamışlar..
tevazu erdemdir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 23, 2012, 17:10:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 23, 2012, 17:45:19 »
bence mesele yanlış anlaşıldı. Hyundai tasarım hırsızlığı ile ünlü bir marka. Toyota'yı ise ben şahsen Hyundai ile yan yana görmek istemem. AUDİ, VOLVO , BMW nasıl bir tasarım oturtup  , tasarımı oyuncağa çevirmiyor ve hafif dokunuşlarla sürekli kullanıyorsa Toyota da öyle olmalı, bu ordan burdan araklanmış dış tasarımları  oyuncağa benzer iç tasarımları Korelilere falan bıraksınlar diyorum.  Yoksa elbette caddeye çıktığında ve bu araçlar  eskiyip yıllandığı zaman Toyota farkı eninde sonunda ortaya çıkar. Bu toyota' ya çamur atmak değil, daha iyi yerlerde görmek istemek demektir.  Arka far gurubu çizgileri aynı elden çıkmış gibi işte, bunu biraz tasarımdan anlayan herkes fark eder. Kim kimden araklamış bilemem ama sonradan çıktığı için Toyota bu konuda 1-0 geride. Ben Hyundai nin araklama yaptığına eminim çünkü Toyota bir tasarımı oluşturduktan sonra uzun süre olgunlaştırma ve mükemmelleştirme sürecine tabi tutuyor, Hyundai ise agresif pazarlama stratejisinde, bizim tabirimizle 'bazarcı'. Bu yüzden yani, iki markayı , kaliteyi bilen, kalite detaylarına hakim kişiler yanyana bile koymaz. Ben Elantrayı test edip ilk seferde Toyota ya rakip olamaz demiştim. İ30 öyle değil, elentradan çok daha iyi dediler gittik baktık, aynı dandik detaylar İ30 da da var. Konu Toyota'nın Auris'in kalitesi değil, tamamen görsellikle dış tasarımla, o da arka tasarımla alakalı bir durumdu.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 23, 2012, 17:46:53 »
YENİ AURİS ELEŞTİRİSİ:Ön farlar Honda accorda arka farlar ise i30'a fazlasıyla benzemiş. Toyata'dan daha iyisi beklenirdi. Dizel ve benzinli motorlarının son kullanma tarihi geçmek üzere. Ön konsol daha özgün gibi duruyor, eğer plastik kalitesi iyi olursa kurtarır. Havalandırmanın yanındaki saat (eğer saat ise) ve dörtlü ikaz lamba düğmesi zevkten uzak. Direksiyon Honda civici hatırlatıyor. Tepedeki antenden en kısa sürede kurtulması gerekiyor. Boyutları gözönünde bulundurulduğunda önceki modele göre daha iyi yol tutacağa benziyor.Toyata sağlamlığı ile ilk 3-5 yıl satar. Sonrası fiyat politikasına kalmış. (Kamil )
--------------------------------------
arabam.com dan bir arkadaşın yorumuna bakarmısınız bunu facede paylaşmış toyota testlerinede baktığımızda bunlar ne zaman toyotayı beğendilerki şimdi beğensinler ordan burdan toplama deyip geçmiş işte :S bikere ön taraf avensis nasıl accord diyebilirsin ki :S ağzı olan konuşuyo yaa
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 23, 2012, 17:51:22 »
Betül hanım uzun süreden beri girmediğiniz forumda sizi görmek çok güzel.Hoş geldiniz,sevgiler...
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ağustos 23, 2012, 17:53:09 »
Betül hanım uzun süreden beri girmediğiniz forumda sizi görmek çok güzel.Hoş geldiniz,sevgiler...

