Gönderen Konu: Sizce vantilatör işe yarayabilirmi ?  (Okunma sayısı 5022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Sizce vantilatör işe yarayabilirmi ?
« : Ağustos 13, 2012, 01:13:26 »
Kıymetli Arkadaşlar ,

Honda Accord aldıktan sonra ağırlıklı olarak tahmin edebileceğiniz üzere Honda forumlarına daha çok takılıyorum . Aşağıdaki linkteki ilginç alet sizce işe yarayabilirmi ? Kullanan veyahutta kullandığını bildiğiniz birisi varmıdır ?

http://sepeteindir.com/gatget-hi-tech/19399-auto-cool-gune-enerjili-arac-fani-ve-hava-temizleme.html

Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Toyota Club Türkiye

Sizce vantilatör işe yarayabilirmi ?
« : Ağustos 13, 2012, 01:13:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce bu alet işe yarayabilirmi ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2012, 01:15:21 »
Kıymetli Arkadaşlar ,

Honda Accord aldıktan sonra ağırlıklı olarak tahmin edebileceğiniz üzere Honda forumlarına daha çok takılıyorum . Aşağıdaki linkteki ilginç alet sizce işe yarayabilirmi ? Kullanan veyahutta kullandığını bildiğiniz birisi varmıdır ?

http://sepeteindir.com/gatget-hi-tech/19399-auto-cool-gune-enerjili-arac-fani-ve-hava-temizleme.html

tövbe tövbe başlığı görünce konuya girmekte tederdüt ettim alperen abi :)

işe yarayacağını sanmıyorum abi basit para tuzağı olarak görüyorum gerçi hiç kullanmadım ama oto üreticilerinden daha zeki değillerdir diyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2012, 01:24:24 »
Ben buna benzer bir pervane almıştım babamın 19'a bir halta yaramadı hava ısındıkça sıcak hava veriyordu ve gürültülü oluyor tavsiye etmem.

Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2012, 01:28:20 »
bence basit bir kandırmaca cihazı, aklı selim, teknisyenlerimizin ürettiği bir cihaz. Alıcı da, fiyat düşük olduğu için bir zarar etmiyorum durumu haiz, bu şekilde ne kadar satarsak kardır politikası. İddaalı otomobil üreticileri, bu tür konuların ar-ge leri için milyon dolarlar harcıyorken, verim beklemek abestle iştigal eder diye düşünüyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2012, 01:37:56 »
Evet başlık biraz abes olmuş , siz söyleyince farkettim . Pardon ...   :)
Aletin ( vantilatörün ) videosunda sanki işe yarıyormuş gibi bir imaj verilmiş . Ama zaten şüphe duyduğum için sizlerle paylaştım . Aletin ( vantilatörün ) gürültü yapması sıkıntı değil zira aracı kullanırken açık olmayacak . Park ettiğinizde aracın içindeki havayı tazelediği iddia edilmiş .

Bu arada sizleri özlemişim  :)

Aslında hergün toyota forumda cevapladığım konularla ilgili bir gelişme varmı diye giriyorum ama bizim konular fosil oldu tabiki . Ama bazen zombi , hortlak durumları olabilir yinede .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2012, 01:41:33 »
Evet başlık biraz abes olmuş , siz söyleyince farkettim . Pardon ...   :)
Aletin ( vantilatörün ) videosunda sanki işe yarıyormuş gibi bir imaj verilmiş . Ama zaten şüphe duyduğum için sizlerle paylaştım . Aletin ( vantilatörün ) gürültü yapması sıkıntı değil zira aracı kullanırken açık olmayacak . Park ettiğinizde aracın içindeki havayı tazelediği iddia edilmiş .

Bu arada sizleri özlemişim  :)

Aslında hergün toyota forumda cevapladığım konularla ilgili bir gelişme varmı diye giriyorum ama bizim konular fosil oldu tabiki . Ama bazen zombi , hortlak durumları olabilir yinede .

abi malum toyota arıza çıkarmadığı için bizde sabah akşam bol bol siyaset memleket meselelerini tartışıyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2012, 01:49:00 »
Bu arada Accord canavar gibi , hızlı ve ekonomik . 2.4 motor 190 HP . Bildiğiniz üzere bizim 2.0 Exe. Ele. Avensislerde LPG uyum sıkıntısı vardı . Accordu LPG li aldım . Şehir dışı 18 krş şehir içi 27 krş  elde ettiğim en düşük değerler . LPG fiyatı 2.00 TL civarı . Bu yönü harika ama hala Avensisi özlüyorum . Ve takip ettiğim Honda forumlarından şunu anladımki Accord Avensis kadar problemsiz değil . Ama Accord prestij arabası . Bu da meselenin başka bir yanı . Benzin parasını problem etmeseydim Avensisi satmazdım ama hiç 50 krş altında yakmadı şehir içinde .

