Gönderen Konu: Göğüsten Gelen Vik Vik Sesi  (Okunma sayısı 6836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Göğüsten Gelen Vik Vik Sesi
« : Ağustos 03, 2012, 14:46:26 »
Birgün aracım çok sıcak havada açık otoparkta durmak zorunda kaldı. Ve akşam üzeri bindiğimde seyir halinde iken en ufak engebeliklerde vik vik vik diye transit binibüslerin sağından solundan gelen gıcırtılara benzer bir ses gelmeye başladı. Göğüsün cama temas ettiği kısımdan geliyor gibi hissediyorum. Tavsiye ettiğiniz bir uygulama var mı ?

Servise gidersem ne ile karşılaşırım.

Bu toplamda ses yaratan 3. problem az kaldı Aurisi satacağım.

1. Neden: Söför emniyet kemeri yükseklik ayarı sesi
2. Neden: 2000 devirde hava emiş borusundan gelen ses.
3. Neden: Vik vik vik göğüs sesi

Daha bir yaşında arabam düzenli olarak yıkatır temiz temiz binerim %90 güneşlik koyarım bir gün unuttum neler geldi başıma.
“Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir.”
Mustafa Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

Göğüsten Gelen Vik Vik Sesi
« : Ağustos 03, 2012, 14:46:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Göğüsten Gelen Vik Vik Sesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2012, 15:18:33 »
Bu toyota, bu aurisi yapamadı, olmadı yani, beceremedi bir türlü..
Birmez o ses, çok can sıkarsa satın gitsin, millet beziyor artık o seslerden, bitmek tükenmek bilmeyen takırtukurlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2012, 15:27:55 »
Birmez o ses, çok can sıkarsa satın gitsin, millet beziyor artık o seslerden, bitmek tükenmek bilmeyen takırtukurlardan.
En baştan tipini sevemedim ben bu Aurisin,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2012, 15:28:52 »

Süleyman bey bence biraz daha dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum yazdıklarımızda, Oğuzhan beyin hevesini kaçırmamak gerek.

Birgün aracım çok sıcak havada açık otoparkta durmak zorunda kaldı. Ve akşam üzeri bindiğimde seyir halinde iken en ufak engebeliklerde vik vik vik diye transit binibüslerin sağından solundan gelen gıcırtılara benzer bir ses gelmeye başladı. Göğüsün cama temas ettiği kısımdan geliyor gibi hissediyorum. Tavsiye ettiğiniz bir uygulama var mı ?

Servise gidersem ne ile karşılaşırım.

Bu toplamda ses yaratan 3. problem az kaldı Aurisi satacağım.

1. Neden: Söför emniyet kemeri yükseklik ayarı sesi
2. Neden: 2000 devirde hava emiş borusundan gelen ses.
3. Neden: Vik vik vik göğüs sesi

Daha bir yaşında arabam düzenli olarak yıkatır temiz temiz binerim %90 güneşlik koyarım bir gün unuttum neler geldi başıma.

Servise bu ses olayında dolayı giderseniz ufak bir izole olayı ile karşılaşırsınız garantiniz devam ediyor ise garantiden yapımaktadır.

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2012, 15:39:09 »
Süleyman bey bence biraz daha dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum yazdıklarımızda, Oğuzhan beyin hevesini kaçırmamak gerek.

Servise bu ses olayında dolayı giderseniz ufak bir izole olayı ile karşılaşırsınız garantiniz devam ediyor ise garantiden yapımaktadır.

Dikkat etmek?
Heves kaçırmak?
Yapmayın Allah aşkına bu seslerden dolayı hevesi kaçmıyor da, ben bunları yazınca, görünen köyleri söyleyince mi hevesi kaçıyor Oğuzhan Bey'in?
Bu sorundan neredeyse tüm auris sahipleri şikayetçi, gördüğüm ilk vukuata da yaptığım tek yorum değil, bu durum belli bir şey, sıfır aldığım bir araç da daha yılını doldurmadan servise giriyor, orası burası sökülüyorsa ben o aracı satarım da yakarım da... Bunu yapan firma da bunu beceremiyor derim.
Tamam Oğuzhan Bey, ses filan yoktur, size öyle gelmiştir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2012, 15:44:26 »
Dikkat etmek?
Heves kaçırmak?
Yapmayın Allah aşkına bu seslerden dolayı hevesi kaçmıyor da, ben bunları yazınca, görünen köyleri söyleyince mi hevesi kaçıyor Oğuzhan Bey'in?
Bu sorundan neredeyse tüm auris sahipleri şikayetçi, gördüğüm ilk vukuata da yaptığım tek yorum değil, bu durum belli bir şey, sıfır aldığım bir araç da daha yılını doldurmadan servise giriyor, orası burası sökülüyorsa ben o aracı satarım da yakarım da... Bunu yapan firma da bunu beceremiyor derim.
Tamam Oğuzhan Bey, ses filan yoktur, size öyle gelmiştir..