mersi teşekkürler  :-[ baktım sitenin bana ihtiyacı var, dedim geleyim bakayım nedir durumlar yoklayayım dedim  :P
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ağustos 23, 2012, 18:42:14 »
bence mesele yanlış anlaşıldı. Hyundai tasarım hırsızlığı ile ünlü bir marka. Toyota'yı ise ben şahsen Hyundai ile yan yana görmek istemem. AUDİ, VOLVO , BMW nasıl bir tasarım oturtup  , tasarımı oyuncağa çevirmiyor ve hafif dokunuşlarla sürekli kullanıyorsa Toyota da öyle olmalı, bu ordan burdan araklanmış dış tasarımları  oyuncağa benzer iç tasarımları Korelilere falan bıraksınlar diyorum.  Yoksa elbette caddeye çıktığında ve bu araçlar  eskiyip yıllandığı zaman Toyota farkı eninde sonunda ortaya çıkar. Bu toyota' ya çamur atmak değil, daha iyi yerlerde görmek istemek demektir.  Arka far gurubu çizgileri aynı elden çıkmış gibi işte, bunu biraz tasarımdan anlayan herkes fark eder. Kim kimden araklamış bilemem ama sonradan çıktığı için Toyota bu konuda 1-0 geride. Ben Hyundai nin araklama yaptığına eminim çünkü Toyota bir tasarımı oluşturduktan sonra uzun süre olgunlaştırma ve mükemmelleştirme sürecine tabi tutuyor, Hyundai ise agresif pazarlama stratejisinde, bizim tabirimizle 'bazarcı'. Bu yüzden yani, iki markayı , kaliteyi bilen, kalite detaylarına hakim kişiler yanyana bile koymaz. Ben Elantrayı test edip ilk seferde Toyota ya rakip olamaz demiştim. İ30 öyle değil, elentradan çok daha iyi dediler gittik baktık, aynı dandik detaylar İ30 da da var. Konu Toyota'nın Auris'in kalitesi değil, tamamen görsellikle dış tasarımla, o da arka tasarımla alakalı bir durumdu.

Aynen benim anlatmak istediğimi anlatmışsın.. Neyse konu uzamasın Toyota kaliteli araç yapar ama tasarım olarak devam ettirmesi gerekirdi ufak makyajlarla bencede.Mesela eski kasa aurisler ve 2007 corollalar gözüme pek hoş gelmiyor makyajlı kasaların yanında.Yariste öyle,yeni yarise hiç alışamadım.Tasarımda gereksiz atraksiyonlar yapmamalı bence Toyota.Bir model geliştirip üzerinde ilerlerse daha iyi arabalar çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ağustos 23, 2012, 18:55:33 »
bence guzel
eski kasalar yumurta gibi duruyor toyotanin yeni cizgisi cok daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ağustos 23, 2012, 20:04:45 »
Yeni Auris de bir önceki gibi klasik olacaktır, çünkü sade tasarımlı şekiller piyasada daha geç eskimekteler.
Torpidonun daha kısa ve dik kesimli yapısının nedeni, aracın tavan-zemin mesafesinin de küçültülmesinin sonucu olduğunu düşünüyorum.
Aerodinamik açısından kesinlikle daha üstün olduğu rakamlarla belli.
Tasarım olarak diğer markalara benzemesinin sebeplerini bazı arkadaşlar çok güzel açıklamışlar, fakat Aurisin en çok benzediği modelin 2012 Subaru İmpreza olduğunu düşünüyorum çünkü Toyota ile ortaklık var.

Şunu unutmamak gerekir ki; Toyota bugüne kadar hiç bir markadan model almamıştır fakat Vw dahil bir çok markaya model ve motoru direkt olarak vermiştir.