Gülmeyin ama sizinle bir sırrımı paylaşıcam ; Avensisten önce Mitsubishi Lancer kullanıyordum ve hernerde karşıya geçmek isteyen bir yaya görsem hemen yol verirdim . Ama Avensisi kullanmaya başladığımda frene basmamak için , yani hızımı kaybedip yakıt sarfiyatını artırmamak için milletin üstüne araba sürer olmuştum :) ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2012, 01:52:57 »
Bu arada Accord canavar gibi , hızlı ve ekonomik . 2.4 motor 190 HP . Bildiğiniz üzere bizim 2.0 Exe. Ele. Avensislerde LPG uyum sıkıntısı vardı . Accordu LPG li aldım . Şehir dışı 18 krş şehir içi 27 krş  elde ettiğim en düşük değerler . LPG fiyatı 2.00 TL civarı . Bu yönü harika ama hala Avensisi özlüyorum . Ve takip ettiğim Honda forumlarından şunu anladımki Accord Avensis kadar problemsiz değil . Ama Accord prestij arabası . Bu da meselenin başka bir yanı . Benzin parasını problem etmeseydim Avensisi satmazdım ama hiç 50 krş altında yakmadı şehir içinde .

Gülmeyin ama sizinle bir sırrımı paylaşıcam ; Avensisten önce Mitsubishi Lancer kullanıyordum ve hernerde karşıya geçmek isteyen bir yaya görsem hemen yol verirdim . Ama Avensisi kullanmaya başladığımda frene basmamak için , yani hızımı kaybedip yakıt sarfiyatını artırmamak için milletin üstüne araba sürer olmuştum :) ...
abi, bu fisker karma sanki sizin için üretilmiş gibi bir his var içimde, bahsetttiğiniz olayı, bende otomatik 2.0lt aracımda yaşıyorum, maalesef çok abest bir durum değil, yavaşlayıp tekrar ivmelenme olduğunda yol bilgisayarı dile geliyor. Yaklaşık 15-16lt ortalamayla seyrettim bir çok kez trafikte.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2012, 01:53:57 »

honda forumunu bende takip ediyorum abi ve sık sık hararet konularına denk geliyorum ilginç...
hatta bir üyenin konusunu aynen aktarıyorum

selamlar herkese. ben 2005-06 1.6 vtec es almayı düşünüyorum. genelde forumlarda iyi bahsediyorlardı ve işte almak istediğim araba bu dedim. ama ne var ki bu siteye girdim şaşırdım. resmen ağlama duvarına dönmüş burası. citröen formuna benzemiş. şuan hondadan korktum açıkçası. hele ki dışardan gelen yol sesi çok üzdü beni. en iyisi subaru impereza 1.5 awd almak heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2012, 01:59:38 »
Ben şu ana kadar sadece marş dinamosu değiştimki 150.000 sonrası Accordların kronik bir sıkıntısı . Onun dışında bir problem yaşamadım , ama birçok problem okuyorum forumlarda . Yaşadığım birbaşka problemde elimde sebze meyve poşetleri varken arabayı açmaya çalışmıştımki yere düşürdüğüm anahtar lağım ızgaralarından içeri indi . Bana bir anlık dalgınlık 180 TL ye patladı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2012, 02:00:57 »
abi, bu fisker karma sanki sizin için üretilmiş gibi bir his var içimde, bahsetttiğiniz olayı, bende otomatik 2.0lt aracımda yaşıyorum, maalesef çok abest bir durum değil, yavaşlayıp tekrar ivmelenme olduğunda yol bilgisayarı dile geliyor. Yaklaşık 15-16lt ortalamayla seyrettim bir çok kez trafikte.