Sesin gelmediğini iddia eden kimse yok sadece nezakete davet ettim sizi ama üstelemeyeceğim tavrınızdanda anlaşıldığı üzere.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2012, 16:25:15 »
Sesin gelmediğini iddia eden kimse yok sadece nezakete davet ettim sizi ama üstelemeyeceğim tavrınızdanda anlaşıldığı üzere.

Sercan Bey, önyargılarınızın sebebini ve bu başlığa yazdığım mesajdan ötürü olan tepkinizin sebebini anlamış değilim; rica etsem bana ilk mesajımdaki "nezaketsizliği" gösterebilir misiniz? Gösterirseniz ben de tekrarının olmaması için elimden geleni yapayım.

Tepkimin ve tavrımın sebebine gelince; size bu forumda Auris ve sesleri ile ilgili sorunlardan muzdarip olan üyelerin açtığı onlarca başlık ve mesajı bulup getirebilirim, kaldı ki bunları benden daha iyi bilir ve daha kolay bulabilirsiniz. Ben de bunları okudukça, böylesine "büyük" bir markanın yaptığı araçların böylesine (ses ve tıkırtı açısından) sorunlu araçlar üretmesine, kullanıcıların mağduriyetine karşı, önüne geçemediğim bir sinir ve tepki oluştu; "sinirim, tepkim, tavrım size veya konu sahibi beyefendiye DEĞİLDİR" sadece ve sadece araca ve bu ses sorununa karşıdır. Sizin de sanki markanın isim ortaklarından biriymiş, şirket hissedarlarından biriymiş veya markaya bağlılık yemini ederek "körü körüne" bağlanmış biri gibi bu durumu savunmanızı anlamış değilim, belli ki sevginiz aşkınız markaya yapılacak olumsuz yorumları dahi kaldıramayacak kadar büyük, anlamaya çalışacağım ve daha dikkatli olacağım. Heves kaçırmamak derken sanki markaya/foruma bağlanan her üyeden pay alınıyormuş da kaçmasından korkuyormuşsunuz gibi bir tepki vermişsiniz, ki bunu hiç anlayamıyorum; bir rahatsızlık duyuyorsanız bu durumu Toyota'ya bizzat iletin, benim veya kullancııların fikirleri böyle durumları savunarak değişmeyecektir.
İlk mesajımda da söylediğim gibi ""ÇOK CAN SIKARSA"" satın gitsin, hiçbir şey sizin keyfinizi bozmasın Oğuzhan Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2012, 16:40:46 »
... Sizin de sanki markanın isim ortaklarından biriymiş, şirket hissedarlarından biriymiş veya markaya bağlılık yemini ederek "körü körüne" bağlanmış biri gibi bu durumu savunmanızı anlamış değilim, belli ki sevginiz aşkınız markaya yapılacak olumsuz yorumları dahi kaldıramayacak kadar büyük, anlamaya çalışacağım ve daha dikkatli olacağım. ...

Süleyman Bey, yukarıdaki ifadeleriniz dışında yazdıklarınız gayet makul. Gördüğüm kadarıyla Sercan arkadaşımız çok ince bir hatırlatma yapmak istemiş ama tabi ki problemi yaşayan sizsiniz ve bunu dile getirmek en temel hakkınız. Karşımızdaki kişinin iyi niyetinden şüphe etmez ve onu töhmet altında bırakacak ifadelerden kaçınırsak  tartışmanın sağlıklı ve foruma faydalı bir şekilde devam etmesine katkıda bulunmuş oluruz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2012, 16:47:10 »
würt ün slikon spreyi...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2012, 16:48:39 »
Benim Corolla'da da frens sesi problemi var her bakımda temizlik yaptırıyorum bir süre kesiliyor sonra yine başlıyor. Normalde bu kadar ses bana araba sattırırdı fakat fark ettim ki arabamı seviyorum. Artık daha genel şeylere bakıyorum ve küçük sorunlara takılmıyorum.

