0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aynı problemi opel corsamda yaşamıştım radyatöre çatlak giderici atmışlar oda peteği tıkamış ve çürütmüş peteği değiştirmiştim. Ancak dikkat edin aracınızda silindir kapak contasında problem varsa ondan da olabilir.
knuyu şöyle açıklamak gerekirse problem1: termostat açık kalıp motor suyu yeterli ısınamazsa kalorifer ısıtmaz.2: az önce benim ve sizin dediğiniz gibi kalorifer peteği tıkalıysa ısıtmaz.3: daha önce silindir kapak contası hasar gördüyse(hararet) bu şekilde bir taraf ısıtır bir taraf ısıtmaz. fakat sizin probleminiz yüksek ihtimalle petekten sorun petekten çözülmezse termostata baktırın oda olmazsa 3. maddedeki silindir kapak contasından başka bir alternatif kalmıyor.buarada 3. şıkkı elemek için soruyorum aracınız su eksiltiyormu?
çok fazla değil ancak malum hava sıcak süreki kontrol edin kaçak kontrolü yaptırmanızı tavsiye ederim. kontrol altında olmasında fayda var. birde motor yağında köpük vs oluyormu?
doğrudur sürekli kontrol ederim yok kapaktada birsey yok dediğiniz gibi termostatla peteklere baktıracam çok teşekkürler bilginize ve ilginize murat bey
zeki bey forumda aratın bu konuy ile ilgili konu açılmıstı.Eski modellerde var.Forumda bir abi 2004 arabasında kaloriferin giriş çıkış hortumnlarını çıkartıp içinii bol tazyıklı su kireç çözücükallanarak temizlettirmişt.Forumda vardı bir bakın isterseniz.