Gönderen Konu: Cam filmi yasağı kalkıyor  (Okunma sayısı 7298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Cam filmi yasağı kalkıyor
« : Ağustos 11, 2012, 12:14:26 »

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yasak olduğu için araçlarına cam filmi uygulatamayan sürücüleri sevindirecek bir çalışma başlattı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden alınan göre, bakanlık, araç sürücülerinin büyük bölümünün istemesine rağmen, güvenlik amacıyla yasak olduğu için kullanamadığı cam filmleri konusunda çalışma başlattı.

Toplantılar sonucunda, konuyla ilgili olarak ivedi şekilde düzenleyici mevzuat oluşturulması ve şu an uygulanan yasaklayıcı mevzuatın da cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak, tekrar düzenlenmesine karar verildi. Bu amaçla çalışmalara da hız verildi.

Mevzuat hazırlanıp yürürlüğe girdiğinde, araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak serbest olacak.
Konuya ilişkin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) görevlendirilecek ve TSE, cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek.

Böylece araç sürücüleri trafik kontrol noktasına ya da muayene istasyonuna giderken, cam filmlerini sökmek zorunda kalmayacak.
Diğer yandan bu uygulama ile araçlarda enerji verimliliği sağlanmasının yanı sıra ülkenin cari açığına da pozitif katkı sağlanacak.

Kaynak: http://www.posta.com.tr/Ekonomi/otomobil/HaberDetay/Cam-filmi-yasagi-kalkiyor.htm?ArticleID=134775
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

Cam filmi yasağı kalkıyor
« : Ağustos 11, 2012, 12:14:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam filmi yasağı kalkıyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2012, 09:32:41 »
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yasak olduğu için araçlarına cam filmi uygulatamayan sürücüleri sevindirecek bir çalışma başlattı.

AA muhabirinin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, bakanlık, araç sürücülerinin büyük bölümünün istemesine rağmen, güvenlik amacıyla yasak olduğu için kullanamadığı cam filmleri konusunda çalışma başlattı.

Toplantılar sonucunda, konuyla ilgili olarak ivedi şekilde düzenleyici mevzuat oluşturulması ve şu an uygulanan yasaklayıcı mevzuatın da cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak, tekrar düzenlenmesine karar verildi. Bu amaçla çalışmalara da hız verildi.

Mevzuat hazırlanıp yürürlüğe girdiğinde, araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak serbest olacak. Konuya ilişkin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) görevlendirilecek ve TSE, cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek.
Böylece araç sürücüleri trafik kontrol noktasına ya da muayene istasyonuna giderken, cam filmlerini sökmek zorunda kalmayacak.

Diğer yandan bu uygulama ile araçlarda enerji verimliliği sağlanmasının yanı sıra ülkenin cari açığına da pozitif katkı sağlanacak.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/767188-o-yasak-kalkiyor
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2012, 11:11:27 »
Güzeeeel :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2012, 11:46:59 »
Ah bi emin olabilsem şu yasağın kalktığından hemen gidip bi film çektircem. ayrı bi hava katıyor arabaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2012, 11:51:36 »
Bu arada başlığı yanlış yazmışsın Serdarcım.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2012, 12:55:39 »
can filmi :D ohh be kurtulduk dün akşam erdekten tekirdağa geliyorduk akşam 12de  polis çevirdi o kadar araç geçiyordu bir bizi çevirdi aracında cam filmliydi hemen camları açtık komple öyle durduk ehliyet ruhsat istedi birde alkol kontorlü yaptı babama ve gitik ALLAH'tan filmi farketmedi. :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2012, 13:45:39 »
Çok yerinde bir karar olur, umarım sulandırılmadan yasalaşır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2012, 13:48:08 »
Güzel uygulama bence de :) Ama ön camlara da izin verseler daha iyi olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2012, 13:49:45 »
Güzel uygulama bence de :) Ama ön camlara da izin verseler daha iyi olurdu.
Daha neler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2012, 13:51:06 »
Daha neler :)

Yarım yamalak iyi olmuyor be Şükrü abi :D :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2012, 13:53:57 »
Yasak filan dinlemiyorum zaten kullanıyorum . ayrıca haberde muayene sırasında filmler sökülmek zorunda kalmayacak yazıyor.Zaten sökün demiyorlar hafif kusurlu olarak muayeneden geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2012, 14:01:54 »
Yarım yamalak iyi olmuyor be Şükrü abi :D :)

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2012, 15:02:15 »
Yasak filan dinlemiyorum zaten kullanıyorum . ayrıca haberde muayene sırasında filmler sökülmek zorunda kalmayacak yazıyor.Zaten sökün demiyorlar hafif kusurlu olarak muayeneden geçiyor

+1
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 12, 2012, 16:00:47 »
Bizde yasak falan yok hatta yeni arac alirken bayinin verdigi ilk hediye camfilmi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 13, 2012, 14:19:17 »
bende açık yeşil cam filmi yaptırmayı çok istiyorum bakalım düzenleme kesinleşsinde çalışmalara başlarım. haber için teşekkürler.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 13, 2012, 15:56:32 »
İki konuyu birleştirdim, gereksiz mesajları sildim. Konuyu ilk Serkan Bey açmış fakat biz bugün onayladık, Serdar Bey'in  konu açtığında bu haber onaylanmadığı için mükerrer girişten haberdar olunmamış. Sonuç olarak aynı bilgi olduğundan bu başlık altından devam edebiliriz.

Bilgilendirme için teşekkürler Gökhan, bu tür durumlarda moderatöre rapor et linkini kullanırsan daha hızlı çözüm üretebiliriz. Tekrar teşekkürler.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2012, 16:11:20 »
Arka camlara koyu ön camlara ise acık renk film kaplanırsa hem yasal açıdan sorun olmuyor hemde estetik açıdan iyi duruyor
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 13, 2012, 16:58:39 »
sadece estetik açıdan değil, aracın iç sıcaklığını ve güneşin yakıcılığını da engelliyor.. ha bir de yaptırmışken kalitelisini yaptırmak gerek bence..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 13, 2012, 17:19:03 »
cam flimiyle ilgili 1 ay önce yaklaasık bir haber cıkmıştı haberlerde adamın teki flimden ceza yiyor ve görüş açısını engellemediği için mahkemeye veriyor ve haklı durumda cıkıyor sürücü , fakat herkez bunu şöyle anladı cam flmi cezası kalktı , veya şöyle görüş açısını engellemediği sürece  sıkıntı olmadıgını söyledi , fakat hepsi sadece lafta valla çatır çatır yazıyolar hala flimden ceza , ben bizzat polisle konustum ve kanunda cezası var dedi yeri var madde olarak dedi vee gördükmü kesiyoruz dedi malisef.Tabiki tek duamız cam flmindeğil kesilen cezalar değil sislerden yazılan cezaların da kaldırılmasıdır..
~Safa Var ~
Savaş,vatan için gerekli olmadıkça cinayettir...
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2012, 17:24:06 »
Evet yaptırmışken güvenlikli film yaptırmak gerekiyor. 3m marka cam filmi gayet kaliteli toyota servislerinde 650 tl ye yapıyorlar. Ben 200 tl ye yaptırmıştım geliş fiyatına :D
sadece estetik açıdan değil, aracın iç sıcaklığını ve güneşin yakıcılığını da engelliyor.. ha bir de yaptırmışken kalitelisini yaptırmak gerek bence..