Aracınızın garantisi var ise serviste ön göğüs izolasyonunu ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz. Sıfır aldınız şurası sökülmesin burası sökülmesin diye düşünmeyin sorunun çözümüne bakın.

Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2012, 17:00:30 »
benimde hb corollada bikaç ses vardı, arabada ekstra hiçbir sese tahammül edemem normalde. sözkonusu bu bir kaç sesi sağolsun arkadaşların tavsiyesi ile çok basit şekilde giderdim ve artık yok. sadece debriyaj pedalındaki gıcırtı sesi kaldı ve onuda arada bir yağlatıp susturuyorum ::) oğuzhan bey'in bahsettiği seslerinde kolaylıkla giderilebileceğini tahmin ediyorum. en kısa zamanda bu seslerin giderilmesi ve sessizce keyifli sürüşler dilerim..
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2012, 17:42:16 »
würt ün slikon spreyi...
İşe yararsa alalım Kerem abi sen uyguladın mı hiç?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2012, 18:07:54 »
Süleyman Bey, yukarıdaki ifadeleriniz dışında yazdıklarınız gayet makul. Gördüğüm kadarıyla Sercan arkadaşımız çok ince bir hatırlatma yapmak istemiş ama tabi ki problemi yaşayan sizsiniz ve bunu dile getirmek en temel hakkınız. Karşımızdaki kişinin iyi niyetinden şüphe etmez ve onu töhmet altında bırakacak ifadelerden kaçınırsak  tartışmanın sağlıklı ve foruma faydalı bir şekilde devam etmesine katkıda bulunmuş oluruz.

Anlıyorum Hakkı Bey, ancak hala anlayamadığım nokta nezaketsizliğin yeri ve konusu.
Beni nezaketsizlikle itham eden bir kişiye elimden geldiğince saygılı ve seviyeli bir yanıt vermeye çalıştım, sizin de bahsettiğiniz o ince ayrıntı nedir ben inanın göremedim; söylediğim sadece bu denli can sıkan bir durum karşısında satmak gibi var olan bir yolu da konu sahibi Oğuzhan Bey'e hatırlatmak oldu, bunda bir saygı eksikliği varsa ya ben Türkçe bilmiyorum ya da bildiğim dil ve anlatım kuralları değişmiş, beraberinde nezaket kuralları da... Ayrıca yazdığım ve sizin de alıntı yaptığınız bölümde de demek istediğim gayet açık olup, Sercan beyi töhmet altında bırakacak bir ifade içermediğini düşünüyorum; "öyleymiş gibi" verilen bir tepki ve "sanki durumu savunma" edasıyla yazılmış bir yazıya karşılık benim aklımda oluşan bir izlenimdir tamamen, "öyledir" demiyorum, "öyleymiş gibi tepki vermiş" dedim. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir, ben bu konuda daha fazla yorum yapıp konuyu dağıtmak istemem, konu sahibinden özür dilerim, kaldığımız yerden devam edelim konuya, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2012, 18:26:07 »
İşe yararsa alalım Kerem abi sen uyguladın mı hiç?

ben bu gün aldım henüz uygulayamadım ama forumda alıp memnun olan arkadaşlar var özellikle plastik aksam için üretilmiş bi ürün..

http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml

açıklamaları okursanız eğer yardımı olabilir tek sorun uygulanacak yeri bilmek..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 03, 2012, 18:40:46 »
Süleyman Bey, mesajınızda Sercan arkadaşımın nezaket hatırlatmasını gerektirecek bir durum yok bana göre, zaten o bunu muhtemelen "Nazik olalım, Oğuzhan arkadaşımızın soğukkanlı bir şekilde bir karar vermesini engelleyebilecek ifadelerden kaçınalım" manasında söylemiştir. Yanlış anlamayın, bunu onu savunmak için söylemiyorum, sadece onu tanıdığım ve kendisini yanlış ifade etmiş olabileceğini düşündüğüm için yapıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim :)