Kalitesinden şüphe duymadığım yeni Aurisin umarım donanım ve fiyat eğrileri ters orantılı olur. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ağustos 23, 2012, 20:37:26 »
Bence gayet başarılı görünüyor dizaynı. TR de çok tutulacağına eminim. Yeni yaris sahibi olarak yaris böyleyse yeni Aurisi düşünemiyorum demekten başka birsey gelmiyor aklıma.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ağustos 23, 2012, 22:30:46 »
Yeni yaris çıktığında da aynı sohbetler edilmişti. Resimler üzerinde konuşuldumu insan yanılabiliryor. Ben yeni yarisi 2 kez test etmiş biri olarak çok beğenmiştim. Hatta sıfır yaris almaya karar verdim. Bayiye gittiğim gün bayide temiz 2.el auris vardı ve onu aldım. Sonuçta her ikiside toyota. Yaris alsamda beni pişman ettirmezdi. yeni auris bayilere gelsin onuda test ederiz. Yeni auris için resimler üzerinden tek eleştirim, tavanının alçaltılmış olması. Şuanki kasa tavanı yüksek ve bu içerdekilere ferahlık hissi veriyor. Arkada oturanlarda çok rahat ediyorlar. Araca oturanlar oturma alanı çok geniş diyorlar. Bunun yeni kasa ile değişecek olması kanatimce kötü olmuş. Ama içine oturmadan kesin yorum yapmakta yanlış olur. Bekleyelim görelim derim arkadaşlar.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ağustos 24, 2012, 07:19:28 »
Arkadaşlar bende suna buna benzemıs demekten zıyade begenmedıgımı ıfade etmek ıstıyorum. Aurıs asıgı bır kısı olarak yenı kasa malesef olmamıs. Insallah aynı stratejı hatasını yenı kasa Corolla'da da yapmazlar. Sahsen aracımı 2013 yenı kasayla yenılemeyı dusunuyorum..
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ağustos 24, 2012, 08:22:08 »
Köşeli ve keskin tasarımları çok seven biri olarak beğenmedim, bayıldım.  Arka stopların alt çizgisi aynı ama üst çizgisi farklı, otomobil dünyasında casusluk çok fazla, benzerliğin ben tesadüfi olduğunu düşünüyorum, benzerlik demişken i30 un benzediği çok fazla araç olsa gerek.  Yeni kasa corolla yı bekliyorum oda avensis auris çizgilerini taşır umarım. yeni kasa corolla kullanıcısı olarak agresif sert köşeli bir corolla bekliyorum, umarım öyle olur.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ağustos 24, 2012, 11:58:02 »
bu kadar haksızlık yapılan başka marka yoktur ya :D.. arabanın tasarımı yeni toyota çizgisini taşıyor işte.. avensis ile başlattığı tasarım anlayışını yaris ile en küçük sınıfına ve auris ile orta segmente yansıttı.. bence çok acımasızsınız.. eleştiren kimseye katılmadığımı burdan belirtiyorum.. toyota donanımdan kısmadıktan sonra sıkıntısı olmayan bir marka !!!!
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ağustos 24, 2012, 12:09:04 »
Bu aurs alınır yav 2014 de veya 2013 son çeyrekte çıksa bari.
Edit:Yeni Corolla da böyle yakar mı ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ağustos 24, 2012, 12:16:52 »
Bu aurs alınır yav 2014 de veya 2013 son çeyrekte çıksa bari.
Edit:Yeni Corolla da böyle yakar mı ki?
paris oto showda çıkıcak zaten sonrasında bütün avrupada pazara giriş yapar türkiye ye hemen gelirmi yoksa biraz beklermi bilmiyorum. auris üretimide ingiltereye kaymış zaten türkiye ye avrupada çıktığı gibi gelmeyebilir. ülkemizde yeni corolla üretilecekmiş, mesela yeni clio da türkiyede üretilecek ve fiaytı 1000 euro üstünde daha ucuz olucakmış ülkemizde üretildiği için inş. yeni corollada da toyota böyle bi fiyat politikası uygular :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ağustos 24, 2012, 14:31:58 »
オーリス TVCM 出演モデルインタビュームービー bu film de auris'in yeni reklam filmi,,israil/ukrayna karışımı bayan görünümlü erkek model oynatmışlar..evlerden ırak.. daha iyi bir reklam olsaydı keşke..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ağustos 24, 2012, 14:34:24 »
オーリス TVCM 出演モデルインタビュームービー bu film de auris'in yeni reklam filmi,,israil/ukrayna karışımı bayan görünümlü erkek model oynatmışlar..evlerden ırak.. daha iyi bir reklam olsaydı keşke..

tövbe tövbe bu ne yahu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ağustos 24, 2012, 15:31:03 »
Bu nasıl bir reklammış böyle, yok artık.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ağustos 24, 2012, 15:34:29 »
 :rofl: :rofl: :rofl:

Yaarabbiiii yarabbiiii GÜnahların yığın yığın yağdığı şu günlerde sen bizleri koru yarabiim.

Bu nasıl bir reklam filmmidir, Tigralı yıllara dönmeyelimde. :D

Neyseki Güncel kasanın reklamında Köpek ve Kedi oynamıştı. :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ağustos 24, 2012, 15:50:44 »
Auris gibi itici bir reklam öyk hiç beğenmedim..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality