0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tork hp konusunda şu anda 1.6 ecoboost 160 hp 240 nm lik benzinli mondeonun üstüne tanımıyorum açıkçası 1600den 4400 e kadar sabit olarak 240 nm tork veriyor araç ve daha yüksek devirlere çıkıncada bu torkun %85ini elinde bulunduruyor yani yüksek devirlerde birden düşen bir tork yok bu harika birşey fordu sevmem ama D sınıfı alınacaksa babama kesinlikle onu aldırırım harika olmuş açıkçası
bmwnin 1 serisinde kullandığı 1.6 motor yanılmıyorsam 1350 devirde en yüksek torkunu üretmeye başıyor. neredeyse rolantide çalışırken
Dizeldeki Torkun farkı Turbodan kaynaklanıyor.
Eski nesil turbosuz dizelleri incelerseniz onların da torklarının aynı hacimdeki benzinlilere göre yüksek olduğunu görebilirsiniz. Turbo, vs. şeylerin etkisi tabii ki var ancak asıl fark dizel motorda kullanılan benzinliye göre çok daha uzun piston kolu bence.
Haklısınız, ancak piston kolunun etkisi bu kadar olacağını sanmıyorum, Turbo vs. ek güçlerin etkiside yarıdır.
piston kolları uzun diye aynı hacimdeki turbosuz dizel ve benzinli motorda dizelin torku daha yüksek kamyonlarda eskiden beri dizel motor kullanılmasının da sebebi buymuş zaten . fındık diye tabir edilen küçük hacimli motorlar zaten turbosuz hiç bir işe yaramaz o motorların amacı tamamen ekonomi diye düşünüyorum bende . piston kolları uzun diye zaten devir sayamıyorlar sürekli vites değiştirmek gerekiyor mesela kamyonlar 12 vites devir saatleri sadece 3.000 devire kadar
İETT' nin kullandığı otobüslerin ve halk otobüslerinin otomatik olanlarını şöförün yanındayken gözlemleme şansım oldu çokça. 1500d/d olduğunda vitesi yükseltiyorlar.
Onların çalışma prensibi çok farklı zaten devir toplamda 2500 ya da 3000