Anlıyorum Hakkı Bey, ancak hala anlayamadığım nokta nezaketsizliğin yeri ve konusu.
Beni nezaketsizlikle itham eden bir kişiye elimden geldiğince saygılı ve seviyeli bir yanıt vermeye çalıştım, sizin de bahsettiğiniz o ince ayrıntı nedir ben inanın göremedim; söylediğim sadece bu denli can sıkan bir durum karşısında satmak gibi var olan bir yolu da konu sahibi Oğuzhan Bey'e hatırlatmak oldu, bunda bir saygı eksikliği varsa ya ben Türkçe bilmiyorum ya da bildiğim dil ve anlatım kuralları değişmiş, beraberinde nezaket kuralları da... Ayrıca yazdığım ve sizin de alıntı yaptığınız bölümde de demek istediğim gayet açık olup, Sercan beyi töhmet altında bırakacak bir ifade içermediğini düşünüyorum; "öyleymiş gibi" verilen bir tepki ve "sanki durumu savunma" edasıyla yazılmış bir yazıya karşılık benim aklımda oluşan bir izlenimdir tamamen, "öyledir" demiyorum, "öyleymiş gibi tepki vermiş" dedim. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir, ben bu konuda daha fazla yorum yapıp konuyu dağıtmak istemem, konu sahibinden özür dilerim, kaldığımız yerden devam edelim konuya, saygılar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 03, 2012, 18:53:44 »
mevsimsel sıcaklıklara göre plastik aksamlar bazen gevşeyip bazen daralabiliyor. buda ses sorununu beraberinde getirir. 3 aracımızda da (auris corolla avensis) bazen sesler gelir sonra kendi kendine kaybolur... hadi auris kalitesiz corolla kalitesiz ama avensistende bazen bu tip sesler gelebiliyor... ama hepside zamanla kayboluyor. ben bu tip sesler oluştuğunda hiç kafayı takmıyorum çünkü biliyorumki bir müddet sonra geçecek ....

auris güzel arabadır bizde birkaç ay önce aldık çokta memnunuz güle güle binin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2012, 21:12:35 »
Süleyman Bey, mesajınızda Sercan arkadaşımın nezaket hatırlatmasını gerektirecek bir durum yok bana göre, zaten o bunu muhtemelen "Nazik olalım, Oğuzhan arkadaşımızın soğukkanlı bir şekilde bir karar vermesini engelleyebilecek ifadelerden kaçınalım" manasında söylemiştir. Yanlış anlamayın, bunu onu savunmak için söylemiyorum, sadece onu tanıdığım ve kendisini yanlış ifade etmiş olabileceğini düşündüğüm için yapıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim :)

Tam anlamıyla bunu demek istemiştim Hakkı abicim güzel açıklamış teşekkür ederim, Süleyman bey dediğiniz gibi konuya dönmemizde fayda var.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 08, 2012, 07:28:05 »
mevsimsel sıcaklıklara göre plastik aksamlar bazen gevşeyip bazen daralabiliyor. buda ses sorununu beraberinde getirir. 3 aracımızda da (auris corolla avensis) bazen sesler gelir sonra kendi kendine kaybolur... hadi auris kalitesiz corolla kalitesiz ama avensistende bazen bu tip sesler gelebiliyor... ama hepside zamanla kayboluyor. ben bu tip sesler oluştuğunda hiç kafayı takmıyorum çünkü biliyorumki bir müddet sonra geçecek ....

auris güzel arabadır bizde birkaç ay önce aldık çokta memnunuz güle güle binin

Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Değerli fikirlerinizi/önerilerinizi zaman harcayıp paylaşmışsınız.

Auris D-4D 2011 benim ilk aracımdır ve benim için özeldir. Aracımdan motor, sürüş keyfi, yakıt tüketimi, otomatik klima, bluetooth özelliği, ses sistemi, bagajın esnek büyütülebilmesi, iç konsol ferahlığı ve marka güvenilirliği yönünden son derece memnunum. Aracı almamda tetikleyici faktörler; K. Maraş servisindeki ilgi, alaka ve nezih ortam ile birlikte Toyota sahiplerinin araçlarından memnuniyetidir. Hatta bir cumartesi günü Corolla almaya gidip fiyatını karşılamayı göze alamadığımdan Auris'i incelemeden satın almışımdır. (Yani gözü kapalı güvenerek satın aldım)

Aurisimle dün akşam dolaşmaya çıktım İskenderun sahilinde tık ses yok motor yağ gibi kayıyor. Vik vik sesinden de eser yok.
Uğur Bey'in verdiği yanıta katılıyorum. Sıcak - soğuk etkisi ile genleşip sıkılaşan plastik aksamların birleşim noktalarından geliyor şikayetçi olduğum ses.
Bana ciddi bir ders oldu. Aracımdan güneşliği yerleştirmeden asla çıkmıyorum artık. Fakat o çok değerli Toyota Mühendisleri Auris'in göğsünde kullanılan materyallerin, sunulacağı pazardaki iklim koşullarına göre yüksek-düşük hava sıcaklık sınırlarına uygun dizayn edilmesi gerektiğini illaki biliyorlar. Ben bir endüstri mühendisi olarak bu plastik seslerini ciddi bir ürün hatası olarak görüyorum. Aracın "C" sınıf olması buna probleme bahane olamaz. Ki bu araç makyajlanma dönemini geçirmiş bir araç. Pazara sunulmadan bu dönemde problemlerin kırk kere çözülmüş olması gerekiyordu.

