0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.6 lt turbo besleme 156 beygir düşük gibi sanki volsvagen 1.4 lt lik motordan 160 bg güç çıkışı sağlıyor..
Bmw 3.16 136 bg ve twin turbo diye biliyorum yanlışta biliyor olabilirim . Bu arada wv nin 1.4 tsi motorlarına ısınamadım gitti küçük hacim ve yüksek güç her zaman risktir bide buna chip tuning uygulayanlar var .
chip tuning, yetkili servisler de yapiyor. Bunun icin ayri insert bile basmislar.
işin orasına bakarsan bende küçük hacimli motorlardan üretilen yüksek güce pek sıcak bakmıyorum motor ömürleri atmosferiğe göre daha kısa olur diye tahmin ediyorum.. ama bu foryanın şu anki kıralı ford diye düşünüyorum 1.0lt 125 bg.... 1.6 lt hacme bakılırsa o zaman toyota güç üretiminde daha başarılı yeni valvematic motoruyla hem atmosferik hemde 132bg...
Avensis alacağıma mercedes alsam daha mantıklı gibi
Daha yeni sordum C180 1.6cc otm. vites kompressor 85.000 Tl (en ucuzu)ama bu merso 160 HP ve inanılmaz kaliteli, herşeyi kaliteavensisin 1.6 sında otomatik olmayınca...bunun muadili ancak avensisin 2.0 en üst donanımlısı olabilir ki o da 100 bin Tl nin üstündebir de mercedesin adı yani....
valla sitesinde 94.600 yazıyor abi avangarde alırsan evet iyi ama prime öyle bomboş dar, sıkıcı, kumaş döşeme, sade gösterişsiz konsol vs vs eğer kullanmadıysan gözünde fazla büyütme abi yakıtıda epeyce fazla ben bir kere baz versiyonu clasicle uzun yola gittim hiç beğenmedim... şehir içi fabrika verisi 11.5 litre kompresör devredeyken yakıt epeyce fazlalaşıyor.. avensis bile 8.5 litre mersonun 0-100 ü 156 hp kompressör olmasına rağmen 9.9 sn avensis atmosferik 132 hp 10,4 sn arada 0,5 sn fak var baklım yeni turbo motorla yakıt ve performans olarak daha iyi görünüyoradı mercedes ama kendi mercedes değil malesefeğer adıda kendide mercedes olsun diyorsan profil resmime bak abi
sözünü ettiğim baz model ama arabada donanım olarak yok yok tutamam koltuklar kumaş ama çok kaliteli, zaten izmir sıcak iklim deri döşeme tercih edilmezarabanın yakıt ortalaması 6 litreheralde senin alışkanlıkların üst modellerle