Bu ne demek hocam ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2012, 02:05:31 »
honda forumunu bende takip ediyorum abi ve sık sık hararet konularına denk geliyorum ilginç...
hatta bir üyenin konusunu aynen aktarıyorum

selamlar herkese. ben 2005-06 1.6 vtec es almayı düşünüyorum. genelde forumlarda iyi bahsediyorlardı ve işte almak istediğim araba bu dedim. ama ne var ki bu siteye girdim şaşırdım. resmen ağlama duvarına dönmüş burası. citröen formuna benzemiş. şuan hondadan korktum açıkçası. hele ki dışardan gelen yol sesi çok üzdü beni. en iyisi subaru impereza 1.5 awd almak heralde.

Evet problemler var ama Wolkswagen yada OPEL kadar değil . Ben zaten ne araba alalım diyenlere , paran varsa MERCEDES yoksa JAPON önceliklede TOYOTA al tavsiyesinde bulunuyorum . Honda kullanıcıları birde modifiye konusunda çok aktifler . Arabanın dış modifikasyonu değil sadece motor modifiyesi vs. zamanla araçlara zarar veriyor diye düşünüyorum . Birde Honda biraz daha gençlere hitab ettiği için hor kullanılabiliyor . Ama 1.000.000 mil (1.600.00 km yaklaşık ) yapan Accord videosu meşhurdur . Malum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2012, 02:06:02 »
Bu ne demek hocam ???
şu ana kadar üretilmiş, en performanslı ve elektrikli araç, doğa dostu olan ve performans arayan kişilerin tek tercihi, ülkemizede bu yıl içinde girmesi planlanıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 13, 2012, 02:07:27 »
Evet problemler var ama Wolkswagen yada OPEL kadar değil . Ben zaten ne araba alalım diyenlere , paran varsa MERCEDES yoksa JAPON önceliklede TOYOTA al tavsiyesinde bulunuyorum . Honda kullanıcıları birde modifiye konusunda çok aktifler . Arabanın dış modifikasyonu değil sadece motor modifiyesi vs. zamanla araçlara zarar veriyor diye düşünüyorum . Birde Honda biraz daha gençlere hitab ettiği için hor kullanılabiliyor . Ama 1.000.000 mil (1.600.00 km yaklaşık ) yapan Accord videosu meşhurdur . Malum .

aman abi vw ile opel tartışılmaz liderler bu konuda her iki markada beni çok üzdü zamanında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ağustos 13, 2012, 02:08:55 »
şu ana kadar üretilmiş, en performanslı ve elektrikli araç, doğa dostu olan ve performans arayan kişilerin tek tercihi, ülkemizede bu yıl içinde girmesi planlanıyordu.

Cehaletimi mazur gör :) İlk defa duydum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 13, 2012, 02:09:54 »
kesinlikle size katılıyorum, genellikle genç nüfusun tercih ettiği ve ülkemizde modifikasyon adına en geniş perspektife sahip olan hondalar , maalesef, yapılan işlemler sonucunda, motor ömürleri olumsuz şekilde etkileniyor ve normal kullanıcılar 2.elde satın aldıklarında garip sorunlar çıkabiliyor. Bugün en basit modifiye adı altında geçen , açık spor hava filtresinde bile, motora normal filtreden geçemeyecek binlerce partikül ulaşıyor. Bu en basiti, harici beyin, egzantrik , headers(egzost manifoltu) kullanımında, motor ömrü çok ciddi şekilde kısalıyor ve diğer sorunlarda tetikleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2012, 02:11:42 »
Cehaletimimazur gör :) İlk defa duydum .
estağfurullah, ben de ilk defa 2 and a half men dizisinde görmüştüm, sonrasında inceledim, amerika ve avrupada kullanmak için, oldukça uygun bir seçenek, supersport konseptinde, ve performans olarakta, bir bmw m serisini aratmıyor. İnşallah ülkemizdede elektrikli araç altyapısı kısa sürede gelişir, bizde bu tür araçları kullanabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ağustos 13, 2012, 02:17:24 »
İnşaallah ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 13, 2012, 07:55:06 »
aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler inşallah
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2012, 08:06:03 »
abi malum toyota arıza çıkarmadığı için bizde sabah akşam bol bol siyaset memleket meselelerini tartışıyoruz...
:D :D :D