Aracın göğsünü parçalara ayırmalarına müsade etmem. Aracım 5 Yıl garantili ve henüz 1 Yıl geçti. En az 2 Yıl daha kullanacağım. Seslere geçici çözüm bulmaktan başka çare yok. Umarım yeni kasa Auris Türkiye'de üretilmez. Yoksa bu tür sıkıntılarla mevcut müşteri portföyü ciddi zarar görmeye devam edecektir. Tüm kullanıların ağzında aynı sözler var "Eskiden Toyota daha kaliteli araçlar yapardı" şeklinde bu söylemler satış rakamlarına geçte olsa yansıyacaktır.
“Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir.”
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 08, 2012, 11:21:59 »
Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Değerli fikirlerinizi/önerilerinizi zaman harcayıp paylaşmışsınız.

Auris D-4D 2011 benim ilk aracımdır ve benim için özeldir. Aracımdan motor, sürüş keyfi, yakıt tüketimi, otomatik klima, bluetooth özelliği, ses sistemi, bagajın esnek büyütülebilmesi, iç konsol ferahlığı ve marka güvenilirliği yönünden son derece memnunum. Aracı almamda tetikleyici faktörler; K. Maraş servisindeki ilgi, alaka ve nezih ortam ile birlikte Toyota sahiplerinin araçlarından memnuniyetidir. Hatta bir cumartesi günü Corolla almaya gidip fiyatını karşılamayı göze alamadığımdan Auris'i incelemeden satın almışımdır. (Yani gözü kapalı güvenerek satın aldım)

Aurisimle dün akşam dolaşmaya çıktım İskenderun sahilinde tık ses yok motor yağ gibi kayıyor. Vik vik sesinden de eser yok.
Uğur Bey'in verdiği yanıta katılıyorum. Sıcak - soğuk etkisi ile genleşip sıkılaşan plastik aksamların birleşim noktalarından geliyor şikayetçi olduğum ses.
Bana ciddi bir ders oldu. Aracımdan güneşliği yerleştirmeden asla çıkmıyorum artık. Fakat o çok değerli Toyota Mühendisleri Auris'in göğsünde kullanılan materyallerin, sunulacağı pazardaki iklim koşullarına göre yüksek-düşük hava sıcaklık sınırlarına uygun dizayn edilmesi gerektiğini illaki biliyorlar. Ben bir endüstri mühendisi olarak bu plastik seslerini ciddi bir ürün hatası olarak görüyorum. Aracın "C" sınıf olması buna probleme bahane olamaz. Ki bu araç makyajlanma dönemini geçirmiş bir araç. Pazara sunulmadan bu dönemde problemlerin kırk kere çözülmüş olması gerekiyordu.

Aracın göğsünü parçalara ayırmalarına müsade etmem. Aracım 5 Yıl garantili ve henüz 1 Yıl geçti. En az 2 Yıl daha kullanacağım. Seslere geçici çözüm bulmaktan başka çare yok. Umarım yeni kasa Auris Türkiye'de üretilmez. Yoksa bu tür sıkıntılarla mevcut müşteri portföyü ciddi zarar görmeye devam edecektir. Tüm kullanıların ağzında aynı sözler var "Eskiden Toyota daha kaliteli araçlar yapardı" şeklinde bu söylemler satış rakamlarına geçte olsa yansıyacaktır.

oğuzhan bey bu tip tıkırtıların gelmemesi için çok yumuşak plastik ve deri kullanmak gerekiyor tabiki buda maliyeti artırır...
 corolla yurt dışında üretiliyor ama onunda göğüsten tıkırtılar geliyor..
hakeza insignianın en büyük kronik problemidir göğüsten ses gelmesi...bütün markalarda bu sorun var.. aslıda bu bir sorun değil doğal bir olaydır... bakın profil resmimdeki araçta bile arada bu tip sesleri duyuyorum... rahat olun keşke tek sorunumuz tıkırtı gıcırtı zırıltı olsun... allah motorumuza zeval vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 08, 2012, 11:23:53 »
Torpidoya Dağhan'ın araba kaçmış.